Je zou bijna vergeten dat Vladimir Poetin ook nog altijd druk bezig is...
SPOEDACTIE! Advocaat Samantha Seijas en zijn dochter werden door agenten mishandeld en bedreigd, toen ze aangifte wilden doen. Kom in actie!

Politie bedreigt transgender. Kom in actie!

secure.amnesty.nl
SPOEDACTIE! Een Sudanese rechtbank veroordeelde de Tsjech Petr Jezek tot levenslang. Twee andere mannen kregen twaalf jaar celstraf. De drie werden waarschijnlijk vervolgd vanwege hun christelijke geloof. Kom in actie!

Drie christenen veroordeeld in Sudan. Protesteer!

secure.amnesty.nl
Welkom bij het live interview met Nadja Tolokonnikova! Nadja is bekend van punkrockband Pussy Riot en schreef het boek 'Hoe begin je een revolutie'. Heb je een vraag aan Nadja? Stel m hieronder in de comments. Arend Hulshof van Amnesty's maandblad Wordt Vervolgd kiest er een paar uit.
De Collecteweek komt eraan! Dit jaar kan er ook online worden gecollecteerd én gedoneerd. Steun ons werk en maak een online collectebus aan!

Geef om Vrijheid en collecteer online!

amnesty.digicollect.nl
Geweldig nieuws: de executie van Hamid Ahmadi gaat niet door!
De Iraanse Hamid werd als 17-jarige na een oneerlijke rechtszaak ter dood veroordeeld. Wereldwijd kwamen mensen in actie en dat heeft geholpen. Bedankt!

Dankzij jullie acties gaat executie Hamid Ahmadi niet door!

amnesty.nl
Beloofd is beloofd. In september 2015 spaken EU-landen (waaronder Nederland) af om vluchtelingen uit Griekenland te verdelen over Europa. Maar in de praktijk kijken veel lidstaten de andere kant op en zitten vluchtelingen vast in een uitzichtloze en onmenselijke situatie. Laat van je horen en rij op 6 maart mee met Let's Bring Them Here - Brussels!

Let's Bring Them Here - Brussels

EVENT - facebook.com
SPOEDACTIE: Pastoor en mensenrechtenactivist Evan Mawarire wordt al langer lastiggevallen door de autoriteiten van Zimbabwe. Hij was naar Amerika gevlucht, maar werd toen hij op 1 februari terugvloog naar zijn land, op het vliegveld gearresteerd.

Protesteer!

secure.amnesty.nl
Sinds hij het Witte Huis heeft betrokken is Donald Trump zijn campagneretoriek snel gaan omzetten in daden.

Donald Trumps eerste zeven stappen tegen de mensenrechten

amnesty.nl
SPOEDACTIE - Ahmadreza Djalali werkte aan universiteiten in België, Italië en Zweden en was in Iran om les te geven. Drie dagen voordat hij terug wilde gaan naar Zweden pakte de Iraanse veiligheidsdienst hem op. Hij loopt het risico om de doodstraf te krijgen.

Arts beschuldigd van spionage. Kom in actie!

secure.amnesty.nl
SPOEDACTIE: De Saudische computeringenieur en mensenrechtenactivist Essam Koshak zit sinds het begin van dit jaar vast vanwege zijn tweets over hervormingen.

Roep op Essam Koshak vrij te laten!

secure.amnesty.nl
DANK! Mede door de deelnemers van de Postcode Loterij zijn we in staat ons mensenrechtenwerk te blijven doen!

Amnesty krijgt 3,6 miljoen euro van de Nationale Postcodeloterij!

amnesty.nl
Mounir al-Fakir, Omar al-Shogre en Anas Hamido wisten levend uit de Saydnaya-gevangenis in Syrië te komen. 13.000 anderen lukte dat niet... TEKEN & DEEL tegen de slachting in deze martelgevangenis: [ Amn.st Link ]
Nieuw rapport met huiveringwekkende cijfers: tussen 2011 en 2015 zijn er 13000 mensen opgehangen in de Saydnaya-gevangenis in Syrië. Lees meer > [ Bit.ly Link ]
Een tijdje geleden vroegen we je om satellietbeelden van Darfur in Sudan te analyseren. Dat was een groot succes: binnen 24 uur bekeken duizenden mensen een gebied ter grootte van Nederland.

Help je (weer) mee om bewijs van mensenrechtenschendingen te vinden?

Help Amnesty online satellietbeelden analyseren

decoders.amnesty.org
Hoe vanzelfsprekend zijn mensenrechten nog in Nederland? Kom op 15 februari naar het debat in de Balie met mensenrechtenexperts, een jury van deskundigen, oud politici en aanstormende politici.

Mag ik van jou, in de categorie ‘overbodig’, privacy?

debalie.nl
*UPDATE* De executie van Hamid Ahmadi gaat niet door! Iedereen bedankt voor het bellen, mailen of schrijven!

SPOEDACTIE Bel de Iraanse ambassade (070 338 4001) en vraag de executie van Hamid Ahmadi te stoppen! Hij werd in 2008 in een oneerlijk proces ter dood veroordeeld omdat hij tijdens een groepsgevecht een jongen zou hebben doodgestoken. Hij was toen 17 jaar.

Stop de executie van Hamid Ahmadi!

amnesty.nl
Sinds het aantreden van president Duterte zeven maanden geleden zijn meer dan 7.000 mensen gedood in zijn 'oorlog tegen drugs'. Vooral arme mensen zijn slachtoffer van corrupte agenten en huurmoordenaars die tegen betaling mensen doodschieten. Hier moet nu een einde aan komen!
Sinds dit weekend is het overduidelijk dat Donald Trump zijn harde verkiezingsretoriek ook echt omzet in beleid. Beleid dat discrimineert en daarmee mensenrechten schendt! Kom woensdag naar Den Haag en spreek je uit!

Holland Against Hate: Protest tegen/against Trumps #Muslimban.

EVENT - facebook.com
Het is voor overheden en hackers eenvoudig om jouw gesprekken af te luisteren. Voor mensenrechtenactivisten en journalisten kan dat vergaande gevolgen hebben. Roep Microsoft op Skype beter te beveiligen!

Jouw Skypegesprekken kunnen té makkelijk worden afgeluisterd

secure.amnesty.nl