»härligt fartfylld och en visuell fest« skriver Eskilstuna-Kuriren, »Ann Petrén är perfekt« och »Claes Malmberg är verkligen suverän« menar SvD. Se regissören Stefan Metz uppsättning av Strindbergs skärgårdsklassiker Hemsöborna på Stora scenen! Spelar hela vägen till sommaren. [ Kulturhusetstadsteatern.se Link ]
Helgtips för vår yngre publik:
På söndag får vår ständige värd för familjekonserterna Nassim Al Fakir besök av nyckelharpspelande Erik Rydvall. Ett lika oväntat som spännande möte där olika musikstilar korsas och genererar härlig och sann spelglädje. Missa inte!

[ Kulturhusetstadsteatern.se Link ]

Klara, färdiga, konsert!

kulturhusetstadsteatern.se
”En poetisk påminnelse om hänsynslösheten men också det outgrundligt vackra i naturens kretslopp. Och – om den aldrig sinande kraften i naturen som inspirationskälla i konsten och modet.” DN om Martin Bergströms och Thomas Klementssons verk Kaamos i sin recension av vår nya utställning Natura Dentata.

Natura Dentata – Konst och mode i en mörk omfamning på Kulturhuset - DN.SE

dn.se
I går gästade skådespelarna Cecilia Nilsson och Lennart Jähkel, tillsammans med regissör och dramaturg Nora Nilsson, Nordegren & Epstein i P1. Århundradets kärlekskrig spelar på Lilla scenen fram till juni.
[ Sverigesradio.se Link ]

Kärlekskrig live i studion - Nordegren & Epstein i P1

sverigesradio.se
I Det var inte jag. Igen står Jesper Waldersten på scen för första gången. I ett samarbete med koreograf Kenneth Kvarnström och modeskaparna Astrid Olsson och Lee Cotter möter Waldersten tre dansare på scen, ett scenkonstverk där publik och medverkande tar intryck av varandra och lämnar avtryck i ögonblicket.
[ Facebook.com Link ]

Waldersten är rädd för mörkret

bon.se
► ► ► ►► ► URPREMIÄR ◄ ◄ ◄◄ ◄ ◄ ◄
► ► ► ► DET VAR INTE JAG. IGEN ◄ ◄ ◄ ◄

I Det var inte jag. Igen. står Jesper Waldersten på scen för första gången. I ett samarbete med koreograf Kenneth Kvarnström och modeskaparna Astrid Olsson och Lee Cotter möter Waldersten tre dansare på scen, ett scenkonstverk där publik och medverkande tar intryck av varandra och lämnar avtryck i ögonblicket.

◾ Endast...
View details ⇨

Det var inte jag. Igen

EVENT - facebook.com
Om en vecka inleder vi vår nya samtalsserie Att skriva politiskt. Premiärgäst blir Johannes Anyuru, flerfaldigt Augustprisnominerad och högaktuell med nya romanen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Han möter Malin Ullgren, litteraturkritiker och redaktör på Dagens Nyheter, i ett fördjupande samtal.
[ Facebook.com Link ]

Att skriva politiskt: Johannes Anyuru i samtal med Malin Ullgren

EVENT - facebook.com
Ett samtal mellan Philip Warkander, fil dr modevetenskap, och två av de medverkande i den aktuella utställningen Natura Dentata: modedesigner Anna Scholz och smyckekonstnär Märta Mattsson.

I Galleri 3, våning 3, Kulturhuset Stadsteatern. Samtalet ingår i den ordinarie entrén till Natura Dentata-utställningen. Ingen föranmälan krävs.

Mer info: [ Kulturhusetstadsteatern.se Link ]

Fotograf:...
View details ⇨

Nyfiken på: Samtal mellan Warkander, Scholz och Mattsson

EVENT - facebook.com
”Skönheten undermineras av maskar. Den gudinnelika kvinnokroppen smälter ned till oform. Plask. Äckel. Men framförallt likgiltighet. Det är skräcken: naturens likgiltighet.” Vår nya utställning Natura Dentata recenseras av SVT Kulturnyheterna. Se hela klippet här!

Konstrecension: Lömsk natur i Natura Dentata

svt.se
Stor SvD-intervjun med Leslie Jamison, aktuell med essäsamlingen Empatiproven och romanen Gingarderoben. Missa inte onsdagens samtal mellan Jamison och Mona Masri i Studion!

