Arbetsförmedlingen
03/23/2017 at 08:59. Facebook
Ulf Wallgren, profilerat nyhetsankare på SVT stod inte ut på jobbet och blev yogainstruktör istället. Läs i senaste Platsjournalen om hur tidiga morgnar och sena kvällar byttes mot en ny bana med fulltecknade yogaklasser.

”Otroligt skönt att inte behöva gå upp mitt i natten längre”

arbetsformedlingen.se
Den 1 april är det dags för högskoleprovet! Visst det är viktigt, men bli inte nervös och stressa upp dig. Med rätt förberedelser kan du förbättra dina resultat avsevärt. I senaste Platsjournalen finns det tio tips på hur du kan öka poängen. Klicka på bilden för att läsa mer!

Maxa ditt högskoleprov!

bit.ly
Polis, lärare, sjuksköterska eller influencer - vad ska du satsa på? Läs hur Insta-stjärnan Mariam Moufid och Youtubern William Spetz tänkte när de gick ut gymnasiet. I Utbildningsjournalen finns tipsen som tar dig hela vägen till drömyrket.

Utbildningsjournalen

arbetsformedlingen.se
18 april är sista anmälningsdagen till högskola och universitet. Vill du veta mer om hur du förbereder dig inför studierna och hur det ser ut för olika yrken? Delta på webbinariet Inför högskolevalet 22 mars! Mer information och länk till anmälan hittar du nedan.

Funderar du på att studera i höst?

arbetsformedlingen.se
Har du varit arbetssökande en längre tid och vill veta vad jobb- och utvecklingsgarantin innebär? Imorgon, torsdag, klockan 13 får du veta mer om det på vårt webbinar. Du kan delta digitalt genom din dator, smartphone eller surfplatta och samtidigt ställa frågor via en chatt. Läs mer och anmäl dig genom att klicka på bilden.

Delta på vårt webbinar om jobb- och utvecklingsgarantin!

arbetsformedlingen.se
Så hittar du en hbtq-vänlig arbetsplats. I senaste Platsjournalen får du praktiska tips och råd på hur du kan söka efter inkluderande arbetsplatser.

Få koll på om nya jobbet är hbtq-vänligt

arbetsformedlingen.se
Så hittar du en hbtq-vänlig arbetsplats. I senaste Platsjournalen får du praktiska tips och råd på hur du kan söka efter inkluderande arbetsplatser.

Få koll på om nya jobbet är hbtq-vänligt

arbetsformedlingen.se
Transportbranschen har ett stort behov av chaufförer och i synnerhet semestervikarier. Säkra en anställning redan den 16 mars genom att delta i en rekryteringsträff för lastbilschaufförer på Arbetsförmedlingen i Angered. Fler lediga chaufförsjobb hittar du i Platsbanken.
Mer information om rekryteringsträffen får du via länken: [ Arbetsformedlingen.se Link ]
När uppdaterade du dina meriter på Min sida på arbetsformedligen.se sist? Genom att göra det ofta blir det enklare för arbetsgivaren att hitta dig och för oss på Arbetsförmedlingen att matcha dig mot rätt jobb. Klicka på bilden så får du vet hur du går till väga. Där får du även tre tips på hur du kan vässa din profil!

Har du uppdaterat dina meriter?

arbetsformedlingen.se
Det är inte alla dagar man känner sig på topp när man söker jobb. Då kan ens inre drivkraft vara en stark motor för att driva en framåt, men hur hittar man den? I veckans platsjournal får du fem tips på hur du hittar gnistan. För mer läsvänlig version klicka på länken: [ Bit.ly Link ]
Är du på jakt efter sommar- eller säsongsjobb? Då är det dags att börja söka nu! Besök några av våra 23 jobbmässor som sker i mars. Där får du chansen att personligen träffa arbetsgivare som söker personal. Klicka på länken för att se alla sommarjobbsmässor och få fler tips på hur du hittar sommarjobbet!

Hitta jobbet direkt på sommarjobbsmässan

arbetsformedlingen.se
Redo för ditt livs äventyr? Jobba utomlands! Det finns bra stöd att söka genom olika EU-projekt för dig som vill jobba i ett annat EU/EES-land. Här visar Platsjournalen hur du lättare kan gå vidare med dina utlandsplaner.

Mer läsvänlig version med bra länkar vidare hittar du här: [ Arbetsformedlingen.se Link ]
Tura till jobbet! Nästa vecka har du chansen att träffa arbetsgivare från båda sidor om Öresund när Helsingborg och Helsingör samarbetar om en stor jobbmässa. Besök en av städerna, eller båda den 1 mars för att träffa de företag som behöver personal. Mer information får du via länken [ Arbetsformedlingen.se Link ].
På hittar du fler aktuella rekryteringsträffar.
En av Sveriges gladaste barnvagnsförsäljare heter Pontus Kärrlander. I senaste numret av Platsjournalen kan du läsa hur det gick till när han fick jobbet med stöd från Arbetsförmedlingen.

Anställningsstödet gav Pontus butiksjobb

arbetsformedlingen.se
Läs Platsjournalens intervju med Charlotte Hågård, karriärexpert och författare till boken ”Stick ut på Linkedin”. Hon ger dig några enkla och snabba tips på hur du vässar ditt Linkedin-konto och gör dig synlig och sökbar för arbetsgivare som är på medarbetarjakt.

Så vässar du profilen på Linkedin

arbetsformedlingen.se
Går du i tankar på att starta eget företag? Delta på en starta eget-dag för att få information som hjälper dig på vägen. Du kan också få tipsen i en livesändning på nätet från sju myndigheter samtidigt! Klicka på bilden för att anmäla dig till vårens tillfällen.

Funderar du på att starta eget?

arbetsformedlingen.se
Hurra - nu fyller Arbetsförmedlingens jobbpodd ett år! Det firar vi med Henrik Fexeus som berättar hur du kan använda dina mentala superkrafter när du söker jobb.

Vi är så glada att jobbpodden har tagits emot så väl under det här året, den har laddats ner 400 000 gånger! Lyssna du också, antingen genom att ladda ner podden till din mobil eller genom att lyssna här: . Vi ser fram emot att...
View details ⇨
I nya numret av Platsjournalen får du fem tips på hur du småpratar på ett smart sätt med rekryteraren. Forskning från USA visar nämligen att det oskyldiga kallpratet före anställningsintervjun kan öka dina jobbchanser.

Läs tipsen här: [ Bit.ly Link ]
Här är jobben som ger dig jobbet! Arbetsförmedlingen presenterade idag en ny rapport om framtidsutsikterna för 200 yrken. Läs mer i artikeln om hur jobbmöjligheterna ser ut framöver i just ditt län.

Här är bästa jobbchanserna i ditt län

arbetsformedlingen.se
Söker du jobb, funderar på att vidareutbilda dig eller är intresserad av att starta eget företag? Bege dig då till Bazaren på Kulturhuset i Stockholm den 9–10 februari! Klicka på bilden för att se vilka öppettider som gäller samt vilka arbetsgivare och utställare du kan träffa.

Ps. Utöver Bazaren finns 180 andra möjligheter att träffa arbetsgivare, vilka ska du delta på? Plocka ut...
View details ⇨

Hitta jobb, utbildning och mycket mer på Bazaren i Stockholm

arbetsformedlingen.se