8 SAI LẦM CẦN TRÁNH KHI TẬP THỂ HÌNH

8 SAI LẦM CẦN TRÁNH KHI TẬP THỂ HÌNH

1. Ăn uống sai cách

Lỗi lớn nhất của người tập thể hình mắc phải là ăn uống sai cách nên không đạt được hiệu quả trong tập luyện. Đối với môn thể hình, ăn uống đóng góp 70% thành công.

2. Không có chương trình tập luyện

Nhiều người tập tạ không xác định được thời khóa biểu, phân chia lịch tập luyện cho các nhóm cơ nên dẫn đến việc tập luyện theo ý thích. Chẳng hạn tập phần thân trên rất nhiều nhưng lại bỏ qua phần thân dưới hay các nhóm quan quan trọng các nhưng bụng, thắt lưng hay cơ liên sườn.Việc thiếu chương trình lập luyện rõ ràng dễ khiến người tập tạ có cơ thể mất cân đối, các nhóm cơ phát triển không đồng đều.

3. Không lượng sức

Tập tạ thường được thực hiện theo chu trình “vượt ngưỡng” dần dần, bạn bắt đầu tập ở trọng lượng nhẹ đến nặng cho cơ bắp quen dần. Khi đạt đến một ngưỡng cao nhất, bạn sẽ tăng thêm một khố lượng nhỏ và cố gắng thiết lập ngưỡng mới để cơ bắp phát triển. Tuy nhiên có một số người do nôn nóng hoặc háo thắng muốn thể hiện mình thường lắp tạ quá nặng, tập quá sức nên dễ dẫn đến chấn thương, đau cơ và dây chằng.

4. Thức quá khuya

Sau khi tập luyện cơ bắp cần được bổ sung dinh dưỡng và sau đó là nghỉ ngơi để hồi phục và phát triển. Để cơ bắp được nghỉ ngơi không có gì hơn là bạn phải có giấc ngủ đủ lâu và sâu nên việc thức đêm thức hôm sẽ khiến bạn trở nên mệt mỏi và cơ bắp do vậy cũng không có đủ thời gian để hồi phục nên kết quả tập luyện sẽ rất hạn chế.

5. Thiếu kiên nhẫn

Để có một thân hình tương đối đẹp, người tập thể hình mất tối thiểu 1 năm. Để thấy được tác dụng giảm béo hay tăng cân thì thời gian để đạt được cũng phải mất đến 3-4 tháng. Không có phép nhiệm màu nào giúp bạn trở nên cường tráng, ngực nở eo thon chỉ trong vòng 1-2 tháng. Do vậy đã xác định bước vào phòng tập gym thì bạn phải xác định luôn đây là quá trình tập luyện lâu dài, bền bỉ.

6. Bỏ qua bài tập chân

Chân là nền tảng của cơ thể và cũng là nhóm cơ bắp lớn, mạnh nhất song rất nhiều người lại bỏ qua bài tập chân chỉ vì tập chân rất mệt và khó. Bỏ qua tập chân được xếp vào loại sai lầm kinh điển nhất ở phòng tập thể hình. Nếu không muốn sở hữu một thân hình quả ớt, bạn đừng bao giờ bỏ qua việc tập luyện cho đôi chân, ít nhất 1 lần/tuần. Và bạn cũng luôn nhớ rằng, đôi chân rắn chắc và cặp mông căng tròn sẽ khiến bạn vô cùng sexy dù là nam hay nữ.

7. Đem theo điện thoại trong lúc tập

Đã đi tập tạ tốt nhất nên bỏ điện thoại ở nhà. Thời gian tập ở phòng gym của bạn nhiều lắm cũng chỉ 1 tiếng đồng hồ nên cứ bỏ điện thoại ở nhà hoặc có mang theo thì cũng cất trong túi xách, tắt chuông rồi tập trung đầu óc vào tập luyện.

