de Volkskrant
today at 03:00. Facebook
Een beetje misselijk was fotograaf Arie Kievit wel, na twee uur op een in de wind dansende Erasmusbrug te hebben doorgebracht.

Fotoserie: Omgevallen fietsen en wapperende haren op een dansende Erasmusbrug

volkskrant.nl
de Volkskrant
today at 01:50. Facebook
de Volkskrant
yesterday at 22:48. Facebook
Vooral het lucht- en vrachtverkeer hebben last gehad van de westerstorm die donderdagmiddag en -avond door Nederland raasde. Op veertien plaatsen op het hoofdwegennetwerk werden vrachtwagens of aanhangers omgeblazen, meldde de Verkeersinformatiedienst (VID). Vooral rond Rotterdam zorgde dat voor afgesloten wegen, maar het totaal aantal kilometers file viel uiteindelijk mee.

Vooral lucht- en wegverkeer ondervinden hinder aan storm

volkskrant.nl
de Volkskrant
yesterday at 22:00. Facebook
Jamal al-Harith (50), die zichzelf mogelijk onlangs heeft opgeblazen in Mosul, was een van de zeventien Britse burgers die smartengeld hebben gekregen van Downing Street 10 na te hebben vastgezeten in Guantánamo Bay. Heeft de Britse regering zo indirect de terreur van Islamitische Staat gefinancierd?

Spoeddebat in Brits Lagerhuis: regering heeft mogelijk indirect IS gefinancierd

s.vk.nl
de Volkskrant
yesterday at 21:45. Facebook
Volgens Tunahan Kuzu van Denk wordt bij ouderen met een migratieachtergrond eerder de stekker eruit getrokken. Dit zou hij vernomen hebben van artsen. Is dat waar?

Politieke factcheck: trekt arts eerder de stekker eruit bij patiënt met migratieachtergrond?

s.vk.nl
de Volkskrant
yesterday at 21:30. Facebook
Trump wil Robert Kennedy benoemen als voorzitter van een commissie die de veiligheid van inenten onderzoekt. Kennedy meent dat vaccinatie tot autisme kan leiden. In een commentaar waarschuwt de New York Times ervoor dat de vaccinatiebereidheid in de VS daardoor verder kan dalen.

Commentaar uit de New York Times: 'De anti-vaccinatiebeweging heeft een vriend in het Witte Huis'

s.vk.nl
de Volkskrant
yesterday at 21:15. Facebook
Soms trekt het verhaal wat, in deze film van 80 minuten. Maar Regisseur Hanna van Niekerk neemt haar personages en hun egocentrische universum prettig serieus én zorgt ervoor dat de kijker het duo al doorziet voordat hunzelf de schellen van de ogen vallen.

If the Sun Explodes is fris en geslaagd filmdebuut (****)

s.vk.nl
de Volkskrant
yesterday at 21:00. Facebook
Ooit werden de Blauwe Golven in Arnhem beschouwd als een vermaard kunstwerk. Maar de tragiek van omgevingskunst is dat het ontwerp vaak niet meegroeit met de omgeving. 'Je kunt het nauwelijks nog ervaren.'

Blauwe Golven in Arnhem moeten wijken: het lot van omgevingskunst

s.vk.nl
de Volkskrant
yesterday at 20:45. Facebook
Bij bedrijven in Silicon Valley worden vrouwelijke werknemers seksistisch behandeld. 'In Silicon Valley heeft de combinatie van het conservatieve 'Wall Street-wolfisme' van mannelijke investeerders én de sociaal onvolgroeide jongensmannen die zij graag financieren een bijzonder giftige atmosfeer voor vrouwen gecreëerd', schreef journaliste Nina Burleigh.

Seksisme viert hoogtij in Silicon Valley

s.vk.nl
de Volkskrant
yesterday at 20:30. Facebook
Het schrijven is erbij gekomen, maar acteren blijft de eerste liefde van Carine Crutzen. 'Ik houd van het groepsproces van het acteren en de discussies die daarbij horen.'

Acteren blijft eerste liefde van Carine Crutzen

s.vk.nl
de Volkskrant
yesterday at 20:09. Facebook
Zonder groots spel en met minimaal verschil bekert Ajax verder in Europa. Een 1-0 zege thuis op Legia Warschau volstond na de 0-0 in Polen om de achtste finales van de Europa League te bereiken. Vlak na rust tekende Nick Viergever voor het enige doelpunt na de eerste echt gesmeerd lopende aanval van de thuisploeg.

