Diabetes Fonds
yesterday at 15:40. Facebook
Sommige mensen met diabetes krijgen te maken met complicaties. Dit wordt o.a. veroorzaakt door een te hoge bloedsuikerspiegel.

Hoe gaan jullie om met de lichamelijke complicaties van diabetes en bij welke complicaties ervaren jullie last?
Laat het ons weten in de reacties!
Diabetes Fonds
yesterday at 11:47. Facebook
In meer dan de helft van de supermarktproducten wordt suiker gestopt. Dat is schokkend. Productverbetering is noodzakelijk, daarom pleiten wij voor strengere en ambitieuzere maatregelen in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling ten aanzien van de hoeveelheid suikers in producten.

Hoeveelheid toegevoegde suikers in producten schokkend!

diabetesfonds.nl
Diabetes Fonds
02/20/2017 at 10:08. Facebook
Onze beweegtip van vandaag: neem de trap in plaats van de lift! Doe het iedere dag en versterk je beenspieren terwijl je de kans op diabetes type 2 verkleint. Meer inspiratie? Libelle 's Coks nam een week lang de trap: [ Libelle.nl Link ]

Ik nam een week lang elke dag de trap en dit is het resultaat

libelle.nl
Diabetes Fonds
02/17/2017 at 09:00. Facebook
Dit was de week van de liefde, het hart stond centraal. Helaas is schade aan het hart een complicatie van diabetes. Wil je meer hierover weten? Vraag onze brochure Diabetes & Hart- en Vaatziekten aan.

Brochure: Diabetes en hart- en vaatziekten

diabetesfonds.nl
Diabetes Fonds
02/16/2017 at 10:41. Facebook
Vandaag is het feest dankzij de prachtige donatie van de VriendenLoterij. Dank aan alle deelnemers! Samen maken we onderzoek naar diabetes mogelijk.

Vier het met ons mee en like het bericht.
Diabetes Fonds
02/15/2017 at 14:30. Facebook
Ontdekkingen onder de microscoop moeten eerst vertaald worden naar nieuwe behandelingen. Dankzij donaties en financiering samen met ZonMw kunnen vijf nieuwe ‘vertaal’-projecten van start rond diabetes type 2.

Onderzoek van start naar nieuwe behandelingen diabetes type 2

diabetesfonds.nl
Diabetes Fonds
02/15/2017 at 12:45. Facebook
Diabetes Fonds
02/15/2017 at 11:04. Facebook
Heb je nog plannen voor de wintersport? Bekijk dan de tips en ervaringen van Rick Groenhard. Hij begeleidde het wintersportkamp van de Bas van de Goor Foundation en heeft ook zelf diabetes type 1.

Lekker skiën met diabetes type 1

diabetesfonds.nl
Wow! Wij hebben zoveel foto's voor Valentijnsdag ontvangen. Jullie prachtige foto's krijgen vandaag een speciale plek op onze Love Wall hieronder en in ons foto album. Tag jezelf en je dierbare of geliefde met diabetes op deze dag.
Dank allemaal en veel liefde gewenst!❤
Onderzoekers Maartje de Wit en Aylinn Holthuis van het VUmc doen onderzoek naar de effecten van stress en stemming op het meten van je bloedsuiker. Met de resultaten willen ze de zorg verbeteren. Heb je diabetes type 1 en ben je ouder dan 18 jaar? Vul dan de vragenlijst in.

Heeft u diabetes type 1? Doe mee

survio.com
Verras je geliefde met iets lekkers! Foodblogger Koolhydraatarme recepten uit Oanh's Kitchen heeft speciaal voor jullie deze heerlijke Valentijnscake gemaakt.

Ga snel naar de website voor het recept! Heel veel bakplezier ❤

Valentijns­cake

diabetesfonds.nl
Deel hieronder een foto met je geliefde of dierbare met diabetes, dan geven wij jullie op Valentijnsdag een speciale plek op onze Love Wall ❤
Ren net als Laura op 26 februari mee tijdens de Vondel Run in Amsterdam en laat je inzet sponsoren. Kijk voor meer info op
Goed nieuws! Ekoplaza is onze nieuwe partner. Samen gaan we het jou echt makkelijk maken om minder suiker te gebruiken! Ook financiert Ekoplaza meer onderzoek naar diabetes. Liken = bedanken

Ekoplaza nieuwe partner Diabetes Fonds met focus op minder suiker

diabetesfonds.nl
Onze beweegtip van vandaag.
Even naar de keuken om iets te drinken te halen? Wees egoïstisch en neem niets mee voor je collega’s. Of nodig ze uit om mee te lopen; zo heeft iedereen weer een beweegmoment te pakken. En ga eens op je tenen staan terwijl je staat te wachten, zo span je je beenspieren aan. Goed voor de bloedsomloop.
Wil jij het laatste nieuws horen over onderzoek naar diabetes? Kom dan op 8 maart naar onze exclusieve bijeenkomst in Maastricht.
Schrijf je snel in via

Even bijpraten

diabetesfonds.nl
Voor de mensen met een zittend beroep hebben wij vandaag weer een beweegtip: wandel terwijl je belt. En als je nog een ouderwetse bureautelefoon hebt, ga dan staan als je belt. Zo werk je mee aan een betere doorbloeding van je lichaam en beenspieren. #minderzitten
Voor meer tips ga naar:

Tips om minder te zitten op het werk

diabetesfonds.nl
Wat eten we vandaag? Zoek jij inspiratie voor gezonde & lekkere recepten? Wij hebben er meer dan 300 op onze website. Fijn weekend!

Zoek een recept

diabetesfonds.nl
Geweldige actie van Michelinster Restaurant Aan de Zweth! Door een verrassende actie werd €1.872,- opgehaald voor onderzoek naar diabetes. Hartelijk dank Joris en Anjeta! Liken = bedankt!

Actie door Michelinster-restaurant Aan de Zweth

diabeatit.nl