Burgers' Zoo
Burgers' Zoo
yesterday at 14:30. Facebook
Achter de schermen van de Ocean! Na de vieroogvissen zijn nu cichliden en zwaarddragers gearriveerd in de quarantaineruimte achter de schermen van de Ocean. Al deze zoetwatervissoorten zijn bestemd voor de nieuwe Mangrove straks. Zijn jullie ook zo benieuwd?
Achter de schermen van de Ocean Na de vieroogvissen zijn nu cichliden
Katja Lotze
Ron Bakker
Riekje de Boer
Burgers' Zoo
Burgers' Zoo
04/23/2017 at 08:07. Facebook
Vijgen worden onder meer gegeten door apen, vleerhonden en vogels. In veel tropenbossen dragen vijgenbomen ook buiten het gewone seizoen vrucht. Vijgen zijn dan bijna het enige voedsel dat bijvoorbeeld orang oetans of neushoornvogels kunnen eten.
Vijgen worden onder meer gegeten door apen vleerhonden en vogels In veel

Vreemde vijgen

burgerszoo.nl
Burgers' Zoo
Burgers' Zoo
04/22/2017 at 07:15. Facebook
Voor bijna vijftig soorten mieren, waaronder alle soorten bladsnijdermieren, zijn schimmels het hoofdvoedsel. De bladsnijdermieren, die meestal met meer dan één miljoen dieren in een kolonie leven, knippen met hun kaken stukken blad af en dragen dit naar hun mierenhoop.
Voor bijna vijftig soorten mieren waaronder alle soorten bladsnijdermieren zijn

De harde werkers van Belize

burgerszoo.nl
Rianne Bakker
Sophie Barnhoorn
Theo Derksen
Burgers' Zoo
Burgers' Zoo
04/21/2017 at 15:09. Facebook
Vandaag heeft een team van freerunners en trickers Nederlands grootste apenkooi officieel voor de pers geopend! Vanaf zaterdag 22 april tot en met zondag 2 juli kunnen kinderen en volwassenen zich heerlijk uitleven op een prachtig vormgegeven parcours. Laat je inspireren door de knappe kunsten van deze creatieve freerunners en trickers in deze video en kom ook lekker bewegen in de buitenlucht!...
View details ⇨
Dennis Dekker
Ariska Rietbergen
Heidi Gademan
Burgers' Zoo
Burgers' Zoo
04/20/2017 at 14:30. Facebook
U vraagt, wij draaien! Willem van Kolfschoten vraagt of er een nieuwe duivensoort in de Bush te zien is? Antwoord: sinds kort hebben we inderdaad vier oranjevoorhoofdvruchtenduiven in de Bush uitgezet: één mannetje en drie vrouwen. Deze vogels zijn afkomstig van onze vogelafdeling en lijken hun draai in de Bush inmiddels gevonden te hebben.

Heb je ook een goede vraag over de dieren van...
View details ⇨
U vraagt wij draaien Willem van Kolfschoten vraagt of er een nieuwe
Simon Jak
Cynthia Van Rooijen
Petra Silvius
Burgers' Zoo
Burgers' Zoo
04/19/2017 at 14:37. Facebook
Vandaag is een van onze aardvarkens op transport gegaan. Het betreft het in februari 2016 in Burgers' Zoo geboren aardvarkenjong. In het kader van het fokprogramma voor bedreigde diersoorten gaat het aardvarken naar Chester Zoo, waar behoefte was aan een vruchtbare man.
Vandaag is een van onze aardvarkens op transport gegaan Het betreft het
Wilma Bonnes
Linda van Gestel
Froukje Roelofs
Burgers' Zoo
Burgers' Zoo
04/19/2017 at 10:51. Facebook
Hoera! We hebben 1⃣0⃣.0⃣0⃣0⃣ volgers op Instagram! Om dat te vieren hebben we de 10 foto’s met de meeste likes en reacties uitgelicht.

Wil jij deze en meer mooi foto's en video's van onze dierverzorgers en van onze bezoekers zien? Volg ons dan op [ Instagram.com Link ]
Hoera We hebben 10000 volgers op Instagram Om dat te vieren hebben
Paula Abbas
DoorArnhem
Gevoels Dromer
Burgers' Zoo
Burgers' Zoo
04/18/2017 at 14:30. Facebook
Dierverzorger Theo vertelt. We hebben een nieuwe Sri Lanka panterman gekregen, al is het eigenlijk een oude bekende. Dit mannetje komt uit de Franse dierentuin St. Martin la Plaine, maar is in 2008 in ons park geboren. Deze nieuwe man mag in ieder geval gaan fokken met onze pantervrouw die enkele jaren geleden uit Dierenpark Emmen is gekomen. Meer weten over de Sri Lanka panter? .
Dierverzorger Theo vertelt We hebben een nieuwe Sri Lanka panterman gekregen al
Ariene Lvs
Marcel Bressers
Susan Strating
Per jaar worden er nog steeds zo’n 70 soorten voor het eerst in Nederland aangetoond. Deze soorten krijgen dan ook een passende Nederlandse naam. Twee in de Bush gevonden paddenstoelen kregen recentelijk een Nederlandse naam!
Per jaar worden er nog steeds zon 70 soorten voor het eerst

De Bush: een paddenstoelenparadijs!

burgerszoo.nl
Hannie Wijers
Douwe de Vries
Marjolein van Eijkelenburg-James
Veel bezoekers vragen zich af hoe de dierverzorgers in de Bush zeker weten dat elke vogel wel goed eet. Na het lezen van dit artikel weet je hoe we het uitvogelen
Veel bezoekers vragen zich af hoe de dierverzorgers in de Bush zeker

Hoe vang je een vogel in de Bush?

burgerszoo.nl
Jolanda Loevering
Douwe de Vries
Jeroen Timmer
Zoë is terug… met Silos!

