Kungliga Operan
yesterday at 12:07. Facebook
DANS. Missade du Alexanders Ekmans slutsålda dansföreställning Midsommarnattsdröm förra året? Då får du en ny chans på lördag när den magiska föreställningen sänds på SVT2 20.00!

Midsommarnattsdröm på SVT2 lördag kl 20:05

tv.nu
Kungliga Operan
01/18/2017 at 16:18. Facebook
ÄNTLIGEN! Våra populära barnlördagar är tillbaka 4 februari. De passar familjer med barn över 5 år – och kan innebära allt från minikonserter till att prova på balett. Från och med i dag kan du köpa biljetter till dem. Först till kvarn!

På lördagar äger barnen Operan!

operan.se
Kungliga Operan
01/16/2017 at 20:39. Facebook
SMAKPROV. Catharina vill ha sin chef Benny. Men opera VD:n Benny är gift med Veronica som i sin tur har ihop det med en annan man. I nytolkningen av den klassiska operetten Glada änkan står relationer, humor och operettens vara eller icke vara i fokus. Under kvällens premiärsamtal bjöd operasångaren Miriam Treichl - i rollen som Catharina - på ett smakprov ur föreställningen ("Mina läppar han...
View details ⇨
Kungliga Operan
01/16/2017 at 19:47. Facebook
Kungliga Operan
01/16/2017 at 08:47. Facebook
ÄNKAN. På lördag, 21 januari, har operetten Glada änkan premiär. Tillsammans med Elin Rombo, Jeremy Carpenter mfl står Henrik Dorsin i fokus som en av huvudrollerna. Hör Henrik i en intervju i TV4 om operettens vara eller icke vara, premiärnerver och fin- och fulkultur.

Läs mer:

Henrik Dorsin: ”En värld med bara finkultur är fruktansvärd” - Nyhetsmorgon (TV4)

Nyhetsmorgon i TV4 från 2017-01-15: Skådespelaren Henrik Dorsins nervositet inför att spela huvudrollen i operetten Glada änkan. Nyhetsmorgon är TV4:s morgon...

YOUTUBE.COM
Kungliga Operan
01/13/2017 at 15:05. Facebook
INTERVJU. Imorse gästade Henrik Dorsin Gomorron Sverige för att prata om Glada änkan, premiärnerver, operett vs opera och en fiktiv pizzeria i Hökarängen. Se intervjun 1h och 50 min in i sändningen.

Glada änkan har premiär 21 januari.
Läs mer:

Henrik Dorsin gästar Gomorron Sverige

svtplay.se
PREMIÄRSAMTAL. Nyfiken på operetten Glada änkan? Missa då inte premiärsamtalet i Guldfoajén den 16 januari klockan 18.00
Medverkar gör regissör Ole Anders Tandberg, Henrik Dorsin, Miriam Treichl, Jeremy Carpenter, Joakim Unander och Katarina Aronsson. Fri entré. Välkommen!

Premiärsamtal om Glada änkan

operan.se
FEDORA. Ni har väl inte missat vinterns operasnackis - Christof Loys iscensättning av Giordanos Fedora? Endast fyra föreställningar kvar. Vilket innebär att det bara är fyra tillfällen kvar att förföras av Asmik Grigorian och Andrea Carès magiska röster!

"En oemotståndlig operabakelse" SVT Kultur
"Magnifik Fedora" SvD
"Vilka röster" Aftonbladet

Läs mer:
PODD. Följ med Sofia Nyblom bakom kulisserna i Kungliga Operans podd. I den senaste avsnittet får du möta personerna bakom Operans nya uppsättning av den klassiska operetten Glada änkan. I centrum står Sveriges främsta komiker Henrik Dorsin som både skrivit den svenska texten till verket och sjunger en av huvudrollerna; den hårt prövade VD:n Benny Zetterberg. Medverkar gör även regissören Ole...
View details ⇨

Stig in i Änkans värld i Kungliga Operans podd

soundcloud.com
LUNCHKONSERT. Den 13 januari startar våra populära lunchkonserter i Guldfoajén. Ta med en vän eller boka in ett annorlunda affärsmöte och njut av god mat och vacker musik. Först ut är sångaren Maria Matyazova och pianisten Martin Virin med musik av S. Rachmaninov och P. Tjajkovskij.

