Barncancerfonden
Barncancerfonden
yesterday at 05:00. Facebook
Nu har en aktuell studie, från forskare som Barncancerfonden är medfinansiärer till, hittat en ny strategi för att behandla neuroblastom. Läs mer här i pressmeddelandet från Karolinska Institutet.
Nu har en aktuell studie från forskare som Barncancerfonden är medfinansiärer till

Ny strategi kan stoppa barncancersjukdom

news.cision.com
Anna-Karin Landegren
Catherine Holmqvist
Annita Sjöström
Barncancerfonden
Barncancerfonden
07/23/2017 at 08:00. Facebook
Alicia är ett av de 300 barn som varje år drabbas av barncancer. Det tog lång tid innan läkarna hittade orsaken till att hon mådde dåligt och när man tillslut hittade cancer i hennes höft, skallben och hud vändes familjens liv upp och ner. För att hantera den svåra perioden började Alicias föräldrar träna tillsammans och fokuserar idag på att göra roliga saker med stöttande vänner och familj.... View more »
Alicia är ett av de 300 barn som varje år drabbas av

Walk of Hope 2017 - Du gör avtryck

FACEBOOK.COM
Jasmine Schönbeck Dahlberg
Anna Hansson
Gabriella Johnsson
Barncancerfonden
Barncancerfonden
07/20/2017 at 14:00. Facebook
Johan drabbades av en hjärntumör när han var fem år gammal. Johans pappa Henrik berättar att ingenting blev sig likt efter det men att han hittade cyklingen som ett sätt att bearbeta sin oro och ångest.
Ride of Hope är Barncancerfondens välgörenhetsevent inom cykling. I år genomförs den tionde upplagan av loppet och det firas med att Barncancerfonden arrangerar citycyklingar i #Halmstad... View more »
Johan drabbades av en hjärntumör när han var fem år gammal Johans

Ride of Hope 2017 – citycykling

FACEBOOK.COM
Annita Sjöström
Kerstin Högberg
Jenny Westman Fd Bergström
Det är fantastiskt att kunna träffa andra familjer som har stått eller står inför samma situation, säger Alexanders pappa. Familjen har varit på Barncancerfondens familjevistelse på Ågrenska. Där får man också träffa olika experter på området och man kan bjuda med personal från skolan/förskola, för att öka kunskapen om barnets situation. Det finns platser kvar till höstens familjevistelser på... View more »
Det är fantastiskt att kunna träffa andra familjer som har stått eller

Familjevistelser på Ågrenska

FACEBOOK.COM
Lotta Andersson Fd Karlström
Annita Sjöström
Marianne Örtlund
I söndags gick Ride of Hope Europe i mål vid Södra fästningshörnan i Varberg, i strålande sol och till en härlig feststämning. Fyra lag med 70 cyklister hade under veckan cyklat 104 mil från Prag och samtidigt bidragit till att samla in pengar till livsviktig barncancerforskning. Årets insamling har resulterat i hela 2 560 748 kronor.
Ett varmt tack till alla fantastiska cyklister, deras... View more »
I söndags gick Ride of Hope Europe i mål vid Södra fästningshörnan

Timeline Photos

Göran Hedman
Annita Sjöström
David Schaub
En grupp forskare från Karolinska institutet och Ludwiginstitutet för cancerforskning i Stockholm har upptäckt en tänkbar orsak till den allvarligaste formen av neuroblastom. De mest aggressiva neuroblastomcellerna saknar en gen som gör att skadade celler inte städas undan utan riskerar att utvecklas till cancer. Upptäckten kan leda till bot för en av de mest dödliga formerna av... View more »
En grupp forskare från Karolinska institutet och Ludwiginstitutet för cancerfors

Hon kan lösa gåtan bakom aggressiv neuroblastom

barncancerfonden.se
Mona Söderholm
Anna-Kristina Rödin
Solweig Ahlgren
Vi har under en tid på Barncancerfonden arbetat med en ny webb som sätter fokus på er användare. Webben ska vara enkel och snabb med flera olika vägar till insamling, tydligare information till drabbade, anhöriga, forskare och mycket mer. Hoppas den hjälper er oavsett i vilket syfte ni besöker den idag eller imorgon. Välkommen in och se er omkring om ni inte redan gjort det :-)
Vi har under en tid på Barncancerfonden arbetat med en ny webb

www.barncancerfonden.se

barncancerfonden.se
Tommy Christensson
Stiko Per Larsson berättar här om historien bakom hans vandringsturné som samlar in pengar till hans insamling "Finns det tårta i himlen? - Vandringsturnén 2017 (Till minne av Cem Seger)". Ikväll från kl.19 spelar han på Lasse i parken i Hornstull, Stockholm. Tack alla eldsjälar för allt fint ni gör <3
Stiko Per Larsson berättar här om historien bakom hans vandringsturné som samlar

Stiko Per Larssons vandringsturné

FACEBOOK.COM
Har du fortfarande gamla mynt och sedlar hemma? Vi passar på att påminna om att de fortfarande kan användas till något gott.

