FBVideoDownloader.info is a facebook video downloader online, this tool helps you download facebook videos by grabs direct links to download and save for free
Fairtrade Sverige
12/02/2016 at 13:43. Facebook
"Jag tror på de unga. De är morgondagens ledare, morgondagens konsumenter. Om vi investerar i dem så är det en investering i oss också."

Igår gästade generalsekreterare Hewan Temesghen studion hos P5 STHLM och pratade Fairtrade. Lyssna på klippet nedan.

Fairtrade Sverige gästar P5 STHLM

t.sr.se
Fairtrade Sverige
11/29/2016 at 15:37. Facebook
En helt vanlig dag på jobbet #mannequinchallenge
Fairtrade Sverige
11/29/2016 at 09:02. Facebook
Lär känna vår nya generalsekreterare

I dag bloggar Hewan Temesghen, ny generalsekreterare för Fairtrade Sverige, om viljan av att bidra till en bättre värld och hennes vision för Fairtrade i framtiden.

Att bidra till en bättre värld - Hewan Temesghen

bit.ly
Fairtrade Sverige
11/28/2016 at 15:35. Facebook
TÄVLING: Vinn ett juligt kit med Fairtrade-märkta produkter!

Vässa din kunskap om Fairtrade genom att göra vårt quiz. Vi tävlar ut 3 stycken kit till ett värde av cirka 700 kronor/st. Tävlingen pågår fram till den 14 december klockan 12.00. Lycka till och dela gärna detta inlägg!

Denna tävling är inte arrangerad av Facebook.

Tävling: Vinn ett juligt kit med Fairtrade-märkta produkter

bit.ly
Fairtrade Sverige
11/28/2016 at 10:06. Facebook
Därför ska du välja Fairtrade-märkta varor

I dagens Nyhetsmorgon pratade vår nya generalsekreterare Hewan Temesghen om hur du kan göra medvetna val när du handlar.

Därför ska du handla varor som är "Fair Trade" - Nyhetsmorgon - tv4.se

bit.ly
– Mitt mål är att Sverige ska bli bäst i världen på att konsumera Fairtrade-märkta produkter. I idag ligger vi trea efter Schweiz och Irland. Men för att kunna bli bäst måste vi ta tillvara de ungas intresse för Fairtrade.
Lär känna vår nya Generalsekreterare Hewan Temesghen i denna intervju i DN Ekonomi.

Fairtrades nya generalsekreterare Hewan Temesghen ska få Sverige att handla mer rättvist - DN.SE

bit.ly
T-shirtens verkliga pris #greenfriday

I dag pågår Black Friday då vi konsumenter uppmuntras till att handla olika saker på REA. Men de fina sakerna vi köper gynnar i många fall inte alla bakom produkten. Köper du en T-shirt från Bangladesh som kostar 100kr så får textilarbetaren mellan 50 öre–3 kronor och bomullsodlaren endast 4 öre.

Genom att välja plagg med Fairtrade-certifierad bomull...
View details ⇨
Hewan Temesghen ny generalsekreterare för Fairtrade

”Sverige ska bli bäst i världen på konsumtion av Fairtrade-märkta produkter”, säger Hewan Temesghen, ny generalsekreterare för Föreningen för Fairtrade Sverige.

Hewan Temesghen ny generalsekreterare för Fairtrade

bit.ly
Julklappstips: En schysst T-shirt

Nu har vi tagit fram en ny T-shirt med trycket "Det börjar med Fairtrade". Passa på att beställa en till dig själv, eller någon du håller kär, samtidigt som du stödjer Fairtrades informationsarbete!

T-shirt med Fairtrade-certifierad och ekologisk bomull

butik.fairtrade.se
Visste du att?

Totalt omfattar Fairtrade numera 1,6 miljoner odlare och anställda i över 75 länder. Genom Fairtrade får odlare och anställda bättre kunskap om sina rättigheter, större försörjningsmöjligheter och en stärkt position på världsmarknaden. Det ger handlingskraft för förändring – och en möjlig väg ut ur fattigdomen.
Tips inför december: Fairtrade-märkta julkalendrar!

Letar du efter en schysst julkalender? Se hit! Plamil Foods och Divine Chocolate UK erbjuder Fairtrade-märkta julkalendrar. Plamils kalender är mjölkfri och ekologisk, levereras via Kung Markatta och finns i välsorterade eko- och hälsokostbutiker. Divines kalender levereras via The House of Fair Trade och finns i välsorterade eko- och...
View details ⇨
154 församlingar och kyrkor för Fairtrade

Just nu pågår Kyrkornas globala vecka där kyrkor, församlingar och organisationer uppmärksammar globala rättvisefrågor tillsammans. I år är temat "Jord att leva på – mänskliga rättigheter i klimatförändringarnas spår".

Vi vill passa på att uppmärksamma de kyrkor som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion, nu finns det 154 församlingar...
View details ⇨
Grattis alla världens pappor på er dag! Idag uppmärksammar vi inte bara våra egna pappor, utan även de pappor som står bakom produkterna vi köper. #farsdag
Grattis alla världens pappor på er dag!

Idag uppmärksammar vi inte bara våra egna pappor, utan även de pappor som står bakom produkterna vi köper. På bilden ser vi Adama Guébré, kakaoodlare i Elfensbenskusten, tillsammans med sitt barn.

Fotograf: Éric St-Pierre
Vilken choklad önskar du vore Fairtrade-märkt?

Tyvärr arbetar idag miljontals barn under slavliknande förhållanden inom kakaoindustrin. Det tycker vi är oacceptabelt. Har du en chokladfavorit som du önskar vore Fairtrade? Visa din åsikt genom att namntagga chokladtillverkaren.
Imorgon är det chokladens dag

Visste du att vi i Sverige konsumerar cirka 7 kilo choklad per person och år? Dessvärre är det sällan en sockersöt historia bakom produktionen av kakaon i chokladkakan – kränkningar av mänskliga rättigheter och barnarbete är vanligt förekommande inom kakaoindustrin. Att välja Fairtrade-märkt choklad är ett enkelt sätt att göra skillnad.

Läs mer om...
View details ⇨
Visa dubbel omtanke på fars dag på söndag!

Låt fars dag vara en dag där du inte bara visar omtanke för din pappa, utan även för de pappor som odlat och producerat de presenter du ger bort. Varför inte uppmärksamma din pappa med kalsonger med Fairtrade-märkt bomull? En ask med Fairtrade-märkta chokladpraliner? Eller en serie med Fairtrade-märkta hudvårdsprodukter?

När du väljer...
View details ⇨
Under en veckas tid i Kenya har vi samlat in personliga berättelser från människor som berättar vad Fairtrade har inneburit för dem.

På den Fairtrade-certifierade rosplantagen Oserian har företrädarna för de anställda lyckats förhandla upp lönerna så att de är dubbelt så höga som minimilönen i landet.

Framtidsdrömmarna stavas utbildning - producentbesök i Kenya

bit.ly
Imorgon är det kladdkakans dag och den till ära bjuder konditor Mia Öhrn på ett smarrigt recept på hemmagjord kladdkakeglas, gjord med Fairtrade-märkta ingredienser.

Recept: Hemmagjord kladdkakeglass - Fairtrade Sverige

bit.ly
Nu är vinnaren i bildtävlingen korad! Ett stort grattis till Bupskolan i Lund som skickade in denna höstiga bild på sin Fairtrade-fika. #fairtradechallenge