Försvarsmakten
Försvarsmakten
yesterday at 11:37. Facebook
Övning Våreld 17 pågår i Skåne. En stor del av arméns förband övar tillsammans för att stärka markstridskrafternas förmåga.
Övning Våreld 17 pågår i Skåne En stor del av arméns förband
Ted Griwell
Richard Ohlin
Simon Frändebo
Försvarsmakten
Försvarsmakten
05/24/2017 at 12:11. Facebook
Kommer du på veterandagen den 29 maj?

Under en fullspäckad dag uppmärksammar vi i år särskilt deltagarna i Sveriges första väpnade FN-insats UNEF i Gaza som firar 50-årsjubileum.
Kommer du på veterandagen den 29 maj Under en fullspäckad dag uppmärksammar

Veterandagen

EVENT - facebook.com
Ingvar Hedlund
Boris Gudmundsson
Lars Erik Bergqvist
Försvarsmakten
Försvarsmakten
05/23/2017 at 12:19. Facebook
Försvarsmakten övar i Skåne

Nu har övningen Våreld 17 som genomförs mellan 22 och 29 maj börjat. Under övningen samlas en stor del av arméns förband för att öva tillsammans. Detta för att öka förmågan att med markstridskrafter försvara Sverige och landets intresse. Totalt deltar cirka 3 000 personer från 13 olika förband.

Läs mer: [ Bit.ly Link ]
Försvarsmakten övar i Skåne Nu har övningen Våreld 17 som genomförs mellan
Oscar Kro
Rune Lindfors
Tommy Gripenstam
Försvarsmakten
Försvarsmakten
05/22/2017 at 14:18. Facebook
Herrlandslaget i ishockey som igår vann VM-guld i Köln landade i Sverige på måndagseftermiddagen. VM-hjältarna möttes vid den svenska gränsen av två Jas Gripen från Försvarsmakten som sedan eskorterade landslaget till Arlanda.

Försvarsmakten gratulerar till VM-guldet!
Herrlandslaget i ishockey som igår vann VMguld i Köln landade i Sverige
Jörgen Nilsson
Jimmy Rahm
Rune Lindfors
Försvarsmakten
Försvarsmakten
05/20/2017 at 11:25. Facebook
Idag genomförs Göteborgsvarvet och drygt 800 försvarsmaktsanställda startar klockan 13.56. Som en hyllning till deltagarna kommer en överflygning med JAS 39 Gripen, SK 60 samt TP 84 (Hercules) att äga rum i samband med starten. Planen kommer passera på lägst 300 meters höjd, vilket innebär att tävlingsdeltagare, publik och göteborgare både kommer kunna se och höra flygplanen.
Idag genomförs Göteborgsvarvet och drygt 800 försvarsmaktsanställda startar kloc
Jörgen Nilsson
Stefan Levin
Katarina Stahre
Att hitta något som försöker gömma sig under vattenytan är svårt och för att bli duktig på detta krävs det att öva regelbundet under olika förhållanden.

– Under de sista två veckorna har vi övat anfall, spaning och lokalisering mot olika typer av undervattensmål, både inomskärs och utomskärs, säger chefen för Fjärde sjöstridsflottiljen Fredrik Palmquist.
Mathias Svensson
Oscar Törnqvist
Anton Svensson
Kari Öien
Bo Talm
Jennifer Brunnberg
I dagens DN debatt skriver överbefälhavare Micael Bydén och förvarsminister Peter Hultqvist om varför övningen Aurora 17 genomförs. I samband med detta har Försvarsmakten också publicerat en film som beskriver hur övningen kommer gå till. Se filmen nedan och läs debattartikeln via [ Bit.ly Link ].
Samuel Lampa
Bnar Ziwer
Carl Fredrik Wangenborn
Just nu pågår övningen Swedec EOD Exercise (SEE 17) i Eksjö, Nässjö, Oskarshamn och Jönköping. Under övningen samövar Försvarsmakten med polis, räddningstjänst, akutsjukvård och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.
Just nu pågår övningen Swedec EOD Exercise SEE 17 i Eksjö Nässjö

SEE 17 Masskadeutfall

Försvarsmakten samövar med polis, räddningstjänst, akutsjukvård och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap under Swedecs övning SEE 17.

YOUTUBE.COM
Tess Sundholm Nilsson
Möt Södra skånska regementet P 7 den 13 maj, mellan klockan 10 och 15, på Revingehed, utanför Lund.

Under dagen kan ni prata med våra soldater, officerare och veteraner, bekanta er med vår utrustning och se en stridsförevisning.

