Arbetsförmedlingen
yesterday at 10:06. Facebook
Nervös inför jobbintervjun? Det finns många knep för att nå framgång! Platsjournalen ger dig sex stycken kring hur du slipper oron och får mer kontroll över situationen.

Fler tips hittar du på
Arbetsförmedlingen
01/20/2017 at 09:59. Facebook
Nu är det dags att söka sommar- och säsongsjobb! Träffa arbetsgivare direkt på någon av de 23 mässor som går av stapeln runt om i landet inom kort.

Klicka på länken för att se alla sommarjobbsmässor och för att få fler tips på hur du kan landa sommarjobbet!

Hitta jobbet direkt på sommarjobbsmässan

arbetsformedlingen.se
Arbetsförmedlingen
01/18/2017 at 09:19. Facebook
Hur hänger jobb och pension ihop? Och påverkar min anställningsform om jag kan få lån på banken? Arbetsrättsjuristen Pia Adoff reder ut vad som gäller i veckans Platsjournalen!

Så kan du hålla koll på din anställningsform

arbetsformedlingen.se
Arbetsförmedlingen
01/17/2017 at 09:01. Facebook
Är du en av landets 103 000 nioendeklassare som funderar på gymnasievalet? Titta då lite extra på de utbildningar där du enkelt kan få jobb efter studenten. Klicka på bilden för att få mer tips inför ditt val!

Bästa chansen till jobb går via gymnasiet

arbetsformedlingen.se
Drömmer du om att byta jobb men är osäker på hur du ska gå tillväga? Här kommer åtta enkla tips från tidningen Platsjournalen till dig som vill inleda en helt ny karriär.
Johan valde att jobba som automationstekniker. Så här tycker han om det.

Ladda ner vår app Yrkesguiden för att hitta yrket som passar just dig!
Som arbetssökande kan det ibland kännas ensamt när vännerna går till jobbet varje dag. Att delta i ett nätverk kan ge nya kontakter, kraft och idéer när jobbsökandet går trögt. I senaste numret av Platsjournalen kan du läsa om Palle Gustafsson som startade nätverket AddAge för lite äldre arbetssökande på LinkedIn.

Platsjournalen

platsjournalen.se
Fick du inte det antagningsbesked som du hade tänkt? Här kommer några bra tips som kan hjälpa dig hålla drömmen om drömutbildningen vid liv. En mer läsvänlig version hittar du i senaste numret av Platsjournalen: .

Vi vill även passa på att informera om att våra kontor stänger klockan 12 idag. Du når oss på 0771-416 416 fram till klockan 16. Trevlig trettondagshelg!
Känner du ibland att din kompetens inte duger? I så fall är det dags att bli kvitt osäkerheten och börja lita på dina styrkor! Klicka på bilden för att komma till Platsjournalens artikel där kan du läsa mer om det som ibland kallas ”bluffsyndromet”.

Nästa vecka kan du även delta på ett webbinar om personlig marknadsföring där vi pratar om hur du kan marknadsföra ditt professionella jag på...
View details ⇨

Dämpa osäkerheten och lyft fram dina styrkor

arbetsformedlingen.se
Nu har du som deltar i jobb- och utvecklingsgarantin eller är nyanländ i Sverige möjlighet att få ett jobb på en myndighet!
Klicka på länken för att läsa mer om vad ett modernt beredskapsjobb i staten är och hur du kan få ett.

Moderna beredskapsjobb i staten

arbetsformedlingen.se
Jobbtidningen Platsjournalen är varje vecka fylld med tips för dig som söker jobb.Nu kan du få den direkt i din mejl! Gå in på för att läsa mer och beställa en prenumeration.
Rusta dig för 2017. De heta branscherna, framtidens jobb och trenderna i jobbsökandet. I nyårsnumret av Platsjournalen tittar experterna i spåkulan och ger råd och tips för det nya året. Läs mer i senaste numret av Platsjournalen
Vi önskar dig god jul och ett gott nytt år!

Den 23 december och 5 januari stänger kontoren klockan 12 men du når oss på 0771-416 416 fram till klockan 16. Alla röda dagar har vi helt stängt, det vill säga på
Julafton
Juldagen
Annandag jul
Nyårsafton
Nyårsdagen
Trettondag jul

Under mellandagarna har vi öppet som vanligt.
Kommer du att varva lugna stunder med jobbsökande under jul- och nyårshelgerna? Vi har samlat våra bästa tips på hur du kan söka jobb medan många arbetsgivare är lediga. Klicka på bilden för att se vilka som kan passa dig!

Jobbtips under jul- och nyårshelgen

arbetsformedlingen.se
De närmaste åren går ett stort antal chefer i pension. Det öppnar upp dörrar för den som är sugen på att gå vidare i karriären, är du en av dem? Klicka då på bilden för att läsa mer i en artikel ur tidningen Platsjournalen!

Framtida chefsbrist skapar stora möjligheter för unga

arbetsformedlingen.se
Det blir allt vanligare att chefen googlar dig när du söker jobb och digitala cv-tjänster tar över allt mer i rekryteringsprocessen! Läs mer i den här artikeln: [ Sydsvenskan.se Link ]

Om du vill lära dig mer om hur du använder sociala medier när du söker jobb kan du hoppa in i dagens webbinar som pågår just nu:
[ Bambuser.com Link ]

Se webbinariet om hur du söker jobb via sociala medier!

bambuser.com
Vissa vill vila upp sig under jul- och nyårshelgen, medan andra väljer att hålla igång jobbsökandet. Om du vill hålla ångan uppe så delta på vårt webbinar på onsdag! Då kommer vi att gå igenom 10 tips på hur du kan söka jobb medan de flesta arbetsgivare är lediga. Anmäl dig via

Passa också på att få inspiration från julavsnittet av Arbetsförmedlingens jobbpodd:
[ Podbean.com Link ]

Avsnitt 45 - Jobbsökartips i jul!

arbetsformedlingen.podbean.com
Så vässar du ditt personliga brev! Läs mer och hitta ditt jobb i nya numret av Platsjournalen på
Hur kommer arbetsmarknaden att se ut de närmaste åren och inom vilka yrken kan jag hitta många lediga jobb framöver? Klicka på länken för att läsa en artikel om det från vår tidning Platsjournalen.

Vill du få Platsjournalen direkt kan du prenumerera på e-tidningen så den kommer till din mejl.

Så ser arbetsmarknaden ut fram till 2018

arbetsformedlingen.se
Vi utvecklar ständigt våra tjänster på arbetsformedlingen.se. De här förbättringarna kan du se fram emot innan årets slut!

Min profil
•Du kommer kunna spara dina profiler som cv i pdf-format.
•Du kommer kunna ange arbetsort även med postnummer och radie (som på Platsbanken).
•Vi ger förslag på kompetenser utifrån det yrke du har valt.
•Du kommer kunna namnge profilen redan då du skapar...
View details ⇨