Cancerfonden
02/17/2017 at 14:19. Facebook
"Det har skett en revolution på prostatacancerområdet. Det är fantastiskt att nu kunna ge hopp om ett längre liv"

Tack vare intensiv forskning har livskvaliteten kunnat förändras avsevärt för patienter med spridd prostatacancer, säger Ingela Franck Lissbrant, överläkare och onkolog vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Stora framsteg vid spridd prostatacancer

cancerfonden.se
Cancerfonden
02/15/2017 at 13:25. Facebook
I en internationellt uppmärksammad solskyddskampanj ber Danmark om hjälp utifrån. Filmerna riktar sig till invånarna i de fem mest populära semesterresmålen för danskarna. Hittills har över 8000 nya solambassadörer anmält sig! #helpadane
Cancerfonden
02/15/2017 at 10:54. Facebook
Cancerfonden
02/15/2017 at 09:33. Facebook
Varje år drabbas 60 000 människor i Sverige av cancer. Drygt 300 av dem är barn. I dag är det internationella barncancerdagen. Uppmärksamma det genom att tända ett ljus för ett barn som drabbats. Det gör vi. <3
Cancerfonden
02/14/2017 at 14:40. Facebook
"Det är oerhört glädjande att grundforskning belönas och uppmärksammas. Den kräver en enorm envishet och innovationskraft och kan leda till helt nya behandlingsmetoder"

Det allra första Sjöbergpriset tilldelas två amerikanska forskare för deras upptäckter kring immunterapi och målriktade läkemedel vid cancer.

Första Sjöbergpriset till framgångsrik grundforskning

cancerfonden.se
Cancerfonden
02/14/2017 at 08:54. Facebook
Stort grattis till vår ambassadör Pamela Andersson Alselind som igår fick utmärkelsen Årets Hälsohjälte! Tack för all kärlek, hopp och styrka du sprider! <3 <3 <3
Cancerfonden
02/13/2017 at 14:05. Facebook
"Varför just jag? Att mista sin mamma i cancer kan man tycka vore tillräckligt. Men för mig var det bara början. Sju år senare var det dags igen. Den här gången var det pappas tur. Lindrigt kan det beskrivas som att uppleva en mardröm på nytt."

Det här är Moa Wåhlander. Hon var med oss på Tillsammans mot Cancer-galan den 9 januari och berörde oss då med sin historia och sin inställning till...
View details ⇨
Cancerfonden
02/13/2017 at 12:31. Facebook
"Jag är jätteglad för mitt anslag! Utan det skulle vi inte kunna göra en sådan här patientstudie."

Tack alla givare för att ni gör det möjligt för Michael Björnstedt
och hans forskarteam att ta fram nya läkemedel mot lungcancer.

Selen kan slå mot obotliga tumörer

cancerfonden.se
En fantastisk förebild har lämnat oss i sviterna av cancer. Professorn Hans Rosling hade en ovärderlig förmåga att förmedla komplicerad fakta om global folkhälsa på ett lättillgängligt sätt. Det är med stor sorg vi ser att en viktig folkbildare har gått ur tiden <3
”Det känns helt fantastiskt! Jag hade laddat för att vinna, men det kändes oväsentligt när vi såg hur lyckad insamlingen blev”

Tillsammans med tio andra skidhjältar samlade Jonas Ekeberg in över 75 000 kronor till Cancerfonden! Allt under ett och samma maratondygn i Avesta. Tusen tack för ert otroliga engagemang!

Skidade ett helt dygn – samlade in över 75 000 kronor

cancerfonden.se
Att vänta på ett cancerbesked kan vara oerhört frustrerande för patienterna.

Här berättar Yvonne Brandberg, psykolog, professor i vårdvetenskap och biträdande vetenskaplig sekreterare på Cancerfonden, hur det kan kännas och vad man kan göra för att hantera situationen.
I lördags dog Jessica Skarpsvärd i sin man Tobias armar. Hon somnade in i sitt hem omgiven av familjen.
Jessica och Tobias ställde upp helhjärtat för Cancerfonden. Hon gav genom sin berättelse många människor, mod, hopp och förtröstan. Något hon uttryckte var viktigt för henne. Vi känner alla sorg när någon kär person lämnar oss och vi vet att många av er har följt Jessica på Instagram,...
View details ⇨
Årets cancerforskare Lena Claesson Welsh söker svaret på om vi kan kontrollera cancer genom att förstå hur tumörens blodkärl fungerar. Ge dig själv några minuter och låt henne lära dig mer om sin forskning!
"Det jag och mitt forskarlag kommit fram till är hur sprickorna i blodkärlen kan tätas. I framtiden skulle det kunna innebära att den cancersjuke klarar sig med en lägre dos cytostatika"

Läs en längre intervju och se en videoföreläsning med Årets cancerforskare, Lena Claesson Welsh.

Lena är proffs på problemlösning

cancerfonden.se
Anmälan föreläsning Världscancerdagen 4 februari

Uppsala med omnejd! På lördag är det Världscancerdagen och vi vill härmed välkomna till en spännande föreläsning med Årets cancerforskare, Lena Claesson Welsh.

Vi har platser kvar, anmäl er via länken nedan så ses vi där. Först till kvarn!

Välkommen till spännande föreläsning i Uppsala

cancerfonden.se
"Primärvården måste bli bättre på att identifiera patienterna, ställa rätt frågor och se till att de blir skickade till lungröntgen"

Jan Zedenius som är biträdande vetenskaplig sekreterare på Cancerfonden vill se stärkta resurser till primärvården.

Ljus i tunneln trots svår diagnos

cancerfonden.se
38-år gammal får tvåbarnspappan Kim Stevnsborg veta att han har lungcancer som spridit sig till lever, njurar och skelett. Men tack vare nya läkemedel kan han i långa perioder leva sitt liv som vanligt med familjen.

Läs mer om Kim och hans behandling. [ Cancerfonden.se Link ]
Granskning: Lungcancervården i Sverige är ojämlik

Bostadsorten avgör om lungcancerpatienter får ta del av nya diagnos- och behandlingsmetoder.

Granskning: Lungcancervården är ojämlik

cancerfonden.se