Läs mer: [ Bit.ly Link ]
Möt Södra skånska regementet P 7 den 13 maj mellan klockan 10
Magnus Parsmo
Ameera Mubarak
Stefan Jalle Jalonen
Nu drar ammunitions- och minröjningsövning Swedec EOD Exercise 2017 igång. Övningen pågår mellan 10 maj och 18 maj i Eksjö, Nässjö, Oskarshamn och Jönköping. Bilden är från förra årets genomförande när militär och polis oskadliggjorde en improviserat tillverkad sprängladdning i Oskarshamn.

Läs mer: [ Bit.ly Link ]
Nu drar ammunitions och minröjningsövning Swedec EOD Exercise 2017 igång Övninge
Samir Celik
Leif Ringström
Ronnie Nilsson
Övningen Brigstri 17 är en nationell ledningsträningsövning för bataljonsstaber och genomförs i området kring Skövde, Mariestad, Töreboda och Tibro 8 till 14 maj.

Fokus under Brigstri är att öva taktik, beslutsfattning och stabsmetodik med nationellt försvar som grundscenario, den ingår också i en övningsserie inför Aurora 17 som genomförs i september. På bilden syns brigadchef Stefan...
View details ⇨
Övningen Brigstri 17 är en nationell ledningsträningsövning för bataljonsstaber
Robin Jakobsen
Peter Nyström
Leonard Grinde
Spaningsgruppen Foxtrot Kilo genomför en nattpatrull i Timbuktu för att kontrollera maliska checkpoints samt säkerhetsläget i staden. Strax söder om Timbuktu har den svenska Malistyrkan sin camp, Camp Nobel. Trots att klimatet är torrt och oerhört varmt måste verksamheten fortgå.
Fredrik Brodin
Mia Agy Jönsson
Fredrik Christensson
Forum i mobilen

Sedan i december finns Försvarsmaktens personaltidning som app för Android-mobiler och Iphones. Därmed kan både medarbetare och andra intresserade lättare läsa om livet som anställd i Försvarsmakten.

– Vi vet att papperstidningen är uppskattad hos många medarbetare men även externt. Trots att dess fysiska format är anpassat för uniformens benficka, så finns det smartare sätt...
View details ⇨
Forum i mobilen Sedan i december finns Försvarsmaktens personaltidning som app för
Andreas Olander
I veckan påbörjade 57 nya rekryter grundutbildning vid Arméns jägarbataljon i Arvidsjaur. Välkomna och lycka till!
I veckan påbörjade 57 nya rekryter grundutbildning vid Arméns jägarbataljon i Ar
Christian Askebrand
Henrik Eriksson
Richard Nilsson
De två allra första svenska FN-uppdragen kom att handla om Suez-kanalen och Kongo. I artikeln "De första svenska FN-uppdragen" berättar Sten Jaselius och Tommy Johansson om sina erfarenheter från insatser i utlandsstyrkan. Missa inte heller Veterandagen den 29 maj då Sveriges veteraner hyllas på Djurgården i Stockholm.
De två allra första svenska FNuppdragen kom att handla om Suezkanalen och

De första svenska FN-uppdragen

forsvarsmakten.se
Roger Söderberg
Thomas Wenkel
Kim Worsch
Anette är samverkansofficer i den svenska Malistyrkan. Som samverkansofficer har hon kontakt med civila, lokala företrädare samt andra militära enheter.
Muhammad Dabo
Tobias Olsson
Lennart Widerström
Våren är här och det är hög tid för den beridna högvakten att genomföra årets första vaktavlösning till häst.

Fredag 28 april klockan 12.15 börjar ceremonin och den varar i cirka 40 minuter. Kommer du och tittar?

Läs mer: [ Bit.ly Link ]
Våren är här och det är hög tid för den beridna högvakten
Robert Glasö
Förra året hjälpte helikoptrar från Försvarsmakten till att släcka bränder på tio olika platser i landet. Brandsäsongen höll på från maj till juli och släckningsarbetet varierade från att pågå i flera dagar med ett flertal helikoptrar till några timmar med bara en helikopter. Nu förbereder sig Helikopterflottiljen för att kunna möta utmaningen - ifall det blir en het sommar även i år.
Förra året hjälpte helikoptrar från Försvarsmakten till att släcka bränder på tio

Brandhelikoptrar redo för het sommar

forsvarsmakten.se
Håkan Helgesson
Örjan Sundkvist
Örjan Sundkvist
Vi är många som arbetar tillsammans när allvarliga kriser uppstår i samhället. Möt oss i Kalmar på Elevatorkajen, 29 april klockan 10-15. Vi har med oss utrustning, olika fartyg och fordon och kommer visa exempel på hur vi löser uppgifter tillsammans.

Läs mer: [ Bit.ly Link ]
Vi är många som arbetar tillsammans när allvarliga kriser uppstår i samhället
Pontus Öberg
Robert Banderby
Eric Dahllöf