En vecka kvar på boka tidigt-rabatten till MR-dagarna!

Nu släpps stora delar av programmet till höstens Mänskliga Rättighetsdagar i Jönköping! Bland några av årets talare kan nämnas: Mattias Gardell, forskare och debattör, Alice Bah Kuhnke, Kultur- och demokratiminister, Soraya Post, EU-parlamentariker, Steven Watt, advokat vid amerikanska ACLU, Joy Ngozi Ezeilo, FN:s f.d. specialrapportör om...
View details ⇨
En vecka kvar på boka tidigtrabatten till MRdagarna
Roland Lööw
”Min fråga till vuxna är: Varför låter de oss komma hit om vi inte får stanna? Varför var alla så snälla och tog emot oss i början? Jag trodde att det här skulle bli mitt land.”

Frågan kommer från Ali, 16 år. Han kom till Sverige i november 2015 och väntar fortfarande på besked om sin framtid. I snart ett år har Sverige haft en barnfientlig tillfällig asyllagstiftning som är både oförutsägbar...
View details ⇨
Min fråga till vuxna är Varför låter de oss komma hit om

Väntan allt längre för ensamkommande barn - DN.SE

dn.se
Malin Stegmann McCallion
Eva Cederberg
Eva Jensen
Boka din biljett till MR-dagarna nu!

Nu finns biljetter till Mänskliga Rättighetsdagarna i Jönköping i november. Temat i år är ”De mänskliga rättigheternas framtid”. Var står de mänskliga rättigheterna i Sverige och världen i dag och hur ser deras framtida ställning ut?

Om du bokar din biljett nu får du extra stor boka-tidigt-rabatt: Fram till den 30 juni går det att få 30 procent rabatt på...
View details ⇨
Boka din biljett till MRdagarna nu Nu finns biljetter till Mänskliga Rättighetsdagarna
Bris har öppet som vanligt hela sommaren. Men du som vuxen behövs också för varje barns rätt att må bra. Alla vuxna kan göra skillnad för ett barn nu i sommar, skriver Bris generalsekreterare Magnus Jägerskog i Hälsingetidningarna och Sundsvalls Tidning idag.
Bris har öppet som vanligt hela sommaren Men du som vuxen behövs

Gör skillnad för ett barn i sommar

helahalsingland.se
Birgitta Johansson
Hanna Nilsson
Majvor Massa Eriksson
Hjälp oss på Bris att få fler namnunderskrifter innan vi lämnar över dem till socialförsäkringsminister Annika Strandhäll i Almedalen i juli. Skriv på och dela för varje barns rätt att må bra!
Hjälp oss på Bris att få fler namnunderskrifter innan vi lämnar över
BRIS: Barnens Rätt I Samhället
Malin Dahlgren
Jörgen Larsson
Håller du på med verksamhetsplanering inför hösten? Boka någon av Brisakademins föreläsare!

Brisakademin ger dig fördjupade kunskaper om barns rättigheter samt konkreta verktyg för hur du möter barn i behov av stöd. Vi på Bris pratar med barn och unga varje dag och vår unika erfarenhet av samtal med barn är ett viktigt innehåll i alla våra föreläsningar och utbildningar. Våra föreläsningar...
View details ⇨
Håller du på med verksamhetsplanering inför hösten Boka någon av Brisakademins f

Brisakademin | Barnens Rätt i Samhället

bris.se
Delakänslanpodden vill skapa en större förståelse för psykisk ohälsa och motverka tabun. I det senaste avsnittet medverkar Bris generalsekreterare Magnus Jägerskog och berättar om Bris kontakter med barn och unga, och hur vi arbetar för att bryta den ökande trenden med psykisk ohälsa bland barn och unga.
Delakänslanpodden vill skapa en större förståelse för psykisk ohälsa och motverk

Avsnitt 19- Barns psykiska ohälsa med Magnus Jägerskog från BRIS | Magelungen

magelungen.com
"Jag har sådan ångest inför sommarlovet. Jag klarar inte av att planera mitt liv ens för några timmar, eller dagar framåt. Och nu ligger flera veckor framför mig."

Så skrev ett barn till Bris förra sommaren. Varje dag kan barn och unga ringa, mejla eller chatta med Bris kuratorer. Förra året hade Bris omkring 4000 kurativa kontakter under sommarlovet.
Jag har sådan ångest inför sommarlovet Jag klarar inte av att planera

Bris har öppet hela sommarlovet | Barnens Rätt i Samhället

bris.se
Aneth Olofsson
Birgitta Johansson
Jeanette Engebrethsen
Brisgolfen i Umeå avgjordes i strålande sol och i en lätt bris på Umeå Golfklubb. Vinnare i tävlingen blev Electrolux Home med en vinstmarginal på tre slag före Bjurbäcks Bygg och fjolårsvinnaren Bravida.

