Barncancerfonden
03/26/2017 at 14:10. Facebook
Har du fyllt 20 år och vill jobba som volontär på ungdomslägret Barretstown på Irland? Varje sommar anordnas ett europeiskt läger på Irland för barn och ungdomar som behandlas eller har behandlats för cancer. Vi behöver ytterligare ett par volontärer. Läs mer här och ansök snarast, helst senast 29 mars.
[ Barncancerfonden.se Link ]

Vill du jobba som volontär på Barretstown? | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Barncancerfonden
03/24/2017 at 11:57. Facebook
Vid internationella barncancerdagen i år bjöd vi in Sveriges detaljhandelsföretag att göra gemensam sak i kampen mot barncancer – ”runda upp” till förmån för forskningen.
Sammanlagt deltog hela 569 butiker vilket gav drygt en halv miljon kronor till Barncancerfonden.
Tack till alla butiker och alla kunder som bidrog med viktiga gåvor.
[ Barncancerfonden.se Link ]

Stort engagemang i Barncancerfondens Runda upp-kampanj | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Barncancerfonden
03/24/2017 at 08:47. Facebook
Barncancerfonden
03/23/2017 at 15:38. Facebook
Lilla Juva fick diagnosen ALL, akut lymfatisk leukemi, i maj 2016. Hennes mamma Jannice gästbloggar om familjens resa, om den absurda situation att en avdelning för allvarligt sjuka barn är ens tillfälliga hem.
Alla Jannices inlägg hittar ni på bloggen, och tack för att du vill dela med dig av er berättelse. [ Barncancerfonden.se Link ]

På en avdelning för allvarligt sjuka barn

blogg.barncancerfonden.se
Barncancerfonden
03/23/2017 at 10:09. Facebook
En utmaning på Facebook har på bara en månad samlat in hela 1,8 miljoner norska kronor till vår motsvarighet i Norge. Deltagarna lovar att skänka en krona per "like" och 5 kronor per kommentar inom 24 timmar. Sedan utmanar de 4 vänner att göra samma sak. På så vis har det samlats in stora summor till kampen mot barncancer i Norge.
Vi har också fått gåvor från Facebook-utmaningen. Vill ni...
View details ⇨

Facebookutmaning gav 1,8 miljoner till norska Barnekreftforeningen

tv2.no
Barncancerfonden
03/22/2017 at 11:32. Facebook
Sofias Änglar söker just nu familjer som behöver deras hjälp. Känner du någon eller vill ansöka själv, skicka mejl direkt till hjalp@nordiskfilmtv.com snarast. Tack!
Barncancerfonden
03/21/2017 at 06:26. Facebook
Kroppens egna immunceller kan komma att användas i en ny behandling mot en allvarlig form av leukemi. Professor Karl-Johan Malmberg och hans team forskar på en celltyp som finns i kroppen – de naturliga mördarcellerna (NK-celler). Ny forskning har identifierat flera egenskaper som gör NK-celler till lämpliga kandidater för nästa generations cellterapi.
Barncancerfonden har tack vare våra...
View details ⇨

Kroppens mördarceller ny bot mot leukemi | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
För ungefär ett år sedan drabbades nioåriga Pelle av leukemi. I Skavlan jr berättar Pelle om hur det var att få beskedet. Han visar också upp sitt SuperSnöre som just nu har 220 pärlor, där varje pärla symboliserar en sak i behandlingen.
Tack fina Pelle för att du berättar om din historia. Se avsnittet på SVT Play. [ Svtplay.se Link ]

Skavlan jr - Avsnitt 7

svtplay.se
Vi har platser kvar på två vistelser på Ågrenska utanför Göteborg.
Vecka 24 för ungdomar som är mellan 13-19 år och som har mist sin bror eller syster i barncancer. Det blir en vecka då du får känna gemenskap och träffa andra syskon med liknande erfarenhet.
Vecka 33 är det ungdomsläger för dig som går på högstadiet eller gymnasiet och har haft cancer och avslutat din behandling.
Vi står för...
View details ⇨

