FBVideoDownloader.info is a facebook video downloader online, this tool helps you download facebook videos by grabs direct links to download and save for free
Kungliga Operan
12/04/2016 at 12:34. Facebook
ADVENT. Det andra ljuset i adventsljusstaken är tänt och julen står för dörren. Varje advent släpper vi en film om livet på Operan. Idag får ni möta den italienska stjärntenoren Andrea Carè som var Luciano Pavarottis sista elev. Just nu aktuell i Umberto Giordanos Fedora som har premiär 10:e december på Operan.

Vi vill också passa på att ge våra följare ett fint adventserbjudande till Fedora...
View details ⇨
Kungliga Operan
11/30/2016 at 15:49. Facebook
PODD. Vem är den narcissistiska Fedora? Följ med i spåren från 1800-talets megastjärna Sarah Bernhardt till vår tids stjärnsopran, coola Asmik Grigorian.
Journalisten Sofia Nyblom möter teamet bakom kulisserna i Operans podd.

Sanning eller konsekvens i Giordanos Fedora

soundcloud.com
Kungliga Operan
11/28/2016 at 12:09. Facebook
SAMTAL. Vad fick Richard Strauss att välja Oscar Wildes gastkramande pjäs om den mångalna prinsessan Salome till sin opera? Och vad fick Oscar Wilde att skriva pjäsen om den grymma men utsatta prinsessan? Välkommen till samtal med Magnus Florin och Katarina Aronsson, Dramatens och Operans dramaturger i Guldfoajén ikväll den 28 november kl 18.00. Medverkar gör även skådespelerskan Nina Zanjani...
View details ⇨

Samtal om Salome

operan.se
Kungliga Operan
11/27/2016 at 09:00. Facebook
ADVENT. Det första ljuset i adventsljusstaken är tänt och med det står julen för dörren. Vi väntar in julen med att varje advent släppa en unik film om livet på Operan. Denna första advent får vi bekanta oss med Kungliga Hovkapellet. En av Europas äldsta orkestrar som verkat mitt ibland oss i 490 år!

Vill du höra mer av Hovkapellet får du inte missa vår populära nyårsgala.
Läs mer:...
View details ⇨
BLACK FRIDAY. Unikt erbjudande till helkväll med två av Europas mest eftertraktade koreografer. Missa inte prisbelönta Sharon Eyals och provokatören Olivier Dubois två nyskapade verk - exklusiva för Kungliga Baletten. Under Black Friday endast 200 kr/biljett på parkett. Erbjudandet kan endast köpas online 25 november 2016 kl. 00.00-23.59.

Sharon Eyal & Olivier Dubois

burl.nu
ÄNKAN. Den 21 januari stiger en ny operachef ut i rampljuset på Operans scen. Sveriges meste komiker, Henrik Dorsin spelar under våren den konflikträdda men lösningsorienterade Operachefen Benny Zetterberg i operetten Glada Änkan. En chef med någon enstaka vän och en hel drös motståndare. #kungligaoperan #gladaänkan #henrikdorsin #operett
PREMIÄR. Den 10 december återvänder den hyllade regissören Christof Loy till Operan med en stilren men gastkramande tolkning av Giordanos starka drama Fedora. I detta psykologiska kriminaldrama där varje handling får katastrofala konsekvenser får vi möta världsartisterna Asmik Grigorian som prinsessan Fedora och Andrea Carè - mannen som mördat hennes fästman. Missa inte när Fedora för första...
View details ⇨
SAMTAL. Vad fick Richard Strauss att välja Oscar Wildes gastkramande pjäs om den mångalna prinsessan Salome till sin opera? Och vad fick Oscar Wilde att skriva pjäsen om den grymma men utsatta prinsessan? Välkommen till samtal med Magnus Florin och Katarina Aronsson, Dramatens och Operans dramaturger i Guldfoajén den 17 & 28 november 18.00. Medverkar gör även skådespelerskan Nina Zanjani från...
View details ⇨

Samtal om Salome - Oscar Wilde och hans epok

operan.se
Snart är det dags! Den 19 november tar selfies och avatarer över Operan i äventyrsresan #jag som riktar sig till barn i 10-12 års åldern.
SALOME. "Det mest magnifika vår globala operavärld kan uppvisa" och "häng på låset", så skriver Expressens Lars Sjöberg efter nypremiären av Salome den 11 november. Och visst är det så - endast fem föreställningar kvar att njuta av världsartisterna Erika Sunnegårdh, Michael Weinius och Katarina Dalayman i Strauss Salome.

