Weet jij wat er allemaal in een sigaret zit?
Wil van Lier
Monique Pelle
Janine Nuttycombe
Ieder nadeel heeft zijn voordeel. En dat is precies het geval bij melanoom-patiënten die immuuntherapie krijgen en vitiligo als een soort bijwerking hebben.

Met steun van KWF en Alpe d'HuZes onderzoekt prof. dr. Rosalie Luiten de relatie tussen de huidaandoening vitiligo en melanoom aan het AMC. “Vitiligopatiënten hebben drie keer minder vaak melanoom of een andere vorm van huidkanker.”
Ieder nadeel heeft zijn voordeel En dat is precies het geval bij

Onderzoeker van de week: prof. dr. Rosalie Luiten

mi8.ly
Johan Belle
Rieky Goosens
Margaret van Vugt
Een prachtig voorbeeld van een sterke moeder-zoon band in moeilijke tijden.

Daniel: “Begin oktober is mijn moeder teruggekomen van vakantie met een griep die na flink wat weken niet wegging. Na onderzoek was de diagnose blindedarmkanker. Daarmee is eigenlijk gelijk je wereld op zijn kop gezet. Ze probeert nu langzaam te herstellen van de zware operatie. Nadat mijn opa, vlak na zijn pensioen,...
View details ⇨
Een prachtig voorbeeld van een sterke moederzoon band in moeilijke tijden
Louis Schlangen
Willy Helmers-Eelman
Peter Tiel Groenestege
Geef jij het goede voorbeeld?
Gusta Buijs
Teun Stam
Peter Keff
Rens Raemakers (25) had als kind al een droom: Kamerlid worden. In 2010 kreeg hij als 18-jarige student een enorme klap te verwerken. “Ik bleek zaadbalkanker te hebben, met uitzaaiingen in longen, lymfe en lever.” Overlijden aan kanker? “Onmogelijk!” dacht hij. Ondanks tien chemokuren, vier operaties en twee stamceltransplantaties waren zijn overlevingskansen gezakt naar 30 tot 50 procent....
View details ⇨
Rens Raemakers 25 had als kind al een droom Kamerlid worden In
Anita van der Meulen
Peter Harreman
Jolanda Hendriks-Medze
Echte vrienden zijn er voor elkaar, óók in moeilijke tijden.

Wai: “Marco is een vriend die ik heb leren kennen op het volleybalveld. Begin december hoorde ik dat hij darmkanker heeft. Mijn eerste reactie was, het zal toch niet waar zijn. Door de ziekte komen we dichter bij elkaar. Je geeft om elkaar en de band wordt hechter. Je probeert een hart onder de riem te steken. Hij gaat er heel...
View details ⇨
Echte vrienden zijn er voor elkaar óók in moeilijke tijden
Monika Birk
Wilma Zuiderwijk
Gerda Breepoel
Eigenlijk best gek, op de basisschool het woordje 'peuk' leren lezen. Zie jij ook iets geks wat te maken heeft met roken? Laat het ons weten in een reactie.
Ans Houben
Magda van Tellingen
Jan van Staveren
“Elke keer als de lente begint en ik de eerste bos-anemoontjes zie, denk ik: dat heb ik toch maar mooi weer gehaald”. Anny heeft de ziekte van Kahler, een vorm van beenmergkanker. Het lopen met lotgenoten in de natuur geeft ze veel steun. “Iedereen is er voor elkaar. De mensen zijn zo close, behulpzaam en vriendelijk.”. Inmiddels heeft het echtpaar ruim twaalf SamenLopen bezocht en dat zorgt...
View details ⇨
Elke keer als de lente begint en ik de eerste bosanemoontjes zie

“Het is heel bijzonder om met 1500 mensen samen één te zijn”

