Kungahuset
03/24/2017 at 13:08. Facebook
Imorgon lördag, 25 mars, kl. 20.30–21.30, släcks fasadbelysningen på flera kungliga slott med anledning av Världsnaturfonden WWF:s globala klimatmanifestation, Earth Hour.

De kungliga slott som har fasadbelysning – Stockholms slott, Drottningholms slott, Strömsholms slott, Ulriksdals slott och Gripsholms slott – släcker denna under Earth Hour. På Stockholms slott släcks även belysningen på...
View details ⇨
Kungahuset
03/24/2017 at 10:24. Facebook
Kungaparet besökte Prins Eugens Waldemarsudde för att ta del av utställningarna "Joan Miró – Vardagslivets poesi" och "En sagolik skola – Folkskolan 175 år".

Läs mer på

Foto: Kungahuset.se
Kungahuset
03/23/2017 at 20:34. Facebook
Kungaparet bjöd in till årets första representationsmiddag på Kungliga slottet.

Representationsmiddag på Kungliga slottet - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Kungahuset
03/23/2017 at 15:06. Facebook
Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia väntar barn.

"Vi är glada att kunna meddela att vi väntar barn, ett syskon till Prins Alexander. Vi ser fram emot att välkomna en ny liten medlem till vår familj", säger Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

Prinsessan Sofia mår bra och födseln beräknas till september 2017. Under våren och sommaren 2017 förväntas inga större förändringar i Prinsparets...
View details ⇨
Kungahuset
03/23/2017 at 14:30. Facebook
Kungen och Drottningen var igår på Folkoperans uppsättning av "Förklädd Gud". Efter föreställningen träffade Kungaparet ensemblen. Här tillsammans med recitatör Lill Lindfors, accordeonsolist Lelo Nika, regissör Malin Stenberg, solist Sanna Gibbs, statist Zinica Ciuraru, solist Shadi Ali och statist Ioan Pruiu.

Läs mer och hör musiken på
Kungahuset
03/22/2017 at 17:51. Facebook
Kungen besökte polisstationen i Skärholmen för att träffa Kompassrosstipendiaterna polisinspektör John Franco och polisintendent Hanna Bjärgård. Vid Karsby International School i Botkyrka fick Kungen ta del av skolans brottsförebyggande arbete genom projektet MVP (Mentors in Violence Prevention).

Kungen i Skärholmen och Botkyrka - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Kungahuset
03/21/2017 at 13:26. Facebook
Kungen, Kronprinsessan, Prins Daniel och Tord Magnuson vid lunchen med den svensk-italienske diplomaten Staffan de Mistura. Han är sedan 2014 FN:s sändebud i Syrien med uppdrag att finna en fredlig lösning av konflikten i landet. Staffan de Mistura har ägnat en stor del av sin yrkeskarriär åt internationell konfliktlösning bland annat i Afghanistan och Irak.

I eftermiddag närvarar...
View details ⇨
Kungahuset
03/21/2017 at 09:11. Facebook
Under besöket i Sverige har president Grabar-Kitarović även möten med statsminister Stefan Löfven och riksdagens talman Urban Ahlin.

Kungen gav audiens för Kroatiens president - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Måndagen den 20 mars hölls informationskonselj på Kungliga slottet. Under konseljen informerar varje närvarande statsråd om politiska initiativ, utredningar och pågående lagstiftning inom sina respektive departement samt svarar på frågor från Kungen.

Informationskonselj på Kungliga slottet - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
"Fryshuset handlar väldigt mycket om att tro på er ungdomar och er egen förmåga. Att ta vara på ert engagemang och att våga sammanföra olika människor och olika kompetenser. Det är inte alltid enkelt, men det är så man kommer framåt."

Prinsparet inviger Fryshuset Husby - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Torsdagen den 16 mars närvarade Kronprinsessan vid invigningen av utställningen Chanel, Balmain, Dior – Marianne Bernadotte en stilikon på Millesgården i Stockholm.

Kronprinsessan vid invigningen av utställningen Marianne Bernadotte en stilikon - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Måndagen den 13 mars deltog Kronprinsessan och Prins Carl Philip tillsammans med Finlands president Sauli Niinistö i en kransnedläggningsceremoni vid Finlandsmonumentet i Finlandsparken i Stockholm. Ceremonin arrangerades av Svenska Finlandsfrivilligas Minnesförening till minne av vinterkrigets slut...

Kronprinsessan och Prins Carl Philip vid kransnedläggningsceremoni - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Kronprinsessans namnsdag firades traditionsenligt på Kungliga slottet.

Kronprinsessans namnsdag firades på Inre borggården - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Välkommen till traditionsenligt firande av Kronprinsessans namnsdag söndagen den 12 mars på Kungliga slottet. Den ceremoniella uppvaktningen med musik sker på Kungliga slottets inre borggård kl. 11.15.

Fira Kronprinsessans namnsdag på Kungliga slottet den 12 mars kl. 11.15 - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
”Ni som arbetar i vården – ni gör storartade saker varje dag. Det kan vara en sjukdom som upptäcks i tid. En oro som stillas. Eller ett barn som föds. Allt det där som kanske är rutin och vardag för er, men som betyder allt för de människor ni möter.”

Prinsessan Sofia vid invigningen av Nya Södertälje sjukhus - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Prins Daniel besökte Akademiska sjukhuset i Uppsala för att delta i en konferens på temat organdonation och aktuell transplantationsforskning. Konferensen hölls med anledning av World Kidney Day som under veckan uppmärksammas världen över.

Prins Daniel vid symposium om organdonation - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Välkommen att fira Kronprinsessans namnsdag på Kungliga slottet!

Kl 11.15 öppnas portarna till Inre borggården via Södra valvet, Slottsbacken.

Kl 11.45 marscherar Högvakten och Honnörsstyrka ur Livgardet in på Inre borggården.

Kl 11.55 marscherar Arméns musikkår in på Inre borggården.

Kl 12.00 inleds uppvaktningen.

Läs mer på

Fira Kronprinsessans namnsdag på Kungliga slottet

EVENT - facebook.com
Måndagen den 6 mars deltog Kronprinsessan i konferensen Baltic Sea Future som hölls på Stockholmsmässan. Kronprinsessan är ambassadör för FN:s globala mål och följer i den rollen framförallt de mål som rör vatten och hälsa.

Kronprinsessan vid konferensen Baltic Sea Future - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Torsdagen den 2 mars fyller Prins Oscar 1 år.

Den som önskar lämna en gratulation till Prinsen kan göra det via kommentarsfältet. Fotot är taget av Kronprinsessan Victoria inför Prins Oscars födelsedag.