VÅR SYSTER, FORSKAREN OCH POLITIKERN MARGARET GÄRDING HAR LÄMNAT OSS
Tack Margaret för allt. Du var en stor inspiration och en viktig förebild. Du delade generöst med dig av dina kunskaper och hade tid för alla. Du kommer att vara saknad av många och vi sänder våra djupaste kondoleanser till dina barn Mike och Cecilia. Du lever vidare i vårt arbete och i våra hjärtan.
FEGT AV REGERINGEN ATT DRA TILLBAKA FÖRSLAGET OM KVOTERADE BOLAGSSTYRELSER
Feministiskt initiativ kommer att fortsätta driva kravet på kvotering med full kraft inför valet 2018.

– Fler och fler i företagen borde förstå att de inte blir attraktiva, varken för kunder eller anställda, om de inte skärper sig, säger Gudrun Schyman, partiledare för F!.

Läs Dagens industris nyhet:
[ Di.se Link...
View details ⇨
JÄMSTÄLLT FÖRÄLDRASKAP SKA VARA EN SJÄLVKLARHET – INTE EN BONUS
F! kommer inte att sörja jämställdhetsbonusen. Vi väntar i stället på nästa steg: en individualiserad föräldraförsäkring. Alla andra sociala försäkringar är individualiserade, och F! efterlyser en föräldraförsäkring som ger föräldrarna lika möjligheter på arbetsmarknaden, oavsett kön, samtidigt som barnet ges rätt till omsorg av...
View details ⇨

Jämställt föräldraskap ska vara självklart - ingen bonus

arbetarbladet.se
RASISTISK RETORIK GÖR INTE SVERIGE TRYGGARE
"Polisen måste kunna utföra sitt arbete i hela landet, lagstiftningen ska gälla och brott ska utredas. Det är grundbultar i en rättsstat som Sverige – inte “svenska värderingar”. Det är oroväckande att Anna König Jerlmyr (M) så lätt glider över till en rasistisk retorik som gör gällande att detta skulle handla om svenskhet och svenska värderingar som...
View details ⇨

Rasistisk retorik gör inte Sverige tryggare

aftonbladet.se
F! VILL SE ETT FEMINISTISK PERSPEKTIV I SÄKERHETSRÅDET
Feministiskt initiativ anser att regeringens punkt "Kvinnors aktiva inflytande i fredsprocesser” är särskilt viktig. Vi vill även att Sverige tar en ledande roll när det gäller att driva frågan om våld mot hbtq-personer i konfliktområden som en viktig del av arbetet för fred.

Militär upprustning är idag ett av de största hoten mot den...
View details ⇨

"Ta en ledande roll när det gäller att driva frågan om våld mot hbtq-personer i konfliktområden."

sydsvenskan.se
F! SKYDDAR DE MÄNSKLIGA RÄTTIGHETERNA
Soraya Post: Alla värderingar jag och mitt parti håller högt står inför ett mer akut och allvarligt hot än någonsin under min livstid. Feministiskt initiativ tog plats i EU-parlamentet för att skydda de mänskliga rättigheterna. Nu får vi verkligen göra skäl för det förtroende väljarna gett oss.

Mer än någonsin behöver världen politiskt ledarskap som slår...
View details ⇨

Tänk vad vi kunde åstadkomma om vi bara vore några fler

feministisktperspektiv.se
JAG TROR PÅ DET MÄNSKLIGA MÖTET
2016 kan sammanfattas som ett politiskt turbulent år med stora världsomspännande förändringar. Gudrun Schyman summerar 2016, blickar fram mot 2017 och tar sats inför Feministisk initiativs kongress i vår.

I Feministiskt Perspektiv.

”Hyckleri och gränslös cynism präglar politiken just nu”

feministisktperspektiv.se
GOTT NYTT ÅR!
Hoppas ni alla får en F!n start på det nya året <3
GLÖM INTE: NI ÄR LJUSET I MÖRKRET
F! är inget utan sina medlemmar. I tider när det känns tungt och svårt är det ännu viktigare att vi organiserar oss. Förnya ditt medlemskap och fortsätt stöd vårt antirasistiska feministiska arbete under 2017. Ps. swisha går bra! Vi gör det tillsammans!

Fakturorna för att förnya sitt medlemskap har gått ut till alla nuvarande medlemmar. För de som har en...
View details ⇨
EN FEMINISTISK AKTIVIST I STADSHUSET
Det här handlar mycket mer om omfördelning av resurser. Det är feminism i praktiken. När vi får in genusbudgetering så handlar inte det om ett ord. Det räcker inte att bara konstatera ojämlikheterna.

