CliniClowns
03/26/2017 at 11:00. Facebook
Wist je dat je CliniClowns ook kunt sponsoren met producten die we gebruiken in ons clownsspel of op kantoor? Zo doneerde Giga Meubel onlangs deze vergadertafel! Bedankt team Giga Meubel!

Bekijk hoe ook jij ons kunt helpen: [ Bit.ly Link ]
CliniClowns
03/26/2017 at 08:00. Facebook
De klok is vooruit, dus vanaf vandaag is het 's avonds een uurtje langer licht! Wat ga jij in dat uur doen? #zomertijd
CliniClowns
03/24/2017 at 07:00. Facebook
Beleefde jouw zoon of dochter ook een mooi moment met de CliniClowns? Dan zijn wij enorm benieuwd naar jullie ervaring (en foto's en filmpjes)!

Vertel ons wat jullie meemaakten in een reactie hieronder (of via deze pagina: [ Bit.ly Link ].
CliniClowns
03/23/2017 at 07:00. Facebook
Toen Sep vorig jaar van de trap viel, kreeg hij in het ziekenhuis een Toetknuffel die hij direct in zijn armen sloot en 'Muis' noemde. "Nog élke dag gaat Muis waar Sep ook gaat. Ze zijn onafscheidelijke vriendjes", vertelt moeder Marjolijn. "Nu liggen ze samen met griep op de bank te slapen. Ongelooflijk dat een klein gebaar in de vorm van een knuffel zóveel troost kan bieden."

Bedankt voor...
View details ⇨
CliniClowns
03/22/2017 at 07:00. Facebook
Gordon Slabbers is kinderarts in ziekenhuis Bernhoven in Uden. Op zijn afdeling heeft hij regelmatig CliniClowns over de vloer en ervaart hij het effect van hun spel van dichtbij. “Ik hoop echt dat elk ziekenhuis vaker CliniClowns op bezoek kan krijgen”, vertelt hij op ons blog: [ Bit.ly Link ]
CliniClowns
03/21/2017 at 07:01. Facebook
Clown Kluts had vorig jaar een prachtig momentje met Daniëlle (een meisje met Downsyndroom) in het Circus. Omdat ze het spannend vond, week Kluts niet van haar zij. Beetje bij beetje durfde ze meer en begon ze te stralen als een ster! [ Bit.ly Link ] Dat mooie moment blijft ons nog lang bij.

#werelddownsyndroomdag
Laat iedereen om je heen smelten door jouw lach, want het is vandaag #WereldVrolijkheidsDag!
We stellen graag een nieuwe clown voor: Martin Hoevenaars! Hij werkt sinds de zomer als CliniClown Mimus en hij geniet daar elke keer weer net zoveel van als de kinderen. "Ik wil graag iets geven aan een ander, als CliniClown kan dat.” Lees zijn verhaal: [ Bit.ly Link ]
Zachtjes zingt clown Flits "Duivies, duivies, kom maar bij ons", terwijl ze een witte doek aait alsof het een duifje is. Kevin en Alessio gaan helemaal op in het spel van de clown. Voor hen is het dier meer dan levensecht. "We zaten zo te genieten", verzucht hun lerares blij na afloop. "Ik zag de kinderen opbloeien en groeien."
Rona (7) werd met een blindedarmontsteking opgenomen in het ziekenhuis. “Na de operatie wilde ze niets meer en heeft ze een week niet gepraat, totdat… de CliniClowns kwamen!,” vertelt haar moeder. “Ik zag haar echt ineens weer stralen, dat was zo mooi om te zien. Ze zijn de beste dokters in het ziekenhuis!”

Bedankt voor het delen van deze vrolijke foto, Anouk!
Alysha (10) startte een inzamelingsactie voor CliniClowns, nadat zij zelf had ervaren hoe fijn het is om de CliniClowns te ontmoeten in het ziekenhuis. "Als je in het ziekenhuis ligt en bang of verdrietig bent, komen de clowns graag langs. Maar daarvoor heeft CliniClowns wel geld nodig,” vertelt Alysha.

Haar actie was een succes! Ze haalde er zelfs de regionale pers mee.

Alysha komt in actie voor CliniClowns

bit.ly
Lach je lekker mee vandaag? :)

Overigens is het de eerste dag van #WeekVanDeZorg Bij welke zorginstelling ga jij een kijkje nemen?
Heb jij altijd al een marathon willen lopen, maar weet je niet waar en hoe te beginnen? Train mee met Team CliniClowns en ga de ultieme uitdaging aan: de New York Marathon in november!

Teamlid Sjaak van de Groep liep vorig jaar mee en was zo enthousiast dat hij dit jaar weer gaat. Lees zijn verhaal!

Loop de New York Marathon voor CliniClowns!

bit.ly
Gisteravond zond RTL Live een prachtig item over CliniClowns uit! Echt een aanrader om te bekijken: [ Bit.ly Link ] (Duur minder dan 1,5 minuut)

CliniClowns toveren lach op gezichten zieke kinderen - RTL Live

bit.ly
"He, speel je mee, speel je meehee?", zingen clowns Pien, Toef en Bob. In een rijtje lopen ze 'per ongeluk' tegen een muur op. De kinderen van de Rafaelschool (speciaal onderwijs) zitten grinnikend te kijken. Wanneer vervolgens een plumeau omgetoverd wordt tot een microfoon schiet de klas pas echt in een slappe lach. "Wat een gekke clowns!"
"Wakker worden!!" Bjorn gaat volledig op in het spel van clowns Silly en Plip in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en schatert het uit. :)
Like als jij vandaag ook even stilstaat bij alles wat je hebt en wat wél goed gaat. Sta stil, relativeer en geniet!
Gespot! Collega's Marieke en Ralf (clowns Silly en Plip) werden van de week gevolgd door RTL Live in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Benieuwd wat zij allemaal vertelden? Bekijk het hier: [ Bit.ly Link ]
Het weer mag dan nog steeds grijs en regenachtig zijn, maar je humeur hoeft er niet onder te lijden! Ontdek wat je kunt doen: [ Bit.ly Link ]
Wist je dat elke clown zijn eigen unieke rode neus kiest om te dragen? Volgens Marieke, Daniëlle en Thomas - beter bekend als CliniClowns Silly, Mies en Bob - is de rode neus heel belangrijk in het contact met de kinderen. [ Bit.ly Link ]