Gröna Lund
03/25/2017 at 09:00. Facebook
5 veckor kvar, och då blir det såklart 5-kampstema! Hur förbereder du dig för 5-kampssäsongen? Ladda upp en bild eller en film under #grönan29april på Instagram, och tävla om att vinna en komplett 5-kampskväll med entré, 5-kamp och åkband för 5 personer! Vinnare utses på måndag 27/3. Klara, färdiga, kööööör!
Gröna Lund
03/24/2017 at 11:21. Facebook
Blir du också peppad på att åka berg-och-dalbana i solskenet? Tagga en kompis som borde prova Vilda Musen - Grönans vildaste rackare när vi öppnar den 29 april!
Gröna Lund
03/23/2017 at 12:37. Facebook
Under sin 24-åriga karriär har de toppat listor, turnérat världen över, sålt över 40 miljoner album, brottats med mörker och missbruk och kommit ut starkare på andra sidan.

De bildades 1993 i Kalifornien och fick sitt stora genombrott året därpå med det självbetitlade debutalbumet "Korn". Idag är de ett av världens största rockband, kända för sina utlämnande och mörka texter. Enligt sångaren...
View details ⇨

Korn på Grönan Live!

EVENT - facebook.com
Gröna Lund
03/23/2017 at 07:00. Facebook
De har turnerat världen över och sålt över 40 miljoner album. I sommar kommer Korn till Gröna Lund för första gången – för sin enda Sverige-spelning i år. Den exklusiva konserten går av stapeln torsdagen den 17 augusti. Det här vill ni inte missa!
Gröna Lund
03/22/2017 at 12:10. Facebook
Rival Sons bildades 2009 ur askan av gitarristen Scott Holiday's tidigare band Black Summer Crush och består förutom Holiday själv av sångaren Jay Buchanan, trummisen Mike Miley och basisten Dave Beste.

Blott ett år efter bildandet var Rival Sons förband till AC/DC, Alice Cooper och Kid Rock. Kort efter att det tredje albumet "Head Down" släpptes 2012 gjorde bandet en mycket uppskattad...
View details ⇨

Rival Sons på Grönan Live!

EVENT - facebook.com
Gröna Lund
03/22/2017 at 07:00. Facebook
2012 spelade den här så populära rockgruppen på Tyrol och nu är det äntligen dags för RIVAL SONS att äntra Gröna Lunds Stora Scen. Fredagen den 18 augusti bjuds vi på en sensommarkväll i rockens tecken. Vi ses väl där?! ????
Nu släpper vi vårens roligaste mobilspel där du kan vinna plats i premiäråket!
Under 5 måndagar fram till premiären kommer de två som ligger högst på High score-listan vinna plats till sig + vän som får förhandsåka Ikaros. Första vinnaren utses den 27/3 kl 12 när vi nollställer veckans tävling. Tipsa dina gaming-kompisar och kööör!
YEY!!! Nu är det bara 6 veckor kvar tills vi öppnar och i helgen kan du vinna ett fartfyllt sommarlov med Guldkortet för dig och en vän.
Förbered dig på en snurrig sommar redan nu med en 360-åktur i Twister! Hur många glimrande kort hittar du i filmen? Räkna och vinn ett Guldkort med fri entré och fria åk hela säsongen! Kom ihåg att titta i alla vinklar, håll och kanter. Kommentera med antal...
View details ⇨
Att se Johnossi live är något alldeles extra. Passa på när de kommer till Grönan för fjärde gången!

Johnossi bildades 2004 av stockholmarna John Engelbert (sång och gitarr) och Oskar "Ossi" Bonde (trummor), när de bara var i tjugoårsåldern. Efter endast tre spelningar och några månader tillsammans som band skrev de på sitt första skivkontrakt och det självbetitlade debutalbumet kom redan året...
View details ⇨

Johnossi på Grönan Live!

EVENT - facebook.com
Yes! Den omåttligt populära Stockholms-duon Johnossi kommer tillbaka till Grönan!
Den 11 maj kan vi räkna med ännu ett magiskt liveframträdande från Stora Scen. Missa inte!
Skottlands storheter Biffy Clyro kommer till Gröna Lund för första gången!
De är rocktrion som släppt sju album, legat på topplistorna i Europa och kammat hem såväl BRIT Awards som NME Awards.
Simon Neil, James Johnston och Ben Johnston utgör rockbandet Biffy Clyro, vars sound karaktäriseras av en tung och melodisk blandning med gitarr, bas och trummor, där alla tre bandmedlemmarna bidrar med...
View details ⇨

Biffy Clyro på Grönan Live!

EVENT - facebook.com
Snart går startskottet för guldsommaren som aldrig slutar snurra!
Missa inte att skaffa ditt Guldkort innan 10 april, så får du en entrébiljett och ett åkband på köpet! Det glimrande kortet är dessutom din biljett till genrepet den 20 april!
Woho! Mer rock till Grönan Live! Tisdagen den 8 augusti kl. 20.00 uppträder det skotska rockbandet Biffy Clyro på Gröna Lund för allra första gången! Mon the Biff! ????
7 veckor kvar till premiären – och SOM vi längtar efter att dra igång vår festivalsommar! Mitt i schlageryran fortsätter vi nu nedräkningen med ett klurigt quiz, perfekt för era mello-kvällar där ute.

Svara på frågorna i en kommentar och var med i tävlingen om 7 Stora Gröna Paketet! Med det får du och kompisgänget fri entré (7 st Gröna Kortet + 7 åkband) till Grönan Live, Sveriges...
View details ⇨
"Solen kommer gå upp över Gröna Lund, och sen kommer den stanna där 4-EVER!"

Två veckor har gått sedan den första sektionen av Ikaros sattes på plats. Och igår kom så kronan på verket, solen, äntligen upp! Attraktionschefs-Peter är lyrisk över toppdekorationen och uppdaterar här om monteringen av solen och det fortsatta arbetet.
Det närmar sig den 29 april med stormsteg, hur taggade är ni nu!?
Här kan du följa bygget av 2017 års nyhet Ikaros - Tidernas värsta fall!
Här kan du följa bygget av 2017 års nyhet Ikaros - Tidernas värsta fall!
Torsdagen den 18 maj är det dags för en av Norges största artister att möta sina fans i Stockholm, då Gabrielle kliver ut på Gröna Lunds Stora Scen för första gången.

Sedan artistkarriärens start 2011 har Gabrielle Leithaug levererat prisbelönade hits på löpande band, där låten ”Fem fine frøkner” från succéserien ”Skam” presenterade henne ordentligt för Sverigepubliken. Låten tog henne hela...
View details ⇨

Gabrielle på Grönan Live!

EVENT - facebook.com
I sommar kommer en av Norges största artister för första gången till Grönan!
Torsdagen den 18 maj kliver Gabrielle upp på Stora Scen. Det är minsann inte fy skam! ;)
Efter år av spekulationer och saknad är Broder Daniels frontfigur Henrik Berggrens solodebut äntligen här! Den 5 maj släpps albumet ”Wolf's Heart” och den 24 maj inleder Henrik Berggren sin solokarriär och sommarens turné på Grönans Stora Scen.

Det har gått 9 år sedan Broder Daniel tog farväl med en känsloladdad konsert på Way Out West och 14 år sedan det senaste albumet ”Cruel Town”...
View details ⇨

Henrik Berggren på Grönan Live

EVENT - facebook.com