Barncancerfonden
02/20/2017 at 10:50. Facebook
Det tog mer än sju plågsamma månader innan Juva till slut fick diagnosen ALL, akut lymfatisk leukemi. En lång resa från en enkel stukad fot på förskolan till ambulansfärd till Norrlands Universitetssjukhus. Juvas mamma Jannice är ny gästbloggare på vår blogg och har nu skrivit två inlägg om den strid familjen utkämpar.
[ Barncancerfonden.se Link ]

Krigarprinsessan Juva och Cancer-draken

blogg.barncancerfonden.se
Barncancerfonden
02/17/2017 at 12:59. Facebook
Vi är överväldigade över responsen på vår digitala ljusmanifestation på internationella barncancerdagen. Nästan 8000 ljus har tänts för att hedra barn som drabbats av cancer. Många fina, glada och en del sorgliga budskap som berör och värmer våra hjärtan. Gå gärna in och läs hälsningarna på sajten.
Hjärtligt tack till alla som tänt ljus, delat och kommenterat i sociala medier och på olika sätt...
View details ⇨

7900 ljus tändes för barn som drabbats av cancer

ljus.barncancerfonden.se
Barncancerfonden
02/16/2017 at 15:26. Facebook
Igår hölls stämningsfulla ljusmanifestationer runt om i Sverige för att hedra barn som drabbats av cancer. Cecilia Karlssons son Malte fick en hjärntumör 2010, nu är hon för tredje året en av initiativtagarna till en manifestation i Nyköping med närmare 100 lysande marschaller formade till ett hjärta på Stora torget.
Om viljan att engagera sig säger Cecilia:
- För att göra skillnad, både att...
View details ⇨
Barncancerfonden
02/15/2017 at 08:15. Facebook
Barncancerfonden
02/15/2017 at 05:45. Facebook
Idag är det internationella barncancerdagen. Syftet med dagen är att uppmärksamma cancerdrabbade barn och ungdomar världen över. Besök och tänd ett virtuellt ljus för alla barn som drabbats av cancer.
Idag hålls även ljusmanifestationer på flera håll i landet. Dela gärna med dig av din ljusmanifestation i sociala medier med hashtag #utrotabarncancer
Barncancerfonden
02/14/2017 at 14:55. Facebook
Idag på Alla hjärtans dag är det också #hjärtedagen, då vi fick ta emot nästan 2,6 miljoner kronor från Swedbank Robur. Våra varmaste tack till Swedbank Robur och Humanfondens sparare som stöttar ideella organisationer som Barncancerfonden och vårt arbete med att utrota barncancer. ❤ Era bidrag är oerhört viktiga för att fler barn ska kunna överleva sin cancer.
På bilden: Marianne Nilsson, tf...
View details ⇨
Barncancerfonden
02/13/2017 at 15:34. Facebook
Fler än 500 butiker kommer att delta i en Runda upp-kampanj i samband med internationella barncancerdagen 15 februari för att stödja kampen mot barncancer. Räkna därför med att möta frågan "Vill du runda upp 10 kronor?" när du handlar hos butiker som är med i kampanjen.
Bland deltagande butikskedjor finns bland andra NETTO Sverige, MQfashion, BAUHAUS Sverige, Sibylla - Officiell sida och...
View details ⇨

Ge hopp genom att runda upp | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Idag fyller Linus 20 år. När han var 4 år firade han sin födelsedag på Halmstad sjukhus. Hans diagnos var akut lymfatisk leukemi. Det var en jobbig period för familjen men idag mår Linus bra. När han för några månader sedan var hos sin läkare Torben skrev han detta fina brev som tack och vi vill gärna dela det med er och alla fantastiska människor som jobbar inom vården för de sjuka barnen.
Vi...
View details ⇨
I veckan fick vår generalsekreterare Per Leander ta emot en check på hela 3.957.130 kr kronor från Tina Jarlerud, marknadschef på BMW Sverige.
Under året som gått har BMW genomfört olika insamlingar till förmån för oss, bland annat kampanjen #körförlivet med 38.500 provkörningar, vilket motsvarar 8370 forskartimmar.
Vi är väldigt glada för de livsviktiga bidrag som BMW på olika sätt samlat in...
View details ⇨
När ett barn drabbas av cancer påverkas hela familjen. Syskon kan känna stor oro för sin sjuka bror eller syster och sina föräldrar. Fyraåriga Rut behandlas för leukemi och i vår blogg har hennes mamma Helena skrivit en berörande kärlekshyllning till Ruts två äldre systrar ❤
[ Barncancerfonden.se Link ]

Att se och förstå syskon i en svår situation

blogg.barncancerfonden.se
Den 15 februari är det internationella barncancerdagen. På fler än 20 orter i Sverige hålls ljusmanifestationer för att hedra alla de barn som drabbats av cancer.
Här hittar du mer information om var och när ljusmanifestationer hålls nära dig. Varmt välkomna att delta i en fin och stämningsfull manifestation för att uppmärksamma barn med cancer.
[ Barncancerfonden.se Link ]

Ljusmanifestationer på internationella barncancerdagen | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Tillsammans med Vätternrundan öppnar vi och Ride of Hope nu upp en cykelgrupp på Tjejvättern, som går under namnet ”Alla kan, alla ska med”. Du får möjlighet att cykla säkert i en grupp med två erfarna ledare. Nybörjare eller erfaren cyklist spelar ingen roll. Vi har 28 platser, och det är först till kvarn som gäller. [ Barncancerfonden.se Link ]
Vi syns i Motala den 10 juni.
Eddie var bara 2 år när familjen fick veta att han hade cancer, akut myeloisk leukemi. För Eddie, nu 4 år, betyder storebrorsorna Scott och Colin allt för att lämna cancern bakom sig. Det starka syskonbandet ger honom en stor trygghet och glädje i livet.
– Han hänger efter brorsorna överallt, hela tiden, säger Johanna Ljungqvist, Eddies mamma.
Rädslan för återfall finns alltid där, men för...
View details ⇨

Brorsorna hjälper Eddie lämna cancern bakom sig | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Idag är Världscancerdagen. I Sverige insjuknar ungefär ett barn om dagen i någon form av cancer. Vi bekämpar barncancer och ser till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och det stöd de behöver. För att göra det behövs pengar. Gör som Peter Forsberg, stöd forskningen mot barncancer du också. [ Barncancerfonden.se Link ]
Svensk cancervård hotas av en alarmerande brist på patologer. Konsekvensen för patienterna kan vara kraftigt fördröjda diagnosbesked och behandlingar, samtidigt som viktig forskning riskerar att inte alls genomföras. Idag möts Sveriges barnpatologer i Lund för att försöka hitta lösningar på utmaningarna.
Mötet finansieras av Barncancerfonden och är det första i en serie av nationella möten....
View details ⇨

Svenska barnpatologer möts i Lund

mynewsdesk.com
Vår samarbetspartner Svensk Fastighetsförmedling har idag överlämnat en check på hela 2.438.800 kronor. Företaget har under året genomfört flera kampanjer för att samla in pengar till kampen mot barncancer. Bland annat har de skänkt 100 kronor för genomförda bostadsvärderingar och inför julen såldes pepparkakshus till förmån för oss. Vi vill rikta ett varmt tack till Svensk...
View details ⇨
I höstas arrangerades simeventet Swim of Hope för fjärde gången. 29 sim- och simhoppklubbar runt om i landet samlade tillsammans in hela 750.000 kronor till barncancerforskningen. Örebro Simallians var den klubb som samlade in mest pengar.
Ett stort tack till alla barn, ungdomar, simklubbar och sponsorer som har engagerat sig i Swim of Hope under 2016.

​Simklubbar samlade in 750.000 kr till barncancerforskningen

mynewsdesk.com
Elias fick nästan inga presenter på sin dopdag. Gästerna uppmanades i stället att donera en gåva till den insamling familjen startat till förmån för Barncancerfonden
– Det kändes som en fin sak att göra. Vi ville hjälpa dem som drabbas, säger Elias mamma Hanna Wenngren.
Målet var att samla in 2 000 kronor men det blev 6 000.
Vem som helst kan starta en egen insamling, läs mer på vår sajt.
[...
View details ⇨

"Vi ville hjälpa dem som drabbas" | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Christian Andrén var knappt ett år gammal när han diagnostiserades med neuroblastom. Läkarna trodde inte att han skulle få uppleva sin 2-årsdag. Nu är han 37 år och huvudrollsinnehavare i den hyllade filmen "Jätten", som igår blev utsedd till Bästa film i Guldbaggegalan och dessutom fick en Guldbagge för bästa manus och en för bästa mask/smink. [ Barncancerfonden.se Link ]

”Jag var dömd att inte klara mig” | Barncancerfonden

barncancerfonden.se