Ook vandaag tijdens de vergadering van de ledenraad Amnesty voeren we actie voor de vrijlating van Taner Kiliç, voorzitter van Amnesty Turkije. Voer met ons actie! [ Amnesty.nl Link ]
Ook vandaag tijdens de vergadering van de ledenraad Amnesty voeren we actie
Joukje Streekstra
‘We zullen elk bot in je lichaam breken’. De Bengalese advocaat en mensenrechtenverdediger Sultana Kamal wordt ernstig bedreigd door de islamitische groepering Hefazat-e-Islam. Roep de regering van Bangladesh op om haar te beschermen!
We zullen elk bot in je lichaam breken De Bengalese advocaat en

Activiste uit Bangladesh wordt bedreigd. Kom in actie!

secure.amnesty.nl
Mehmet Tafli
Liesbeth Indemans
Henriette van Wensen
Met de vrijlating van de Russische activist Ildar Dadin in maart, leek er even iets meer ruimte te komen voor Russische activisten. Maar niets is minder waar...
Met de vrijlating van de Russische activist Ildar Dadin in maart leek

Gevangengezette Russische oppositieleider: ‘Jammer dat ik Depeche Mode moet missen’

amnesty.nl
Vandaag, op Wereld Vluchtelingendag, lanceren we het muziekproject 'Give a Home'. Op 20 september organiseren wij samen met Sofar Sounds een serie huiskamerconcerten. In ruim 200 steden in meer dan 60 landen treden zo'n 1.000 muzikanten op. Muziek als middel van solidariteit met vluchtelingen! Reserveer nu je tickets: [ Bit.ly Link ]
Alma Nijmeijer
Gosse Leibbrandt
GOED NIEUWS! Voor het tweede jaar op rij vierde de Oekraïense LHBT-gemeenschap dit weekend veilig en geweldloos haar diversiteit! [ Amnesty.nl Link ]
GOED NIEUWS Voor het tweede jaar op rij vierde de Oekraïense LHBTgemeenschap

Een vreedzame Pride in Kiev

amnesty.nl
Robin Werkman
Herbert Schepers
Halit Yardimci
'Kijk naar mijn vader. Kijk hoe geweldig hij is.' De Saudische blogger Raif Badawi werd tot 10 jaar cel en 1.000 (!) stokslagen veroordeeld. Zijn vrouw en kinderen vluchtten naar Canada. En missen hem verschrikkelijk. Zijn kinderen schreven erover in deze indrukwekkende brief: [ Bit.ly Link ]
Karin Zuidervaart
Hans van Riet
Alice Darmana-boet
De Saoedische blogger Raif Badawi zit al vijf jaar gevangen vanwege zijn kritische blogs. Bel vandaag met de ambassade om te laten weten dat je hem niet bent vergeten!
De Saoedische blogger Raif Badawi zit al vijf jaar gevangen vanwege zijn

Bel de Saoedische ambassade! (070)3600877

amnesty.nl
Emiel Mostert
Stella Cornelissen
Paula Roosendaal
Vandaag voerden wij in verschillende landen actie (waaronder in NL, België, Nepal, Zwitserland en Spanje!) voor de vrijlating van Taner Kılıç, de voorzitter van Amnesty Turkije. Kılıç werd op 6 juni in de Turkse stad Izmir opgepakt, samen met 22 andere advocaten. Steun ook onze actie!
[ Amnesty.nl Link ]
Marcel Tousain
Erdinc Sengul
Huseyin Sayilgan
De afgelopen 50 jaar zijn duizenden Palestijnen van hun land verdreven. Hun huizen en middelen van bestaan zijn vernietigd. Hun water en land worden gebruikt door de bewoners van de Israëlische nederzettingen. Roep de Nederlandse regering op om de import van Israëlische producten uit de illegale nederzettingen te verbieden. Teken de petitie!
De afgelopen 50 jaar zijn duizenden Palestijnen van hun land verdreven Hun

Stop steun aan Israëls illegale nederzettingen!

secure.amnesty.nl
Edwin Johannes
Marcel Tousain
Jan De Bruin
Het ging beter in Malawi, maar sinds dit jaar is het aantal moorden en aanvallen op mensen met albinisme weer toegenomen. De overheid van Malawi doet nog altijd niet genoeg om mensen te beschermen. Wij blijven de overheid onder druk zetten om een einde aan het geweld tegen mensen met albinisme!
Het ging beter in Malawi maar sinds dit jaar is het aantal

