Hou jij ook zo van mooie auto’s? Doe dan op zaterdag 23 september mee met de rally Rijdentegenkanker. Rijd samen met andere autoliefhebbers een schitterende route over kronkelende weggetjes in de prachtige natuur. Het start- en vertrekpunt is Rotterdam. We garanderen dat je een prachtige dag hebt én je steunt tegelijkertijd KWF Kankerbestrijding.

Kijk op [ Mi8.ly Link ]
Hou jij ook zo van mooie auto’s Doe dan op zaterdag 23

Timeline Photos

De vooruitzichten bij eierstokkanker zijn niet goed. Vaak komt de ziekte na behandeling weer terug.

Onderzoeker van de week Harry Dolstra (Radboudumc) wil hier iets aan doen. Hij onderzoekt speciale immuuncellen die de tumor te lijf kunnen gaan.

In deze rubriek kun je, na een korte zomerstop, vanaf medio augustus weer nieuwe, inspirerende verhalen van kankeronderzoekers lezen.
De vooruitzichten bij eierstokkanker zijn niet goed Vaak komt de ziekte na

Onderzoeker van de week: Harry Dolstra - KWF Kankerbestrijding

mi8.ly
Daphne Riupassa
Meta van der Hurk
Anja Timmermans-Snijders
Laura: 'In eerste instantie zou ik de halve marathon puur voor mezelf lopen. Tot ik zag dat je ook met #teamkwf mee kan doen. Zo kan ik ook wat voor een ander betekenen. Ik denk maar zo 'alle kleine beetjes helpen' toch?'

'Met veel hulp van mijn lieve opa heb ik een mooi bedrag voor KWF opgehaald. Nu ben ik een mooie prestatie en ervaring rijker'. [ Teamkwf.nl Link ]
Laura: 'In eerste instantie zou ik de halve marathon puur voor mezelf

Timeline Photos

Tenniscoach en voormalig captain NL Davis Cup Team Tjerk Bogtstra:'Zelf heb ik mijn moeder aan deze vreselijke ziekte verloren. Met de donaties via Tennis4life hoop ik dat er nog meer onderzoek verricht kan worden.'
Tenniscoach en voormalig captain NL Davis Cup Team Tjerk Bogtstra:'Zelf heb ik

Tennis4life ambassadeur Tjerk Bogtstra

FACEBOOK.COM
Voor een landelijke campagne (televisie) van KWF Kankerbestrijding zoeken wij mensen (man/vrouw) met een migratie achtergrond die op dit moment met kanker te maken hebben, onder behandeling zijn en van wie de toekomst onzeker is. We zoeken positieve mensen die ondanks de onzekerheid, het nu en de toekomst nog met hoop, liefde en passie benaderen.

Sta jij ervoor open om hier met ons over te... View more »
Voor een landelijke campagne televisie van KWF Kankerbestrijding zoeken wij mens

Timeline Photos

Vincent Bloothoofd
Wim En Joke Coort
Josje Bos
Van 18 tot en met 21 juli barst de 101ste #Vierdaagse weer los in Nijmegen! Vier dagen lang wandelen tienduizenden wandelaars in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. We wensen alle wandelaars die voor KWF hun wandelschoenen hebben aangetrokken heel veel plezier en succes! Meer over wandelen voor #kwf [ Bit.ly Link ]
Van 18 tot en met 21 juli barst de 101ste Vierdaagse weer

Timeline Photos

Thea Van T Loo
Willy Pleiter
Tonnie Verheijen
TEAM KWF is een unieke hardloopervaring ontwikkeld door KWF Kankerbestrijding. Als deelnemer ren je samen met ons voor het leven en tegen kanker. Experts, topsporters en BN'ers stomen jou en je teamgenoten klaar voor (een deel) van de Marathon Eindhoven.

Ga jij de uitdaging samen met ons aan? Schrijf je dan in en kies je afstand!
TEAM KWF is een unieke hardloopervaring ontwikkeld door KWF Kankerbestrijding Al

Team KWF Eindhoven

EVENT - facebook.com
Fam Veldkamp
Hyperthermie is het verhitten van tumoren tot 40-42 graden. Bij deze temperatuur zijn kankercellen gevoeliger voor chemotherapie en bestraling. Waarom dat zo is, is niet goed bekend.

Prof. Roland Kanaar (Erasmus MC) doet daarom onderzoek naar de moleculaire werking van hyperthermie. Met deze kennis kan de behandeling nog verder verbeterd worden.
Hyperthermie is het verhitten van tumoren tot 40 42 graden Bij deze

Onderzoeker van de week

mi8.ly
Toos Schouwenaars
Corry De Bouter-vd Haar
Elly Matla
Bram en Dora over kadoneren voor KWF: 'Vanwege onze verjaardagen gaven we een groot feest om het leven samen te vieren. Je krijgt dan een hoop zinnige maar ook onzinnige kado’s. Omdat we regelmatig vrienden en kennissen hoorden over ervaringen met kanker, besloten we een gift te vragen voor KWF. Zo dragen we met al onze gasten een steentje bij.'
Meer over donaties vragen in plaats van kado's
Bram en Dora over kadoneren voor KWF: 'Vanwege onze verjaardagen gaven we

Timeline Photos

Rina Van Gils
Marie-Louise van Kruchten
Rita Dekkers-Schoordijk
Eigenlijk is het heel logisch: zo fit mogelijk een operatie ingaan om hier weer zo goed mogelijk uit te komen. Toch gebeurt dit te weinig. Daar komt nu verandering in. Al vóór de operatie krijgt de patiënt intensieve training, gecombineerd met optimale voeding, mentale ondersteuning en indien van toepassing hulp bij stoppen met roken. Prehabilitatie wordt dat genoemd. KWF-onderzoekers Gerrit... View more »
Eigenlijk is het heel logisch: zo fit mogelijk een operatie ingaan om

Fit klaargestoomd voor de operatie :: gezondheid

gezondheid.eenvandaag.nl
Peter Steegs
Joke van Veldhoven
Vera Spreksel
GTST-acteur en DJ Ruud Feltkamp: ‘1 op de 3 mensen krijgt de diagnose kanker. Met TEAM KWF kan ik nu echt iets doen: we halen geld op voor onderzoek en komen zo dichterbij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.’

