Greenpeace Nederland
yesterday at 12:23. Facebook
Als je regelmatig vis eet, krijg je jaarlijks zo'n 11.000 ministukjes plastic binnen... Kom in actie! Vraag bijvoorbeeld om 1) meer vegetarische opties in de bedrijfskantine, 2) schoonheidsproducten zonder microplastics. Begin je eigen petitie:

Seafood eaters ingest up to 11,000 tiny pieces of plastic every year, study shows

telegraph.co.uk
Greenpeace Nederland
02/23/2017 at 15:22. Facebook
Wow! Het Groen Kieskompas is al 100.000 keer ingevuld! We kunnen ons geen kabinet veroorloven dat niet alles op alles zet om klimaatverandering tegen te gaan. Let jij ook op het klimaatbeleid van de partij waarop je stemt?

Doe de test:

#TK2017

Vind jij groene thema’s belangrijk in je stemkeuze op 15 maart?

groenkieskompas.nl
Greenpeace Nederland
02/23/2017 at 07:05. Facebook
Uit nieuw onderzoek blijkt dat het Nederlands vervoer twee keer zoveel CO2-uitstoot veroorzaakt dan gedacht. Om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen, moeten we nu echt overschakelen naar een duurzamer vervoersbeleid!

Vergroening vervoer nog belangrijker dan gedacht

bit.ly
Greenpeace Nederland
02/22/2017 at 21:24. Facebook
Terwijl ons het spijtige nieuws ter ore komt dat het NoDAPL-kamp ontruimd wordt, gloort er een lichtpuntje aan de horizon: ABN Amro stopt de relatie met het bedrijf achter de omstreden pijplijn. Nu ING nog! Roep ING Nederland op de lening aan de Dakota Access olie pijpleiding zo snel mogelijk terug te trekken. Stop dirty bankING: [ Bit.ly Link ]

#NODAPL #StandingRock #StandwithStandingRock
Greenpeace Nederland
02/22/2017 at 14:58. Facebook
Geweldig nieuws! Dankzij de campagnes van onder andere CPAWS heeft Canada een eeuwenoud en uniek rif vol glassponzen tot beschermd gebied uitgeroepen. Laten we ook het pas ontdekte Amazonerif redden! Teken de petitie vandaag nog: [ Bit.ly Link ].
Greenpeace Nederland
02/21/2017 at 20:00. Facebook
De 66-jarige laysanalbatros Wisdom wordt (alweer) moeder! Het is naar alle waarschijnlijkheid de oudste wilde-vogelmama ter wereld. Kom maar op met die beschuitjes met muisjes! Gefeliciteerd, Wisdom!

’s Werelds oudste wilde vogel broedt opnieuw ei uit - National Geographic

nationalgeographic.nl
Greenpeace Nederland
02/21/2017 at 09:42. Facebook
Kamergotchi, Kieskompas, Stemwijzer, de wijzer stemmer... je weet het pas écht wat je moet stemmen wanneer je het Groen Kieskompas hebt ingevuld. Binnen 5 min weet je welke partij het best bij jouw duurzame visie past!

Doe de test:

Vind jij groene thema’s belangrijk in je stemkeuze op 15 maart?

groenkieskompas.nl
Greenpeace Nederland
02/20/2017 at 21:00. Facebook
Neem een kijkje vanaf het dek van het Greenpeace schip Esperanza. Het schip was onlangs bij de monding van de Amazone om het net ontdekte en grotendeels nog onbekende rif vast te leggen. Het rif wordt bedreigd door plannen voor oliewinning. Teken de petitie en stop de boorplannen: [ Bit.ly Link ]
Greenpeace Nederland
02/20/2017 at 15:46. Facebook
Greenpeace Nederland
02/19/2017 at 09:00. Facebook
Zie je de gelijkenis? In tegenstelling tot Dory, wordt het koraal in het Amazonerif bedreigd door olieboringen.

Bescherm het koraal, teken de petitie! [ Bit.ly Link ]
Greenpeace Nederland
02/18/2017 at 09:14. Facebook
"Dear Mr. President. We totally understand America is first – but can we just say, let's make Planet Earth the hottest thing in the universe?"
Wat een geweldige dieren! Die wil je toch beschermen? Teken de petitie: [ Bit.ly Link ]
ING Nederland stop je Dirty BankING! Waar een wil is, moet een weg zijn, toch? [ Bit.ly Link ]
ACTIE! Tot in het hoofdkantoor van ING Nederland hebben actievoerders een meterslange oliepijplijn aangelegd. ING moet de lening aan de Dakota Access olie pijpleiding zo snel mogelijk terugtrekken. ING stop je Dirty BankING! [ Bit.ly Link ]
"Stop CETA, red het recht”. Dat is de boodschap van deze Greenpeace activisten in Straatsburg, op de dag van de stemming over CETA. In de vijver van het Europees Parlement houden zij een zinkend beeld van Vrouwe Justitia overeind. De laatste kans om CETA volledig van tafel te vegen!
Vind jij groene thema’s belangrijk in je stemkeuze op 15 maart? Vul dan de test op in. Binnen vijf minuten weet je welke partij het beste bij je past!
Heb je last van de 'Monday Blues'? Ga de natuur in! Onderzoek bevestigt dat natuur ons gelukkig maakt.

We Are Wired To Be Outside

news.nationalgeographic.com
Het Groen Kieskompas in vanaf NU online! Samen met vijf andere groene organisaties presenteren we een stemwijzer die je helpt uit te zoeken welke politieke partij hetzelfde over natuur en milieu denkt als jij. Vul nu het Groen Kieskompas in:

Vul het Groen Kieskompas in!

groenkieskompas.nl
Het pas ontdekte Amazonerif heeft nog allerlei geheimen voor de wetenschap. Maar doordat Total en BP er vlakbij naar olie willen boren, lopen we het risico dat het rif al ernstig wordt beschadigd voordat het goed onderzocht is. Bescherm het Amazonerif, teken de petitie: [ Bit.ly Link ]