samenloopvoorhoop.nl
Wilma de Bruin
Gerda Sommen
Jude Kelch
Goedemorgen, het is een echte ZONdag! Doe je mee met de #rotterdammarathon, speel je tenniscompetitie, of sta je langs de lijn? Vergeet niet te smeren, kleren, weren. Zie ook:
Goedemorgen het is een echte ZONdag Doe je mee met de rotterdammarathon
Brenda Van der Hijden
Brenda Van der Hijden
Maarten van der Weijden is gefinisht na 12 uur lang zwemmen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Samen met de andere zwemmende helden heeft hij € 16.286 opgehaald voor KWF. Wat een topprestatie! Heel erg bedankt!
Maarten van der Weijden is gefinisht na 12 uur lang zwemmen in
Cor van der Plas
Dennis Brouwer
Teun Stam
Maarten van der Weijden heeft maar liefst 12 uur lang gezwommen voor KWF en gaat nu finishen! Wat een enorme prestatie. Respect!
Maaike Temel
Melissa van Wamel
Lucy Flierjans
Maartens marathon gaat van start!
Marjo Van de Zande-Duijster
Bep Post
Margo Waaijer Ben Bakker
Vanaf nu verkrijgbaar, de Best gek hè, trui! Help jij om onze campagne extra kracht bij te zetten? Bezoek de webshop voor een trui in jouw maat.
Vanaf nu verkrijgbaar de Best gek hè trui Help jij om onze

Bestel een Best gek hè, trui

shop.eigenlijkbestgek.nl
Marga Toonen-volman
Betty Rademaker-Goeree
Martha van der Smissen
Olcay Gulsen kan niet zwemmen, maar toch start ze op 17 mei een triatlon tijdens #marathontegenkanker. RTL Boulevard filmde haar 2e zwemles: [ Rtlnieuws.nl Link ]
Olcay Gulsen kan niet zwemmen maar toch start ze op 17 mei

Olcay Gulsen op zwemles voor KWF

rtlnieuws.nl
Susanne Daanen-van Der Wal
Myrthe Meuwissen
Veel kinderen met kanker ervaren angst en stress tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Vooral op de momenten dat ze alleen zijn.

#Onderzoekervandeweek Peter Bosman (Centrum Wiskunde & Informatica) ontwikkelt een grensverleggende robotvriend die kinderen geruststelt, afleidt en voorbereidt op wat ze te wachten staat: "Hoe minder eng een ziekenhuiservaring, hoe beter de uitkomst.”

Binnen...
View details ⇨
Veel kinderen met kanker ervaren angst en stress tijdens hun verblijf in

Onderzoeker van de week: Peter Bosman

mi8.ly
Monika Birk
Ans de Haan
Johanna Voornhout
Vrijdagavond 20.00 uur gaat Maarten van der Weijden 12 uur lang zwemmen voor KWF. Maar... hij heeft een zere schouder. Hoe gaat het nu?
Gea Katerberg
Ad Maas
Jacky Roozen
Vrijdagavond gaat Maarten Van Der Weijden 12 uur lang zwemmen voor kankeronderzoek. Edward en zijn zwemteam uit Budel zwemmen met Maarten mee. Heel veel succes!

Edward: ‘Mijn zwager en een goede vriend zijn beiden overleden aan kanker. Hardlopen kan ik niet, maar zwemmen wel. Ik doe mee om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor meer onderzoek naar deze ziekte’.
Vrijdagavond gaat Maarten Van Der Weijden 12 uur lang zwemmen voor kankeronderzoek
Ellie Podde
Gerda Sommen
Wilma de Bruin
Hoe fijn zou het zijn als we er samen voor kunnen zorgen dat dit stopt en dat kinderen niet meer beginnen met roken. Volg het Eigenlijk best gek, hè? - TEAM op weg naar een Rookvrije Generatie!
Hoe fijn zou het zijn als we er samen voor kunnen zorgen
Jan van Vliet
Monika Birk
Elly Tulling
Patiënten met baarmoederhalskanker hebben een betere overlevingskans wanneer ze naast bestraling ook hyperthermie krijgen. Maar hoe krijg je een zo groot mogelijk effect van deze combinatie?

Dr. Arlene Oei promoveerde vorige week op dit door KWF gefinancierde onderzoek. Ze deelt graag haar mooie resultaten met donateurs.
Patiënten met baarmoederhalskanker hebben een betere overlevingskans wanneer ze

Hyperthermie bij baarmoederhalskanker

mi8.ly
Carla van der Werff
Mariette Sillen-Teunissen
Dick de Jong
Een triatlon doen, terwijl je niet kunt zwemmen? Olcay Gulsen vertelt vandaag in RTL Live waarom zij dit doet op 17 mei. Meer weten over Olcay's triatlon of met haar meedoen? [ Marathontegenkanker.nl Link ]
Een triatlon doen terwijl je niet kunt zwemmen Olcay Gulsen vertelt vandaag
Suzanne Boer
Arno Looijen
Amber Zwart