På grund av det stora publika intresset har vi nu släppt biljetter till en extrainsatt konsert med Erik Lundin, måndag 10 april på Stora scenen! Boka här: [ Kulturhusetstadsteatern.se Link ]

Erik Lundin

kulturhusetstadsteatern.se
Gå på bio kostar mer än 100 spänn,
köpa en god juice kostar nästan 100 spänn,
ta en fika på stan kostar 100 spänn,
gå på teater kostar bara 100 spänn!
✌ Kolla in vårt erbjudande för dig under 26: flera föreställningar till finfina priser! ✌
[ Kulturhusetstadsteatern.se Link ]
Nu är det bara 6 föreställningar kvar av Paula Stenström Öhmans vardagsthriller Jag tror på dig Anita. Missa inte denna drabbande och spännande föreställning. »Tonträffen är imponerande« säger DN och »Vibrerande utsaga om ett nu i Sverige« menar SR/Kulturnytt.
[ Kulturhusetstadsteatern.se Link ]
Sugen på en stund i biomörkret? I dag går Klarabiografen varm! Vad sägs om Efter stormen, Manchester by the sea, Life Animated eller den kritikerhyllade Elle med Isabelle Huppert i huvudrollen? Välj och vraka bland vårt gedigna utbud!
[ Kulturhusetstadsteatern.se Link ]
Repetitioner, snickerier och konstnärliga processer pågår för fullt bakom kulisserna till Det var inte jag. Igen - scenkonstföreställningen av Kenneth Kvarnström och Jesper Waldersten. Premiär 1 april på Lilla scenen!
Följ arbetet via Instagram: [ Instagram.com Link ]
Dumma jävla mås
en bearbetning av Anton Tjechovs Måsen för vår tid – av Aaron Posner
Premiär 27 januari 2017
Lilla scenen

MEDVERKANDE PÅ SCENEN

Konstantin Nils Poletti
Semjon Kristofer Kamiyasu
Masha Kirsti Stubø
Sorn Niklas Falk
Nina Maja Rung
Emma Katarina Ewerlöf
Trigorin Sven Ahlström

PRODUKTION

Av Aaron Posner
Översättning Bengt Ohlsson
Regi Frida Röhl
Scenografi och ljus Carina...
View details ⇨
Visningar på Kulturhuset Stadsteatern under Fashion Week Stockholm 29–30 januari: Emelie Janrell, LAZOSCHMIDL och Swedish Fashion Talents . Nu har vi släppt biljetterna!

Fashion Week Stockholm

kulturhusetstadsteatern.se
Efter högt tryck har vi släppt fler biljetter till prisceremonin av Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris på torsdag! Priset tilldelas Olga Tokarczuks roman Jakobsböckerna i översättning av Jan Henrik Swahn. I lördagens DN kunde man läsa en intervju med författaren. Biljetter via vår webb.
[ Dn.se Link ]

”Jag är inte med på listan över ’goda’ författare” - DN.SE

dn.se
Söndag = biodag! Dagens program i Klarabiografen:
11:30 LIFE, ANIMATED av Roger Ross Williams
14:00 MANCHESTER BY THE SEA av Kenneth Lonergan
17:00 EN ALLDELES SÄRSKILD DAG av Ettore Scola

Scolas »En alldeles särskild dag« högaktuell i Trumpismens tidevarv – upplev den på bio!

tvdags.se
Premiär i kväll för Prata högre, Karin!
Tryckfrihetsförordningen, en av våra viktigaste grundlagar, fyller 250 år. Det låter väl som ett ämne för en revy! Inte? Joho! Det är precis vad det gör det. Välkomna att stå upp för det fria ordet i denna svängiga revy, som spelar på Kretsteatern hela vägen in i mars!
[ Kulturhusetstadsteatern.se Link ]
Sarah Riedels skiva med Kristina Lugn-tolkningar är nominerad, i kategorin för bästa visa 2016, på Manifestgalan! Den 27 mars återvänder Lugn & Riedel till Stora scenen, efter den utsålda och hyllade konserten i höstas.

Lugn & Riedel

kulturhusetstadsteatern.se
Natura Dentata tar sitt avstamp i den hänsynslösa naturen. Här möts konst och mode i en mörk omfamning. Utställingen är även med när DN idag listar ”10 konsthändelser att se fram emot i vår”. Välkommen till vernissage 17 mars i Kulturhuset Stadsteaterns Galleri 3!

En vår av design, mästare och experimentell konst - DN.SE

dn.se
Psst... vill ni följa med bakom kulisserna när en konstnär och en koreograf skapar scenkonst tillsammans? Följ Jesper Waldersten och Kenneth Kvarnström i deras arbete mot premiären 1 april av Det var inte jag. Igen, på Instagram! [ Instagram.com Link ]
Scenkonstguiden bjuder på veckans tips och rekommenderar Jag tror på dig Anita av Paula Stenström Öhman som spelar i kväll på Lilla scenen. Biljetter finns fram till slutet av februari!
[ Scenkonstguiden.se Link ]
Sugen på en kritikerhyllad musikal där dina vildaste drömmar blir sanna, eller vill du kliva in i Astrid Lindgrens fantastiska sagovärld? Nu släpper vi fler föreställningar till Billy Elliot och Mio, min Mio! Biljetter hittar du via vår webb.
[ Kulturhusetstadsteatern.se Link ]
Varmt välkomna till vår nya serie Readings där Kulturhuset Stadsteaterns konstnärliga personal välkomnar en nyfiken publik att ta del av nyskriven dramatik!

Här ges en unik chans för teaterintresserade att få inblick i vad som händer när skådespelare tar sig an nytt material och ett tillfälle för en författare att pröva idéer på en publik.

Den 21 januari läser Shanti Roney, Liv Mjönes, Emil...
View details ⇨

Readings

kulturhusetstadsteatern.se
Välkomna på Fri scens första premiär för i år!
I Nattvandringar i den undre världen möter vi en musikalisk komedi om irrande själar, framfört av Ensembleverket. Manus, regi och sångtexter står Jacob Hirdwall för och i föreställningen hör vi nykomponerad musik av Fredrik Söderberg. Premiär lördag 14 januari!
[ Kulturhusetstadsteatern.se Link ]

Nattvandringar i den undre världen

kulturhusetstadsteatern.se
Peter Modestijs film 6A har hyllats av kritiker som ett möte mellan Anna Odells Återträffen och Ruben Östlunds karaktärsteckningar. Välkommen till två exklusiva visningar på tisdag och onsdag! Modestij är på plats i Klarabiografen vid båda visningarna för att introducera filmen och delta i en Q&A.

6A

kulturhusetstadsteatern.se