Kungahuset
yesterday at 20:20. Facebook
Drottningen deltog i en workshop tillsammans med barn vid besöket på Återskapa. Foto: Emil Langvad/TT

Statsbesök från Kanada – dag 3 - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Kungahuset
yesterday at 08:50. Facebook
Statsbesöket från Kanada fortsätter i dag i Malmö och Lund. Kungaparet och generalguvernörsparet besöker bland annat Malmö högskola för en paneldiskussion kring mångfald och integration i städer, Återskapa i Malmö och European Spallation Source, ESS, i Lund.

Foto: Erik Cronberg
Kungahuset
02/21/2017 at 21:00. Facebook
Prinsparet i samtal med generalguvernörsparet vid lunchen på Stadshuset. Foto: Kungahuset.se

Statsbesök från Kanada – dag 2 - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Kungahuset
02/20/2017 at 21:02. Facebook
Kungaparets galamiddag för generalguvernörsparet avslutar statsbesökets första dag. Foto: Christine Olsson/TT

Statsbesök från Kanada – dag 1 - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Kungahuset
02/20/2017 at 07:29. Facebook
Grattis Prinsessan Leonore, 3 år idag!

Foto: Brigitte Grenfeldt/Kungahuset.se
Kungahuset
02/18/2017 at 16:51. Facebook
På måndag inleds det fyra dagar långa statsbesöket från Kanada. Du kan följa den kungliga kortegen eller besöka Kungliga slottet för att på plats ta del av den högtidliga välkomstceremonin.

Kungaparet välkomnar generalguvernör David Johnston och fru Johnston på Hovstallet under måndagsförmiddagen. Kortegen avgår från Hovstallet kl. 11.55 till Kungliga slottet. De kungliga vagnarna eskorteras...
View details ⇨
Kungahuset
02/16/2017 at 10:36. Facebook
Onsdagen den 15 februari närvarade Kungen vid ett seminarium om viltförvaltning på SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, i Uppsala.

Kungen vid seminarium om viltförvaltning - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Tisdagen den 14 februari besökte Kungen Nationella Insatsstyrkan (NI) i Stockholm för att ta del av deras arbete och utveckling. NI bildades 1991 med huvuduppgiften att bekämpa terroraktioner i Sverige.

Kungen besökte Nationella Insatsstyrkan - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Tisdagen den 14 februari invigde Prinsessan Madeleine barnbiblioteket Room for Children på kulturcentret Southbank Centre i London. Biblioteket ingår i festivalen

Prinsessan Madeleine invigde barnbiblioteket Room for Children - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Prins Carl Philip är i Värmland för att närvara vid byggstarten av en ny kartongmaskin vid Gruvöns bruk i Grums och för att inviga Rally Sweden. Under fredagen följer Prinsen tävlingen på plats i Norge och Torsby.

Prins Carl Philip i Värmland - Sveriges Kungahus

kungligaslotten.se
Förlängd! Publiksuccén Kungliga brudklänningar 1976 – 2015 visas nu fram till och med den 23 april 2017. På bilden syns Prinsessan Madeleines brudklänning i design av Valentino. Läs mer om utställningen på #Kungahuset #Kungligabrudklänningar #Kungligaslottet
Vid en ceremoni i Lovisa Ulrikas matsal på Kungliga slottet delade Kungen ut H.M. Konungens medalj och Litteris et Artibus.

H.M. Konungens medalj instiftades runt 1814 och finns i flera storlekar. Den tilldelas svenska och utländska medborgare för särskilda förtjänster.

Litteris et Artibus instiftades 1853 av kronprins Carl (XV). Medaljen delas ut för framstående konstnärliga insatser inom...
View details ⇨
Vårens stora utställning på Kungliga slottet lyfter unga tecknare. "Den tänkanden handen" öppnar den 28 april och ett tiotal tävlingsbidrag till "H.M. Konungens stipendietävling för unga tecknare" visas i slottets vackra skulpturgalleri – Gustav III:s antikmuseum. Läs mer om tävlingen och utställningen via länken. #Kungahuset #Konstakademien #Dentänkandehanden #Kungligaslottet...
View details ⇨

Den tänkande handen

konstakademien.se
Prins Daniel, Prinsessan Estelle, Kronprinsessan och Prins Oscar.
På finns Kungafamiljens biografier i text och bild.

Ätten Bernadotte, släktträd - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Onsdagen den 1 februari närvarade Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia vid lanseringen av podcasten Jakten på likes. Det är Prinsparets stiftelse tillsammans med programledarna Isa Galvan och Linnea Holst som ligger bakom podden.

Prinsparet vid lanseringen av Jakten på likes - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
De Kungliga slotten söker personal till sommarsäsongen 2017 – läs mer om de lediga tjänsterna på
Under besöket i Sverige träffar förbundskansler Merkel även statsminister Stefan Löfven samt närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Kungen gav audiens för Tysklands förbundskansler - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
Lunds universitets årshögtid i universitetshusets aula. Högtiden hålls i anslutning till Karl-dagen som var den dag universitetet invigdes 1668. Foto: Kennet Ruona

Kungaparet vid Lunds universitets jubileumshögtid - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
”Sverige är ett land där musiken har en stark ställning. Vi är många som gläds med de svenska artister och kompositörer som slår igenom ute i världen. Och som representant för Sverige känner jag en särskild stolthet över alla blågula framgångar på musikens område. Ja, vi talar ju till och med om `det svenska musikundret´.

Men, dessa framgångar uppstår inte ur ett vakuum. Utan de bygger på en...
View details ⇨

Kungaparet vid invigningskonsert för Kungl. Musikhögskolan - Sveriges Kungahus

kungahuset.se
I samband med Drottningens 50-årsdag bildades Stiftelsen Drottning Silvias Jubileumsfond för forskning om barn och funktionshinder. Fonden delar årligen ut anslag som kan sökas av forskarstuderande antagna till forskarutbildning vid universitet och högskolor i landet.

Drottningen delade ut forskarstipendier - Sveriges Kungahus

kungahuset.se