Greenpeace Sverige
yesterday at 09:01. Facebook
Greenpeace Sverige
02/24/2017 at 16:45. Facebook
Fredagskänslan!
Greenpeace Sverige
02/24/2017 at 14:10. Facebook
Skriv under: [ Act.gp Link ]

Amazonfloden flyter fram genom världens största regnskog. Vid flodmynningen breder väldiga mangroveskogar ut sig.

Under flodmynningens grumliga vatten döljer sig en riktig överraskning: ett nästan tusen kilometer långt rev fullt alger, svampdjur och färggranna fiskar. Fram tills helt nyligen fanns inga bilder av revet, men i januari tog vi de första bilderna och...
View details ⇨
Greenpeace Sverige
02/23/2017 at 09:13. Facebook
Skriv under: [ Act.gp Link ]

Oljeborrning hotar det outforskade Amazonrevet och det myllrande djurlivet vid Amazonflodens utlopp där delfiner, jätteuttrar och sjökor lever.

Gå med i kampanjen för att stoppa BP och Totals planer på att borra efter olja i området: [ Act.gp Link ]
Greenpeace Sverige
02/22/2017 at 16:47. Facebook
Här ser du en av de första bilderna någonsin på Amazonrevet utanför Brasiliens kust. För några veckor sedan skickade vi en forskningsexpedition till området med vårt skepp Esperanza för att dokumentera det unika revet.

Nu vill oljebolagen BP och Total utvinna olja i närheten av revet. De väntar bara på tillstånd från Brasiliens regering vilket de kan få närsomhelst.

Skriva under för att...
View details ⇨
Greenpeace Sverige
02/22/2017 at 10:58. Facebook
Läs mer och agera: [ Act.gp Link ]

Vid Amazonflodens utlopp döljer sig något fantastiskt under ytan som nu för första gången har fångats på bild. Trots att det precis har börjat dokumenteras hotas det redan av oljeutvinning.

Läs mer och agera: [ Act.gp Link ]
Greenpeace Sverige
02/20/2017 at 12:16. Facebook
Vill du leda Greenpeace arbete i Sverige? Sök världens roligaste jobb hos oss! Skynda på! Sista ansökningsdag torsdag 23 februari #nyttjobb
Statens skogsbolag får rött kort! SVT avslöjar att Sveaskog har struntat i att ta hänsyn till värdefull natur. Det är inte okej att ett bolag som svenska folket äger tillsammans agerar så här. Nu måste regeringen ta sitt ansvar för att skydda mångfalden av liv i skogen. Skriv på här: [ Bit.ly Link ]

Sveaskog varnas – tar inte hänsyn till naturen

svt.se
Klimatförändringarna slår nya avskräckande rekord varje år. 2016 blev det varmaste året någonsin uppmätt, ett rekord som riskerar att bli kortlivat. 2017 spås av många forskare att bli ännu ett rekordår. Trots detta öppnar Norge upp en ny frontlinje för arktisk oljeborrning. Regeringar behöver ta ansvar för vår framtid, inte låta kortsiktighet bestämma.

Därför stämmer vi nu den norska...
View details ⇨
Idag tas ett stort steg för att stoppa oljeborrning i Arktis. Vi har precis fått reda på att den arktiska oljeexploateringen kommer att tas upp i rättegång den 13 november.
Se vår livesändning där Michelle, en av advokaterna bakom det här historiska klimatmålet, berättar mer.

Stöd vår stämningsansökan där vi drar den norska staten inför rätta [ Bit.ly Link ] och ställ dina frågor i...
View details ⇨
Idag sänder Max och Jani live från en frusen sjö i östra Finland. Där har det statliga skogsbolaget Forststyrelsen gjort en väg för att komma åt att kalhugga några öar med gammal skog. Öarna är de sista som inte avverkats och används idag som friluftsområde. Lokalbefolkningen har försökt stoppa avverkningen, men hittills har skogbolaget inte lyssnat.

Vi måste skydda det norra skogsbältet ...
View details ⇨
Nordea stoppar investeringar i företagen bakom North Dakota pipeline!

Vi är väldigt glada över detta, som inte hade skett utan det enorma engagemang vi sett i våra kanaler och bland Nordeas kunder!

Vi fortsätter naturligtvis arbetet med North Dakota pipeline. Norska banken DNB är fortfarande involverad, och i USA arbetar vi intensivt med att få Citibank att dra sig ur.

Vill du...
View details ⇨
Nordea, nu är det dags att gå från ord till handling!

Igår kom ett nytt besked om oljeledningen i North Dakota – den kommer att byggas och det kommer inte att göras en ny miljökonsekvensbeskrivning. Att Trump avancerar med sin destruktiva politik är inte förvånande, men vad gör Nordea i ett sådant sammanhang?

Efter stort engagemang från er, gick Nordea i vintras med på att sluta investera...
View details ⇨
EN STOR DAG
Tillsammans har vi fått Gore Fabrics, tillverkaren av GORE-TEX, att bestämma sig för att sluta med skadliga fluorkarboner!
Tack för att du är med och avgiftar friluftsindustrin!

Läs mer om segern här >>> [ Bit.ly Link ]
Tillsammans har vi startat en friluftsrevolution!
Gore Fabrics, tillverkaren av Gore-Tex, meddelade precis att de ska ta bort skadliga fluorkarboner från sina vatten- och smutsavstötande material! Gore Fabrics är en av världens största producenter av väderskyddande material för friluftsutrustning.

Den här är en fantastisk framgång för alla oss som kämpat för att avgifta friluftsindustrin –...
View details ⇨
Läs Linas blogginlägg om situationen i den svenska skogen och den nya rapporten.

Läget är akut för skogen, visar ny rapport

fal.cn
Miljöengagerade filmaren André Löwenbrååt har gjort en fin liten film om hur vi lyckades skapa en förändring. Se hela filmen här [ Youtube.com Link ]
Aktivisten och äventyraren Rob bestämde sig för att HA PÅ SIG SITT SKRÄP under 30 dagar. Under en månads tid levde han som en genomsnittsamerikan, men bar allt skräp han producerade på sig. Galet? Kanske det, men absolut tankeväckande. Dagens gröna går till Rob Greenfield

30 days of wearing my trash

fal.cn
I tider som dessa är det viktigare än någonsin att engagera sig för något man tror på. Engagemang kan se väldigt olika ut. Vi känner oss otroligt inspirerade av Anna och Daniel som tänker åka Vasaloppet för att skydda våra livsviktiga skogar. <3 [ Fal.cn Link ]

Stöd deras insamling eller starta en egen!
Berätta gärna hur du engagerar dig i en kommentar.
Det är lätt att bli överväldigad av de förändringar i världen som hotar saker vi kämpat hårt för inom miljöområdet. Men vi måste hålla huvudet kallt, ta en fråga i taget, och göra motstånd.
Håll dig uppdaterad genom vårt mejlutskick [ Bit.ly Link ] och följ oss här.
#ResistOften