Burgers' Zoo
03/26/2017 at 17:39. Facebook
Sinds de tekenfilm ‘Madagascar’, waarin een ringstaartmaki genaamd Koning Julien de scepter zwaait over een vrolijke bende halfapen, herkent ieder kind deze primaten. Maar hoe sociaal zijn deze dieren nu echt?

Een echte maki kliert een beetje

burgerszoo.nl
Burgers' Zoo
03/26/2017 at 08:15. Facebook
Ocotillo’s in bloei zijn erg opvallend. Aan de top van de stammetjes verschijnen een groot aantal vlammend rode buisvormige bloemen die tezamen een soort brandende fakkel vormen. Zo vallen ze op voor kolibrie's!

Over wispelturige ocotillo’s

burgerszoo.nl
Burgers' Zoo
03/24/2017 at 14:46. Facebook
Op zondag 25 juni 2017 organiseren wij in samenwerking met Mud Masters een obstacle run voor jong en oud met een lengte van 3 kilometer: Mud Masters Family Burgers’ Zoo. Het avontuurlijke parcours vol creatieve hindernissen voert onder andere vlak achter de verblijven van de leeuwen, neushoorns en giraffen door. Stukken (hard)lopen worden afgewisseld met hindernissen als de Monkey Bars...
View details ⇨

Mud Masters Family Burgers’ Zoo

EVENT - facebook.com
Burgers' Zoo
03/24/2017 at 12:05. Facebook
Eindelijk mogen we het bekend maken: Op 25 juni organiseren wij de Mud Masters Family Burgers’ Zoo! Een obstacle run voor jong en oud met een lengte van 3 kilometer.

Het avontuurlijke parcours vol creatieve hindernissen voert onder andere vlak achter de verblijven van de leeuwen, neushoorns en giraffen door. Stukken (hard)lopen worden afgewisseld met hindernissen als de Monkey Bars...
View details ⇨
Burgers' Zoo
03/23/2017 at 19:06. Facebook
Wordt Burgers’ Zoo het Beste Uitje van 2017? We zijn al hard op weg dankzij de vele ontvangen stemmen! Geef ons nu dat laatste zetje, als je nog niet gestemd hebt, via ➡ [ Beste-uitje.nl Link ].

Daarnaast geven we vandaag ook een gloednieuwe aardvarken- én een zeekoeknuffel weg, die vanaf nu te koop zijn. We geven er van elk 1 weg, geef in een reactie onder deze post aan welke jij wilt...
View details ⇨
Burgers' Zoo
03/21/2017 at 15:30. Facebook
Exclusief vanuit de voerbak! Dierverzorger Sander filmt deze week met een GoPro bij de katfretten. Deze vindingrijke roofdiertjes komen voor in Noord-Amerika en zijn verwant aan wasberen. Ze worden ook wel ‘miners cat’ genoemd, omdat ze vroeger vaak in mijnwerkerskampen werden gehouden om ratten en muizen te vangen. De katfretten zijn in de hete woestijn echter met name nachtactief.
Dierverzorger Michiel vertelt. Bij de stokstaartjes zijn we vrij recent opnieuw begonnen met de opbouw van een familiegroep. In een stokstaartjesgemeenschap krijgen alleen de alfaman en de alfavrouw jongen, waarbij de oudere jongen een belangrijke rol spelen bij het opvoeden. In de vorige groep stierf één van de alfadieren, waarna de groep net als in de natuur min of meer uit elkaar viel. Om...
View details ⇨
Vanaf half april kan men in de Bush tussen restaurant en otterverblijf een paar weken lang iets in de bomen zien hangen dat veel bezoekers niet direct zullen kunnen thuisbrengen. Er hangt een vreemd gekleurde massa aan de takken, die een beetje rommelig oogt. Bij nadere beschouwing zijn het bloemen… maar wat een rare kleur!

Heel opvallend of bijna niet te zien

burgerszoo.nl
Wie kent ze niet: in knoflook gebakken en genieten maar! Ook vissen zijn dol op garnalen, maar wist u dat ze zeer de moeite waard zijn om in de Ocean te bekijken?

