Hör Bris kurator Catarina berätta om sina samtal med barn och unga. Skriv på du också för varje barns rätt att må bra på psykbryt.nu.
Har ni sett att Bris fått en ny hemsida?
Ny, bättre och mer tillgänglig både för barn och unga som söker stöd och för dig som söker information eller vill skänka en gåva. Kolla in nya bris.se!

Ny hemsida gör Bris mer lättillgängliga | Barnens Rätt i Samhället

bris.se
Idag hade vi finbesök på Bris! Humorduon Daniel och Emil Norberg tittade förbi och fick träffa Brisbot.
Vi vill rikta ett stort tack till de över 500 personer som deltagit på Bris nätverksträffar och medlemsmöten de senaste veckorna!

Det är tack vare allt engagemang vi möter runtom i landet som vi kan göra skillnad. Nu fortsätter vi jobba tillsammans för varje barns rätt att må bra!

Bris kommer fortsätta fokusera på att bryta trenden med den ökande psykiska ohälsan bland barn och unga....
View details ⇨
Bris vill bidra till en trygg idrott för barn! Tillsammans med Riksidrottsförbundet ska vi arbeta förebyggande med utbildning och information. Bris kommer också bli ännu synligare för barn i idrottsrörelsen som kan larma direkt till Bris om de far illa.

Värnar om barn i idrotten - Nyheter (Ekot)

sverigesradio.se
Bris nätverksträff i Göteborg var välbesökt och dagen inleddes med en handuppräckning för att se vilka olika verksamheter som fanns representerade. Tack alla medverkande för goda och konstruktiva diskussioner om hur vi tillsammans kan kraftsamla mot de ökande psykiska ohälsan hos barn och unga.
Om du inte redan gjort det, skriv under för varje barns rätt att må bra på psykbryt.nu.
Igår var det dags för Bris nätverksträff i Umeå! Ca 70 nätverksmedlemmar lyssnade på samtal om psykisk ohälsa bland barn och unga och om barns och ungas inflytande.
Tack alla som deltog!

Under dagen i Umeå debatterade vår generalsekreterare Magnus Jägerskog de långa kötiderna till BUP i Västerbotten: [ Sverigesradio.se Link ]
#psykbryt
Strax börjar Karlavagnen i P4. Kvällens avsnitt handlar om psykisk ohälsa hos barn och unga, och Bris kurator Lisa Mannby finns med i studion och berättar om Bris årsrapport och svarar på frågor.
#psykbryt

Mitt barn mår dåligt - Karlavagnen

sverigesradio.se
"Bris årsrapport är en alarmklocka som beskriver verkligheten för de barn som kämpar för sin rätt till hälsa. Det är dags att bryta trenden med den ökande psykiska ohälsan bland barn. Det är också vår skyldighet att ge rätt stöd och vård till de barn som mår dåligt idag."

Läs debattartikeln av Magnus Jägerskog och Sven Bremberg, barn- och ungdomsläkare och docent i socialmedicin vid...
View details ⇨

”För många barn i Sverige kämpar för att må bra”

dagenssamhalle.se
Alla barn har rätt att må bra. Skriv på Bris upprop för och stöd vårt arbete genom att swisha till 9015041.
Ditt stöd är ovärdeligt!

Bris #psykbryt – Skriv på för varje barns rätt att må bra

psykbryt.nu
Psykisk ohälsa bland barn och unga är den viktigaste valfrågan inför 2018 tycker Bris!

Imorse diskuterade vår generalsekreterare Magnus Jägerskog frågan med folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström, som höll med:
"Vi måste ha en valrörelse som handlar om barn och unga, de är landets framtid och det är helt avgörande att vi kan förbättra deras uppväxtvillkor", kommenterade han.
#psykbryt

Rapporten är en alarmklocka

expressen.se
Bris har ett samarbete med Expressen för att uppmärksamma psykisk ohälsa bland barn och unga. Se exempel på vad barn berättar för Bris och följ dem under #psykbryt hela veckan för fördjupning.
Idag presenterades Bris årsrapport för region Öst på nätverksträff i Norrköping! Tack alla som medverkade. Nästa vecka kommer vi till Malmö, Göteborg och Umeå.
#psykbryt
10 miljoner tack!
Tack vare de 10 miljoner kronorna vi fått från PostkodLotteriet kan vi fortsätta stödja barn och unga som har det svårt. Just nu fokuserar vi på att bryta trenden med den ökande psykiska ohälsan bland barn och unga. Förra året handlade 4 av 10 av våra kontakter om psykisk ohälsa. Det är dags att bryta trenden! På bilden Ulf Spendrup, Bris förbundsordförande.
Var med i kampen...
View details ⇨
Till barn som vill veta mer om Bris verksamhet och om psykisk ohälsa finns en årsrapport som riktar sig särskilt till dem. Den heter "Allt fler barn mår dåligt - hur kan vi ändra på det?" och finns här:
[ Bris.se Link ]

Du som är vuxen - skriv gärna ut den och läs med ett barn, eller använd i din verksamhet om du jobbar med barn till exempel i skolan!

Igår gjorde också Lilla Aktuellt i SVT...
View details ⇨

Lilla Aktuellt - 7 mar 19.15

svt.se
"För många barn är läget akut, de får inte rätt stöd och vård – trots att det är varje barns rättighet. Alltför många barn i Sverige kämpar för sin rätt att må bra."

Bris generalsekreterare Magnus Jägerskog tillsammans med Sven Bremberg, barn- och ungdomsläkare och docent i socialmedicin vid Karolinska Institutet, skriver i Dagens Samhälle om slutsatserna i Bris årsrapport.
#psykbryt

”För många barn i Sverige kämpar för att må bra”

dagenssamhalle.se
Idag lanserade vi vår årsrapport och kampanjen #psykbryt för Bris nätverk på Kulturhuset i Stockholm. Förra året hade Bris cirka 25 000 kontakter med barn. 4 av 10 handlade om psykisk ohälsa. Sedan 1980-talet har barns psykiska ohälsa ökat i Sverige. Nu är det dags att bryta trenden!

Vår kampanj:
Bris rapport för vuxna: [ Bris.se Link ]
Bris rapport för barn och unga: [ Bris.se Link...
View details ⇨
Varje år söker tusentals barn stöd och hjälp hos Bris. I nästan hälften av samtalen berättar barn att de mår dåligt och om psykisk ohälsa. De beskriver en verklighet med ensamhet, ett liv utan hopp och om hur samhällets stöd sviker. Bris årsrapport som släpps idag visar att samhället har misslyckats att förebygga psykisk ohälsa bland barn och unga – och att läget är akut för många barn som...
View details ⇨

Bris #psykbryt – Skriv på för varje barns rätt att må bra

psykbryt.nu
Välkommen på medlemsmöte! Lyssna till Bris generalsekreterare Magnus Jägerskog när han presenterar Bris nya årsrapport om psykisk ohälsa.
Tillsammans arbetar vi för att byta trenden med ökande psykiska ohälsan.

Stockholm 7/3
Norrköping 8/3
Umeå 14/3
Göteborg 15/3
Malmö 16/3

Välkommen med din anmälan via länken!
Bli medlem, swisha 360 kr till 9015041, ange personnummer och mejladress.

Medlemsmöte | Barnens Rätt i Samhället

bris.se