Vandaag wordt Donald Trump de 45e president van de Verenigde Staten. Loop morgen mee met de Women's March Amsterdam om duidelijk te maken dat mensenrechten niet onderhandelbaar zijn!
Vorige week vroegen we jullie om in actie te komen voor mensen die in de kou op de Griekse eilanden proberen te overleven. Dat hebben jullie massaal gedaan! Vandaag bieden we jullie 54.949 handtekeningen aan Minister-president Rutte aan.

Je kan onze petitie nog steeds tekenen om te zorgen dat:

* Mensen van de Griekse eilanden naar fatsoenlijke opvang op het vasteland worden overgebracht

*...
View details ⇨

54.949 handtekeningen voor mensen in de vrieskou op Griekse eilanden!

bit.ly
GOED NIEUWS: Klokkenluider Chelsea Manning komt vrij! President Obama verleende haar gisteren gratie. Tijdens de Schrijfmarathon 2014 schreven we voor Manning. Dank aan iedereen die voor haar in actie kwam!

Chelsea Manning komt vrij

amn.st
De overheid moet ons zo goed mogelijk beschermen tegen terrorisme. Maar uit ons twee jaar durend onderzoek in veertien Europese landen blijkt dat nieuwe wetten die bedoeld zijn om de dreiging van terrorisme tegen te gaan, onze rechten juist schenden.

EU: antiterrorisme-wetten hollen rechten uit

amnesty.nl
De Turkse modeontwerper en homorechtenactivist Barbaros Şansal plaatste een kritisch filmpje op internet. Op het vliegveld van Istanbul werd hij in elkaar geslagen door medewerkers van de luchthaven. Hij zit nu in voorarrest. Kom in actie voor zijn vrijlating!

Turkse modeontwerper beschuldigd van 'haatzaaien'

secure.amnesty.nl
SPOEDACTIE! Waqas Goraya en drie andere bloggers verdwenen in Pakistan. Waarschijnlijk zijn ze opgepakt door leden van de veiligheidsdienst omdat ze op sociale media kritiek uitten op de regering en het leger. Kom in actie!

Vier bloggers in Pakistan verdwenen!

secure.amnesty.nl
Vandaag is de Saudische blogger Raif Badawi jarig. Dit is de vijfde verjaardag die hij in gevangenschap moet doorbrengen. We protesteerden vrijdagmiddag bij de Saudische ambassade in Den Haag en zijn hem niet vergeten!
#SPOEDACTIE: Europa beloofde vluchtelingen onderdak, maar laat hen op de Griekse eilanden achter in de kou. Zorg dat ze een warm onderkomen krijgen. TEKEN & DEEL de petitie!

Achtergelaten in de kou: vluchtelingen in de vrieskou op Griekse eilanden. Kom in actie!

secure.amnesty.nl
President Obama heeft nog een paar dagen om Guantánamo te sluiten. Roep hem op dat NU te doen [ Bit.ly Link ]
SPOEDACTIE: De Pakistaanse arts en oppositielid Dr. Zafar Arif zit gevangen. Hij heeft hartproblemen en krijgt niet de medicijnen die hij nodig heeft.

Oppositielid krijgt geen medische zorg in de cel. Kom in actie!

secure.amnesty.nl
Hallo Lodewijk Asscher en Mark Rutte. Sorry voor het storen, jullie zijn vast druk bezig met de voorbereidingen voor de campagne. Oneliners bedenken, plannen maken en debatten voorbereiden.

Drie uur vliegen van hier slapen mensen noodgedwongen in de sneeuw. EU landen en ook uw regering zijn daarvoor direct verantwoordelijk. In 2015 heeft de EU beloofd om 63.302 vluchtelingen uit Griekenland...
View details ⇨
President Obama heeft nog 14 dagen om Edward Snowden gratie te verlenen. Roep hem op dat nu te doen!

Roep president Obama op om Snowden gratie te verlenen!

secure.amnesty.nl
Veronica Razo werd op 8 juni 2011 in Mexico-stad opgepakt en urenlang door de politie gemarteld. Ze kreeg elektrische schokken, stikte bijna en werd herhaaldelijk verkracht. Zo dwongen ze haar om te ‘bekennen’ dat ze deel uitmaakte van een criminele bende. Maar daar is geen enkel bewijs voor.

Daarom zet Amnesty zich in voor haar vrijlating. Steek haar een hart onder de riem en stuur haar een...
View details ⇨

Schrijf een kaartje aan Veronica Razo

amnesty.nl
Op een hoopvol 2017! [ Bit.ly Link ]
Samen met jullie hebben we in 2016 wereldwijd tegen onrecht gestreden, mensen hoop gegeven en mensen vrij gekregen. Samen zorgden we ervoor dat meer dan 650 mensen die onterecht gevangen zaten vrij kwamen! Lees meer over de successen in 2016 > [ Bit.ly Link ]
#SPOEDACTIE Óf je neemt je dochter mee de gevangenis in, óf je ziet haar niet meer.' Opnieuw zware klap voor Brits-Iraanse gevangene Nazanin Ratcliffe. Kom voor haar in actie!

Brits-Iraanse gevangene voor onmogelijke keuze gesteld.

secure.amnesty.nl
Vandaag wordt de Saudische Ali al-Nimr 22 jaar. Het is zijn derde verjaardag in een dodencel. Lees de indrukwekkende woorden van zijn moeder & stuur Ali vandaag een verjaardagswens: [ Bit.ly Link ]
Migranten zonder verblijfsrecht komen in Nederland steeds vaker op straat terecht. Vraag staatssecretaris Dijkhoff basisrechten als eten, drinken en een dak boven je hoofd te garanderen. Stuur hem een kerstkaart! [ Amnesty.nl Link ]
Terwijl tienduizenden Rohingya op de vlucht zijn geslagen omdat het leger van Myanmar hen willekeurig doodschiet, verkracht en uit hun huizen jaagt, is Aung San Suu Kyi oorverdovend stil...

Veiligheidstroepen Myanmar doden en verkrachten Rohingya

amnesty.nl