Ajax bekert verder in Europa na minimale zege op Legia

s.vk.nl
de Volkskrant
yesterday at 20:00. Facebook
Bijen kunnen beter leren dan meestal wordt aangenomen. De insecten blijken zo slim dat ze ook taken kunnen uitvoeren waarmee ze in hun natuurlijke omgeving niet te maken krijgen. Dat zeggen onderzoekers van de Queen Mary University of Londen. 'Bijen blijken niet alleen gedrag te kopiëren. Ze gebruiken informatie om een betere oplossing voor een probleem te vinden'

Bijen slimmer dan gedacht: nieuw gedrag kan worden aangeleerd

s.vk.nl
de Volkskrant
yesterday at 19:30. Facebook
Op een bepaalde leeftijd gaat de ik-heb-een-goeie-kop-man er een heel circus omheen creëren, met vettig haar dat net rommelig genoeg zit, of een verkreukte blouse, of afgetrapte puntschoenen of - heel erg - iets met een hoedje, en dan gaat het alras de verkeerde kant op.

Dimitri Verhulst wist te goed dat hij een ik-heb-een-goeie-kop-man was

s.vk.nl
de Volkskrant
yesterday at 19:15. Facebook
Geert Wilders 'neemt het zekere voor het onzekere' en stopt voorlopig met alle campagneactiviteiten in de buitenlucht. 'Dat ik geen campagne kan voeren is iets verschrikkelijks, maar het gaat niet alleen om mij. Er komen honderden mensen op deze bijeenkomsten af.'

Wilders wil weten welke informatie er is gelekt, dan pas weer campagne op straat

s.vk.nl
de Volkskrant
yesterday at 19:00. Facebook
De huidige generatie spelers heeft steeds minder geduld om op de bank te zitten. In aanloop naar de topper tussen Feyenoord en PSV gaat het vaker over de reserves dan over het duel. 'Dat doet toch iets met je zelfvertrouwen.'

De reservebank? Daar zitten alleen losers

s.vk.nl
de Volkskrant
yesterday at 18:44. Facebook
Wie een rondje geeft van elf moet naast vier gewone bier, ook nog twee Radler, een witbier, een speciaalbier van een hip lokaal merk, twee wijn plus een Cola voor de bob halen. Wat vroeger in dertig seconden kon, kost de ober nu vijf minuten. En dat extra werk vertaalt zich in de prijs.

Waarom stijgt de bierprijs in de kroeg veel sneller?

s.vk.nl
de Volkskrant
yesterday at 18:25. Facebook
De pogingen van de Franse regering om radicale moslims te deradicaliseren zijn op een mislukking uitgelopen. De regering verleende opdrachten aan allerlei 'pseudospecialisten' die handig gebruik maakten van een nieuw gat in de markt, 'de business van de deradicalisering', concluderen senatoren.

Frans programma voor deradicalisering geflopt, concludeert vernietigend rapport

s.vk.nl
de Volkskrant
yesterday at 18:11. Facebook
Loving is een prachtig pleidooi voor empathie, zonder dwingende leuzen. Ruth Negga is terecht genomineerd voor een Oscar, maar ook Joel Edgerton is fenomenaal.

Loving houdt stug en nauwkeurig oog voor wat er echt toe doet (****)

s.vk.nl
de Volkskrant
yesterday at 17:55. Facebook
4 op de 5 mensen met een doodswens maakt na goede gesprekken een nieuwe afweging. Ook degenen die al een dodelijk middel in huis hadden. Die wetenschap nodigt niet uit tot het verlagen van de drempel voor 'zelfeuthanasie'.

Commentaar: debat rond stervenshulp schreeuwt om voorzichtigheid

s.vk.nl
de Volkskrant
yesterday at 17:40. Facebook
Steeds meer mensen worden zo kwaad of verdrietig van het nieuws, dat zij verder gaan als 'nieuwsmijders'. Zo ook Winny Bos: 'Het nieuws valt mij zwaar, al die negativiteit en prikkels. Ik weet niet wat ik met al die informatie aan moet.'

De televisie de deur uit: nieuws mijden omdat je er naar van wordt

s.vk.nl