Sök till Ågrenska | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Nike har ett SuperSnöre. Alla SuperSnören berättar en unik historia. Pärla för pärla skapar cancersjuka barn och ungdomar sitt eget SuperSnöre där varje pärla symboliserar ett ingrepp, en cytostatikabehandling, akutinläggning på sjukhus med mera. Barncancerfonden Västra tog det till Sverige och tack vare de övriga lokala föreningarna finns de nu på landets alla barncancerenheter.
Nu är Nikes...
View details ⇨
Ann Högbergs engagemang för Spin of Hope började som ett sätt att hantera sorgen efter sonen Felix.
– Det är en så himla fin och rolig dag att vara med på. Alla skrattar och peppar varandra, det är en massa kärlek och känslor på samma gång, säger Ann.
Var med och gör avtryck i kampen mot barncancer. Anmäl dig till Spin of Hope den 25 mars på
Elever med en cancerdiagnos behöver ibland extra stöd i skolan. För att underlätta kontakten med elevhälsan och studie- och yrkesvägledare (syv) har vi tagit fram en ny skrift i serien ”Rätt till stöd i skolan”. Eleven kan behöva specialpedagogiskt stöd och råd om alternativa studievägar, därför är en väl fungerande elevhälsa och syv-verksamhet viktig för en cancerdrabbad elevs skolgång. [...
View details ⇨

Fler råd för skolan

blogg.barncancerfonden.se
När Nike fick en hjärntumör var mormor Inger ett stort stöd för Nike och hennes familj.
– Man får någon märklig kraft när ens barnbarn drabbas, säger mormor Inger.
Hon lagade mat, lämnade och hämtade på sjukhuset och tog hand om lillasyster. Men allra bäst var det när mormor bara dök upp på sjukhuset, som en överraskning.
[ Barncancerfonden.se Link ]

Mormor Inger hjälper till | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Nu är anmälan till Ride of Hope öppen för både erfarna cyklister och nybörjare. Nytt för i år är att det finns sträckor som även passar vardagsmotionärer. Cykla en kortetapp på cirka 5 mil eller delta i några av våra citycyklingar på cirka 5 km. Bli en del av den härliga Ride of Hope-gemenskapen och bidra i kampen mot barncancer. Första etapp startar 29 juli.
Dela gärna och tagga en kompis...
View details ⇨

Ride of Hope 2017 - i år med sträckor som passar alla

barncancerfonden.se
Alexander är 7 år. Han har haft en hjärntumör men är behandlingsfri sedan sommaren 2016, efter två operationer och två omgångar med cytostatika. Sammanlagt blev det 108 stick med nålen.
Var gärna med och stöd forskningen och drabbade familjer genom att swisha en gåva till 90 20 900. Tack.
Läs mer om Alexander här: [ Barncancerfonden.se Link ]
För många unga vuxna är det en viktig del av livet att gå på krogen och träffa kompisar. Men för den som har haft hjärntumör kan det innebära vissa svårigheter. Isak Thern och Daniela Costea har båda blivit utkörda av ordningsvakter som trott att de varit alkoholpåverkade.
[ Barncancerfonden.se Link ]

”Förlåt, men jag har haft cancer” | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Svenska PostkodLotteriet delar i år ut drygt 1,1 miljard kronor till olika ideella organisationer. Vi fick igår ta emot hela 20 miljoner kronor och dessutom ytterligare 5 miljoner till ett gemensamt forskningsprojekt om barncancer och hjärtproblem tillsammans med Hjärt-Lungfonden.
Ett varmt tack till alla lottköpare som gör det möjligt för Postkodlotteriet att ge detta viktiga bidrag till vår...
View details ⇨
Nu lanserar vi en tecknad film som ska skapa trygghet för barn inför en strålbehandling, men även ge kunskap till syskon och kompisar. I filmen "Helt unik – en guide till strålbehandling" möter vi Jenny, som har en tumör i huvudet. Hon visar oss hur en strålbehandling går till och vilka förberedelser som görs innan själva behandlingen.
Originalfilmen är gjord av den Oscars-belönade...
View details ⇨
Väldigt många har engagerat sig och skänkt pengar för att hjälpa cancersjuka Sandra Frostason som ledsamt nog gick bort i februari. Enligt hennes önskan har en stor del av de insamlade pengarna, hela 677.974 kr, skänkts till vår kamp mot barncancer och lika mycket till Cancerfonden.
Våra tankar är med Sandras familj och vänner. Vi vill också sända ett stort och varmt tack till alla er som...
View details ⇨