Canon Nederland
yesterday at 19:10. Facebook
Reflectie tip 4: Ervaar je schittering op het wateroppervlak in je reflectieschot? Gebruik dan een polorisatiefilter. Doordat er enkel licht met een bepaalde richting wordt doorgelaten, kun je ‘storende’ reflecties wegfilteren en breng je het licht op je foto in evenwicht.

Canon EOS 5D Mark IV
ISO 800, f/6,3, exposure 1/200
Canon Nederland
02/23/2017 at 13:45. Facebook
Ook dit jaar is Canon weer aanwezig tijdens de Professional Imaging-beurs. Kom naar de Canon-stand en ontdek ons programma boordevol presentaties en demonstraties van Canon-experts én Canon-fotografen zoals; Brent Stirton, Rutger Geerling en filmmaker Gwen Jansen.

De beurs vindt plaats van 18 tot en met 20 maart. Kom jij ook?

Canon Nederland

canon.nl
Canon Nederland
02/22/2017 at 15:17. Facebook
In de winter kun je meer en makkelijker met tegenlicht spelen waardoor je je foto’s een hele nieuwe dimensie kunt geven. Met de tips van Sébastien Devauds lees je meer over de beheersing van scherptediepte bij weinig licht. Lees hier: [ Bit.ly Link ]

Photo credit: © Vincent Croce
Canon Nederland
02/21/2017 at 10:41. Facebook
Met de nieuwe EOS M6 ben je altijd klaar om die onverwachte en unieke momenten vast te leggen! De perfecte camera die je overal mee naartoe kunt nemen. Meer weten over onze nieuwkomer? [ Bit.ly Link ]
Dit is nog eens een line-up....Met welke camera's ga jij dit weekend op pad? © Chris Winterphot
Dankzij toonaangevende imagingtechnologieën, waaronder een 24,2 Megapixel APS-C CMOS-sensor en DIGIC 7-processor, biedt de EOS 77D high-end prestaties plus volledige controle over je eindresultaat.

Wanneer je de EOS 77D oppakt, geven functies als het bedieningswiel aan de achterzijde en het variangle touchscreen je een combinatie van controle en creatieve vrijheid! Lees meer: [ Bit.ly Link ]
Reflectie tip 3: Zoek naar reflecties in alledaagse voorwerpen, zoals ramen en gepolijste oppervlakken, maar ook in de kleine dingen zoals een waterdruppel. Waterdruppels bieden een ronde weergave van de werkelijkheid, het licht wordt gereflecteerd en van richting veranderd. Deel jouw gevonden reflecties in de comments!
Ontdek de EOS M6. Dit nieuwe model binnen de EOS M-familie is een compact uitgevoerde, spiegelloze camera vol high-end eigenschappen. Met een retro-look en de perfecte afmetingen om samen met jou op avontuur te gaan! Meer ontdekken: [ Bit.ly Link ]
Vandaag introduceren we drie nieuwe leden binnen de EOS-familie: de EOS M6, EOS 77D en EOS 800D! Ook, zijn we blij om de nieuwe EF-S 18-55mm f / 4-5.6 IS STM kitlens aan te kondigen, de kleinste lens in zijn klasse!
Wat is er nou mooier dan het vastleggen van je geliefde op beeld? Wij zijn benieuwd wie er aan de andere kant van jouw lens staat. Tag jouw valentijn in de comments!
©Tom Martin, EOS 5DS R
ISO 1000, f/2.8, 1/250 sec
Proficiat aan de winnaar van de World Press Photo van het Jaar 2017: AP-fotograaf Burhan Özbilici. Zijn foto toont off-duty politieagent Mevlüt Mert Altıntaş nadat hij ambassadeur Andrey Karlov heeft vermoord, tijdens een kunsttentoonstelling in Ankara. De fotowedstrijd trok inzendingen uit de hele wereld: 5.034 fotografen uit 125 landen en maar liefst 80.408 foto's.

Voor meer informatie,...
View details ⇨
Ben je van plan om de volle maan te fotograferen vannacht? Wij delen graag wat tips. Stel de camera in op 'manual mode' en gebruik een statief. Om het beeld nog interessanter te maken kun je ook andere elementen meenemen in het beeld - zoals een standbeeld of een boom. Wat is jouw ultieme tip voor het fotograferen van de maan? #Moon #CanonPhotography #photooftheday #inspiration #phototip
Tot en met zondag 12 februari vindt in Museum Hilversum de tweede editie plaats van het Festival voor Nieuwsfotografie. Een inspiratiefestival met actuele ontwikkelingen in de nieuwsfotografie en veel krachtige foto´s en verhalen.

Tip! Zaterdag staan onze specialisten voor je klaar met een gratis Check & Clean voor je camera én de nieuwste camera’s.

Festival voor Nieuwsfotografie - Museum Hilversum

museumhilversum.nl
Reflectie tip 2: Reflecties zijn zeer geschikt voor optische illusies. Crop de foto voor een perfecte symmetrie of draai het beeld 180°!
© Tom Martin
De Canon Zilveren Camera is een van de belangrijkste journalistieke fotowedstrijden in Nederland! De winnende fotoserie is gemaakt door Cigdem Yuksel met een Canon EOS 5D Mark III camera. Daarbij is gebruik gemaakt van het objectief: EF 24-70 mm f/2.8L USM.

De winnende foto’s zijn te zien in een expositie in Museum Hilversum van 5 februari tot en met 12 maart. Kijk voor meer informatie over...
View details ⇨
De mooiste foto, op je mooiste dag! Dat is waar het om gaat bij bruidsfotografie. De nominaties voor de Bruidsfoto & Film Award 2017 zijn bekend! Stemmen doe je hier: [ Bit.ly Link ]
© Erwin Beckers Fotografie, winnaar publieksprijs 2016
"If I could tell the story in words, I wouldn't need to lug around a camera." - Lewis Hine

Foto: © Jonathan & Angela Scott met de Canon EOS-1D X Mark II
Met reflecties maak je je foto interessanter, het geeft je beeld een extra dimensie of versterkt de compositie. Moderne steden barsten van de reflecterende oppervlakken: veel glas, staal en soms zelfs gepolijst steen. Wat is jouw favoriete gebouw om te fotograferen?
De PowerShot G9 X Mark II is een supersnelle camera in zakformaat met grote beeldsensor, DIGIC 7 en optische beeldstabilisatie voor fantastische resultaten. Je kunt hem opladen met standaard USB-opladers voor smartphones of via je PC. Iets voor jou deze camera met retro-look?
Tip voor reflectie fotografie! Gebruik de verschillende kleuren licht van de gebouwen aan de waterkant om indrukwekkende reflecties te krijgen, de golving van het water zal het artistieke effect vergroten.