"Jag upplever att mitt barn saknar vänner, både i skolan och på fritiden. Hur kan jag hjälpa till för att det ska bli bättre?"

Månadens fråga på bris.se handlar om ensamhet. Läs vår kurator Niclas svar.

Månadens fråga - BRIS

bris.se
Idag är vi på Bris glada att kunna berätta att vi nu inleder ett långsiktigt arbete med att ge professionellt stöd till barn som flytt. Bris ska sprida sin stödgruppsmodell i hela landet, och stärka nätverken kring ensamkommande barn i hela Sverige.

"Situationen för barn som kommit ensamma är ovärdig Sverige. Med den här satsningen vill vi på Bris ge stöd direkt, men också mobilisera hela...
View details ⇨

Bris inleder långsiktigt stöd till ensamkommande barn

bris.se
Bris pratar dagligen med barn som utsatts för sexuella övergrepp. Under veckan har vi följt den viktiga granskning om nedladdning och spridning av dokumenterade sexuella övergrepp mot barn som Aftonbladet och SvD publicerat.

Att ladda ned och sprida dokumenterade övergrepp mot barn bör självklart ses som ett sexualbrott. Regeringen bör agera skyndsamt och ändra lagen.

Idag berättar vår...
View details ⇨

Bris: Så pratar du med barn om sexuella övergrepp

aftonbladet.se
Under jullovet hade Bris kuratorer 1321 stödjande kontakter med barn och unga. Trycket var lika hårt som föregående år.
– Julen är en högtid som förknippas med gemenskap och värme, och som barnens högtid men många barn som har det jobbigt hemma upplever att julen blir extra tung med bråk, våld och fulla vuxna, säger Catarina Nylund, kurator på Bris.

Barnens Rätt I Samhället – BRIS pressmeddelanden

bris.se
Från 8 dec fram till 4 januari i år samlade Circle K med sina kunder in nästan 2,7 miljoner kronor som direkt går till Bris.
– Det är klart att vi hoppades att kampanjen skulle överträffa förra årets men att vi skulle nå upp till de här nivåerna kunde vi inte drömma om. Det betyder enormt mycket för vår verksamhet säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare på Bris.
I förra veckan avslutades...
View details ⇨
I december auktionerade Volkswagen Sverige ut fyra exemplar av Golf GTI Clubsport S. Allt över utropspriset gick oavkortat till Bris och därför mottog vi häromdagen en check på 526 100 kronor! Stort tack Volkswagen för att ni på detta sätt möjliggör vår verksamhet med att stödja barn och unga. Från vänster: Jeanette Asteborg, marknadschef Volkswagen, Heléne Tibblin, insamlingschef Bris. Foto:...
View details ⇨
Idag skriver vi på Aftonbladet debatt om övergrepp på barn inom idrotten. Vi stärker nu vårt arbete inom idrottsrörelsen. Alla barn har rätt till en trygg fritid!

[ Aftonbladet.se Link ]

Ta övergrepp på barn som idrottar på allvar

aftonbladet.se
Gott nytt år önskar Bris!

Stort tack för allt stöd vi fått under 2016. Med er hjälp har vi kunnat hålla öppet hela året, vi har haft över 25 000 stödjande samtal med barn, påverkat politiker och tillsammans kämpat för att stärka barns rättigheter.

Nu går vi in i 2017 och vi är laddade för att fortsätta arbetet för att varje barn ska få sina rättigheter tillgodosedda. Med ditt bidrag blir vi...
View details ⇨
När du tvättar bilen eller handlar kaffe hos Circle K fram till 5 januari stödjer du samtidigt Bris och möjliggör att vi kan ge råd, stöd och information till barn och unga som behöver en vuxen att prata med. Kampanjen har hittills genererat fantastiska 1,8 miljoner kr till Bris.
Läs mer om samarbetet och hur du kan bidra på circlek.se/bris

[ Youtube.com Link ]

Vi stödjer Bris - Därför är bristvätten så viktig!

Läs mer om vårt samarbete med Bris: https://circlek.se/bris Vi på Circle K i Sverige har valt att stödja Bris – Barnens Rätt i Samhället. Bris är en barnrätt...

