Var med och gör skillnad - bli medlem i Bris!

Som medlem i Bris bidrar du till arbetet för barns rättigheter varje dag. Ju fler medlemmar vi har i Bris desto starkare blir vi.

Under 2017 kommer Bris fortsätta fokusera på att bryta trenden med den ökande psykiska ohälsan hos barn och unga.

Bli medlem idag – swisha årsavgiften 360 kronor till 90 150 41
Ange personnummer och mejladress.

Ditt...
View details ⇨
Var med och gör skillnad bli medlem i Bris
Margareta Fransson
Nu är det dags att anmäla sig till årets Brisgolf i Malmö, Umeå och Göteborg! Första priset i Brisgolfen är en plats för laget i finalen på Ullna GC i Stockholm där laget får möjlighet att spela med en känd svensk idrottsprofil som exempelvis Ingemar Stenmark, Foppa, Thomas Brolin, Alexander Norén eller Pernilla Wiberg. Läs mer och anmäl dig redan idag! [ Bris.se Link ]
Nu är det dags att anmäla sig till årets Brisgolf i Malmö

Brisgolfen 2017 | Anmäl dig idag!

bris.se
I veckan deltog Bris i hearingen ”Child sexual abuse and exploitation online and offline” i EU-parlamentet. Inbjudna av parlamentarikern Anna Maria Corzza Bildt talade vår barnrättsjurist Laure Abado om Bris verksamhet och om lagstiftning kring barns rättigheter. Vi passade på att träffa vår paraplyorganisation Child Helpline International (CHI) för att diskutera hur vi kan arbeta med barnrätt...
View details ⇨
I veckan deltog Bris i hearingen Child sexual abuse and exploitation online
På söndag är det Valborg, en högtid då många unga gör sin alkoholdebut. Av Bris kontakter med unga om Valborg handlar många samtal om alkohol, men också om att få stöd att kunna säga nej. För vuxna som behöver prata med barn och unga om alkohol har Bris samlat fem tips.
På söndag är det Valborg en högtid då många unga gör sin

Bris tips till vuxna inför Valborg | Barnens Rätt i Samhället

bris.se
Just nu pågår Barnrättsdagarna i Örebro, världens största barnrättsmöte med över 1200 deltagare. Temat i år är barnrättsperspektiv på migration, integration och inkludering. Bris deltar och pratar om vårt nystartade projekt Tillsammans för barn som flytt där vi söker kommuner för samarbete.

Läs mer om projektet här: [ Bris.se Link ]
Just nu pågår Barnrättsdagarna i Örebro världens största barnrättsmöte med över
Har du testat Brisbot?
Nu vill vi veta vad du som är under 18 år och har använt Brisbot tycker - gå in på bris.se och svara på några snabba frågor så hjälper ni oss att göra Brisbot bättre!

Klicka här: [ Bris.se Link ]
Har du testat Brisbot Nu vill vi veta vad du som är

Det här är Brisbot – Bris chattbot på Kik och Facebook

Barn kommunicerar på ett annat sätt än vuxna, därför har vi utvecklat en chattbot som kan ge tips och stöd direkt i Kik och Facebook Messenger. För den som b...

YOUTUBE.COM
Žaneta Milić
Var sjätte timme tar en människa sitt liv i Sverige, någons barn, förälder, vän eller släkting. Ikväll börjar SVT visa den viktiga dokumentärserien "30 liv i veckan".

Bris ser att i arbetet mot psykisk ohälsa bland barn och unga är suicidprevention mycket viktigt, liksom stöd till efterlevande när någon tar sitt liv. Det skriver Bris generalsekreterare Magnus Jägerskog tillsammans med Sofia...
View details ⇨
Var sjätte timme tar en människa sitt liv i Sverige någons barn

”Mer kan göras för att hindra självmorden”

svd.se
Maria Kallerfjord
Liselotte Nyberg
Viktoria Düring
I över 45 år har Bris arbetat för att stödja barn, påverka samhället och mobilisera aktörer för barnets rättigheter. Vi på Bris bär på övertygelsen att om vi på riktigt vill åstadkomma samhällsförändring måste vi samverka och förena våra krafter.

Därför startade vi Bris nätverk för ett knappt halvår sedan. Idag är vi över 1500 medlemmar bland annat från socialtjänsten, skolan, polisen,...
View details ⇨
I över 45 år har Bris arbetat för att stödja barn påverka
Att bryta trenden med den ökande psykiska ohälsan bland barn och unga måste bli en valfråga!

Idag gästbloggar Bris generalsekreterare Magnus Jägerskog hos Kerstin Evelius, regeringens nationella samordnare inom området psykisk hälsa. #psykbryt
Att bryta trenden med den ökande psykiska ohälsan bland barn och unga

Magnus Jägerskog: Den ökande psykiska ohälsan hos barn och unga bör bli valfråga | Nationell samordnare inom området psykisk hälsa

samordnarepsykiskhalsa.se
Maria Silverberg
Robin Skoglund
Slow Living by Annika
Idag håller vi extraöppet i Bris vuxentelefon dit du kan ringa om du har tankar, frågor eller funderingar om hur du ska prata med barn om attentatet i Stockholm för en vecka sedan. Välkommen att ringa till 0771 50 50 50 idag mellan 9-12. Läs även gärna ”Så kan du prata med barn om händelsen i centrala Stockholm” där vi samlat råd om vad du kan tänka på i samtal med barn kring det som...
View details ⇨
Idag håller vi extraöppet i Bris vuxentelefon dit du kan ringa om

Så kan du prata med barn om händelsen i centrala Stockholm | Barnens Rätt i Samhället

bris.se
Många vuxna och barn kontaktade Bris efter terrorattacken i Stockholm i fredags. Bris kuratorer ger stöd både till vuxna och barn. På vår webb finns också information om hur du kan prata med barn om hemska händelser. Igår träffade vi barn- äldre och jämställdhetsminister Åsa Regnér och berättade om vår verksamhet.