We zijn ontzettend trots dat Ruud ambassadeur is van TEAM KWF. We wensen hem veel succes met zijn training. Ook meerennen met de Marathon Eindhoven of de Utrecht... View more »
GTST acteur en DJ Ruud Feltkamp: ‘1 op de 3 mensen krijgt

Timeline Photos

De laatste tijd komt de term ‘sjoemelsigaret’ veel in het nieuws voorbij. Maar wat is die sjoemelsigaret eigenlijk? Meer info: bit.ly/sjoemelsigaret
De laatste tijd komt de term ‘sjoemelsigaret’ veel in het nieuws voorbij

De sjoemelsigaret

FACEBOOK.COM
Chantal Heuvelmans
Robert Takken
Marga Rutten
Huidkankerpatiënt steeds jonger: zelfs twintigers. Dit komt vaak door onverstandig zonnen. Geniet van de zon, maar bescherm ook je huid. #funinthesun & #smerenklerenweren
Huidkankerpatiënt steeds jonger: zelfs twintigers Dit komt vaak door onverstandi

Huidkankerpatiënt steeds jonger

mi8.ly
Mijntje Nagel-Mulder
Rina Van Gils
Dicky Martens-Roffel
KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society posted on 07/07/2017
KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society posted on 07/07/2017

KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society's cover photo

Martin van Dijk
Heleen van Alphen
Sommige mensen laten geen darmonderzoek doen nadat er bloed in hun ontlasting is gevonden tijdens het bevolkingsonderzoek.

Prof. Henk van Weert, promovenda Lucinda Bertels en dr. Bart Knottnerus bestuderen de redenen achter die keuze.
Sommige mensen laten geen darmonderzoek doen nadat er bloed in hun ontlasting

Onderzoekers van de week

mi8.ly
Melissa Van Buren
Henny Oosten
Wilma Roks-Brouwers
Aanstaande vrijdag maakt golfclub Crossmoor zich op voor een spectaculair #Golf4life toernooi. Topamateurs Marc van Kimmenade en Stephen Theunissen lopen 101 holes en er wordt een wedstrijd gespeeld op de champion course. Naast dit mooie toernooi worden er ook leuke side events georganiseerd. De opbrengst van Golf4life gaat direct naar belangrijk kankeronderzoek. Wil je hierbij aanwezig zijn... View more »
Aanstaande vrijdag maakt golfclub Crossmoor zich op voor een spectaculair Golf4l

Golf4life Crossmoor op 7 juli

FACEBOOK.COM
Hoera! Een grote mijlpaal voor het Eigenlijk best gek, hè? - TEAM! Op korte termijn verdwijnt tabakswaar uit het zicht om kinderen te beschermen. Meer info: [ Bit.ly Link ]
Hoera Een grote mijlpaal voor het Eigenlijk best gek hè TEAM Op

Timeline Photos

Anneke Brugman
Gea Katerberg
Elizabeth Deinum
De warme, zonnige zomerdagen zijn weer begonnen! KWF overhandigde Kamerleden vandaag een ‘smeren, kleren, weren’-pakketje om ze een zonnig reces te wensen & aandacht te vragen voor beschermd zonnen.
De warme zonnige zomerdagen zijn weer begonnen KWF overhandigde Kamerleden vandaag een

Smeren, kleren, weren!

FACEBOOK.COM
Annette Cleij
Zaterdag 8 juli gaat onder andere zesvoudig Nederlands snowboardkampioen Bibian Mentel - snowboarder tijdens de Snow Obstacle Run de uitdaging aan voor #kwf en de Mentelity Foundation.

Wil jij deel uitmaken van ons speciale KWF-team? Sponsor Össur sponsort de helft van de inschrijfkosten van de eerste 100 deelnemers. Meld je hier aan:
[ Kentaa.com Link ]
Zaterdag 8 juli gaat onder andere zesvoudig Nederlands snowboardkampioen Bibian

Timeline Photos

Lien Vanos
Elly de Groot
Marion Pel
“Ik wilde zijn hand vasthouden, hem laten voelen dat ik bij hem was. Maar door de pijn ging dat niet meer.” Wilma Mateman (56) verloor haar beste vriend. Hij overleed na een kort en hevig ziekbed aan huidkanker. Dit weekend levert ze een grote bijdrage aan de SamenLoop Doetinchem. Ze is assistent-penningmeester, lid van de commissie Ceremonies en secretaris. Maar tijdens de Kaarsenceremonie is... View more »
“Ik wilde zijn hand vasthouden hem laten voelen dat ik bij hem

'In zijn ogen zag je de machteloosheid'

samenloopvoorhoop.nl
Jannie Hoekstra
Tonnie Verheijen
Petra Visser Verburg