FBVideoDownloader.info is a facebook video downloader online, this tool helps you download facebook videos by grabs direct links to download and save for free
Tillstånd: Måndagstrött
Symptom: Gäspningar, trötthet och svårt att väcka kropp och sinne

Botemedel: En god kopp kaffe, Fairtrade-märkt såklart!
Fairtrade Sverige
01/13/2017 at 09:15. Facebook
”Att möta teodlaren Monicah gjorde starkt intryck på mig. Hennes hushåll var ett av de första i byn att få elektricitet, finansierad av Fairtrade-premien”, säger Therese Smedberg, pressansvarig.

Läs mer om vår resa till Kenya där vi träffade teodlare som berättade om vad Fairtrade har inneburit för dem.

Tekooperativet förbättrar lokalsamhället genom Fairtrade-premien

bit.ly
Fairtrade Sverige
01/12/2017 at 08:42. Facebook
”Utbildning är en väg ut ur fattigdom och är något som prioriteras när det kommer till användning av Fairtrade-premien. Att fler barn får chansen att gå i skolan tack vare Fairtrade gör mig hoppfull”, berättar Emma Toft, kundansvarig.

Läs mer om vår resa till Kenya där vi träffade anställda på rosplantage som delade med sig om vad Fairtrade har inneburit för dem.

Framtidsdrömmarna stavas utbildning - producentbesök i Kenya - Fairtrade Sverige

bit.ly
Fairtrade Sverige
01/11/2017 at 09:14. Facebook
Vill du göra skillnad för människorna bakom produkterna vi handlar? Här ger vi tips på 3 vanliga varor i din varukorg som du enkelt kan byta till Fairtrade-märkt.

3 varor du kan byta till Fairtrade

bit.ly
God jul önskar vi på Fairtrade Sverige!

Och vi säger tack för ett fantastiskt år tillsammans med er. Nu ser vi alla fram emot en jul med schyssta julklappar, Fairtrade-märkta julstjärnor och massvis med olika Fairtrade-godsaker.

Vi tar julledigt här på Facebook och är tillbaka igen den 11 januari. Från oss alla, till er alla – en riktigt schysst jul.
Vi reste till Kenya och besökte kooperativet Gacharage Tea Factory Company där vi mötte teodlare som berättade vad Fairtrade har inneburit för dem.

De omgivande byarna har bland annat fått tillgång till friskt dricksvatten genom ett vattenprojekt finansierat av Fairtrade-premien.

Tekooperativet förbättrar lokalsamhället genom Fairtrade-premien

bit.ly
Produktionen av choklad är inte alltid sockersöt

"Genom att som konsument välja Fairtrade-märkt choklad i butikshyllan sänder du en tydlig signal till butiken och till de stora chokladföretagen att du vill ha choklad som tagits fram under schyssta förhållanden", säger generalsekreterare Hewan Temesghen i gårdagens SVT Aktuellt.

Se klippet cirka 36 minuter in i sändningen.

Fairtrade i Aktuellt - 15 dec 21.00

bit.ly
Julen står för dörren och generalsekreterare Hewan Temesghen skickar sina varmaste julhälsningar till er. "Tack till alla er som sprider ordet om Fairtrade och tack till alla ni som handlar Fairtrade-märkt. Tillsammans gör vi skillnad".
Vad är egentligen kakao? Och hur många Fairtrade-märkta produkter finns på den svenska marknaden?

Vässa dina kunskaper genom att svara på vårt quiz så är du även med och tävlar om ett juligt kit med Fairtrade-märkta produkter.

Tävling: Vinn ett juligt kit med Fairtrade-märkta produkter

bit.ly
"Det är 2016 och fortfarande lever över 800 miljoner människor i fattigdom. En av nio personer går och lägger sig hungrig varje dag och 168 miljoner barn jobbar i stället för att gå i skolan. Anledningen är fattigdom."

