€ 800 000 VOOR EGYPTE ONDERZOEK | De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk

€ 800.000 VOOR EGYPTE-ONDERZOEK | De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft Lara Weiss, onze conservator van de collectie Egypte, een Vidi-financiering van € 800.000 toegekend. Lara en het museum zijn daar heel trots op! Ze krijgt het geld voor haar onderzoeksproject 'Walking Dead' in Sakkara, Egypte. Voor dit project gaat ze in de Egyptische dodenstad van Sakkara de komende jaren onderzoeken hoe in het oude Egypte de religie door de eeuwen heen is veranderd, en hoe religieuze tradities gevormd, gewijzigd of zelfs opnieuw uitgevonden konden worden.
-----------------
Lees meer over Lara’s onderzoek: rmo.nl/vidi
€ 800 000 VOOR EGYPTE ONDERZOEK | De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk

Photos from Rijksmuseum van Oudheden's post

€ 800 000 VOOR EGYPTE ONDERZOEK | De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk € 800 000 VOOR EGYPTE ONDERZOEK | De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk
469 likes - 34 comments

10/34 Top Comments

View all comments on facebook
Jan Oor
Lia Swaerts
Lia Swaerts
Liny Van der Wal
Annelies Bleeker
Ingeborg Breuers
Paulus de Bruijn
Nicky Tabak
Jeroen Leiden
Kim Duistermaat

More feeds from Rijksmuseum van Oudheden

LAATSTE MAAND | Je hebt nog 1 maand de tijd om Casa Romana te komen bekijken. Na 17 september sluit deze grote tentoonstelling over het leven in een luxe Romeinse villa haar deuren. Maak snel ruimte in je agenda! rmo.nl/casaromana
LAATSTE MAAND | Je hebt nog 1 maand de tijd om Casa

Timeline Photos

Judith Copier
Floor De Jong
AANBIEDING GESCHIEDENIS MAGAZINE | Ook over de oudheid lees je regelmatig in Geschiedenis Magazine. Je kunt nu profiteren van een speciale aanbieding: als je vóór donderdag 17 augustus a.s. een abonnement neemt, krijg je het eerste jaar (8 nummers) Geschiedenis Magazine van € 63,50 voor slechts € 37,50. Bovendien krijg je het nieuwe nummer gratis thuisgestuurd, samen met welkomstcadeaus ter... View more »
AANBIEDING GESCHIEDENIS MAGAZINE | Ook over de oudheid lees je regelmatig in

Intro Geschiedenis Magazine 5 - 2017

geschiedenismagazine.nl
BRONZEN MASKER | In de Derde Tussenperiode (1076-723 voor Christus) wisten de Egyptische bronsgieters een hoge mate van verfijning te bereiken. Een goed voorbeeld daarvan is deze prachtige kop van brons. het is een soort masker dat uit twee holle onderdelen bestaat: het gezicht en de koninklijke hoofddoek. Het is een portret van Horus-het-kind, Harpokrates in het Grieks. Horus werd door de... View more »
BRONZEN MASKER | In de Derde Tussenperiode 1076 723 voor Christus wisten

Photos from Rijksmuseum van Oudheden's post

Gonny van der Meel
Jeffrey V. Teijlingen
TEKENEN IN STUDIO RMO | In Studio RMO kun je Griekse beelden (na)tekenen, desnoods de hele dag lang als het regent. Het is een tekenatelier voor kinderen, maar iedereen is welkom om te komen kijken en een potlood erbij te pakken. De ruim twintig beelden die er staan, zijn replica’s van gips uit de negentiende eeuw, op schaal nagemaakt. Er staan klassiekers tussen, zoals dit beroemde Griekse... View more »
TEKENEN IN STUDIO RMO | In Studio RMO kun je Griekse beelden

Timeline Photos

Wim Beekhuizen
Marc Jongschaap
PAPYRUSBIBLIOTHEEK | Zo zou een bibliotheek van een rijke Romein eruit hebben kunnen zien: rijen boekrollen van lange stroken papyrus. Over de inhoud van bibliotheken en wat men zoal las, is weinig bekend. In en rond de bibliotheek stonden vaak beelden van schrijvers en geleerden. Van die geleerdengalerijen zijn ook voorbeelden teruggevonden.
--------------------
In onze tentoonstelling Casa... View more »
PAPYRUSBIBLIOTHEEK | Zo zou een bibliotheek van een rijke Romein eruit hebben

Timeline Photos

Max Monkau
Roel Stegeman
COLLEGEDAG OVER ROME | Vier tophistorici nemen je maandag 11 september a.s. een dag lang mee naar het dagelijks leven in het Rome ten tijde van het Keizerrijk. Onze conservator Ruurd Halbertsma vertelt in deze video wat je tijdens deze collegedag kunt verwachten en waarover zijn lezing zal gaan. Tickets (€ 89 of € 69) kun je kopen via de website van Historisch Nieuwsblad: [ Goo.gl Link ]
COLLEGEDAG OVER ROME | Vier tophistorici nemen je maandag 11 september a

Ruurd Halbertsma over zijn lezing tijdens de Collegedag: Ontde...