Gamba's

burgerszoo.nl
Beste mensen,

Misschien had u het plan om aanstaande zondag 19 maart ons park te bezoeken. Graag willen wij u adviseren om dit niet te doen.
We verwachten namelijk veel bezoekers uit Duitsland. Daarnaast organiseert Wereld Natuur Fonds speciale activiteiten voor hun leden in het park, waardoor we ook vanuit Nederland veel gasten verwachten.

Hartelijk dank namens Koninklijke Burgers’ Zoo!
We hebben twee jonge wrattenzwijntjes! Het blijken een mannetje en een vrouwtje te zijn. Na enkele weken in alle rust en veiligheid achter de schermen doorgebracht te hebben, zien we de dieren voor het eerst naar buiten gaan op deze prachtige GoPro-beelden van dierverzorger Michiel. Het lijkt wel lente!
Misschien vroegen jullie je af hoe het met het jonge aardvarkentje gaat? In deze GoPro-beelden zien we het jong van heel dichtbij: kerngezond en nieuwsgierig, onder moeders waakzame blik! Dierverzorger Sander filmde deze prachtige beelden tijdens zijn dagelijkse controle van het jonge aardvarkentje.
Heel bijzonder beeldmateriaal! Met de GoPro hebben onze dierverzorgers van zeer dichtbij gefilmd hoe de groene boompythons een dode muis gevoerd krijgen. Burgers' Zoo voert overigens geen levende dieren, met uitzondering van insecten. Wat een prachtig dier, deze slang! Vinden jullie niet?
We hebben leuk nieuws! Zoë uit onze zomer musical ‘Deep Ocean Monsters’ komt terug met een eigen educatieve kinderserie op Telekids! Een kinderserie waarin ze de Beliziaanse Silos leert kennen. Silos een jongen die is opgegroeid in de mangrove van ons natuurgebied dat wij beheren in Belize!

Ben je benieuwd naar de opnames? Wij zoeken nog volwassen figuranten!

Oproep Volwassen Figuranten...
View details ⇨

Zoë & Silos

burgerszoo.nl
Vanwege het mooie dierenpark weer en een actie op de Duitse markt is het park vol en kunnen we vandaag, 12 maart, helaas geen mensen meer toelaten tot het park.
Dierverzorger Joeri vertelt. De moeraswallaby’s in ons park kunnen drie jongen in verschillende ontwikkelingsstadia tegelijkertijd hebben. Het oudste jong springt dan al buiten de buidel rond, maar zoogt nog wel bij zijn moeder. Het middelste jong bevindt zich in de buidel en het jongste jong, nog in de embryofase, bevindt zich in de baarmoeder. In de praktijk volgen de jongen elkaar meestal...
View details ⇨
MoNikon maakt de foto van de week! Wat een prachtige plaat van onze Sumatraanse tijgers! Zijn jullie het met ons eens dat MoNikon complimenten verdiend voor deze voltreffer? Keep up the good work!
Na het ontzettend trieste nieuws van gisteren, kunnen we vandaag positief nieuws melden. Vandaag is er een Caribische zeekoe gearriveerd, een Deense schone! Het jonge vrouwtje is 3,5 jaar oud en zal op termijn met de reeds aanwezige twee zeekoeien naar de gloednieuwe Mangrove verhuizen.

Meer info over de verhuizing vind je op onze website: [ Burgerszoo.nl Link ]
Tot onze grote verbijstering hebben we vanmiddag het schokkende bericht ontvangen dat breedlipneushoorn Vince in de Franse dierentuin van Thoiry is gedood door misdadigers omwille van zijn hoorn. Vince werd op 22 september 2012 in ons park geboren en is op 9 maart 2015 op transport gegaan naar Frankrijk. Alle medewerkers van Burgers' Zoo, en met name de mensen die Vince jarenlang verzorgd...
View details ⇨
In het olifantenverblijf hangen we hooibalen in netten op, zodat de dieren net als in de natuur langer bezig zijn met het verzamelen van voedsel en dit boven hun hoofd uit de netten plukken, zoals ze verse bladeren en takken uit een boom zouden halen. Dierverzorger Michiel heeft de GoPro aan het hooinet bevestigd, zodat we een mooi ‘top shot’ krijgen boven het olifantenverblijf. Zodra de...
View details ⇨