”Jag började dricka för att jag ville vara en konstnär”

svd.se
»ett visuellt scenkonstverk« menar Kulturnyheterna SVT, »Detta är hårt gnistrande svart kristall« säger Aftonbladet och »ett uppror mot döden som går helt i linje med Federico García Lorcas djupaste diktarcredo« skriver DN.
Bernardas Hus, i regi av Anna Pettersson, spelar fram till maj! [ Kulturhusetstadsteatern.se Link ]
〰Megashop〰
12 januari - 11 juni 2017
Dansstudion / Foajé 3 • Fri Entré
✌ Megashop är en öppen och gratis dansträning med fokus på streetdance-kulturen. Träningen bygger på "each one teach one"-principen där alla är lärare och elever.

✌Torsdagar 17:00–20:00 i Dansstudion
✌Söndagar 14:00–17:00 i Foajé 3 / Dansstudion
Droppa in när du känner för det!
"Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett höganäskrus i en svångrem om halsen"...
De här bevingade orden känner vi alla igen från August Strindbergs älskade skärgårdsklassiker Hemsöborna. I kväll kl 19 går ridån upp på Stora scenen! I rollerna som Madam Flod och Carlsson ser du Ann Petrén och Claes Malmberg. Regi: Stefan Metz.
[ Kulturhusetstadsteatern.se Link ]
HEMSÖBORNA av August Strindberg

MEDVERKANDE PÅ SCENEN

Carlsson: Claes Malmberg
Madam Flod: Ann Petrén
Gusten: Leonard Terfelt
Norman: Shebly Niavarani
Clara: Frida Westerdahl
Lotten: Anna Wallander
Rundqvist: Ulf Eklund
Nordström: Gerhard Hoberstorfer
Ida: Lotti Törnros
Professorn m.fl.: Anders Johannisson

Statister: Hanna Gustafsson, Niclas Dedorsson, Maria Kuzmin, Maria Jernström, Henning...
View details ⇨
Endast ett fåtal föreställningar kvar av två klassiker i modern tappning! Dumma jävla mås och Bankdirektör Borkman har vardera endast tre föreställningar kvar. Biljetter via vår webb! [ Kulturhusetstadsteatern.se Link ]
NATURA DENTATA – konst och mode i en mörk omfamning. Välkommen till vernissage på fredag! Medverkande i utställningen: Martin Bergström & Thomas Klementsson, Anna-Karin Brus, Jan Davidsz. de Heem, Henrik Håkansson, Björn Kjelltoft, Märta Mattsson, Minna Palmqvist, Ragnar Persson, Anna Scholz, Lamija Suljević, Paulina Wallenberg Olsson.

Natura Dentata. Öppen vernissage, 17/3, Kulturhuset Stadsteatern

EVENT - facebook.com
Nu släpper vi biljetterna till Edward Albees "Vem är rädd för Virginia Woolf?" med Lena Olin, Peter Andersson, Henrik Norlén och Josefin Ljungman i rollerna!
Pjäsen är en modern klassiker, som hade Europapremiär på Dramaten 1963, med Ingmar Bergman som regissör. Nu i regi av Tommy Berggren som tillsammans med Bibi Andersson spelade det unga paret i Bergmans uppsättning. Premiär 29 september!
View details ⇨
"Förunderligt smart och roligt om en svensk framtid", så tycker DN om Nils Håkanssons roman Ödmården. Möt honom tillsammans med Cecilia Hansson, Elin Boardy och Martin Engberg i morgondagens Release Me - litterär afterwork!
[ Facebook.com Link ]

Release Me 14 mars: Litterär afterwork

EVENT - facebook.com
I sin hörna presenterar Nisse Landgren ett axplock av sina favoritartister. Den 21 och 22 mars är det dags för Tommy Körberg att gästa i Hörsalen! Läs mer/boka: [ Kulturhusetstadsteatern.se Link ]
I dag öppnar vi dörrarna till Sven Nordqvists fantastiska värld Pettson & Co.! Här träffar ni Mamma Mu, några mucklor, en busshållsplats till stan och så kan du självklart hälsa på hemma hos gubben Pettson och hans katt Findus. Välkomna till Galleri 5, utställningen visas hela vägen till september!
Psst, du måste boka biljetter: [ Kulturhusetstadsteatern.se Link ]