[ Tv4.se Link ]
Många vuxna och barn kontaktade Bris efter terrorattacken i Stockholm i fredags

Oroliga barn och föräldrar vänder sig till Bris - Nyheterna - tv4.se

tv4.se
Bris spelar roll för barn och unga. Här läser Jonas, kurator på Bris, tackbrev från barn som har fått stöd av oss. Swisha 100 kronor till 90 150 41 och delta i den fortsatta kampen för varje barns rätt att må bra. Din gåva är livsviktig.
Nina Åsenlund
Gunilla Nilsson
Hans Grosin
Idag kl 15.15-17 handlar Random Mix i Barnkanalen om reaktioner från barn och unga om attentatet i Stockholm i fredags. Bris kuratorer Jonas, Nina och Emilia är med i studion och i chatten på barnkanalen.se. Titta gärna, både barn och vuxna!
Idag kl 151517 handlar Random Mix i Barnkanalen om reaktioner från barn
En del barn som hört av sig till Bris i helgen berättar om föräldrars starka reaktioner och oro efter attentatet i Stockholm. Det är viktigt att som förälder göra sitt bästa för att inte överföra sin egen oro till sina barn.

Imorgon öppnar Bris vuxentelefon som vanligt kl 9 på 0771-505050. Alla vuxna som har frågor om hur de kan bemöta och samtala med barn är välkomna att ringa.
En del barn som hört av sig till Bris i helgen berättar

Blodiga bilder sprids bland barn

svd.se
Lena Rifve
Kristina Bergbom
Iona Lindoff
Hur är det att vara ung idag? Ikväll kör SVT Play en två timmars direktsändning om ensamhet, mobbning, prestationsångest och annat som unga kämpar med idag.

SVT Projekt Z planerar tv för unga och delar ungas stories på Instagram (@svtprojektz). Projektet har samlat in massor av historier och citat från unga och ikväll sänder de live på SVT Play.

Flera av de som delat med sig av sina...
View details ⇨
Hur är det att vara ung idag Ikväll kör SVT Play en
Just nu cirkulerar en otäck bild på SnapChat och i andra sociala medier som visar en lemlästad kropp. Många barn har sett eller kommer att se den. Som vuxen har du ett stort ansvar i att inte lämna barn ensamma med otäcka bilder.

Vi har uppdaterat vår text med råd om hur du kan prata med barnet om bilderna som cirkulerar.
Just nu cirkulerar en otäck bild på SnapChat och i andra sociala

Så kan du prata med barn om händelsen i centrala Stockholm | Barnens Rätt i Samhället

bris.se
BRIS: Barnens Rätt I Samhället
Ulrika Axwik
Händelsen där flera personer har blivit påkörda i Stockholm kommer att väcka oro och frågor hos både barn och vuxna. Vid en så här stor och allvarlig händelse kommer de flesta barn i skolålder snabbt nås av nyheten. Du som är förälder eller annan vuxen nära barnet har en viktig uppgift i att nu i det akuta läget trygga, lugna och hjälpa ditt barn att hantera sina känslor och frågor.

Bris har...
View details ⇨

Så kan du prata med barn om händelsen i centrala Stockholm | Barnens Rätt i Samhället

bris.se
Susanne Lennmark
Susanne Ek
Helen Hedvind Persson
Idag är det världshälsodagen och Bris vill påminna om att alla barn som befinner sig i Sverige har samma rätt att må bra.

Därför tycker Bris det är toppen att regeringen gett UMO och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF i uppdrag att ta fram Youmo.se, en webbaserad ungdomsmottagning med information om hälsa, jämställdhet, sex, relationer och rättigheter riktad till...
View details ⇨
Idag är det världshälsodagen och Bris vill påminna om att alla barn

www.youmo.se

youmo.se
Madeleine Maria Moberg
Tidningen Julia genomför just nu en undersökning tillsammans med Bris för att samla in ungas upplevelser av nätet och sociala medier. Du som är under 18 får gärna gå in och svara på enkäten på länken. Och du som är vuxen får gärna tipsa barn som du känner!
Tidningen Julia genomför just nu en undersökning tillsammans med Bris för att

SurveyXact

tidningenjulia.se
Du behövs som medlem.
Genom att bli medlem i Bris är du med och bidrar till arbetet för barns rättigheter varje dag. Ju fler medlemmar vi har i Bris desto starkare blir vi.

Under 2017 kommer Bris fortsätta fokusera på att bryta trenden med den ökande psykiska ohälsan hos barn och unga.
Bli medlem idag – swisha årsavgiften 360 kronor till 90 150 41
Ange personnummer och mejladress.

Ditt...
View details ⇨
Du behövs som medlem Genom att bli medlem i Bris är du
Lovisa Appelberg