Zondag is de tweede aflevering van Zoe & Silos, de televisieserie op RTL Telekids waarin Zoë spannende avonturen beleeft! Zoë wil niets liever dan dierverzorger worden. Silos wil dolgraag ranger worden in Belize, net als zijn vader. Als hij de kans krijgt om een reis te maken naar Belize besluit Zoë hem te helpen. Wil jij weten hoe het afloopt, kijk dan 's zondags om...
View details ⇨
Floor Breukers - van de Waterbeemd
Janny van Doeveren
Harmen Kop
Deze foto was afgelopen maand het meest populair op ons Instagram-account, met maar liefst 600 likes!

Volg jij ons al op Instagram? [ Instagram.com Link ]
Deze foto was afgelopen maand het meest populair op ons Instagramaccount met

Instagram post by Koninklijke Burgers' Zoo • Mar 31, 2017 at 12:10pm UTC

instagram.com
Lotte WE
Marjan Weigel
Marjan Weigel
Dierverzorger Theo heeft woensdag van dichtbij kunnen filmen hoe een banteng is geboren! Prachtig om te zien hoe de moeder zich meteen over het jong ontfermt en hoe snel het jong al op zijn poten staat. Vrouwtjes en jonge dieren hebben een kastanjebruine huid, terwijl volwassen mannen bijna zwart gekleurd zijn. Beide geslachten hebben opvallende ‘witte sokken’. Genieten jullie thuis ook zo van...
View details ⇨
Linda de Lang
Chantal Neijenhuis Veltman
Jolanda Loevering
Bezoeker Jenny maakt de foto van de week! ‘Like’ als je de foto van Jenny ook erg mooi vindt!
Bezoeker Jenny maakt de foto van de week Like als je de
Carla Dekkers
Ellen van Mierlo
Brigitte Wijnbergen
Het is nog geen Pasen, maar we mogen hopelijk al aan eieren gaan denken! In de Bush zijn diverse vogelsoorten al aan het nestelen of zelfs al aan het broeden: de jacarinagorzen, de katvogels, de roodoorbuulbuuls en de irena’s. Bij de groene muskaatduiven is al een jong uitgevlogen en wordt alweer druk verder gebroed! Fingers crossed!
Het is nog geen Pasen maar we mogen hopelijk al aan eieren
Toma Nayo
Devlin Prinsen
Marijke Van Drecht
Dierverzorger Joeri vertelt. Op deze GoPro-beelden zien we ons koppel argusfazanten van dichtbij uit de voerbak eten. De argusfazant dankt zijn naam aan de monsterachtige reus Argus (ook wel Argos) die volgens de Griekse mythologie honderd ogen over heel zijn lichaam had.
Jw V Brenk
Douwe de Vries
Edo Vooijs
De laatste gymles voor de schoolvakantie is traditioneel vaak de leukste: dan mogen de leerlingen zich helemaal uitleven bij het apenkooien! Burgers’ Zoo organiseert vanaf de start van de meivakantie van 22 april tot en met 2 juli 2017 de grootste apenkooi van Nederland!

Meer info op: [ Burgerszoo.nl Link ]
De laatste gymles voor de schoolvakantie is traditioneel vaak de leukste dan

De grootste apenkooi van Nederland!

EVENT - facebook.com
De laatste gymles voor de schoolvakantie is traditioneel vaak de leukste: dan mogen de leerlingen zich helemaal uitleven bij het apenkooien! Burgers’ Zoo organiseert vanaf de start van de meivakantie van 22 april tot en met 2 juli 2017 de grootste apenkooi van Nederland!

Meer info op: [ Burgerszoo.nl Link ]
De laatste gymles voor de schoolvakantie is traditioneel vaak de leukste dan
Riekje de Boer
Jantina Van Rixtel-de Boer
Gratia van der Meijde
Aristolochia kan wel worden vertaald met ‘geboortekruid’ (letterlijk: ‘beste geboorte’). Mogelijk heeft dit puur met de bloemvorm te maken, die sommige mensen aan de vrouwelijke inwendige geslachtsdelen doet denken. In het Nederlands worden de planten meestal pijpbloem genoemd, naar de bloemvorm, dus Nederlanders zien er blijkbaar íets anders in dan de Oude Grieken.
Aristolochia kan wel worden vertaald met geboortekruid letterlijk beste geboorte

Het boomgeboortekruid laat insecten voor zich werken

burgerszoo.nl
Welmoed Soepboer
Bcj Trix Planting-Kuijper
Trots ontvangt directeur Alex van Hooff van Koninklijke Burgers’ Zoo de publieksprijs ‘Beste Uitje van Nederland’ in de categorie Dierentuinen. De Persgroep Nederland, dat met haar dagbladen, huis-aan-huiskranten en websites dagelijks 9,6 miljoen mensen bereikt, heeft deze wedstrijd georganiseerd. Burgers’ Zoo werd met een gemiddeld eindcijfer van 8,5 beoordeeld!

Meer info op: [ Burgerszoo.nl...
View details ⇨
Trots ontvangt directeur Alex van Hooff van Koninklijke Burgers Zoo de publieksprijs
Rigtje de Boer - Plat
Natasja Kooijman
Tom Smits