Inte sen 1930-talet har världens politiker använt en retorik så präglad av hat, rädsla och skuldbeläggande som under förra året. Gör motstånd med oss!
GOD NYHET! Journalisten Muhammed Bekzhanov är äntligen fri efter 17 år i fängelse! Enormt tack till alla er som agerat för honom genom åren!
Det går att göra skillnad när vi står upp för mänskliga rättigheter tillsammans. Några väljer rädsla, vi väljer mod.

Världsläget gällande mänskliga rättigheter 2016

amn.st
Om du vill leva i en tolerant värld, en rättvis värld, en värld för alla, då räcker det inte att bli upprörd. Kämpa för världen du drömmer om tillsammans med oss! [ Amnesty.se Link ]
Klicka på bilden och kräv av ansvariga politiker att dina pensionspengar investeras med respekt för mänskliga rättigheter och miljö. Vi har gått med i Schyssta pensioner som samlar organisationer som vill se nya regler för AP-fonderna.

Ta ställning - agera för schyssta pensioner

amn.st
Rasistiskt våld och hatbrott är en fortsatt verklighet för ungerska romer. Europadomstolen visar på ett mönster av förföljelse.

Ungerska romer hotas och misshandlas

amn.st
Idag är det den årliga Hjärtedagen. Vi vill rikta ett enormt tack till alla fondsparare i Swedbank Roburs Humanfond som det senaste året bidragit med hela 5 364 705 kronor till arbetet för yttrandefrihet, rättvisa och allas lika värde!

Sparande som försvarar mänskliga rättigheter

amn.st
Överenskommelsen mellan EU och Turkiet har som mål att återsända asylsökande människor från Grekland till Turkiet. Det har lett till katastrofala levnadsförhållanden för redan utsatta personer på de grekiska öarna som väntar på utvisning. Något slut finns inte i sikte.

Överenskommelsen mellan EU och Turkiet en katastrof

amn.st
Imorgon är det Alla hjärtans dag. Stöd oss i kampen för allas rätt att älska den de vill. Swisha valfritt belopp till 123 561 20 49!
Svenskbosatte dr Ahmadreza Djalali är fängslad i Iran sen april 2016 och riskerar dödsstraff. Han inledde en hungerstrejk i december och behöver vård. Skriv under vår petition för honom nu!

Läkare bosatt i Sverige riskerar dödsstraff

amn.st
Varje vecka förs grupper på upp till 50 personer från sina celler för att hängas i Saydnayafängelset. Låt inte den syriska regeringen avrätta fler civila. Läs hela vår rapport här: [ Amnesty.se Link ]
Den syriska regeringen utför masshängningar i fängelset Saydnaya. Tusentals har dött. Vi kan inte vända ryggen åt det här. Agera!

Stoppa avrättningarna i Saydnayafängelset

amn.st
IDAG FIRAR VI SAMERNAS NATIONALDAG! Vi firar Sveriges urfolk, den samiska kulturen och samernas plats både i Sveriges historia och nutid. Kränkningar av urfolksrättigheter ska aldrig accepteras. Därför behövs en samisk sanningskommission.

Amnesty ställer sig bakom kravet på en samisk sanningskommission

amn.st
Flyktingar och migranter i Belgrad lever under odrägliga förhållanden. Serbiska myndigheter vägrar förse dem med mat, medicin och kläder trots minusgrader.

Omänskliga levnadsvillkor för Belgrads migranter

amn.st
I Filippinerna planterar polisen bevis i fattiga människors hem för att sedan gå in och döda dem, i vad som kallas ett "krig mot drogerna". Det är snarare ett krig mot fattiga människor.

1000-tals personer dödade i en våg av utomrättsliga avrättningar

amn.st
Fler människor på flykt kommer att sitta fast i omöjliga och ofta extremt farliga situationer. Vi fruktar att vissa europeiska länder kommer att bli inspirerade av Trumps politik - och ta efter den. Hör vår expert Madelaine Seidlitz om Trumps exekutiva order: [ Amn.st Link ]

"Kvinnor och barn kommer att sitta fast" - Nyheter (Ekot)

amn.st
Barnarbete och diskriminering är vardag på palmoljeplantager. Beställ hem vårt gratismaterial och agera tillsammans med dina vänner eller kollegor och kräv att företagen stoppar kränkningarna.

Arbetare på palmoljeplantager utnyttjas - agera

amn.st
Snart är det dags för Amnestys årsmöte 2017! I år hålls mötet 5-7 maj på Folkets hus i Stockholm, mitt i stan. Årsmötet brukar vara uppskattat av såväl nya medlemmar som gamla. På årsmötet får du chans att inspireras av spännande talare, träffa andra som kämpar för mänskliga rättigheter och rösta om viktiga frågor som påverkar den svenska sektionens arbete. Alla medlemmar är välkomna att delta...
View details ⇨

Amnestys årsmöte 2017

EVENT - facebook.com
Skype, gör som WhatsApp och Facetime - börja med end-to-end-kryptering och skydda vår integritet. Journalister och människorättsförsvare är i särskilt behov av skydd.

Gör Skype säkert säkert att använda för alla

amn.st
Graffitikonstnären El Sexto är fri! Han fick lämna fängelset utanför Havanna, Kuba, den 21 januari. Tack till alla som agerade i december, ert stöd gör skillnad!