FBVideoDownloader.info is a facebook video downloader online, this tool helps you download facebook videos by grabs direct links to download and save for free
Försvarsmakten
yesterday at 13:02. Facebook
- Vi kan jobba i tre dimensioner. Det vill säga både i luften, på ytan och under ytan, säger Anna Jönsson, fartygschef ombord på HMS Helsingborg. Se videoklippet om skarpa skjutningar med en korvett.
Försvarsmakten
12/08/2016 at 11:00. Facebook
I dag önskar Skaraborgs flygflottilj F 7 God Jul med en julgransflygning! Nio till tolv JAS 39 Gripen kommer att på eftermiddagen flyga en rutt över bland annat Karlstad, Örebro, Motala, Jönköping, Borås, Göteborg och Trollhättan. Om du bor längre söderut kan du istället blicka upp mot skyn på måndag, 12 december. F 17 - Blekinge flygflottilj genomför då julgransflygning över bland annat...
View details ⇨
Försvarsmakten
12/07/2016 at 12:10. Facebook
Nu finns ett nytt avsnitt av serien "Om kriget kom" tillgängligt på . Avsnitt 2 - "Döden i luften" är berättelsen om hur vårt flygvapen skulle fungerat om ofreden drabbat oss under kalla kriget. På webbplatsen har också nya historiska artiklar och bilder publicerats.
Försvarsmakten
12/06/2016 at 15:21. Facebook
Wartofta kompani vid Skaraborgs regemente, P 4 genomförde nyligen en beredskapskontroll med stridsvagn 122 på Gotland. Personalen transporterades till Gotland med hjälp av TP 84 Hercules.

Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten
Försvarsmakten
12/05/2016 at 13:54. Facebook
Att kunna göra förändringar i terrängen för att skapa fördelar för sig själv eller för att skapa nackdelar för en motståndare kan vara helt avgörande i en konflikt. För att öva detta och andra förmågor finns nu delar av Göta ingenjörregemente Ing 2 under en tid på Gotland.

Läs mer: [ Bit.ly Link ]
Nu lanserar vi en historiesektion på som innehåller artiklar, filmer och bilder om försvarets historia under efterkrigstiden. TV-producenten Melker Becker har också gjort en serie filmer om hur svenska försvaret skulle kunna fungera om Sverige blivit indraget i ett krig under kalla krigets slutskede. Avsnitt 1 - "Förebudet" finns nu tillgängligt på webben och ett nytt avsnitt kommer att...
View details ⇨
25 personer från Hemvärnet i Skåne och Svenska blåstjärnan stödjer Jordbruksverket i saneringen av den gård utanför Helsingborg där fågelinfluensan slagit till.

Stöd när det behövs

forsvarsmakten.se
Ett litet smakprov från konserten som Arméns Musikkår genomförde på DreamHack Winter i Jönköping under helgen.
Följ med amfibiedykaren Johan inför ett dyk!
I dag mellan klockan 15.00 och 17.00 kan du chatta med Rebecca och Oskar som är soldater i Hemvärnet. De svarar gärna på era frågor om grundutbildning och om hur det är att vara hemvärnssoldat.

Till chatten: [ Bit.ly Link ]
I dag är det 75 år sedan hjälpvedettbåten 282 Libanon minsprängdes utanför Ölands ostkust och tio sjömän förolyckades. Totalt fälldes ungefär 175 000 minor i Östersjön och Västerhavet under de båda världskrigen och fortfarande beräknas 10 000-tals minor finnas kvar på botten. Årligen röjer svenska marinen ett antal av dessa minor.

Fortfarande aktuellt - 75 år senare

forsvarsmakten.se
Såhär har det sett ut för delar av Amfibieregementet under övningen Swenex som pågår mellan 14 och 23 november.
Swenex är en årligen återkommande marin nationell övning där försvaret av det egna territoriet och svenska intressen står i fokus. Övningen genomförs på östkusten och runt Gotland mellan den 14 och 23 november 2016.
Fallskärmsavdelningen vid Livregementets husarer - K 3 genomförde tillsammans med Heavy Airlift Wing (HAW) en rekordtung lastfällning över Karlsborg.
VM i Multisport har pågått dygnet runt under de senaste dagarna i Australien. Swedish Armed Forces Adventure Team passerade under gårdagen mållinjen som 10:e lag. Den placeringen innebar att de blev det bästa laget från Sverige. Bra jobbat!
Fram till 23 november genomförs övningen Swenex på östkusten och runt Gotland. Totalt deltar runt 2000 soldater och sjömän från samtliga marina förband. Även stridsflyg och helikoptrar från flygvapnet finns med i övningen.

Swenex 2016

forsvarsmakten.se
Hemvärnet levererar!
I dagarna släpptes version 1.1 av träningsappen Försvarsmaktens träningsklubb - FMTK. De förbättringar som gjorts bygger huvudsakligen på feedback och önskemål som kommit in från klubbens medlemmar.

Ny version av Försvarsmaktens träningsapp

forsvarsmakten.se
VM i multisport hålls i år i Shoalhaven i Australien med start den 10 november och beräknas vara över den 14 november. Från Försvarsmakten deltar Swedish Armed Forces Adventure Team.

Läs mer och följ tävlingen via [ Bit.ly Link ]