Hjärt-Lungfonden
03/25/2017 at 18:55. Facebook
Sommartid. Mer tid att leva. Läs om hur du kan ge de här systrarna mer tid tillsammans:
Hjärt-Lungfonden
03/24/2017 at 10:54. Facebook
Varje år insjuknar åtta miljoner människor i tuberkulos. Det är en person per sekund. Många liv kan inte räddas, men våra forskare arbetar hårt för att hitta ett botemedel. Idag, på världstuberkulosdagen, skänker vi alla drabbade världen över en extra tanke. Gör det du också, genom att gilla med ett hjärta.
Hjärt-Lungfonden
03/23/2017 at 18:09. Facebook
Varje dag drabbas 75 personer av hjärtinfarkt. Ofta kommer den som en blixt från klar himmel, och drabbar personer som är till synes friska och symptomfria. Vår vän Johan vill hitta hjärtinfarkten innan den är ett faktum. Läs mer om hans spännande forskning och stöd den här:

Med målet att förutse hjärtinfarkten

hjart-lungfonden.se
Hjärt-Lungfonden
03/23/2017 at 08:16. Facebook
Vad vill du läsa om här? Nu har du chans att påverka vad vi delar och skriver om på vår Facebook-sida. Skriv ditt önskemål här nedan!
Sedan AIK-målvakten Ivan Turina dog på grund av ett hjärtfel har laget haft en nära relation till oss. Nu startar de en insamling till hjärtforskningen samtidigt som de väljer att spela med vårt varumärke på bröstet. Tack AIK ❤ Läs mer på
"När vi startade den här insamlingen hade vi aldrig kunnat drömma om att det skulle gå så här bra. Till alla som har varit med och skänkt vill vi säga hur överraskade, glada och tacksamma vi är! Varje krona gör skillnad. Ni gör skillnad. Ni är helt fantastiska! Tusen tack för att ni ville vara med och hjälpa oss att hjälpa ❤" /hälsar Tuva med familj

PS. Än finns det tid att hjälpa...
View details ⇨
Jonas hjärta sa ifrån i löpspåret. Trots hjärtsjukdom i släkten var det svårt för den vältränade 52-åringen att tro att han skulle drabbas av hjärtinfarkt så tidigt i livet.

Läs hela Jonas berättelse:
Vill du ge fler tid att leva? På bara 30 år har forskningen halverat dödligheten vid hjärtinfarkt och förlängt överlevarnas livstid med i snitt 12 år. Utan våra månadsgivare hade det inte varit möjligt. Läs mer här:
Idag har vi firat sömndagen och vill passa på att önska dig en god natt Kan du inte somna kanske du orkar läsa om några vanliga sömnproblem och den senaste forskningen:
Hur sov du i natt? Idag uppmärksammar vi sömndagen och det faktum att det finns ett samband mellan sömnapné och hjärtsjukdom. Det är ett relativt nytt och outforskat område som det behöver forskas mer om.

Dela eller läs mer:
GENOMBROTT! Ulf forskar om diabetes och har nyligen gjort stora framsteg som kan rädda livet på många. För ett par år sedan tilldelades han vårt Stora forskningsanslag på 15 miljoner kronor, nu har han och hans team hittat en ny behandlingsmetod för diabetisk njursjukdom. Fantastiskt, va? Skicka gärna en hälsning till Ulf och hans team!
Planera med hjärtat ❤ Skänk din aktieutdelning till livsviktig forskning! Varken du eller vi betalar vinstskatt och värdet på gåvan ökar med 43 procent. Låt din utdelning bli en investering för framtiden. Så här går det till:
"Det är tack vare din gåva som jag och alla andra hjärtebarn får chansen till ännu bättre hjälp! Tack på förhand för att du vill hjälpa mig med detta. /Kram Tuva "

Vill du hjälpa Tuva? Klicka här: [ Bit.ly Link ] (PS. Nu går det att Swisha också. DS.)
Varje dag drabbas 75 personer av hjärtinfarkt. Men nu är våra forskare mycket nära att lösa gåtan om hur vi ska kunna förhindra hjärtinfarkt. Läs mer här:
Idag slår vi ett extra slag för kvinnohjärtat: "Mer forskning behövs!" säger vår vän och professor Cecilia som anser att det är viktigt att arbeta aktivt för att få med kvinnor i vetenskapliga studier. Dela om du håller med!

Mer forskning på kvinnohjärtat behövs

hjart-lungfonden.se
Tack vare alla lottköpare och Svenska PostkodLotteriet har vi fått möjlighet att forska mer om lungsjukdomen tuberkulos. Vi ser fram emot morgondagen då ytterligare forskningspengar delas ut! Läs mer:
Under Vasaloppets historia har 19 personer förlorat livet till följd av hjärtstopp. Senast i måndags dog en van Vasaloppsåkare under sitt 56:e lopp. Hjärt-lungräddning och hjärtstartare kan vara skillnaden mellan liv och död. Så räddar du liv:
Erik är stolt pappa till Myra och Viola och tillsammans håller de minnet av farfar Ingemar levande. Läs mer om hur du möter sorgen:
Erik är stolt pappa till Myra och Viola och tillsammans håller de minnet av farfar Ingemar levande. "Vi pratar om honom och då och då åker vi till graven. När de blir äldre ska jag berätta varför han inte finns här." Hur pratar man om sorg med barn?

Läs mer:
En minnesgåva. För den tid vi inte fick.

Vi är många som mist en anhörig eller nära vän. Att ge en gåva vid begravningen är ett fint sätt att minnas den som stått dig nära.

Ge en minnesgåva: