FBVideoDownloader.info is a facebook video downloader online, this tool helps you download facebook videos by grabs direct links to download and save for free
"Från långväga ort
något magiskt dimper ner
Ett litet, enkelt kort
som ger hopp till många fler"
Skicka en julhälsning till nära och kära med våra fina julkort. I detta paket ingår 12 stycken enkelsidiga julkort i olika motiv.

Julkort 12-pack

barncancerfonden.se
Barncancerfonden
12/02/2016 at 13:54. Facebook
Barncanceravdelningen i Stockholm fick i augusti en ny akutmottagning på dagtid. Drabbade familjer ska få möta personal som är van vid barncancerbehandling och barn som treåriga Emma ska slippa sitta länge på akutmottagningen. Barncancerfonden Stockholm Gotland har drivit frågan länge.
Mottagningen tar emot patienter upp till sex månader efter avslutad cytostatikabehandling. Så länge räknar...
View details ⇨

Mer kunskap och tid på nya akuten | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Barncancerfonden
12/02/2016 at 08:53. Facebook
"Efter timmar så febrila
i julstökets virrvarr
En julklapp läggs att vila
under hoppfullt julebarr"

Detta är första inlägget i Barncancerfondens rimstuga. Vår Givarservice älskar att göra julrim, speciellt till klappar med ett extra gott syfte.
BAUHAUS Sverige säljer kungsgranar där 50 kronor av priset går till Aron Andersons insamling via Pole of Hope. Ni hittar dem bland annat här: [...
View details ⇨
Barncancerfonden
11/28/2016 at 12:28. Facebook
Barncancerfonden
12/01/2016 at 09:04. Facebook
Varje månad presenteras en forskare vars arbete finansieras av våra givare. Månadens forskare i december är Anders Ringnér.
Anders är barnsjuksköterska på barnkliniken i Umeå och jobbar som universitetslektor på institutionen för omvårdnad vid Umeå universitet.
- Vår forskning handlar om hur föräldrar till barn med cancer lär sig om barnets sjukdom och hur de interagerar med vårdpersonalen,...
View details ⇨

Månadens forskare - Anders Ringnér

barncancerfonden.se
Barncancerfonden
11/30/2016 at 16:06. Facebook
Barn som strålbehandlas behöver många gånger sövas. Eftersom sövning innebär såväl risker som försämrad livskvalitet strävar nu ett forskningsprojekt efter metoder som gör att färre barn behöver sövas.
Resultatet visar att rätt förberedelser med lek och sagor kan göra att fler barn kan vara vakna vid strålbehandling. Projektet har pågått i fyra år vid Lunds universitet och finansieras av...
View details ⇨

Lek och sagor ger bättre strålbehandling | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Barncancerfonden
11/29/2016 at 15:45. Facebook
Aron Anderson har anlänt till Antarktis och väntar på att ta sig till Leverett-glaciären där expeditionen till Sydpolen ska starta. I klippet här från Chile berättar Aron vad det är som driver honom att genomföra detta osannolika äventyr. Slå på ljudet på filmen så att ni kan höra varför.
Bidra gärna till Arons insamling till Barncancerfonden här [ Barncancerfonden.se Link ]
Barncancerfonden
11/28/2016 at 15:58. Facebook
När ett barn behandlas för cancer är det viktigt för familjen att enkelt få rätt information. Barnonkologen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus har löst det genom att ta fram BarncancerAppen, tillsammans med patienterna och med stöd av Innovationsplatsen på sjukhuset. Nu får initiativtagarna Gyllene Äpplets förstapris.
BarncancerAppen har utvecklats genom finansiering av Barncancerfonden.
[...
View details ⇨

BarncancerAppen vinner SLLs innovationspris Gyllene Äpplet!

karolinska.se
Barncancerfonden
11/28/2016 at 12:28. Facebook
Barncancerfonden
11/28/2016 at 10:47. Facebook
Med fantasi, magi och bus bryter sjukhusclownerna vardagen för cancersjuka barn. Mötet är ofta det barnen minns starkast från sjukhusvistelsen.
– Clownbesöket gjorde att vi stängde av och var i nuet ett tag. Ett avbrott på 5–10 minuter från det svåra räcker långt, säger Carola Strömberg, förälder.
Det går att bidra till denna viktiga verksamhet genom att stödja våra regionala föreningar som...
View details ⇨

Clownerna som lindrar smärtan | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
I år får Elis fira jul hemma. Men förra julen blev speciell, två veckor före julafton fick 5-åriga Elis diagnosen Burkitts lymfom. För familjen var det bara att packa väskorna för en långhelg på sjukhuset. Trots omständigheterna blev det en jul med gran, tomte och glädje tack vare de regionala föreningarna och vårdpersonalen som gör sitt bästa för att skapa julkänsla för familjer som tvingas...
View details ⇨

