Amigas - extra mörkrostat kaffe gjort på de finaste bönorna. Odlat på kaffeplantage som drivs av kvinnor.

Nytt kaffe som stöttar kvinnliga kaffeodlare!

arvidnordquist.se
Nyhet - Molto!

Här har ni vår första ekologiska nyhet. Molto, en kraftfull espresso som för tankarna till Norra Italien. Bönorna kommer från Syd- och Centralamerika, Indonesien samt Östafrika och resultatet blir en smakrik fylligt rund espresso med toner av kakao och nöt. Läs mer om Molto här: [ Arvidnordquist.se Link ]
Det här är Asja. En livlig springer spaniel som tränas i att spåra elfenben på Jomo Kenyatta International Airport i Nairobi. Spårhundar är nämligen en viktig tillgång för AWF i arbetet med att stoppa den illegala exporten av elfenben. Genom att förse hundarna med tränare växer de upp till att bli utmärkta upphittare av olagligt gods på flygplatser och hamnar. Detta ett av de viktiga projekten...
View details ⇨
Snart kommer vi med flera ekologiska kaffenyheter! Självklart Fairtrade-märkta, 100% klimatkompenserade och rostade fossilfritt. Kan det bli bättre? :)
När vi besökte kaffeplantagen i Tanzania för några veckor sedan blev vi helt tagna av den vackra utsikten. Där kaffebuskarna växer och frodas syns nämligen Kilimanjaros topp i horisonten. Och det är från Kilimanjaros sluttningar som Wanyama kaffet har sitt ursprung :)
Hur lik en elefant är du? :) Gör testet här: [ Theelephantpants.com Link ]
Visste du att det oftast är kaffebönor från Afrika som sätter karaktären på ditt kaffe? De afrikanska kaffeodlarna lever dock ständigt med stora utmaningar. Klimatförändringarna med högre temperaturer skapar problem. Torka, kraftiga regnfall och jorderosion kan ödelägga hela skördar. Vi på Arvid Nordquist arbetar därför aktivt för en hållbarare kaffeodling, bland annat genom vår trädplantering...
View details ⇨
Tävling! Vinn boken "Mannen som kunde tala med elefanterna" och ett paket Wanyamakaffe.

Såhär gör du: Försök hitta så många ord som möjligt kopplade till vårt Wanyamakaffe i ordpusslet. (Tips: Svaren hittar du på vår hemsida). Skriv orden i kommentarsfältet nedan tillsammans med en motivering kring varför du bryr dig om de Afrikanska elefanterna. Lycka till!

Mer om tävlingsreglerna hittar...
View details ⇨
Här kommer ett litet lästips från oss på Arvid Nordquist Kaffe. "Mannen som kunde tala med elefanterna" av Lawrence Anthony är en inspirerande historia om en man som levde i harmoni med naturen och djuren. Lawrence Anthony arbetade för de afrikanska elefanternas överlevnad och efter sin bortgång sörjdes han av sina elefanter som tillbringade två dygn med att vandra runt hans hus för att säga...
View details ⇨
Visste du att elefantungarna inte klarar sig utan sin mamma? Dela gärna detta budskap och läs mer här: [ Arvidnordquist.se Link ]
Visste du att roobios kommer från Sydafrika och oftast kallas "de röda teet"? Drycken har en söt och fruktig smak. Och tillskillnad mot många andra teer är det koffeinfritt, vilket gör att de passar perfekt framåt kvällskvisten! :)
Vill du också vara med och rädda den afrikanska elefanten från utrotning? Vi på Arvid Nordquist Kaffe samarbetar med African Wildlife Foundation (AWF) och skänker varje år 25 000 dollar till organisationen. När du köper vårt Wanyamakaffe stöttar du detta samarbete och hjälper därmed de utsatta elefanterna.
Vi på Arvid Nordquist kaffe vill tacka er för detta otroliga år! Allt fler väljer att dricka vårt kaffe vilket vi tycker är jätteroligt. Vi vill därför önska er alla, både gamla och nya Arvid Nordquist kaffedrickare, ett riktigt Gott Nytt år!
Nu när året börjar lida mot sitt slut,
Kan du behöva lite extra krut.
När du in alla klappar ska slå,
Hoppas vi att du unnar dig en extra kopp eller två.

God jul och gott nytt år!
Önskar vi från Arvid Nordquist Kafferosteri
Arvid Nordquist kaffe består av 100 % Arabicabönor av högsta kvalité, utvalda för sin stora smak och odlade under de bästa förhållanden både för människa och miljö. Kort och gott, ett kaffe med stor smak och ännu större eftersmak.

#arvidnordquistkaffe

Välj ett godare kaffe i jul

track.adform.net
Idag invigde vår VD den nya efterlängtade rostmaskinen. Vi på Arvid Nordquist är väldigt glada för detta för nu kommer vi kunna producera ännu mer gott kaffe! Trevlig kväll allihopa! :)
Vi på Arvid Nordquist trotsar pepparkakans dag och bjuder på denna festliga kaffe- och chokladmousse istället! :) Fler goda recept hittar du i vårt senaste nummer av SMAKA. Läs senaste numret här: