I veckan fick vi ta emot årets utdelning från Stiftelsen GoodCause (GodEl och GodDryck) på hela 666.407 kr. Sedan år 2012 har de samlat in hela 3.714.608 kr till vårt arbete. Pengarna som Barncancerfonden får från GoodCause används för att driva Almers Hus, en rekreationsanläggning för familjer som drabbats av barncancer, samt till att finansiera den svenska Barntumörbanken. Vi vill rikta ett...
View details ⇨
I veckan fick vi ta emot årets utdelning från Stiftelsen GoodCause GodEl
Barncancerfonden
Barncancerfonden
yesterday at 13:58. Facebook
När Fredrik Malm och Johanna Hoffstedts son Nelson gick bort i cancer, startade de Entrepreneurs for Good - Inspired by Nelson, för att rädda fler barn. Ett samarbete med Barncancerfonden och Karolinska fundraising har lett till den nya kliniska prövningsenheten HOPE, där svårt sjuka barn kan få tillgång till de nyaste och mest effektiva medicinerna.
Barncancerfonden
Barncancerfonden
04/27/2017 at 11:53. Facebook
Den 2 maj är årets premiär för Vårruset. Passa på att anmäla dig och dina kompisar till något av loppen i vårens löpfest. För varje anmäld deltagare kommer 15 kronor att skänkas till kampen mot barncancer.
Anmäl här: [ Varruset.se Link ]
Den 2 maj är årets premiär för Vårruset Passa på att anmäla

Anmäl dig till Vårruset - Bidra till kampen mot barncancer

varruset.se
Juanita Johansson
Barncancerfonden
Barncancerfonden
04/26/2017 at 14:33. Facebook
Flera nya upptäckter och ny teknik inom cancervården öppnar vägar vi inte hade kunnat drömma om tidigare. Men i dag saknar många svårt cancersjuka barn tillgång till de senaste behandlingarna och därför är kliniska tester på barn absolut nödvändiga.
I Barncancerrapporten 2017 för vi fram ett antal krav som ska göra det möjligt att nå bättre överlevnad för cancerdrabbade barn. Läs mer här:
[...
View details ⇨
Flera nya upptäckter och ny teknik inom cancervården öppnar vägar vi inte

Kliniska prövningar är enda vägen framåt | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Barncancerfonden
Barncancerfonden
04/26/2017 at 05:05. Facebook
Barn måste ha rätt till nya mediciner. En ny generation cancerbehandlingar kommer nu, men nya mediciner testas i första hand bara på vuxna patienter. I Barncancerrapporten 2017 vill vi se en förändring så att läkemedelsbolagen tvingas att ta med barn i kliniska prövningar. Det skulle kunna rädda dödssjuka barn till livet. Läs mer på
Birgitta Kristell
Johanna Sewón
Björn Olsson
Barncancerfonden
Barncancerfonden
04/25/2017 at 18:37. Facebook
Barncancerfonden
Barncancerfonden
04/25/2017 at 09:48. Facebook
Vill du göra en insats och samtidigt få uppleva en härlig gemenskap, då kanske du vill vara funktionär på Ride of Hope i sommar. Vi behöver fler volontärer på sträckan Lund - Stockholm och vi startar 27 juli. Anmäl intresse till sanna.friborg@barncancerfonden.se eller via Ride of Hope på Facebook. Det finns även plats för fler funktionärer på sträckan Umeå - Stockholm.
Nu drar vi igång Walk of Hope igen och du kan vara med och arrangera ett eget lopp. I september hoppas vi att många går en promenad i kampen mot barncancer! Det är lätt att arrangera ett lopp. Gå in på och bli arrangör redan idag och tagga gärna en vän som borde hänga på.
Carolina Engquist
Helene Jörgensen
Kerstin Schelin
Jannice Eklöf är mamma till lilla Juva, som för ett år sedan fick diagnosen ALL, akut lymfatisk leukemi. Jannice gästbloggar hos oss om familjens resa och här ger hon (med ganska mycket glimten i ögat) 10 tips till föräldrar med barn som nyss fått en cancerdiagnos.
Känner ni igen er eller har egna tips, skriv gärna i kommentarerna.
[ Barncancerfonden.se Link ]
Jannice Eklöf är mamma till lilla Juva som för ett år sedan

10 tips till föräldrar vars barn just diagnosticerats med cancer - Barncancerfondens blogg

blogg.barncancerfonden.se
Nina Andreasson
Therese Udiljak
Simone Lantz
Nu har vi sammanställt våra siffror för 2016 och tack vare bidrag från er givare kunde vi dela ut hela 238 miljoner till forskning och utbildning. Varje krona skänker hopp och tillsammans kämpar vi för en värld fri från barncancer.
Vi har spelat in en film där vi vill rikta vårt varmaste tack till er som bidragit. Som lilla Noelia säger: "tack så mycket, för ni slåss mot knölarna".
Charlotte Flimflam Thygesen
Camilla Asplund
John Gustafsson
Barncancerfonden Norra har för första gången delat ut det nyinstiftade Hjältepriset till personer som gjort betydande insatser i kampen mot barncancer. Vid föreningens årsmöte i Umeå prisades Sonja Marklund, konsultsjuksköterska på barncanceravdelningen på Nus och Anna-Maria Byström, engagerad medlem i Sundsvall för sina insatser.
- Sonja och Anna-Maria är två synnerligen välförtjänta vinnare...
View details ⇨
Barncancerfonden Norra har för första gången delat ut det nyinstiftade Hjältepri

Sonja och Anna-Maria hjältar för Barncancerfonden Norra | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Marcus Skårman
Katarina Nina Wallin
Jannice Eklöf
Nu tar vi helgledigt och firar påsk med nära och kära. Tack alla fina följare som på olika sätt är engagerade i vår kamp för barnen och tack för att ni bidrog till att göra 2016 till ännu ett rekordår. Ni är fantastiska!
Vi hoppas att ni alla får en riktigt glad påsk!
(foto: Susanne Nilsson)
Nu tar vi helgledigt och firar påsk med nära och kära Tack
Ulrika Rydström
Maria Teinert
Margoth Janson
År 2016 samlade vi in hela 365 miljoner kronor från er fantastiska givare, vilket är rekord. Därmed kunde vi anslå rekordsummor till forskning och utbildning, och vi är just nu medfinansiär till 224 forskningsprojekt.
Men mer pengar behövs om vi ska ta forskningen framåt, då vi bara kan finansiera en bråkdel av de forskningsprojekt som finns och behövs.
- Det är många fler som söker...
View details ⇨
År 2016 samlade vi in hela 365 miljoner kronor från er fantastiska

Insamlingsrekord - Barncancerfondens verksamhetsberättelse 2016

2016.barncancerfonden.se
Kristin Lossius
Roland Bolin
Eva Widing
Vår nya bok "Vova får strålbehandling" visar för barn i förskoleåldern hur en cancerbehandling går till. Boken kan användas som förberedelse för barn som själva ska genomgå strålbehandling, eller för syskon och förskolekompisar som vill förstå vad som händer på sjukhuset.
I vår blogg får ni möta författaren Camilla Binz.
[ Barncancerfonden.se Link ]
Vår nya bok Vova får strålbehandling visar för barn i förskoleåldern hur

Vova får strålbehandling: Lär känna författaren bakom boken

blogg.barncancerfonden.se
Carola Tammjärv
Helena Svensson
Nu är anmälan till Vitamin Well Run of Hope öppen. Lördag den 7 oktober springer vi tillsammans för andra gången. Både privatpersoner och företag kan arrangera egna lopp och bjuda in vänner, grannar och kollegor.
Det hela är superenkelt:
1. Välj en distans och starttid
2. Anmäl dig som arrangör på
3. Bjud in deltagare
Dela gärna vidare, tagga dina vänner och var med och gör avtryck i kampen...
View details ⇨
Elin Nilsson
Lilla Lunas kamp mot leukemin har tagit hårt på hela familjen. Storasyster Kira är ständigt orolig för sin cancerdrabbade lillasyster. Ikväll får de hjälp av Sofias änglar, klockan 20.00 på Kanal 5 och Dplay.
Stöd gärna Sofias änglars insamling för kampen mot barncancer här [ Bit.ly Link ]
Margoth Janson
Margareta Pettersson
Isabella Hederstaf
Idag sprang tusentals elever runt om i landet Skolloppet till förmån för Barncancerfonden. Team Rynkeby arrangerar loppet där 163.000 barn i hela Norden springer och via egna sponsorer samlar in pengar till kampen mot barncancer. Milstensskolan i Täby är en av många skolor som idag i ett underbart vårväder engagerade elever att springa många kilometer. Tack också till Team Rynkeby Täby som var...
View details ⇨
Idag sprang tusentals elever runt om i landet Skolloppet till förmån för
Christina Danestad
Martin Nilsson
Igår fick vi ta emot en check på otroliga 6 792 723 kr från vår ambassadör Aron Anderson. Det är summan som samlades in av Aron/Team Aron under 2016 där majoriteten var från insamlingen under Pole of Hope. Med på scenen och tog emot checken var Saga Lundin som har en snarlik cancer som Aron hade, och som har varit en stark drivkraft för Aron ända sedan de först möttes. Aron hade med sig ett...
View details ⇨
Igår fick vi ta emot en check på otroliga 6 792 723
Marcus Flimflam
Kai Wessberg
Jesper Kristensen
Tack Jocke och Jonna för er varma och berörande hyllning till vännen Alexander, som så ledsamt gick bort för en vecka sedan. Alexander ville bidra till att forskningen på barncancer skulle göra nya framsteg. Vill ni skänka en gåva till Jocke och Jonnas insamling till minne av Alexander så finns den här: [ Bit.ly Link ]
Tack Jocke och Jonna för er varma och berörande hyllning till vännen

Till minne av Alexander | Insamling

På länken nedan kan ni vara med och skänka ert bidrag till fonden. Inget bidrag är för litet! https://www.barncancerfonden.se/1309423834/ Till Alexander: Tac...

YOUTUBE.COM
Kerstin Müller
Maria Carlsson
Pia Östh
Stockholms nya Centrum för cancerrehabilitering tar emot överlevare. De får hjälp med att kartlägga den cancerbehandling de fick som barn och vilken rehabilitering de kan behöva nu.
– Det nya är att man går igenom med patienterna vilken behandling de har fått och vilka problem det kan ge senare i livet, säger specialistsjuksköterska Kerstin Cedermark.
[ Barncancerfonden.se Link ]
Stockholms nya Centrum för cancerrehabilitering tar emot överlevare De får hjälp med

Bara för överlevare | Barncancerfonden

barncancerfonden.se
Lena Palm Östman
Kamilla Alderbrant
Ann Gustafsson