Så bra är "Salome" med nya sångare i rollerna på Kungliga Operan.

expressen.se
GOSPEL. Får man dansa på Operan? Självklart! Och när #tenstagospelchoir firar 20-årsjubileum är det ett måste! Tack #tenstagospel för en minnesvärd kväll som bjöd på underbar musik som fick hela publiken att dansa och sjunga. Här sjunger @sabinaddumba med kören. #kungligaoperan #stockholm #gospel
NYPREMIÄR. Minuter kvar till nypremiären av Salome och Katarina Dalayman laddar upp inför kvällens roll som Herodias.
PREMIÄR. Snart är det äntligen dags för premiär av dansverket #jag - en äventyrsresa om identitet, makt och maktlöshet i den digitala världen. Den moderna dansföreställningen är riktad till barn mellan 10–12 år. Igår träffade SVT koreografen Christina Tingskog på Operan för ett samtal om selfies och avatarer.

Läs mer:

Vem är #Jag?

svt.se
DANS. Sista chansen att se Distinktion – den unika dubbelföreställningen som tar dig från elegant 1800-talsbalett à la Bournonville till brutalt nutida dans i Sharon Eyals hyllade Bill. Lördag 12 november kl. 15.00 – sista chansen!

Distinktion - två distinkt olika verk

operan.se
ARKIV. En av de bästa fångad på bild 1934. Prima ballerina Ellen Rasch var galen i dans hela livet och besökte frekvent Operan fram till sin bortgång i oktober 2015. "Det är ju inte klokt egentligen. Att jag fortfarande är galen i dans. Ibland sätter jag mig ner och tänker efter: kan jag inte nånting annat? Måste jag hela tiden tänka på balett och gå på balett? (SVT)" #operansarkiv...
View details ⇨
SALOME. Om en vecka intar världsartisterna Erika Sunnegårdh, Katarina Dalayman och Michael Weinius Kungliga Operans scen i regissören Sofia Jupithers hyllade uppsättning av Salome. Låt dig fascineras av detta drama om girighet, besatthet och förödande åtrå.

Läs mer:
KONSERT. Sista chansen att köpa biljetter till torsdagens romansafton! Hovsångaren Karl-Magnus Fredriksson och pianisten Magnus Svensson ger, tillsammans med stråkkvartett från Hovkapellet, en konsert på Stora Scenen. Under kvällen bjuds vi med på en resa genom livets skeden – kärlek, avsked och uppbrott – gestaltad som lösryckta bilder ur en film.

Romansafton - som på film

operan.se
JUBILEUM. Inte mindre än 23 svenska regenter har passerat revy under Kungliga Hovkapellets fantastiska resa sedan 1526 - 21 kungar och två drottningar. Det gör Hovkapellet till en av världens äldsta orkestrar. Ikväll firas detta med en jubileumskonsert där orkesterns 105 medlemmar medverkar. Grattis till världens bästa orkester!

Läs mer:
FANFAR. Hurra - det är dags för fanfar igen! I år fyller Hovkapellet 490 år - och det firas med en lunchfanfar varje dag fram till imorgon fredag då en jubileumskonsert går av stapeln.

Läs mer på: operan.se/490
#hovkapellet490
SAMTAL. Vad hände egentligen 1972? Men anledning av föreställningen Nixon in China gästades vi i oktober av Utrikespolitiska Institutet för ett samtal om Nixons besök i Kina -72. Endast 2 föreställningar kvar av denna operasuccé!

Nixon i Kina - Panelsamtal

operan.se