Romska EU-medborgare i Högdalen sköter sig väl men hotas ändå att polisanmälas eller avhysas. Den systematiska diskrimineringen av romer i Sverige måste sluta!

Tiggarna försöker göra rätt - straffas ändå

amn.st
Antalet civila dödsoffer, skadade människor och flyktingar ökar i Afghanistan och yttrandefriheten är starkt hotad. Men än finns det hopp om vi agerar, enligt vår Afghanistanexpert Horia Mosadiq.

Allt mörkare för mänskliga rättigheter i Afghanistan

amn.st
Vi behöver DIG! Teodora del Carmen Vásquez och Maria Teresa Rivera är bara två av alla de kvinnor som straffats på grund av abortförbudet i El Salvador. Vi har just nu en unik chans att få lagen skrotad! Skriv under och sprid: [ Amnesty.se Link ]
AGERA NU! Glöm inte att skriva under vår protest mot det totala abortförbudet i El Salvador ✏ Just nu har vi en unik chans att påverka: [ Amnesty.se Link ]
Maria Teresa (till höger) dömdes till 40 års fängelse efter att hon fått ett missfall. Nu kämpar hon för att stoppa abortförbudet i El Salvador. Läs hennes berättelse på bloggen.

Maria Teresa fortsätter kämpa för kvinnorna i El Salvador

amn.st
INGEN ska dömas till fängelse för att ha gjort en abort. Skriv under vårt krav om att skrota abortförbudet i El Salvador > [ Amnesty.se Link ]
Maria Teresa dömdes till 40 års fängelse för missfall, men nu är hon äntligen fri. Skriv under vår aktion så att inga fler flickor och kvinnor ska fängslas för abort, missfall eller graviditetskomplikationer i El Salvador: [ Amnesty.se Link ]
Sara García kämpar för att skrota abortförbudet i El Salvador. Idag är abort alltid olagligt, även efter våldtäkt. I grunden handlar det här om varje kvinnas rätt att själv fatta beslut om sitt liv och sin kropp. Därför är Saras kamp = vår kamp!

Ny abortlag möjlig - du behövs mer än någonsin

amn.st
I måndags fick vi det glada beskedet att vi får 15 miljoner kronor från Svenska PostkodLotteriet! Vi tackar alla lottköpare enormt mycket för bidraget till kampen för de mänskliga rättigheterna.
Idag är det internationella kvinnodagen och vi behöver din hjälp! Abortförbudet i El Salvador kan skrotas, men vi behöver dig! Skriv under, dela och ta ställning för kvinnors rättigheter.

Skrota abortförbudet i El Salvador!

amn.st
För ett år sen i dag mördades miljörättsaktivisten Berta Cáceres i sitt hem i Honduras. Orsaken: Hon drev en fredlig kampanj mot byggandet av en damm som hotade urfolket lenca. Precis som Berta kommer vi inte ge upp kampen för mänskliga rättigheter.
År 2017 diskrimineras fortfarande romska barn i Slovakien. De tilldelas felaktiga psykiska diagnoser och segregeras i skolan. EU måste sätta stopp!
Hur smakar glassen? Vanilj och kolasås med en eftersmak av exploatering? Ben & Jerry’s och GB kan så mycket bättre! Kräv att de ställer krav på sina palmoljeleverantörer!

Agera - Kvinnor utnyttjas på palmoljeplantage i Indonesien

amn.st
Inte sen 1930-talet har världens politiker använt en retorik så präglad av hat, rädsla och skuldbeläggande som under förra året. Gör motstånd med oss!
GOD NYHET! Journalisten Muhammed Bekzhanov är äntligen fri efter 17 år i fängelse! Enormt tack till alla er som agerat för honom genom åren!
Det går att göra skillnad när vi står upp för mänskliga rättigheter tillsammans. Några väljer rädsla, vi väljer mod.

Världsläget gällande mänskliga rättigheter 2016

amn.st
Om du vill leva i en tolerant värld, en rättvis värld, en värld för alla, då räcker det inte att bli upprörd. Kämpa för världen du drömmer om tillsammans med oss! [ Amnesty.se Link ]
Klicka på bilden och kräv av ansvariga politiker att dina pensionspengar investeras med respekt för mänskliga rättigheter och miljö. Vi har gått med i Schyssta pensioner som samlar organisationer som vill se nya regler för AP-fonderna.

Ta ställning - agera för schyssta pensioner

amn.st
Rasistiskt våld och hatbrott är en fortsatt verklighet för ungerska romer. Europadomstolen visar på ett mönster av förföljelse.

Ungerska romer hotas och misshandlas

amn.st
Idag är det den årliga Hjärtedagen. Vi vill rikta ett enormt tack till alla fondsparare i Swedbank Roburs Humanfond som det senaste året bidragit med hela 5 364 705 kronor till arbetet för yttrandefrihet, rättvisa och allas lika värde!

Sparande som försvarar mänskliga rättigheter

amn.st