YOUTUBE.COM
En god jul vill vi önska alla Bris följare!
Vår stödverksamhet öppnar kl 14 idag precis som alla andra dagar. I morse var vår kurator Cattis i Nyhetsmorgon i TV4 och berättade om vad barn kontaktar Bris om under julen.

SvD gjorde också ett fint reportage med barnens vanligaste frågor, och vilka svar de får från Bris. Det hittar ni här: [ Svd.se Link ]

Kom ihåg att du som vuxen är viktig för...
View details ⇨

"Det är tufft för många barn när det gäller alkoholen"

tv4play.se
Under temat ”Bra som jag är” sprider KappAhl ett budskap som borde vara självklart – att alla är lika mycket värda och bra som de är. När du köper julklappar från barnkollektionen ”What is your character” så går 20 kronor till Bris. Här hittar du kollektionen: [ Kappahl.com Link ]
Volkswagen stödjer sedan länge Bris arbete. Nu inför jul ger de oss en fantastiskt fin julklapp genom att skänka överskottet från fyra bilauktioner till Bris.

Volkswagen Sverige auktioner ut fyra exemplar av den unika samlarbilen VW Golf GTI Clubsport S och allt över utropspriset på 297.000 kronor går oavkortat till Bris. Hittills har de två första auktionerna inbringat 244 000 kronor till...
View details ⇨
Du har väl inte missat Brisbot - chattboten som samlat svar från våra kuratorer på massor av frågor och finns direkt i chatten på Kik och i Facebook Messenger. Sök på Brisbot och prova direkt.

Behöver du prata med någon kan du alltid kontakta oss på mejl, chatt eller telefon 116 111.
Bris har öppet som vanligt i jul

För den som har det tufft hemma blir jullovet kanske inte den mysiga återhämtning som det borde vara. Bris vet att den som är ensam blir ännu mer ensam i juletid. Därför har Bris stödverksamhet öppet varje dag, hela jullovet.

Öppettiderna är:
Telefon 116 111 och chatt: Alla dagar 14 – 21.

Och om chatten är stängd, går det alltid bra att skriva till...
View details ⇨
Vad har Astrid Lindgren, John Hrons föräldrar och teatergruppen Unghästen gemensamt? De har alla tilldelats Brispriset!

Nu kan du som är medlem i Bris nominera din kandidat till Brispriset 2017. Läs mer här:
[ Bris.se Link ]
Din musik räddar liv!

Just nu pågår Musikhjälpen i P3 och SVT. Du kan stödja både Bris och att barn i krig får sin rätt till utbildning tillgodosedd genom att önska Ella Rammelts "Det gör ont nu men det läker" i Musikhjälpens app eller via sms.

Skicka SMS:et till nummer 72 999
Inled meddelandet med hur mycket du vill skänka: 50, 100, 200, 300, 500 eller 700. Skriv sen artist, låt och...
View details ⇨
I samarbete med Nobe aloe vera träffade Bris kurator Cattis killarna Toni och Amir som gör Instagram- och Youtube-succén Språk för alla. De pratade om kärlek och hat på nätet och hur man göra för att endast få bra klumpar i magen. Se filmen på länken nedan.

Bara bra klumpar i magen - med @sprakforalla

Kolla in när Toni & Amir från @sprakforalla är hos BRIS och pratar näthat och klumpar i magen.

YOUTUBE.COM
Sverige har en tradition av att stå upp för de mänskliga rättigheterna, både hemma och ute i världen. Nu som vägvisare i arbetet mot våld mot barn i världen. Det förpliktigar!

Bris generalsekreterare och människorättsjuristen Parul Sharma listar 6 krav som Sverige måste verka för om FN:s Agenda 2030 ska förverkligas.

Bris: Dagliga vittnesmål om kränkningar mot barn

dagenssamhalle.se
Se Petter Iwarsson, sakkunnig på Bris, prata om vad elevhälsokompetens kan vara. Filmen finns på Specialpedagogiska skolmyndighetens hemsida.

[ Spsm.se Link ]