De Speld
yesterday at 16:00. Facebook
Het wereldbeeld van millennials smelt sneller dan ooit. Voor het derde jaar op rij werd een record genoteerd sinds het begin van de metingen in 1980. Nu zit de millennial nog veilig onder een fleecedekentje op de bank te whatsappen over Netflix, maar dat zou snel verleden tijd kunnen zijn als er niet snel wat wordt gedaan aan de uitstoot van haat.

Wereldbeeld millennials smelt sneller dan ooit - De Speld

speld.nl
De Speld
yesterday at 13:44. Facebook
“Nu zijn wij nog minderwaardige mensen. Maar dat is normaal, ik ben pas net begonnen. De blanken hebben ook duizenden jaren lopen aanmodderen in de marge van Eurazië. Zoiets heeft gewoon tijd nodig."

Man begint eigen ras - De Speld

speld.nl
De Speld
yesterday at 10:56. Facebook
Vandaag een debat over de vraag: waarom eten we wel dieren, maar niet cavia Dibbes? Te gast zijn hoogleraar Voedsel en Ethiek Sjoerd Hogendoorn en Merel (10), het baasje van Dibbes. Is Dibbes meer waard dan miljoenen koeien en kippen omdat ‘ie lief is? speld.nl/?post=69308
De Speld
yesterday at 09:54. Facebook
“Als onze modellen kloppen zal het vrijdag of zaterdag mogelijk zijn op het ijs te gaan staan en tegen niemand in het bijzonder te roepen: ‘als het warmer wordt, hoe kan het dan dat ik nu op een bevroren sloot sta? Nou?’”

Meteorologen: zaterdag eerste klimaatontkenning op natuurijs - De Speld

speld.nl
De Speld
01/18/2017 at 17:06. Facebook
Tijdens een date heeft Thomas afgelopen vrijdag stiltes opgevuld door te praten over een andere date die een tafel verderop gaande was. “O man, wat gênant! Zie je die twee daar? Je kunt echt zien dat ze geen gespreksonderwerp hebben en daarom maar over andere mensen gaan praten.”

Datend stel praat over ander datend stel - De Speld

speld.nl
De Speld
01/18/2017 at 14:41. Facebook
“Brr!”, zegt Aimar, een jonge Syrische asielzoeker op Lesbos. Hij wacht al maanden tot hij verder kan reizen naar zijn plaats van bestemming. Hij heeft het hartstikke koud. Het gratis kopje koffie of thee dat de EU hem aanbiedt valt daarom in goede aarde.

EU biedt vernikkelende vluchtelingen op Lesbos gratis kopje koffie of thee aan - De Speld

speld.nl
De Speld
01/18/2017 at 13:02. Facebook
Leo Krakeling draait al meer dan dertig jaar mee als bestuurder in verschillende commissies en raden. Gisteren nam hij resoluut afstand van de elite van Nederland. “De elite heeft de belangen van Nederland verkwanseld!” Dankzij zijn uitspraak hoort Krakeling niet meer bij de elite.

Leo hoort niet meer bij de elite omdat hij het zegt - De Speld

speld.nl
De Speld
01/18/2017 at 11:40. Facebook
Na een paar maanden troep maken en feestjes geven, hadden de schoonmakers geen zin meer om die bende elke keer schoon te maken. “Toen hadden we door dat we dichtbij een doorbraak zaten.”

Het is Nederlandse wetenschappers gelukt een laboratorium vol met muizen te kweken - De Speld

speld.nl
De Speld
01/18/2017 at 09:20. Facebook
De PvdA pleit voor invoering van basiszetels. "Elke politieke partij krijgt 10 onvoorwaardelijke zetels in de Kamer, ongeacht de verkiezingsuitslag", zegt Asscher. "We moeten in Nederland opkomen voor establishment-partijen die te veel compromissen hebben gesloten."

PvdA pleit voor invoering basiszetels - De Speld

speld.nl
De Speld
01/17/2017 at 16:32. Facebook
De 21-jarige Ticho is diep teleurgesteld in studentenverhuisbedrijf de Zeulers. Het bedrijf weigerde Ticho te helpen verhuizen in ruil voor een kratje bier en eeuwige liefde. "Zelfs een pizza uit de oven trok ze niet over de streep."