Fairtrade Sveriges generalsekreterare Hewan Temesghen skriver att Sverige ska bli bäst i världen på konsumtion av Fairtrade-märkta produkter i Aktuell Hållbarhet.

"Morgondagens konsumenter avgörande för en hållbar framtid" - Aktuell Hållbarhet

bit.ly
Det är pepparkakans dag och vi vill tipsa om konditor Mia Öhrns härliga recept. Ska du baka pepparkakor idag?

Baka dina egna schyssta pepparkakor till jul - Fairtrade Sverige

bit.ly
Chokladens mörka baksida

Miljoner barn arbetar idag inom kakaoindustrin i Västafrika. I dagens TV4 Nyhetsmorgon berättar vår generalsekreterare Hewan Temesghen om varför man ska välja Fairtrade-märkt choklad.

Barnarbete bakom godiset - så köper du rättvis choklad! - Nyhetsmorgon - tv4.se

bit.ly
Du har väl inte missat att svara på vårt Fairtrade-quiz? Du hittar det här: [ Bit.ly Link ]

Genom att delta är du med och tävlar om ett juligt kit med Fairtrade-märkta produkter till ett värde av cirka 700 kr/st. Tre kit tävlas ut. Tävlingen pågår fram till den 14 december klockan 12.00. Lycka till!

Produkter från: KICKS, Tehuset Java, Dedicated Brand, Tekompaniet, Four O'Clock,...
View details ⇨
"Jag tror på de unga. De är morgondagens ledare, morgondagens konsumenter. Om vi investerar i dem så är det en investering i oss också."

Igår gästade generalsekreterare Hewan Temesghen studion hos P5 STHLM och pratade Fairtrade. Lyssna på klippet nedan.

Fairtrade Sverige gästar P5 STHLM

t.sr.se
En helt vanlig dag på jobbet #mannequinchallenge
Lär känna vår nya generalsekreterare

I dag bloggar Hewan Temesghen, ny generalsekreterare för Fairtrade Sverige, om viljan av att bidra till en bättre värld och hennes vision för Fairtrade i framtiden.

Att bidra till en bättre värld - Hewan Temesghen

bit.ly
TÄVLING: Vinn ett juligt kit med Fairtrade-märkta produkter!

Vässa din kunskap om Fairtrade genom att göra vårt quiz. Vi tävlar ut 3 stycken kit till ett värde av cirka 700 kronor/st. Tävlingen pågår fram till den 14 december klockan 12.00. Lycka till och dela gärna detta inlägg!

Denna tävling är inte arrangerad av Facebook.

Tävling: Vinn ett juligt kit med Fairtrade-märkta produkter

bit.ly
Därför ska du välja Fairtrade-märkta varor

I dagens Nyhetsmorgon pratade vår nya generalsekreterare Hewan Temesghen om hur du kan göra medvetna val när du handlar.

Därför ska du handla varor som är "Fair Trade" - Nyhetsmorgon - tv4.se

bit.ly
– Mitt mål är att Sverige ska bli bäst i världen på att konsumera Fairtrade-märkta produkter. I idag ligger vi trea efter Schweiz och Irland. Men för att kunna bli bäst måste vi ta tillvara de ungas intresse för Fairtrade.
Lär känna vår nya Generalsekreterare Hewan Temesghen i denna intervju i DN Ekonomi.

Fairtrades nya generalsekreterare Hewan Temesghen ska få Sverige att handla mer rättvist - DN.SE

bit.ly
T-shirtens verkliga pris #greenfriday

I dag pågår Black Friday då vi konsumenter uppmuntras till att handla olika saker på REA. Men de fina sakerna vi köper gynnar i många fall inte alla bakom produkten. Köper du en T-shirt från Bangladesh som kostar 100kr så får textilarbetaren mellan 50 öre–3 kronor och bomullsodlaren endast 4 öre.

Genom att välja plagg med Fairtrade-certifierad bomull...
View details ⇨