FBVideoDownloader.info is a facebook video downloader online, this tool helps you download facebook videos by grabs direct links to download and save for free
Barn har rätt till en trygg fritid! Men vi på Bris vet att barn utsätts för övergrepp och kränkningar i idrottsvärlden. Vi finns här för alla barn, och stärker nu vårt arbete med att nå ut till idrottande barn och ge stöd till idrottsledare.

Barnens Rätt I Samhället – BRIS pressmeddelanden

bris.se
Våra vänner på NOBE aloe vera har just nu en tävling där du genom att swisha en gåva till Bris kan vinna en dag med tillsammans Toni och Amir som gör succén "Språk för alla" på Instagram och Youtube! Delta i tävlingen och hjälp oss att hålla öppet.
Klicka på länken för att få mer info och för att tävla.

SKÄNK TILL BRIS OCH FÅ CHANSEN ATT TRÄFFA TONI & AMIR I @SPRAKFORALLA! För mer tävlingsinfo se nedan.

nobe.se
Idag uppmärksammas Black Friday som är den dag då julhandeln kickstartar. Vi säljer inga prylar, däremot är vårt stöd gratis och anonymt för de barn och unga som behöver någon vuxen att prata med. Med ditt stöd kan vi hålla öppet som vanligt hela jullovet. Swisha din gåva idag till 90 150 41.
Vi får ofta frågor om barns och ungas liv på nätet, både från media och från föräldrar. På våra vuxensidor finns massor av bra läsning och tips till vuxna som vill stötta barn på nätet.

Barnets vardag på nätet - BRIS

bris.se
Medlemsturnén fortsätter för vår generalsekreterare Magnus Jägerskog. På torsdag är det medlemsträff för region Öst i Norrköping. Du kan fortfarande bli medlem och titta förbi!
[ Bris.se Link ]
Bris älskar barnkonventionen! Den är viktig och gäller alla dagar.
Men vi väljer att inte fira barnkonventionens födelsedag av respekt för alla barn som far illa och som inte får det de har rätt till. Det kan till exempel vara att inte få hjälp när du mår dåligt, att inte ha någon att prata med eller att inte få veta var du kan vända dig när du behöver hjälp.
Istället för att fira - gå in på...
View details ⇨
Tillsammans med representanter från 183 systerorganisationer runt om i hela världen deltog Bris i veckan i ett globalt möte arrangerat av organisationen Child Helpline International (CHI). Vi diskuterade barns rättigheter och det globala gemensamma arbetet framåt för att säkerställa att varje barn får tillgång till sina rättigheter. Förra året hade stödlinjerna sammanlagt 14 miljoner kontakter...
View details ⇨
På söndag fyller barnkonventionen 27 år. Vi på Bris hoppas att alla vuxna tar chansen att prata med barn i sin närhet om barnets rättigheter!
En bra utgångspunkt kan vara att prata om utredningen om att barnkonventionen ska bli lag i Sverige.
Bris text till unga om utredningen, och vad Bris tycker, hittar du här ⬇
[ Bris.se Link ]
I förra veckan firade vi vår 45:e födelsedag med bland andra Doreen Månsson som var konferencier för kvällen, Kerstin Evelius regeringens nationella samordnare för psykisk hälsa, Göran Hägglund PR-konsult, Behrang Miri Bris-ambassadör samt Oscar Zia som är en av årets Bris-idoler. Tack alla vänner, medlemmar och anställda som gjorde kvällen till ett fantastiskt födelsedagsfirande!

Ett stort...
View details ⇨
Bris fyller 45 år och idag arbetar 17 kuratorer dagligen med att genom mejl, chatt och telefon ge råd, stöd och information till barn och unga. Vuxna kan fortfarande höra av sig till Bris och prata om barn för att få stöd och information.
Precis som 1971 är Bris fortfarande en stark påverkansaktör på den politiska arenan och ett av våra mål är att se till att barnkonventionen blir lag. Nu...
View details ⇨
1972 startar Bris Jourtelefon som är öppen två kvällar i veckan. Hit kan vuxna ringa om de tror att ett barn far illa. De kan även göra en anmälan som Bris i sin tur för vidare till Barnavårdsnämnden.

År 1977 börjar även barn ringa på vuxentelefonen och skriva brev till Bris och berätta om sina utsatta situationer. Tanken på att starta en telefon dit barn och unga kunde ringa föds, och 1980...
View details ⇨
Då Bris bildas 1971 är syftet främst att skapa opinion och påverka politiker. Dessutom ska föreningen ta emot anmälningar om barn som far illa och vidarebefordra dem till Barnavårdsnämnden.

Gunnel Linde, som då arbetar som barnproducent på Sveriges Television, använder sina kontakter inom TV för att lansera Bris och tar bland annat fram programserien ”Vad gör man” som handlar om...
View details ⇨
I år fyller Bris 45 år och därför kommer vi den här veckan att blicka tillbaka på några nedslag från vår historia.

Våren 1971 misshandlas treåriga Maria till döds av sin styvfar. Hela Sverige upprörs av händelsen. Grannar till familjen har gjort flera försök att anmäla anonymt till dåvarande Barnavårdsnämnden (Socialtjänsten), men anonyma anmälningar tas inte emot.

Journalisten Berit Hedeby...
View details ⇨
På onsdag kommer vår generalsekreterare till Umeå och träffar Bris medlemmar i region Nord. Bli medlem och kom du med!
[ Bris.se Link ]
Idag är det No Hate-dagen, en dag då vi kärleksbombar nätet med hashtaggen #NoHateSE och visar att nätkärlek är starkare än näthat!

Många barn och unga hör av sig till Bris om sånt som händer på nätet. Hos Statens Medieråd finns tips om hur du som förälder kan prata med ditt barn om nätet ([ Statensmedierad.se Link ].

Men allra viktigast är att vi vuxna är goda förebilder när vi kommenterar...
View details ⇨
Vill du bli en del av vårt arbete med att stötta barn och unga och arbeta för deras rättigheter? Nu söker vi kuratorer till vår stödverksamhet på förbundskansliet i Stockholm!

Bris söker kuratorer för kvälls- och helgarbete (deltid)

bris.se
Idag är vi glada att kunna berätta att Bris tillsammans med Riksidrottsförbundet fått stöd från Allmänna Arvsfonden för ett treårigt projekt där vi ska stötta och utbilda idrottsledare och tränare som möter nyanlända barn och unga.

Bris och Riksidrottsförbundet stöttar idrottsledare som möter nyanlända

bris.se
Hur påverkas barn av att leva i en familj där en förälder utsätter den andra föräldern för våld? Läs Bris kurator Somayas råd till en orolig förälder.

Månadens fråga

bris.se
Årets Brisidoler är Oscar Zia, Seinabo Sey, Keyyo och Viktor Frisk. På [ Brisidoler.se Link ] berättar de hur det var för dem att växa upp. Idolkorten skickas till alla sjätteklassare så att de ska veta att Bris finns här. #duärviktig #bris116111