Heb jij ook een briljant diabetes idee zoals de winnaars van 2016 in dit filmpje? Ga naar diabetesfonds.nl/bestediabetesidee en maak kans om jouw idee uit te voeren.
Van de 3 salades waar jullie uit konden kiezen, leek salade nummer 2 jullie het lekkerst. De winnaar is: de Griekse boerensalade. Eet smakelijk en fijn weekend allemaal!

Griekse boerensalade

diabetesfonds.nl
Wij krijgen vaak de vraag of mensen kunnen meehelpen of meedoen aan diabetesonderzoeken. Sinds kort is Help onderzoek live, neem een kijkje als je meer wilt weten.
Met dit zonnige weer krijgen we heel veel zin in een frisse salade. Welke van de drie lijkt jullie het lekkerst? Deel het met ons, dan delen wij morgen het recept van de winnende salade met jullie!
Problemen met seks is vaak een taboe, mensen met diabetes kunnen hiermee te maken krijgen. Hoe komt het en wat doe je eraan? Praat mee op de community diabetestype1.nl

Omgaan met diabetes en seks

diabetestype1.nl
Sprite met suiker verdwijnt uit de schappen. Uit onderzoek blijkt dat het drinken van één blikje frisdrank per dag je kans op diabetes type 2 vergroot met 20%. Wij willen daarom een stevigere aanpak. Hoe? Lees verder.

Voorzich­tige stap frisdrank­industrie richting lagere suiker­inname

diabetesfonds.nl
Geen gelegenheid gehad om naar Maastricht te gaan voor de ‘Even Bijpraten’ informatieavond? Maar ben je wel benieuwd naar de presentaties over ogen en transplantatie van nieuwe cellen? Lees hier een samenvatting

'Even bijgepraat' in Maastricht

bit.ly
Dit is het zicht van iemand met diabetes en oogproblemen. Dat willen we aanpakken! Daarom starten we samen met het Oogfonds nieuw onderzoek naar oogproblemen. Lees er meer over: [ Bit.ly Link ]

Vroeg ingrijpen bij oogproblemen

bit.ly
De beweegtip van deze week sluit mooi aan op die van vorige week: doe je bilateraal of bespreking eens wandelend. Frisse lucht brengt frisse ideeën. Luister ook naar het betoog van Nilofer Merchant hierover. [ Bit.ly Link ] #minderzitten

Nilofer Merchant: Got a meeting? Take a walk

Nilofer Merchant suggests a small idea that just might have a big impact on your life and health: Next time you have a one-on-one meeting, make it into a "wa...

YOUTUBE.COM
Doe mee met Het Beste Diabetesidee en maak kans om jouw idee uit te voeren!

Ben je op zoek naar financiering voor jouw idee om het leven voor mensen met diabetes makkelijker te maken? We organiseren dit jaar opnieuw Het Beste Diabetesidee en stellen € 5.000 tot 50.000 beschikbaar om de beste diabetesideeën in de praktijk te brengen.

Wat is jouw Beste Diabetesidee?

diabetesfonds.nl
Werken aan de genezing van diabetes type 1 is als het leggen van een puzzel.

Benieuwd welke onderzoeken de komende tijd een stukje van de puzzel gaan oplossen?

Bekijk ze hier! [ Bit.ly Link ]
Het Diabetes Fonds vindt het belangrijk dat alle kinderen met diabetes veilig en zorgeloos naar school kunnen, ook in het voortgezet onderwijs. Daarom steunen we dit project. Waar loop jij zelf of als ouder met een schoolgaande puber tegenaan?

Zorgeloos met diabetes naar school, ook in het voortgezet onderwijs!

diabetesfonds.nl
Uit onderzoek van arts Margreet van Putten en podotherapeut Monique Janssen blijkt dat voetproblemen bij mensen met diabetes vaak te laat worden behandeld. Tip: voorkom erger met jaarlijkse controle en draag goede schoenen. Lees er meer over:
[ Diabetesfonds.nl Link ]
Meld je aan voor de fotoshoot van Stichting eendiabetes!

MELD JE AAN VOOR DE EENDIABETES FOTOSHOOT 2017!!

eendiabetes.nl
Het is Nationale Complimentendag! Iedereen verdient een compliment. Wij willen in het bijzonder onderzoekers een dikke duim geven voor hun keiharde inzet voor de genezing van diabetes.
Liken = dikke duim geven
De beweegtip van deze week: ga na de lunch even buiten lopen. Haal een paar keer extra diep adem en je bent ook nog eens heel mindful bezig. Je brengt zo trouwens ook het niveau van het stresshormoon cortisol omlaag. Voor meer tips: [ Diabetesfonds.nl Link ]
LUMC Leiden onderzoekers Bart Roep en Arnaud Zaldumbide hebben ontdekt dat diabetes type 1 niet een vergissing van het afweersysteem is, maar van de bètacellen. Dit onderzoek werd gefinancierd door het Diabetes Fonds, JDRF Nederland en Stichting DON.

Lees meer over het onderzoek en wat dit betekent.

Diabetes type 1 is niet de schuld van het afweersysteem

diabetesfonds.nl
Vandaag was de 2e editie van de Vondel Run in Amsterdam. Deze toppers hebben hun sportieve inzet laten sponsoren. Samen haalden ze via ruim €2200 op voor diabetesonderzoek. Super gedaan! Liken = Bedanken.
Als een kind de diagnose diabetes type 1 krijgt, heeft dit enorme impact op het hele gezin. In VROUW het verhaal van moeder Eline.

Als een van je tweeling chronisch ziek is

telegraaf.nl
Durf jij het aan? Op 23 april komt een Diabetes Fonds Team in actie tijdens de Mud Masters in Haarlemmermeer. Wil je ook mee doen in het team en in actie komen voor onderzoek naar diabetes?
Kijk hier hoe je kaartjes met korting kan reserveren en je inzet kan laten sponsoren. [ Diabeatit.nl Link ]

DiaBeatIt

diabeatit.nl