8. Nghỉ quá lâu giữa các hiệp

Thời gian trung bình nghỉ giữa các hiệp là 1,5 phút đến 2 phút rồi sau đó bạn quay lại tập tiếp hiệp mới. Việc nghỉ giữa hiệp quá lâu kéo chất lượng buổi tập của bạn đi xuống rất nhiều. Thời gian nghỉ giữa các buổi tập, không nên để quá 48 tiếng, tức bạn không nên nghỉ tập quá 2 ngày. Thời gian nghỉ của một nhóm cơ trung bình 72 tiếng.
View all comments on facebook
No comments
Like & Comment this post

Other newsfeed from Hội những người muốn tăng cân tăng cơ

Virat's RCB targeting one more 'foreign player'! #IPLauction

IPL: RCB's foreign player

sify.com
When it comes to selling, the decision-making process has changed. More people in your organization are now influencing the final decision.

Selling strategies for the digital age - Leading Edge Magazine

leadingedgemag.com
You could be making as much as 44% more mistakes when working in a cold environment! ❄

6 Practical Ways to Have More - and Better – Ideas - MasterCard Biz

mastercardbiz.com
The great thing about #DigitalMarketing strategies is that you can change them quickly – today, even.

Here are a few ways that you can update your digital marketing strategy right now. via The Marketing Zen Group

7 Ways to Update Your Digital Marketing Strategy Right Now

goo.gl
Millennials are constantly being praised, reviled, and analyzed in the public eye, in part because of their growing buying power.

If you want to tap into that potential, then it’s time to focus your marketing efforts on what really works. #smallbiz

Sales & Marketing: Selling to Millennials: 5 Ti... | Small Business Community

smallbusinessonlinecommunity.bankofamerica.com
Here are three easy tweaks I’d recommend making to your digital marketing strategy in 2017 in order to make a long-term difference, reach your goals, and impact your bottom line. #smallbiz

Sales & Marketing: How to Scale your Marketing ... | Small Business Community

smallbusinessonlinecommunity.bankofamerica.com
Creating content that converts can seem stressful and overwhelming, but there are really so many different ways to convince your audience to buy or hit a “like” button.

6 Tips for Creating Content That Converts

marketingzen.com
TN assembly sees violent floor test! #TNassembly #floortest

Tamil Nadu assembly sees violent floor test!

sify.com
Honored to be included in the ranks of these amazing top business leaders.

20 Inspiring Entrepreneurs You Need to Follow on Social Media | GOBankingRates

gobankingrates.com
I am looking forward to the inaugural Mary Kay Women’s Entrepreneurship Summit at the Fairmont Hotel tomorrow! It will be a day full of other women entrepreneurs, business tips and inspiration. #marykaysummit

Learn more and register at .

Mary Kay Women's Entrepreneurship Summit

marykaywomenssummit.com
The last 48 hours have been some of the busiest yet most professionally rewarding. A huge shout out to my team at The Marketing Zen Group for their creativity, hard work, and diligence.

Over a BILLION reached...

[ Bizj.us Link ]

Dallas agency helps Dippin’ Dots ice Sean Spicer - Dallas Business Journal

bizj.us
Join hundreds of other women entrepreneurs in Dallas this Friday for the inaugural Mary Kay Women’s Entrepreneurship Summit! #marykaysummit

Mary Kay Women's Entrepreneurship Summit

marykaywomenssummit.com
Upcoming Twist In Colors Show Kasam Tere Pyar Ki
Read More >> [ Goo.gl Link ]

Upcoming Twist In Colors Show Kasam Tere Pyar Ki

goo.gl
This is What Will Happen Next In Star Plus Show Ishqbaaz
Read More >> [ Goo.gl Link ]

This is What Will Happen Next In Star Plus Show Ishqbaaz

goo.gl
In Yeh Hai Mohabbtein Raman Ishita Will Kidnap Nidhi and Then....
Read More >> [ Goo.gl Link ]

In Yeh Hai Mohabbtein Raman Ishita Will Kidnap Nidhi and Then....

goo.gl
Shocking Move By Dev Against Sonakshi In Sony Tv's Kuch Rang Pyar Ke Aise Bhi
Read More >> [ Goo.gl Link ]

Shocking Move By Dev Against Sonakshi In Sony Tv's Kuch Rang Pyar Ke Aise Bhi

goo.gl
In the history of independent India, we have not seen this arbitrary a use of state power when it comes to the sanctity of money. The promise on your note “I promise to pay the bearer a sum of X rupees” did not say “only if you keep it in a bank account or only if you withdraw a certain amount a day or spend it in a certain way or in the case of marriage withdrawals give it only to people who...
View details ⇨

It’s permanent revolution

indianexpress.com
View more posts