Burgers' Zoo
Burgers' Zoo
yesterday at 14:30. Facebook
De dierverzorgers van de Ocean vertellen. Op deze video zien we een nieuwe aanwinst voor de Mangrove: mangrovekwallen. Speciaal voor ons park heeft Sea Life Scheveningen 144 van deze bijzondere dieren gekweekt. Opvallend is dat de dieren als het ware ‘op zijn kop’ op de bodem gaan liggen met de tentakels naar boven gericht om zo voedsel te bemachtigen.

Eens zelf bekijken hoe de bouw van de...
View details ⇨
Marit Arnoldus
Liesbeth van der Zanden
Menno Antheunisse
Burgers' Zoo
Burgers' Zoo
05/28/2017 at 08:05. Facebook
In de tropen is het Bourbontje maar al te goed bekend. Sterker nog, het is een door velen gehate plant. Hoe kan dat?
In de tropen is het Bourbontje maar al te goed bekend Sterker

Veelkleurige nectarproducent met slecht imago

burgerszoo.nl
Steffie Vlugter
Regina Naaijer
Janny Engelen
Burgers' Zoo
Burgers' Zoo
05/27/2017 at 08:06. Facebook
Het gaat niet goed met giraffen in de natuur. De populatie is van ongeveer 140.000 giraffen in heel Afrika in het jaar 1998 geslonken tot minder dan 80.000 giraffen in 2012. Gelukkig zijn er initiatieven om dat tegen te gaan.
Het gaat niet goed met giraffen in de natuur De populatie is

Je nek uitsteken voor giraffen

burgerszoo.nl
Yvonne van Rosmalen
Anthony Of Axefield
Erik Ordelmans
Burgers' Zoo
Burgers' Zoo
05/26/2017 at 14:30. Facebook
Exclusief vanuit de voerbak! Dierverzorger Michiel filmt deze week met een GoPro om zijn middel hoe hij de zwartvoetpinguïns haring voert. Dankzij deze close-up beelden is goed te zien dat elke vogel een uniek patroon van zwarte stippen op de witte borst heeft. Hieraan zijn de vogels individueel te herkennen, vergelijkbaar met een vingerafdruk bij de mens.
Marga Verhoeven
Harry van den Broek
Marijke Koene-ten Broek
Burgers' Zoo
Burgers' Zoo
05/24/2017 at 10:19. Facebook
Bezoeker Marco Willemsen maakt de foto van de week! ‘Like’ als je de foto van Marco ook erg mooi vindt!
Bezoeker Marco Willemsen maakt de foto van de week Like als je
Ad de Wilde
Petra Jacobs-Veldhuis
Danielle Raasing
Burgers' Zoo
Burgers' Zoo
05/23/2017 at 09:30. Facebook
Oehoe-expert Gejo Wassink heeft in ons park twee wilde oehoekuikens gewogen, gemeten en geringd. Het blijkt om een mannetje (circa 40 dagen oud) en een vrouwtje (circa 44 dagen oud) te gaan in uitstekende conditie. De dieren zijn na het ringen direct weer teruggezet. Naar schatting vliegen de uilskuikens over drie tot vier weken uit. Bijzonder dat deze indrukwekkende wilde dieren, in Nederland...
View details ⇨
Tim Abeln
Sukeinah Grunberg
Anneke Raben-Beks
Dit weekend zijn er twee bosrendiertjes geboren: één op zaterdag en één op zondag. Vanmorgen zijn de dieren door de dierenarts gechipt en kerngezond bevonden. Het blijkt om twee vrouwtjes te gaan. Voor het Europese Stamboek een welkome aanvulling!
Wendy van Zutphen
Jeanneke Henriette Elferink
Marloes Molthoff
Hoofdverzorger Eric vertelt. Op deze videobeelden zijn de jonge kea’s goed te zien, die uit de nestkast zijn gekomen. Dit is de eerste keer dat Burgers’ Zoo succesvol heeft gekweekt met deze bijzonder intelligente Nieuw-Zeelandse papegaaiensoort! Meer weten over de intelligentie van kea’s?
Ernie de Vries
Sylvia Mater
Elroy Putman
De gevlekte reuzentandbaars behoort tot de grootste zeebaarssoorten ter wereld en kan uitgroeien tot bijna 2 meter lengte met een gewicht van 110 kilogram. De meeste dieren blijven echter steken bij zo'n 1,5 meter. Nog steeds een maatje om u tegen te zeggen.
De gevlekte reuzentandbaars behoort tot de grootste zeebaarssoorten ter wereld en kan