Vi önskar Electrolux Home välkomna till finalen av Brisgolfen i Stockholm och Ullna GC den 17:e augusti! Bris vill rikta ett stort tack till alla företag som visade sitt stöd till Bris genom...
View details ⇨
Brisgolfen i Umeå avgjordes i strålande sol och i en lätt bris
Sommarens alla avslutningar, högtidsdagar och fester närmar sig, och vad passar inte bättre än att ge bort ett fint gåvobevis från Bris? Samtidigt bidrar du till Bris arbete för varje barns rätt att må bra och till att vi på Bris kan samtala med barn och unga varje dag. Gå in och beställ dina gåvobevis idag! [ Bris.se Link ]
Sommarens alla avslutningar högtidsdagar och fester närmar sig och vad passar inte
Vill du fortbilda dig i höst? Bris ger en kurs i samarbete med Ersta Sköndals högskola!

Petter Iwarsson är sakkunnig på Bris och en ofta anlitad föreläsare. I höst ansvarar han för kursen "Samtal med barn och ungdomar". Kursen riktar sig till dig som möter barn och ungdomar i ditt arbete i skolan, inom psykiatrin, allmän sjukvård, fritidsverksamhet, behandlingshem, socialtjänst eller inom...
View details ⇨
Vill du fortbilda dig i höst Bris ger en kurs i samarbete med Ersta Sköndals högskola
Lotta Polfeldt
BRIS: Barnens Rätt I Samhället
Under 2016 ökade antalet kontakter till Bris för andra året i rad och psykisk ohälsa var en av de vanligaste kontaktorsakerna. Gå in på psykbryt.nu och skriv under för varje barns rätt att må bra.
Under 2016 ökade antalet kontakter till Bris för andra året i rad
Nu söker Bris en HR/administrativ chef som vill leda vårt arbete och vara med och utveckla vår kultur och skapa förankring i den dagliga verksamheten. Är du den vi söker? Läs mer och ansök idag!
[ Bris.se Link ]
Nu söker Bris en HRadministrativ chef som vill leda vårt arbete och

Jobba hos Bris | Bris söker HR/administrativ chef

bris.se
Barns rätt till inflytande och delaktighet är tydligt i handlingsplanen från Agenda 2030-delegationen!

Idag presenterade Agenda 2030-delegationen sin nulägesbeskrivning och handlingsplan för hur regeringen ska kunna genomföra Agenda 2030 för en hållbar utveckling.

Bris är glada för delegationens särskilda fokus på barn- och ungdomsperspektivet, och att handlingsplanen innehåller en plan för...
View details ⇨
Barns rätt till inflytande och delaktighet är tydligt i handlingsplanen från Agenda

agenda2030delegationen.se

agenda2030delegationen.se
Bris ambassadör Sanna Nielsen sjunger om sina egna erfarenheter av utsatthet och mobbning, och om att alla ska få vara sig själva.
Tack Sanna för ditt engagemang för barns rätt att må bra!
Bris ambassadör Sanna Nielsen sjunger om sina egna erfarenheter av utsatthet och

Sanna Nielsen - Inte ok (Acoustic Studio Version)

Ny version av Sanna Nielsens singel Inte ok. Lyssna här: https://SannaNielsen.lnk.to/IOLY Facebook: https://www.facebook.com/SannaNielsenOfficial/ Instagram:...

YOUTUBE.COM
Anna-Lena Lott
Idag kom Bris Expertgrupp barn på besök!

Under våren har vi inlett ett nytt samarbete. Klass 7C på Kulturama i Hammarby Sjöstad är nu Bris Expertgrupp barn. Syftet med expertgruppen är att kvalitetssäkra vårt arbete genom att få barns perspektiv, tips och åsikter på det. Delaktighet och inflytande är dessutom en rättighet barn har enligt barnkonventionen.

Experternas första uppdrag var att...
View details ⇨
Idag kom Bris Expertgrupp barn på besök
Kim Love
Lärare, se hit! Har du elever som är intresserade av media och reklam?

I Media Genier tävlar mellanstadieelever från hela landet med egna reklamkampanjer för en ideell organisation. I år är uppdraget att skapa en kampanj för Bris, med syftet att få fler vuxna att känna till och förstå vad barnkonventionen är.

Bakom tävlingen står Media Smart som jobbar med att lära unga källkritik och att...
View details ⇨
Lärare se hit Har du elever som är intresserade av media och reklam

Tävla i Media Genier - Media Smart

mediasmart.se
Bris växer, bli medlem du med!
I helgen samlades Bris och höll kongress i Norrköping. Kongressombuden pekade ut riktningen för Bris arbete framöver genom att anta en ny långsiktig plan och nya stadgar för organisationer.

Vill du bidra till Bris arbete för ett samhälle där barnets rättigheter respekteras? Bli medlem idag, så kanske du är med det här gänget och fattar viktiga beslut på nästa...
View details ⇨
Bris växer bli medlem du med I helgen samlades Bris och höll
Birgitta Johansson
I barns samtal till Bris får vi en bild av hur det är att vara ung idag och kämpa för sin rätt att må bra. Skriv under uppropet för varje barns rätt att må bra på psykbryt.nu.
I barns samtal till Bris får vi en bild av hur det