FBVideoDownloader.info is a facebook video downloader online, this tool helps you download facebook videos by grabs direct links to download and save for free
Good News Magazine
4 hours 46 minutes ago. Facebook
Efter månader av protester får ursprungsbefolkningen och miljöaktivister rätt. Den kontroversiella oljeledning som planerades i ett reservat för folkgruppen Standing Rock Sioux i North Dakota, USA, har nekats tillstånd, skriver SVT.

[ Svt.se Link ]

Oljeledning i North Dakota nekas tillstånd

svt.se
Good News Magazine
4 hours 57 minutes ago. Facebook
I Spanien har myndigheterna beslutat att inte tillåta muddring i nationalparken Doñana, som anses vara en av världens viktigaste våtmarksområden för rastande fåglar. Planerna var att floden Guadalquivir skulle muddras för att tillåta större fartyg att trafikera där. Vilket bland annat Världsnaturfonden ansåg skulle kunna förstöra det känsliga ekosystemet och hota vilda djur i våtmarker och på...
View details ⇨

Spain announces dredging ban to protect Doñana

wwf.panda.org
I Indien är världens största solkraftverk igång. Ett som beräknas kunna förse 150 000 hushåll med elektricitet.

[ Aljazeera.com Link ]

India unveils the world's largest solar power plant

aljazeera.com
Den mexikanska regeringen väntas idag tillkännage skapandet av ett biosfärområde som kommer att vara landets största skyddade naturområde. Totalt kommer en yta på över 5,7 miljoner hektar att skyddas.

[ Mongabay.com Link ]

Mexico to get its largest ever protected area

news.mongabay.com
Är du en av de många som sista dagarna beställt vårt julerbjudande (se nedan) så ska böckerna och magasinet nå dig senast fredag denna vecka alt måndag nästa. Beställningar som görs idag och fram till måndag nästa vecka skickas på tisdag.

Tack!

/Daniel

Vårt julerbjudande består av följande tre produkter: Ett exemplar av Good News Magazine, ett signerat exemplar av min debutroman, Den...
View details ⇨

Julerbjudande! - Daniel Mendoza

danielmendoza.se
Världsnaturfonden listar nio positiva förändringar som förhoppningsvis leder till att antalet vilda tigrar i världen fördubblas till år 2022. Vilket också är målet.

[ Worldwildlife.org Link ]

Nine big wins for the world’s tigers

worldwildlife.org
Inspirerande eldsjäl!

"Madeeha är övertygad om att framtiden ser mycket ljusare ut för Pakistans björnar och vilda djur över huvud taget.

'Jag kan se att attityderna håller på att ändras. Det är inte bara de unga utan även äldre människor är nu mer medvetna om behovet av att rädda våra vilda djur och smärtan djur känner. Vi håller på att bli ett humanare samhälle.'”

[...
View details ⇨

Madeeha är passionerad över sitt jobb på björnreservatet

worldanimalprotection.se
Avgiften som infördes på plastkassar i Storbritannien tycks redan efter ett år ge positiva resultat. Andelen plastkassar som hittas längs landets stränder har minskat med nästan 40 procent mot tidigare år, enligt organisationen The Marine Conservation Society.

[ News.sky.com Link ]

Plastic bag tax forces drop in beach litter

news.sky.com
Vårt julerbjudande består av följande tre produkter: Ett exemplar av Good News Magazine, ett signerat exemplar av min debutroman, Den Enda, och diktsamlingen, Själens röst. Allt för 299 kr inklusive porto (ord.pris 497 kr).

Läs mer via nedanstående länk.

[ Danielmendoza.se Link ]

Julerbjudande! - Daniel Mendoza

danielmendoza.se
Finns så många arter som försvunnit och riskerar att försvinna. När jag delar artiklar från arter som räddats, arter som ser ut att gå en ljusare framtid till mötes, är det inte för att vi ska blunda för problemen vi och andra arter står inför. Utan istället att finna inspiration och kunskap om att det går att rätta till mycket av det som blivit fel. Artiklarna jag delar är bevis för att det...
View details ⇨

British farmland bird bounces back from brink of extinction

theguardian.com
Tom Svensson är bevarandefotografen som vi i Good News Magazine skrivit om några gånger. Syftet med Toms bilder är att beröra och göra skillnad. Tom anses av många vara en av världens främsta inom sitt område. Från och med den 24 november till 9 januari pågår hans fotoutställning - Ljust i Mörkret - på Hotel Diplomat i Stockholm.

Den 24 november klockan 17 - 20 öppnar utställningen med...
View details ⇨

Light in the dark | Wildhood

wildhood.org
En mycket bra dokumentär som avslutas med ett mycket vackert budskap.

[ Urplay.se Link ]

Lyssna till jorden

urplay.se
I samband med det amerikanska presidentvalet röstade invånarna i delstaten Kalifornien för ett förbud mot plastkassar. Därmed blev delstaten först i USA med att totalförbjuda plastkassar.

[ Huffingtonpost.com Link ]

California Upholds Landmark Plastic Bag Ban

huffingtonpost.com
Tigrarna i Sunderbans, världens största delta- och mangroveträsk, tycks gå en ljusare framtid till mötes.

[ Indiatimes.com Link ]

Tiger count up in Sunderbans, latest survey puts total at over 85 - Times of India

timesofindia.indiatimes.com
I Indien i somras lyckades 800 000 volontärer med att under ett dygn plantera 49,3 miljoner träd.

"A reported 800,000 volunteers from Uttar Pradesh worked for 24 hours planting 80 different species of trees along roads, railways, and on public land. The saplings were raised on local nurseries."

[ Nationalgeographic.com Link ]

India Plants 50 Million Trees in One Day, Smashing World Record

news.nationalgeographic.com
Fler och fler hushåll i Uruguay anammar trenden om att odla egna ekologiska grönsaker och rotfrukter.

“The idea of planting, growing food and then eating it is basically in human DNA,” Fossemale summed up. “Having a greenhouse at home helps citizens to return back to origins.”

[ Sputniknews.com Link ]

Uruguayans Restore Old Traditions by Growing Organic Harvest at Home

sputniknews.com
Polisen i Nanaimo, Kanada, fann ett positivt och kreativt sätt för dem att skapa band till barn och ungdomar, och i det långa loppet förhoppningsvis förebygga brott.

“Sometimes it just takes that one moment where a young person hears that he or she is a good person, that they matter, that they can be successful and they don't have to go down a life of crime and they can be whoever they want...
View details ⇨

Ticketing for Good: Canada’s Positivity Police

greatbigstory.com
Följer upp förra inlägget med en annan positiv nyhet från USA. I delstaten Oregon röstades med en överväldigande majoritet igenom en ny lag som förbjuder handeln med utrotningshotade arter. Med den nya lagen stängs lokala marknader som bland annat sålt elfenben.

“I’m extremely proud that Oregonians have done their part to stop the global poaching crisis,” said Scott Beckstead, senior Oregon...
View details ⇨

Oregon voters overwhelmingly pass anti-wildlife trafficking Measure 100 : The Humane Society of the United States

humanesociety.org
I vad som kan betraktas som en milstolpe för djurskydd i USA röstade medborgarna i delstaten Massachusetts, nordöstra delen av landet, igenom en ny lag vars syfte är att skydda boskapsdjur från onödigt lidande. Initiativet är tänkt att förbjuda jordbruksmetoder där djurs naturliga beteenden kraftigt begränsas. Dit räknas exempelvis användandet av burar för höns och spädkalvsboxar. Lagen har...
View details ⇨

Massachusetts Voters Pass Historic Animal Protection Law

huffingtonpost.com