Lunchpaus i GULDFOAJÉN

operan.se
GOTT SLUT & GOTT NYTT ÅR! Tack för ett spännande 2016 - och välkommen tillbaka till ett fullmatat 2017! Först ut på scen blir Henrik Dorsin som Benny Zetterberg - Operans hårt prövade VD - i operetten Glada Änkan. Premiär 21 januari.

Läs mer:
ADVENT. Det fjärde ljuset är tänt och vi njuter av julstämningen! Inget säger jul på Operan som vår egen Nötknäppare som utspelar sig i Elsa Beskows magiska värld. På scenen finns inte bara Petter, Lotta och Farbror Blå utan även hunden Prick som spelas av pudlarna Echo och Ella. Vi har träffat Ella och hennes matte Anette.

Vill du förlänga julen? Ta del av vårt erbjudande på La Bohème. [...
View details ⇨
GRAMMIS. Vi är mycket stolta att kunna meddela att Kungliga Hovkapellet tillsammans med chefsdirigent Lawrence Renes är nominerade i kategorin ”årets klassiska 2017” för deras album ”Franz Schreker – Orchestral Music From the Operas”. Stort grattis! Grammisgalan går av stapeln 28 februari och vi håller tummarna för vinst!
RECENSIONER. Stående ovationer och ett applådtack som inte ville ta slut vid premiären av Giordanos Fedora i lördags!
"Magnifik Fedora" SvD
"Vilka röster!" Aftonbladet
"Brava, brava, brava!" Operamagazine, Nederländerna
ADVENT. Det tredje ljuset är tänt och julen står för dörren. Vi längtar redan till den 21 januari då Henrik Dorsin sjunger ut i operettpremiären av Glada Änkan. Som Operans VD Benny Zetterberg får han ta sig an både stora och små utmaningar. Se själv…

Läs mer:
PREMIÄR. Idag går ridån upp för Skandinavien-premiären av Giordanos opera Fedora.1883 spelade megastjärnan Sarah Bernhardt Fedora i talpjäsen på Operans gamla scen. 2016 är det coola sopranen Asmik Grigorian som intar scenen som den ryska furstinnan - och om ryktet från genrepet talar sanning kommer det bli en föreställning att minnas! #toitoitoi

Läs mer:
GLADA ÄNKAN. På söndag får du veta mer om vårens operettpremiär i en personlig intervju med opera VD:n "Benny Zetterberg" i adventskalendern. Att Benny är VÄLDIGT lik Henrik Dorsin - aktuell med en av huvudrollerna i operetten Glada Änkan - är såklart en ren slump...

Läs mer om Glada Änkan:
JOBB. Kungliga Operan söker ständigt nya duktiga medarbetare. Just nu söker vi bland annat en driven ljusmästare. Är du eller någon du känner den vi söker?

Är du vår nya medarbetare?

operan.se
SAMTAL. Välkomna på premiärsamtal om Umberto Giordanos opera Fedora ikväll 18.00 i Guldfoajén. Hör regissören Christof Loy berätta som föreställningen och möt dirigenten Tobias Ringborg och Operans dramaturg Katarina Aronsson. Fri entré!

Premiärsamtal: Fedora

operan.se
ADVENT. Det andra ljuset i adventsljusstaken är tänt och julen står för dörren. Varje advent släpper vi en film om livet på Operan. Idag får ni möta den italienska stjärntenoren Andrea Carè som var Luciano Pavarottis sista elev. Just nu aktuell i Umberto Giordanos Fedora som har premiär 10:e december på Operan.

Vi vill också passa på att ge våra följare ett fint adventserbjudande till Fedora...
View details ⇨