Malawi: nieuwe golf van aanvallen op mensen met albinisme

amnesty.nl
Tekla Ouwehand
Hanna Couwenberg
Buddy van Spankeren
Onze collega en voorzitter van Amnesty Turkije zit volledig onterecht in de cel. Hij is een van vele slachtoffers van de keiharde repressie van de Turkse overheid. Teken NU voor zijn vrijlating! [ Bit.ly Link ]
Amnesty International Nederland
Marcel Tousain
Fatih Yasar
SPOEDACTIE - De Russische vechtsporter Murad Amriev ontvluchtte Rusland nadat hij was gemarteld. Nu dreigt hij weer in de handen van de daders te vallen. Met alle mogelijk gevolgen… KOM NU IN ACTIE!
SPOEDACTIE De Russische vechtsporter Murad Amriev ontvluchtte Rusland nadat hij

Murad moet onmiddellijk vrij. Kom in actie!

secure.amnesty.nl
Marcel Tousain
Rob Bareman
Marcel Tousain
SPOEDACTIE - We hebben je hulp nodig. In Turkije is onze collega Taner Kiliç volledig onterecht opgepakt. Hij vecht al tientallen jaren voor mensenrechten in Turkije. Teken NU voor zijn onmiddellijke vrijlating!
SPOEDACTIE We hebben je hulp nodig In Turkije is onze collega Taner

Voorzitter Amnesty Turkije opgepakt. Kom in actie!

secure.amnesty.nl
Amnesty International Nederland
Marcel Tousain
Abdullah Sahin
GOED NIEUWS! De Saudische activiste Loujain al-Hathloul is vrijgelaten. Eerder deze week werd zij opgepakt vanwege haar strijd voor vrouwenrechten. Dit was niet de eerste keer: al eerder werd zij gearresteerd omdat ze in een auto reed (dat mogen vrouwen in Saudi-Arabië niet). Dank jullie wel voor jullie steun!

[ Bit.ly Link ]
GOED NIEUWS De Saudische activiste Loujain alHathloul is vrijgelaten Eerder deze week

Saudische vrouwenrechtenactiviste Loujain al-Hathloul weer vrij

amnesty.nl
Guus Peeters
Irene Lanser
Els Juffermans
Gisteren is onze collega en voorzitter van Amnesty Turkije opgepakt. Taner Kiliç vecht al tientallen jaren voor mensenrechten in Turkije. We eisen zijn onmiddellijke vrijlating!
Gisteren is onze collega en voorzitter van Amnesty Turkije opgepakt Taner Kiliç

Voorzitter Amnesty Turkije slachtoffer zuiveringsacties

amnesty.nl
Marcel Tousain
Theo Jansen
Jannie Torre-Hoek van Der
Alle landen moeten de import van producten en goederen uit de illegale Israëlische nederzettingen verbieden. Daarmee moeten ze een eind maken aan de winsten die hebben bijgedragen aan de mensenrechtenschendingen tegen de Palestijnen: [ Bit.ly Link ]
Alle landen moeten de import van producten en goederen uit de illegale
Marcel Tousain
Jennifer Luitsz
Sammy Soykuzugudenli
Hoedjes, handtekeningen, beloftes en vrolijke gezichten! Wat een feest is het ook dit jaar weer op Pinkpop! Jullie kunnen nog de hele dag je handtekening komen zetten voor Eduardo Cardet uit Cuba. Bij de stand of bij één van onze lieve vrijwilligers. Oh en vergeet niet jouw roze (of zwarte) hoedje te scoren!
Hoedjes handtekeningen beloftes en vrolijke gezichten Wat een feest is het ook
Marijke Walta
Lex Veenstra
Nidal A. Hammad
De Hongaarse premier Victor Orbán breekt de rechtstaat in rap tempo af. Ngo's zijn het nieuwste doelwit in zijn heksenjacht op kritische organisaties. Kom in actie!
De Hongaarse premier Victor Orbán breekt de rechtstaat in rap tempo af

Hongaarse wet om organisaties te dwarsbomen. Protesteer!

secure.amnesty.nl
Jacqueline Lokker-de Gans
Johanna Romijn
Johanna Romijn
Wij maken ons grote zorgen over de ontwikkelingen in Marokko. Het land moet het recht op vrijheid van meningsuiting respecteren en vreedzame demonstranten niet vervolgen op basis van verzonnen aanklachten.
Wij maken ons grote zorgen over de ontwikkelingen in Marokko Het land

Marokko: Demonstranten in de Rif bestraft met massa-arrestaties

amnesty.nl
Saïda Agourram
Joyce Jacqueline Mesker
John Timmermans
SPOEDACTIE! Thailand dreigt de Turkse leraar Furkan Sökmen uit te leveren aan Turkije. De kans is groot dat hij daar wordt gemarteld.
SPOEDACTIE Thailand dreigt de Turkse leraar Furkan Sökmen uit te leveren aan

Turkije dwingt bondgenoten om vermeende Gülen-aanhangers uit te leveren.

secure.amnesty.nl
Wilma de Bont
Jan JT Tabak
Marcel Tousain