Elis jul på sjukhuset | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
I morgon startar barncanceröverlevaren och multisportaren Aron Anderson sitt farligaste och kallaste äventyr någonsin, Pole of Hope. I en specialbyggd sitski ska han som första person i rullstol staka från kanten av Antarktis till Sydpolen, totalt 640 kilometer, och samtidigt samla in pengar till Barncancerfonden. För varje 10-krona som samlas in skidar Aron en meter.
Vi önskar Aron stort...
View details ⇨
Att gå igenom en behandling mot barncancer är jobbigt nog. Om du har svårt att göra dig förstådd blir det än svårare. Det får barn och familjer som inte pratar svenska ofta erfara.
När sjuksköterskor behandlar cancersjuka barn används sällan tolkar och dessutom skickar tolkförmedlingarna ofta icke auktoriserade tolkar.
– Vårdkostnaden blir högre och de psykosociala kostnaderna kan vara...
View details ⇨

Tolkbrist kan ge sämre vård | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Ta reda på vad din bostad är värd och bidra samtidigt till vår kamp mot barncancer. Genom att anmäla dig till Svensk Fastighetsförmedlings tjänst Bostadsvärdet före nyår så skänker de 100 kr till oss.
Totalt kommer Svensk Fastighetsförmedling under 2015 och 2016 att skänka minst 4 miljoner kronor till barncancerrelaterad forskning, vilket motsvarar ungefär 7 300 forskartimmar.
Läs mer på [...
View details ⇨

Var med oss i kampen mot barncancern

svenskfast.se
Barnen på bilden har alla förlorat ett syskon i cancer, och de har lagt in budskap till sitt syskon i ballongerna, som de är i färd med att släppa upp i skyn. Det är en bild som verkligen berör och den togs i samband med en "vi som mist"-träff som Barncancerfonden Västra anordnade i höstas.
Varmt tack till alla våra givare som gör det möjligt för oss att stödja familjer i deras svåraste stund....
View details ⇨

Att släppa taget

blogg.barncancerfonden.se
I tuffa situationer är det viktigt att få träffa andra som har liknande erfarenheter som en själv. Tack vare pengar från våra givare kan vi erbjuda olika vistelser som till exempel familjevistelserna på Ågrenska söder om Göteborg.
Vecka 11 nästa år anordnas en vistelse på Ågrenska för familjer där barnet haft en hjärntumör och är upp till 13 år. Vi har platser kvar så anmäl er senast 8 dec via...
View details ⇨

Platser kvar v 11 på Ågrenska | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Vetenskapsradion på Sveriges Radio rapporterar idag om en studie som visar att föräldrar till cancersjuka barn får sämre ekonomi. Mammor drabbas hårdare än pappor. Ungefär 20 procent av arbetsinkomsten föll bort hos mammor till cancerdrabbade barn under det år som barnet fick sin diagnos. Försämringen höll delvis i sig i sex år.
- Studien visar att det behövs ett starkare stöd för föräldrar...
View details ⇨

Mammor och unga förlorar mest | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Julklappstips: "Super-Charlie och den försvunna tomten" - en ny fin bok av Camilla Läckberg i serien om hjälten Super-Charlie.
– Super-Charlie och den försvunna tomten är en bok som jag känner lite extra för med tanke på samarbetet med Barncancerfonden och deras arbete. Att väcka läslusten i tidig ålder är otroligt viktigt och jag blir så rörd när jag ser föräldrar och barn som läser...
View details ⇨

”Super-Charlie och den försvunna tomten” av Camilla Läckberg

barncancerfonden.se
Nu söker vi tolkar och volontärer till sommarlägren på Barretstown 2017. Varje sommar anordnas ett europeiskt läger på Irland för barn och ungdomar som behandlas eller har behandlats för cancer.
Har du fyllt 20 år och vill jobba som tolk eller volontär på ungdomslägret så kan du nu söka. Sista ansökningsdag är 13 februari 2017 via länken nedan.
Läs gärna Isabelles beskrivning av att vara...
View details ⇨

Barretstown | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Den 11 december invaderas Stockholm av upp till 3000 jultomtar. Då är det dags för årets skäggigaste evenemang, Stockholm Santa Run. I år är vi en av tre organisationer som är med och delar på överskottet från loppet där alla är utklädda till tomtar.
Alla som vill kan delta i det 3 km långa loppet. Det lär bli en riktigt rolig julfest för både deltagare och åskådare. Häng på du med! [...
View details ⇨

Stockholm Santa Run/Walk 2016

billetto.se