Den 30 juni blev 1-kronor och 5-kronor ogiltiga som betalmedel. Samma gäller för gamla 100-lappar och 500-lappar. I samarbete med myntinsamlingsleverantören myntbrev.se erbjuder vi nu privatpersoner och företag att låta gamla mynt och sedlar gå till livsviktig... View more »
Har du fortfarande gamla mynt och sedlar hemma Vi passar på att

Skänk dina gamla mynt

barncancerfonden.se
Joanna Adrianna Wrzesinska
Charlotte Feustel
Johan Fjellström
Stamceller räddar liv!
Under Almedalsveckan genomför Barncancerfonden och Tobiasregistret initiativet #TopsaFörLivet för att belysa att det behövs fler stamcellsgivare. I Sverige drabbas mer än 300 barn av cancer varje år. Omkring 100 av dem insjuknar i leukemi, och för de svårast sjuka barnen kan en stamcellstransplantation vara livsavgörande. Tobiasregistret är det svenska registret för... View more »
Stamceller räddar liv Under Almedalsveckan genomför Barncancerfonden och Tobiasr

Almedalsutmaning; MUF och SSU topsar för livet

EVENT - facebook.com
Varje år deltar tiotusentals personer i våra olika idrottsevent. Genom att cykla, springa, spinna, gå och simma bidrar ni till kampen mot barncancer samtidigt som ni ägnar tid åt era fritidsintressen, ofta tillsammans med vänner. Nu adderar vi en ny medlem till ”of Hope”-familjen. Den 18 november arrangeras eventet Yoga of Hope, i samarbete med Yoga Girl, av yogastudios över hela världen.... View more »
Varje år deltar tiotusentals personer i våra olika idrottsevent Genom att cykla

Yoga of Hope

barncancerfonden.se
Kristina Bodin
På söndag 2 juli går starten på havskappseglingen ÅF Offshore Race men redan idag (29 juni) förvandlas Skeppsholmen till ”Race Village” med en mängd roliga aktiviteter för stora och små besökare! Där genomför ÅF en insamling till förmån för Barncancerfonden – bland annat en utmaning på lördag 1 juli kl. 13.00 utanför ÅFs stora tält där fyra utmanare ror ikapp i roddmaskin. Kom dit och heja... View more »
På söndag 2 juli går starten på havskappseglingen ÅF Offshore Race men

ÅF Offshore Race

facebook.com
Stamceller räddar liv!
I Sverige drabbas mer än 300 barn av cancer varje år. Omkring 100 av dem insjuknar i leukemi, och för de svårast sjuka barnen kan en stamcellstransplantation vara livsavgörande. Tobiasregistret är det svenska registret för blodstamceller. Det fungerar som en slags dejtingsajt där man matchar patientens vävnadstyp med givarens.

Nästa vecka startar vi initiativet... View more »
Stamceller räddar liv I Sverige drabbas mer än 300 barn av cancer

Tobiasregistret

tobiasregistret.se
Tina Nilsson
Ann Ljunggren
Det är många som hör av sig till oss för att komma i kontakt med andra föräldrar som har barn med liknande diagnoser och sjukdomshistoria. De letar ofta efter slutna FB-grupper och forum för erfarenhetsutbyte och för att stärka varandra. Det vill vi självfallet hjälpa till med! Så om du är medlem i någon sådan grupp: Tipsa. Visa er. Efterlys. Berätta. Och ni som kanske precis kommit in i den... View more »
Det är många som hör av sig till oss för att komma

Timeline Photos

Barncancerfonden
Lena Öhlund
Madelene Granström
Petter Alexis kommer att arrangera ett eget lopp i Vitamin Well Run of Hope den 7 oktober. Gör det du också! Det är superenkelt och din insats gör stor skillnad i kampen mot barncancer.
Registrerar du dig som arrangör senast imorgon (söndag) skickar Vitamin Well ett fint startkit till dig.
Läs mer och anmäl dig som arrangör på . Vem vill du springa med?
Petter Alexis kommer att arrangera ett eget lopp i Vitamin Well Run

Anmäl dig som arrangör innan söndag - få startkit!

FACEBOOK.COM
Katja Vollmer
Birgitta Nyman
Jenny Håkansson
Vi önskar alla en fin midsommar med nära och kära. Vi sänder en tanke till de familjer som får tillbringa midsommarhelgen på avdelningen och en extra varm tanke till alla de som har det lite extra tungt på just storhelger. All kärlek till er ❤
Vi önskar alla en fin midsommar med nära och kära Vi sänder

Timeline Photos

Lotta Råberg
Ulla Andersson
Jessica Håkansson
I fredags gjorde våra vänner på @kanal5, Discovery Networks Sweden en fantastisk insats för våra barn och deras familjer. Hela huset var ombyggt för att låta familjerna få en fint avbrott i en tuff tillvaro.
Där fanns möjligheten att baka, sjunga, spela hockey med Foppa och Danijela Rundqvist, spring ett lopp med Mårten Nyhlen (på bilden tillsammans med Mattias), spela in nere i studion, bli... View more »
I fredags gjorde våra vänner på kanal5 Discovery Networks Sweden en fantastisk

Timeline Photos

Helena Gillberg
Jonas Nilsson
Rickard Holmblad
Filmaren Hans Wikkelsö har gjort en fin film som vi gärna vill dela med oss av. I filmen träffar ni Ebba och Mejas föräldrar, som berättar om familjernas upplevelser i samband med döttrarnas cancer. [ Youtube.com Link ]
Filmaren Hans Wikkelsö har gjort en fin film som vi gärna vill

Time for Life

YOUTUBE.COM
Christel Brage-Hafström
Helena Svensson
Lilian Forsman
Den 30 juni blir 1-kronor och 5-kronor ogiltiga som betalmedel. Samma gäller för gamla 100-lappar och 500-lappar. I samarbete med myntinsamlingsleverantören myntbrev.se erbjuder vi nu privatpersoner och företag att låta gamla mynt och sedlar gå till livsviktig barncancerforskning. I artikeln får du instruktioner för hur du skickar in dina mynt eller sedlar ända fram till 31 augusti. Dela gärna... View more »
Den 30 juni blir 1 kronor och 5 kronor ogiltiga som betalmedel

Skänk dina gamla mynt till forskning | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Daniel Svanberg
Catrin Forsberg
Katta Persson