De bongo leeft in tropisch westelijk en centraal Afrika. Wist je dat het gezichtsvermogen van de bongo minder goed ontwikkeld is dan zijn reuk en gehoor? Dit is kenmerkend v oor dieren in dichtbegroeide oerwouden. Bongomannen leven solitair. De vrouwen en hun jongen vormen groepen van drie tot hooguit 12 dieren. Heb jij al ooit een bijzondere ontmoeting gehad met onze bongo’s?
De bongo leeft in tropisch westelijk en centraal Afrika Wist je dat
Andre Abelsma
Erik Vos
Laura Conijn
Er zijn weer twee kleintjes geboren bij de hutia’s. We hebben 1 volwassen man en 2 vrouwen. Beide vrouwtjes hebben nu een nestje jongen. Kom je ook op kraamvisite? #bijzondereontmoeting #pictureoftheweek
Er zijn weer twee kleintjes geboren bij de hutias We hebben 1
Ankie Van ES
Mia van der Meer
Jeffrey Willems
Het okapi-jong (13 mei 2017) is een hengstje en heet Gerrit. Hij is, als eerbetoon, vernoemd naar de allereerste okapiverzorger in Blijdorp, Gerrit van der Graaf. Kim vertelt je er over in deze vlog.

Een paar uur na de geboorte van het okapi-jong is oud-verzorger Gerrit op negentigjarige leeftijd overleden. Hij was een pionier en mede door zijn goede zorgen is het Rotterdams bloed goed...
View details ⇨
Jaap Boelhouwer
Joop Ruts
Debby Keehnen
Dieren fotograferen is natuurlijk fantastisch, maar je zou hierdoor bijna de natuur om je heen vergeten. Onze huisfotograaf Rob Doolaard neemt je op 28 mei graag mee om botanische kroonjuwelen en bloemenpracht vast te leggen in botanisch Blijdorp. Meer informatie of direct reserveren? Dat kan via onderstaande link.
Dieren fotograferen is natuurlijk fantastisch maar je zou hierdoor bijna de natuur

Fotografieworkshops - Diergaarde Blijdorp

diergaardeblijdorp.nl
Lynn Margreth Eiting
Wilde natuur in de dierentuin
Nadine Numeijer
Wil jij deze zomervakantie lekker geld verdienen in plaats van uitgeven? Voor het komende seizoen zijn wij op zoek naar enthousiaste en gastvrije vakantiemedewerkers! Solliciteer nu en wie weet werk jij binnenkort bij de mooiste dierentuin van de Benelux! Hoe? Check onderstaande links.
Wil jij deze zomervakantie lekker geld verdienen in plaats van uitgeven Voor

Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zoo

blijdorp.heeft-vacatures.nl
Ingrid Kooistra
Anja Beverwijk
Roselinde Mooyman
Stap jij in het huwelijksbootje en zoeken jullie nog een droomlocatie? ❤ Ontdek de mogelijkheden tijdens de eerstvolgende Bruiloft-Infodag op 19 mei. Aanmelden? Dat kan via onze website. Want een 'happily ever after' begint bij Blijdorp
Stap jij in het huwelijksbootje en zoeken jullie nog een droomlocatie Ontdek

Trouwlocatie of bruiloft in de dierentuin

diergaardeblijdorp.nl
Patricia Roos
Mélanie Lemmerling-Mekel
Ilona Met
OkapiVlog #2: Kim nam zaterdagochtend een kijkje bij het pasgeboren okapietje. Ze filmde Kamina net voor en de kleine net na de geboorte. Bekijk de eerste wankele stapjes van dichtbij en zie de kleine voor het eerst drinken bij moeder. De kleine blijft voorlopig in de kraamstal en kun je tot die tijd bewonderen via de webcams op de site en de Blijdorp-app: [ Diergaardeblijdorp.nl Link ]
Bianca ter Laan
Vera Ligtenberg
Wil Beker
Geen woorden, maar daden.. Wat hebben ze het toch spannend weten te houden, maar nu dan toch eindelijk KAMPIOEN! ⚽Feyenoord Rotterdam GEFELICITEERD! Onze ijsbeer wil zich graag aan het team toevoegen volgend seizoen
Geen woorden maar daden Wat hebben ze het toch spannend weten te
Sabrina Vd Gaag
Ella Manders
Dees Draak
Vandaag, op 13 mei om 10.30 uur, is in Diergaarde Blijdorp een okapi geboren. Moeder Kamina en haar jong maken het goed. Het geslacht is nog niet bekend. Het is de eerste okapi-geboorte in het nieuwe Congogebied. Dit verblijf is eind maart 2015 geopend en een geschenk van de Vereniging Vrienden van Blijdorp.

