Sverige har svikit de ensamkommande barn som flytt hit. Många mår nu så dåligt att de inte längre orkar leva. 76 procent av barnen i en studie på Asylhälsan Cosmos i Uppsala visade symptom på posttraumatiskt stressyndrom.

Det är bråttom nu - riv upp den tillfälliga asyllagen och garantera varje barns rätt till hälsa, trygghet och skydd. Det skriver Magnus Jägerskog på GP Debatt idag...
View details ⇨

Riv upp nya asyllagen och ta hand om alla barn

gp.se
Bris erbjuder stödhelger för familjer där en förälder tagit sitt liv. Sorg efter en förälders självmord är ofta mer komplicerad än vid andra dödsorsaker. På Bris stödhelger möts familjer från hela landet för att prata om sina tankar och känslor. Familjerna får arbeta kring sorgen och saknaden enskilt, i grupp och som familj, varvat med gemensamma aktiviteter, allt under ledning av Bris...
View details ⇨
Kom och jobba med oss på Bris! Nu söker vi två kuratorer till stödverksamheten i Stockholm. Läs mer och ansök idag!

Jobba hos oss - BRIS

lnkd.in
Idag på alla hjärtans dag fick vi glädjen att ta emot 718 897 kronor från alla er som sparar i Swedbank Humanfond och har valt Bris som förmånstagare. Ett varmt tack från Bris som tänker använda gåvan för att göra skillnad för barn och unga som behöver stöd!

På bilden ser ni Bris controller Katariina Groth omgiven av Marianne Nilsson och Carl Fredrik Lorenius från Swedbank.

#hjartedagen...
View details ⇨
Nominera till Brispriset 2017!

Nu är det dags för dig som är medlem i Bris att nominera kandidater till Brispriset 2017. Tipsa oss om personer, projekt eller verksamheter som du tycker bör tilldelas priset som delas ut på Bris kongress i maj i Norrköping.

Priset har delats ut vartannat år sedan 1993 för att uppmärksamma extraordinära insatser för barn och unga inom det psykosociala området i...
View details ⇨
1 person interested · 7 people going

Bris nätverksträff Umeå

EVENT - facebook.com
8 people interested · 3 people going

Bris nätverksträff Malmö

EVENT - facebook.com
21 people interested · 14 people going

Bris nätverksträff Göteborg

EVENT - facebook.com
23 people interested · 11 people going

Bris nätverksträff Stockholm

EVENT - facebook.com
Idag är det Safer Internet Day, en dag som uppmärksammas i över 50 länder. Årets tema är "be the change", och Bris hoppas att många vuxna tänker lite extra på hur de bidrar till att göra nätet bättre och tryggare för barn och unga. Här ser du Bris kuratorers bästa tips till föräldrar som vill stötta sina barn på nätet.

På våra sidor för vuxna kan du läsa ännu mer om barn och nätet: [ Bris.se...
View details ⇨
Du behöver inte ha alla svar, men du behöver ta dig tid. Det gäller att ta vara på de stunder då barn söker kontakt och vill prata. Det menar Petter Iwarsson som är sakkunnig på Bris och författare till boken "Du behövs som vuxen". Imorse var han gäst i P4 Stockholm.

Petter Iwarsson om vikten att prata med barn - P4 Stockholm

sverigesradio.se
Det finns barn som lever i ekonomisk utsatthet och bär på en stark oro över pengar. Många lägger en stor del av ansvaret på sig själva och känner sig ensamma. Som vuxen vill man skydda barnet och det kan kännas jobbigt att prata om saker som kan bli negativa för hela familjen.

Men barn har rätt att få kunskap om sin situation och oron minskar ofta om barnet får möjlighet att få svar på sina...
View details ⇨
Vill du vara med och utveckla Bris arbete med stöd till barn och unga som har erfarenhet av flykt? Nu söker vi två socionomer/legitimerade psykologer till regionerna Syd och Väst med placering på vårt regionkontor i Malmö. Läs mer och ansök idag!

Jobba hos oss - BRIS

bris.se
Du vet väl om att Bris även finns på LinkedIn? Där hittar du lediga tjänster, får en inblick i våra företagssamarbeten och mycket annat läsvärt och intressant. Gå in på linkedin.com, sök på Bris och följ oss!
En hel månad har gått sedan det var julafton, men Brisbot är förstås igång året runt! Brisbot är laddad med svar från våra kuratorer på massor av olika frågor som vi brukar få. Testa den direkt i Facebook Messenger eller Kik. Bris kuratorer jobbar med att utveckla Brisbot vidare under våren.

Det här är Brisbot – Bris chattbot på Kik och Facebook

Barn kommunicerar på ett annat sätt än vuxna, därför har vi utvecklat en chattbot som kan ge tips och stöd direkt i Kik och Facebook Messenger. För den som b...

YOUTUBE.COM
"Jag upplever att mitt barn saknar vänner, både i skolan och på fritiden. Hur kan jag hjälpa till för att det ska bli bättre?"

Månadens fråga på bris.se handlar om ensamhet. Läs vår kurator Niclas svar.

Månadens fråga - BRIS

bris.se
Idag är vi på Bris glada att kunna berätta att vi nu inleder ett långsiktigt arbete med att ge professionellt stöd till barn som flytt. Bris ska sprida sin stödgruppsmodell i hela landet, och stärka nätverken kring ensamkommande barn i hela Sverige.

"Situationen för barn som kommit ensamma är ovärdig Sverige. Med den här satsningen vill vi på Bris ge stöd direkt, men också mobilisera hela...
View details ⇨

Bris inleder långsiktigt stöd till ensamkommande barn

bris.se
Bris pratar dagligen med barn som utsatts för sexuella övergrepp. Under veckan har vi följt den viktiga granskning om nedladdning och spridning av dokumenterade sexuella övergrepp mot barn som Aftonbladet och SvD publicerat.

Att ladda ned och sprida dokumenterade övergrepp mot barn bör självklart ses som ett sexualbrott. Regeringen bör agera skyndsamt och ändra lagen.

Idag berättar vår...
View details ⇨

Bris: Så pratar du med barn om sexuella övergrepp

aftonbladet.se
Under jullovet hade Bris kuratorer 1321 stödjande kontakter med barn och unga. Trycket var lika hårt som föregående år.
– Julen är en högtid som förknippas med gemenskap och värme, och som barnens högtid men många barn som har det jobbigt hemma upplever att julen blir extra tung med bråk, våld och fulla vuxna, säger Catarina Nylund, kurator på Bris.

Barnens Rätt I Samhället – BRIS pressmeddelanden

bris.se