FACEBOOK.COM
Gerda Turk-Berns
Annemieke van Toor
STEENGOEIE FARAO | In 2014 kochten we een 13 centimeter hoog beeldje van farao Ninetjer, die regeerde van 2700 tot 2660 v.Chr. Het is niet alleen een mooi en gedetailleerd bewerkt beeldje, maar ook het oudste faraobeeldje met een inscriptie. Volgens de aankoopbeschrijving zou het van albast zijn gemaakt, maar daarover ontstonden al gauw twijfels. Daarom heeft geoloog dr. Hanco Zwaan van het... View more »
STEENGOEIE FARAO | In 2014 kochten we een 13 centimeter hoog beeldje

Photos from Rijksmuseum van Oudheden's post

Remco Homan
Youssef Ibrahim Hassan
ROMEINS TAFEREELTJE | Fijn, deze Romeinse ketting wordt eindelijk weer eens gedragen! In onze tentoonstelling Casa Romana kun je dit op-en-top Romeinse tafereeltje rustig bekijken. En natuurlijk al die andere 800 objecten die het leven van alledag in een luxe Romeinse villa illustreren. rmo.nl/casaromana
ROMEINS TAFEREELTJE | Fijn deze Romeinse ketting wordt eindelijk weer eens gedragen

Timeline Photos

Yessica Roos
Charlie Yaba
VAAS UIT DE MAAS | Objecten uit het Rijksmuseum van Oudheden zijn regelmatig in andere musea te zien. Deze zomer bijvoorbeeld, is een zilveren vaas uit onze collectie een van de blikvangers in de tentoonstelling ‘Top or topic’ in Centre Céramique in Maastricht. De vaas is tussen 200 v.Chr. en het jaar 0 gemaakt en is lang geleden gevonden in het dal van de Maas bij Neerharen, net over de grens... View more »
VAAS UIT DE MAAS | Objecten uit het Rijksmuseum van Oudheden zijn

Timeline Photos

Marian De Beer Lommen
Petra Groeneveld
KIJKEN NAAR RESTAUREREN | In Studio RMO sta je oog in oog met gipsen kopieën van wereldberoemde beelden uit de oudheid. Een aantal daarvan is hard toe aan een opknapbeurt. Daarom zijn onze restauratoren Renske Dooijes en Alejandra Mamonde op speciale dagen live aan het werk in Studio RMO. In de zomervakantieperiode ( t/m 27 augustus 2017) zijn ze er iedere maandag-, dinsdag en donderdagmiddag... View more »
KIJKEN NAAR RESTAUREREN | In Studio RMO sta je oog in oog

Timeline Photos

Wim Beekhuizen
Loes Wijers Rijken
MAIL EN WIN HISTORISCHE VERHALEN | We mogen van Uitgeverij Historische Verhalen drie exemplaren van hun nieuwste bundel ‘Historische verhalen’ verloten. In deze bundel vormen historische feiten de basis voor 22 levendige, spannende en kleurrijke korte verhalen die zich afspelen in de oudheid. Ze gaan bijvoorbeeld over Griekse veldslagen, of historische figuren als Zenobia, Polycrates of Darius... View more »
MAIL EN WIN HISTORISCHE VERHALEN | We mogen van Uitgeverij Historische Verhalen

Timeline Photos

Elise Koole
Jay Tjon Jaw Chong
5X KNOW HOW VOOR € 10 | Waarom krijgt een specht nooit hoofdpijn? Hoe werden mummies gemaakt? Waarom maakten de Romeinen aquaducten? Het tijdschrift Know How weet het antwoord op al je vragen en prikkelt je brein met de meest uiteenlopende feiten, spectaculair beeld en luchtige weetjes. Speciaal voor onze Facebookvrienden heeft Know How een voordelige actie: 5 nummers voor maar € 10. Dat is... View more »
5X KNOW HOW VOOR € 10 | Waarom krijgt een specht nooit

5x Know How voor € 10!

knowhownu.nl