De kleine blijft nog achter de schermen in de stal en is nog niet voor bezoekers te...
View details ⇨
Nicole van der Meer-Bouw
PandaCiel Bruinen
Marjo Smeets Koppers
Het is zover! Okapi Kamina is zojuist bevallen! De kleine zal voorlopig in de stal verblijven en niet te zien voor het publiek. Volg moeder en jong live op de webcams op dit site en app (in nieuwe update)!
Het is zover Okapi Kamina is zojuist bevallen De kleine zal voorlopig

okapi - Diergaarde Blijdorp

diergaardeblijdorp.nl
Stefan van Sas
Rosalie Meijer-Slabber
Lissy Roelofse-du Pree
Veel van jullie hadden het al geraden in de vorige vlog: dierverzorgster Kim neemt je mee naar ... *tromgeroffel*... de okapi's! Ze stelt je in deze eerste OkapiVlog voor aan hoogdrachtige Kamina en ook aan de drie andere prachtige dieren. Kamina is mei/juni uitgerekend. Volg haar in de avond en tijdens de bevalling live in de kraamstal via de webcams op [ Diergaardeblijdorp.nl Link ]
Esther de Kok-Knuppe
Sabrina Vd Gaag
Ellen Grutters
Okapi Kamina is hoogdrachtig. Als alles goed gaat, wordt dit de eerste okapi-geboorte in ons nieuwe Congogebied (2015). De dracht duurt in totaal ca. 15 maanden. Kamina is zelf in Rotterdam geboren. Het is extra bijzonder dat er in dit jubileumjaar (160 jaar) van de Diergaarde weer een okapi geboren wordt. Het wordt Kamina's zesde jong. De vader is Ngwani. Voor de naderende bevalling...
View details ⇨
Okapi Kamina is hoogdrachtig Als alles goed gaat wordt dit de eerste
Remco Prince
Sabrina Vd Gaag
Ricardo Ernst
Zondag is het weer Moederdag. De kans om jouw moeder te verrassen met een wel heel bijzonder bezoekje aan Diergaarde Blijdorp. Geniet samen van een heerlijk ontbijt en beleef vervolgens samen avonturen tijdens de moederdag-route, waar je alles gaat ontdekken over de dierenmoeders en hun kroost.

Reserveer vòòr donderdag!

[ Diergaardeblijdorp.nl Link ]
Zondag is het weer Moederdag De kans om jouw moeder te verrassen
Penelope Broos
Oma Dropje
Liza Van de Velde
Diergaarde Blijdorp weer verkozen tot mooiste dierentuin van de Benelux volgens bezoekers van ZooSite, de onafhankelijke dierentuininformatie-website. Hiermee is deze titel, die we ook al in 2016 mochten ontvangen, geprolongeerd. Ook de geboorte van Maleise tapir Penang (aug. 2016) behaalde een Award voor Leukste Geboorte in een EAZA-dierentuin (Europese dierentuinvereniging).
We zijn trots...
View details ⇨
Diergaarde Blijdorp weer verkozen tot mooiste dierentuin van de Benelux volgens bezoekers

DIERGAARDE BLIJDORP WEER VERKOZEN TOT MOOISTE DIERENTUIN VAN BENELUX - Diergaarde Blijdorp

diergaardeblijdorp.nl
Xaviera Simons
Mary Keizer-Warnaar
Judith de Lange
Van Azië naar Afrika... We gaan nog een keer langs bij neushoorntje Karuna voor een laatste NeushoornVlog. Sunny geeft in deze vlog de camera door aan haar collega Kim, die je meteen voorstelt aan een aantal van 'haar' Afrikaanse dieren. In de komende vlogs zal zij een Afrikaanse diersoort in de spotlights zetten, waar iets heel bijzonders over te vertellen is...
Jenny Dierenfoto
Aaltje Hoek-Broesterhuizen
Michael Zoutendijk
Zilveren formaties... Heb je ze al gezien, de grote school valse haring (ca. 1.800!) in het haaienbassin? De onlangs toegevoegde haringen zwemmen bijna synchroon in bolvormige formaties. Een mooi gezicht zo'n grote groep zilverkleurige vissen!
Zilveren formaties Heb je ze al gezien de grote school valse haring
Kim Pronk-Barberien
Elseline Aarts-van Nieuwenhuijzen
Wendy Siemons - Verheul
In de Maleise Bosrand zijn twee bantengs geboren. De kleintjes trekken er veel bekijks. De kalveren zijn geelbruin en hebben een zwarte streep over de rug. Er wordt nog een derde verwacht. Deze Aziatische runderen leven in Blijdorp samen met de ranke Indische antilopes.
In de Maleise Bosrand zijn twee bantengs geboren De kleintjes trekken er
Anouska van Ekelen
Jamy Duiker
Petra Van Der Heijden Eielts
Ga je mee verdwalen? Wij weten de weg. Laat je verrassen door al het moois wat de natuur te bieden heeft. Kies je ideale route en ontdek alles over onze dieren, planten en monumenten. Én mis geen activiteit meer met de alertfunctie van de agenda. De Blijdorp-app; je persoonlijke reisgids in Diergaarde Blijdorp.
Ga je mee verdwalen Wij weten de weg Laat je verrassen door

Gebruik de handige Blijdorp-app - Diergaarde Blijdorp

diergaardeblijdorp.nl
Willeke Veldman
Patrick van Loon
Marij Van Lamoen
14 mei is het Moederdag en mag jij jouw mama eens in het zonnetje zetten. Schuiven jullie ’s ochtends aan bij het Wakkere Vogels Ontbijt? Reserveer nu, vol is vol.

[ Diergaardeblijdorp.nl Link ]
14 mei is het Moederdag en mag jij jouw mama eens in

Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zoo

diergaardeblijdorp.nl
Valerie De Smedt Tomlinson
In het Zeereservaat, de Greenpeace-expo in het Oceanium, kun je nu ook met VirtualReality-brillen de schoonheid van het Great Barrier Reef bewonderen. Kom eens een kijkje nemen :)
In het Zeereservaat de Greenpeaceexpo in het Oceanium kun je nu ook
Kim Groeneveld
Justin Jeronimus
Trudie de Jong