Läs intervjun med Sissela Nordling Blanco i ETC Stockholm!

Sissela Nordling Blanco: ”Jag började gråta på jobbet”

etc.se
GOD HELG!
Ta hand om er och varandra! <3
ETT MANDAT KAN GÖRA STOR SKILLNAD
I Norrköping har vi suttit med i kommunfullmäktige sen valet 2014 med ett mandat som Sandra Isaksson förvaltar. Genom den platsen har vi fått igenom två motioner, skrivit ännu fler och framförallt fått in jämställdhet på agendan. Men det har inte alltid varit lätt.

– Det känns som att kliva in i en färdigrepeterad pjäs ibland, säger Sandra om...
View details ⇨

"Viktigt att sitta i fullmäktige"

nt.se
GE MEDLINGSINSTITUTET ETT UTVIDGAT ANSVAR FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LÖNEBILDNING

Lönebildningen som den ser ut idag och det så kallade märket är ett strukturellt problem som spänner över hela arbetsmarknaden: kvinnors löner är lägre i alla löneskikt. Det kommer att krävas en kraftfull modernisering av lönebildningen, och F! menar att Medlingsinstitutet borde få ett utvidgat ansvar för jämställdhet...
View details ⇨

Fi: Dags för modernisering av lönebildningen

dagenssamhalle.se
SEXISM FRÄMJAR INTE DEMOKRATIN
En demokrati som värnar alla människors lika värde kan aldrig byggas på acceptans av sexism eller rasism.

Läs Feministiskt Initiativ Skellefteås debattartikel i Norran:
[ Norran.se Link ]

Sexism främjar inte demokratin

norran.se
SKROTA DET ORÄTTVISA PENSIONSSYSTEMET
För tio år sedan var fattigdomsrisken för svenska pensionärer en av de lägsta i hela EU och låg på under 10 procent. I dag är den uppe i 18,2 procent enligt färska siffror från Eurostat. Vi rusar i full fart mot bottenplacering i EU. Förlorarna är de som inte har fast anställning, hög lön och tjänstepensionsavtal.

I klartext är det 355 000 människor i...
View details ⇨

Fi: Löfven måste rensa upp i pensionsträsket

dagensarena.se
LÖSNINGARNA FINNS, NU BEHÖVS POLITISK VILJA
Kortsiktiga ekonomiska vinstintressen får aldrig får gå före en radikal klimatpolitik och den viktiga globala omställning som måste ske. De teknologiska och samhälleliga lösningarna på klimatproblematiken finns redan, men kan inte nås genom individuella konsumtionsval eller rena marknadslösningar. Det som nu behövs är politisk vilja till att införa...
View details ⇨

Klimatet räddas med politisk vilja

etc.se
VICTORIA KAWESA GER SINA VIKTIGASTE RÅD <3
Till mitt 15åriga jag: Victoria Kawesa till riksdagen "Behåll din ödmjukhet, din medkänsla och ditt ubuntu för andra människor".<3
GÖR SOM ANNELIE – BLI MEDLEM I FI!
F! är inget utan sina medlemmar. Stöd vårt antirasistiska feministiska arbete under 2017. Ps. swisha går bra! Vi gör det tillsammans!

Läs mer om hur du blir medlem här: [ Feministisktinitiativ.se Link ]

Läs mer om varför Annelie Nordström blev medlem: [ Etc.se Link ]
VI VILL SE EN POLITIK SOM TAR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER PÅ ALLVAR
Varje människa som är utsatt för krig, terror och förtryck har rätt att söka skydd i ett annat land.

Den rätten, asylrätten, är inte kopplad till det mottagande landets hög- eller lågkonjunktur, inte heller till hur landets bostadsmarknad ser ut eller hur väl fungerande landets välfärdssystem är eller hur nationalekonomiskt...
View details ⇨

Debattartikel: "Stängda gränser är ett hyckleri utan motstycke"

svt.se
VÄLKOMMEN ANNELIE NORDSTRÖM
I dag står det klart att Annelie Nordström, f.d. ordförande i Kommunal lämnar socialdemokratin för Feministiskt initiativ. Vi välkomnar Annelie med öppna armar!
Annelie Nordström har varit medlem i Feministiskt initiativ sedan i somras, och kommer anta en roll som aktiv medlem i partiet. Tillsammans med Gudrun Schyman kommer Annelie Nordström arrangera ett antal...
View details ⇨