Zuur verhuisbedrijf neemt geen genoegen met kratje bier en eeuwige liefde - De Speld

speld.nl
De Speld
01/17/2017 at 14:00. Facebook
Door de opkomst van 50Plus voelt veertiger Ali zich niet meer veilig in Nederland. "Soms komen mijn kinderen huilend thuis omdat ze tijdens het buitenspelen zijn uitgescholden door opaatjes en omaatjes. Kankerjongelui, roepen ze dan. Dat doet pijn.”

Veertiger Ali vreest gevolgen als Henk Krol aan de macht komt - De Speld

speld.nl
De Speld
01/17/2017 at 10:31. Facebook
Vandaag in Nederland Gezellig! een debat over de vraag: waarom eten we wel dieren, maar niet cavia Dibbes? Te gast zijn hoogleraar Voedsel en Ethiek Sjoerd Hogendoorn en Merel (10), het baasje van Dibbes. Is Dibbes meer waard dan miljoenen koeien en kippen omdat ‘ie lief is?

Waarom eten we wel dieren, maar niet cavia Dibbes? - De Speld

speld.nl
De Speld
01/17/2017 at 09:30. Facebook
Bankiers op de Zuidas eisen genoegdoening van netbeheerder Liander voor de stroomstoring van vandaag. Door de storing konden hun salarissen ruim twee uur niet worden verhoogd.

Salarissen bankiers twee uur lang niet verhoogd vanwege stroomstoring - De Speld

speld.nl
De Speld
01/16/2017 at 15:59. Facebook
Al maanden terug reserveerden duizenden stelletjes een plekje in de broodjeszaak om samen nog snel even een half stokbrood met pastrami en warme sla op te schrokken voor de sprinter naar Duivendrecht vertrekt. "Dit doe ik ieder jaar, gewoon om te laten zien hoeveel ik om haar geef”

Blue Monday: ook dit jaar duizenden stelletjes uit eten bij de Subway op het station - De Speld

speld.nl
De Speld
01/16/2017 at 13:10. Facebook
Vader Kluivert is teleurgesteld in het optreden van Justin: “Ik zat ook te kijken en ik dacht: maak nou gewoon de 1-0 tegen AC Milan. Maar goed, daar moet hij nog aan werken”, sprak hij na afloop.

Justin Kluivert verzuimt Champions League-finale te beslissen tegen PEC - De Speld

speld.nl
De Speld
01/16/2017 at 11:06. Facebook
We hadden het graag anders gezien, maar de relatie tussen Judith (31) en Thomas (33) uit Amstelveen is na drie vooral gezellige jaren ten einde. De druppel was het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch, waarin hevig in twijfel werd getrokken of Thomas wel een échte man is.

Tussen Kunst & Kitsch: 'Vriend van Judith is geen échte man' - De Speld

speld.nl
De Speld
01/16/2017 at 10:17. Facebook
De kans dat de VVD met de PVV gaat regeren is volgens Mark Rutte nul, maar hij wil wel graag met de PVV-kiezers in gesprek. "Het zou handig zijn als PVV-kiezers een vertegenwoordiger naar voren schuiven die hun zorgen goed kan verwoorden. Ik zat zelf te denken aan iemand die kort en duidelijk kan formuleren en niet bang is om ferme uitspraken te doen."

Rutte wil graag in gesprek met vertegenwoordiger PVV-kiezers - De Speld

speld.nl
De Speld
01/15/2017 at 19:28. Facebook
“Ik voel me fitter dan ooit. Voor het slapen gaan lees ik graag over de Cobra en de Dolfijnen Variatie. De volgende dag voel ik me altijd herboren.”

Vrouw voelt zich fit na lezen van artikel over yoga - De Speld

speld.nl
De Speld
01/15/2017 at 15:35. Facebook
Na mauve en asgrauw debatteert de PvdA het komende jaar in het felgroen, dat heeft de Partij van de Arbeid vandaag bekendgemaakt. Waar het thuistenue met de traditionele rode stropdas hetzelfde is als de voorgaande seizoenen, behoudt ook het uittenue met de roos op de rechterborst een ‘herkenbare sociale identiteit’.

Dit is het nieuwe uittenue van de PvdA - De Speld

speld.nl
De Speld
01/15/2017 at 12:12. Facebook
NASA heeft vanochtend de ontdekking van een luxueus 5-sterrenstelsel wereldkundig gemaakt. Het stelsel Lanzarote-XF1-alpha is gelegen in de Orionnevel en bestaat voornamelijk uit sterren met een kern van diamant, en gedienstige piccolo’s met gestreken uniformen en glimmende manchetknopen.

NASA ontdekt luxe 5-sterrenstelsel - De Speld

speld.nl