Gevlekte reuzentandbaars

burgerszoo.nl
Erna Koops
Marco Hessling
Martha Wiatch
Sinds vanochtend 8.00u zijn we weer een bewoner rijker! Een jong bosrendier! Rendieren zijn de enige herten waarbij mannetje en vrouwtje een gewei hebben. Mannen werpen hun gewei eerder af dan de vrouwen. Als voedsel schaarser wordt in najaar kan vrouwtje met haar gewei schaarse voedsel verdedigen voor haar jong. Het is nog even afwachten wat het geslacht van dit jong is.
Marga Verhoeven
Marije van Kleeff
Celine Rietman-Spaansen
IJs, vla, yoghurt… tal van lekkere producten - vooral bij de toetjes - heb je in de smaak ‘vanille’. De oorsprong van vanille is een plant, Vanilla planifolia die maar weinig bezoekers in de Bush kunnen identificeren als de basis van het bekende keukeningrediënt!
IJs vla yoghurt tal van lekkere producten vooral bij de toetjes heb

Een orchidee voor in de vla

burgerszoo.nl
Tim Jansen
Maak alvast kennis met een nieuwe bewoner van de Mangrove! Achter de schermen van de Ocean hebben we degenkrabben binnengekregen. Dankzij deze video van de dierverzorgers van de Ocean maken we alvast van dichtbij kennis met deze merkwaardige diersoort. Ondanks de naam zijn degenkrabben geen krabben, maar zijn ze eerder verwant aan de spinachtigen. Ze komen al miljoenen jaren in min of meer...
View details ⇨
Dianne Bruens
Rob de Wit
Veronique van Hasselt
Dierverzorger Theo heeft prachtige dronebeelden gemaakt bij de breedlipneushoorns op de savannevlakte van Burgers’ Safari. In het begin vonden de dieren de drone vooral een wat vreemd, zoemend gevaarte, maar al snel wint de nieuwsgierigheid het en komen ze erg dichtbij! In Burgers’ Zoo delen de breedlipneushoorns hun uitgestrekte verblijf met giraffen, zebra’s en diverse antilopensoorten,...
View details ⇨
Lea Van 't Schip van Lieshout
Anneke Leeuwesteijn
Wis Lamboo
Ons park is een nieuwe diersoort rijker: de beisa oryx! Het mannetje en het vrouwtje zitten nu in een separatieverblijf. Over een tijd zullen ze de vlakte op gaan!
Wil van Beek
Kristan Woonijk
Henk Van de Water
Vanmorgen is een Grantzebra in de stallen van de Safari geboren. De dierverzorgers hebben gefilmd hoe het jong meteen met het moederdier mee naar buiten mocht om kennis te maken met de overige bewoners. Check de drie video's op [ Burgerszoo.nl Link ]
Vanmorgen is een Grantzebra in de stallen van de Safari geboren De
Pernille Ingelse
Jantine de Graaf
Caroline Broere
Exclusief vanuit de voerbak! Dierverzorgster Annemarie filmt deze week hoe de Maleise beren in hun binnenverblijf groente en fruit krijgen. Wat vooral opvalt, is hoe behendig ze met hun lange nagels zijn. Niet alleen pakken ze er het voedsel handig mee op, maar ook ‘lepelen’ ze met hun nagels het fruit uit de schil. Een soort Zwitsers zakmes: multifunctioneel.
Riekje de Boer
Anne Slotegraaf
Kevin Penris
We geven in tien korte video’s een chronologisch overzicht van het bouwproces van de Mangrove tot nu toe. We werken nog altijd met man en macht aan dit bijzondere project om het voor het hoogseizoen van 2017 officieel te kunnen openen!
We geven in tien korte videos een chronologisch overzicht van het bouwproces

Op weg naar de nieuwe Mangrove in 10 video's

burgerszoo.nl
Frans Marinus
In deze video van dierverzorger Michiel is prachtig van dichtbij te zien hoe behendig olifanten met hun slurf zijn! We zien hoe het dier takken van hun verse bast ontdoet en deze bast vervolgens smakelijk opeet. Af en toe zet de olifant een poot op de tak om deze in combinatie met haar slurf moeiteloos in kleinere stukken te breken. Door onze olifanten regelmatig verse takken te voeren, zijn...
View details ⇨
Marga Verhoeven
Kim de Wit-Bosch
Exclusief vanuit de voerbak! Een kat- en muisspel deze keer. Dierverzorger Sander filmt deze week met een GoPro in de Bush, waar toevallig zowel een katvogel als een muisvogel op een heerlijke banaan afkomen.
Douwe de Vries
Franz Pol
Liesbeth Wolters-Mintjes
Bezoeker Johanna Kok‎ maakt de foto van de week! ‘Like’ als je de foto van Johanna ook erg mooi vindt!
Bezoeker Johanna Kok maakt de foto van de week Like als je
Yvonne van Heerwaarden