Samen met Hi-Tec geeft KWF startbewijzen voor sponsorlopers van de Nijmeegse Vierdaagse weg. Hi-Tec is de hoofdsponsor van de 101ste Nijmeegse Vierdaagse, die op 18 juli van start gaat. Kans maken op een gratis startbewijs en met jouw sponsorbedrag bijdragen aan kankeronderzoek? Ga naar [ Thewalkoftheworld.nl Link ]

De actie loopt tot vrijdag 27 januari 12u. De winnaars krijgen dezelfde dag...
View details ⇨
Sterren Stage: Een online uitzending over de toekomst van kankerbestrijding.

Meer informatie of het evenement bijwonen? bit.ly/Sterren-Stage
Hebe: ‘Mijn deelname aan Alpe d’HuZes geeft me de overtuiging dat ik er niet voor niets nog ben’.

‘Je voelt het verdriet op de berg, maar ook de eensgezindheid om er sámen voor te gaan. En de kracht die je in staat stelt boven jezelf uit te stijgen. Als we dan over de finish gaan, laten we onze tranen de vrije loop, voelen we ons enorm trots en houden we elkaar héél stevig vast’.

Op 1 juni...
View details ⇨
David Bowie-fan? Om geld in te zamelen voor kankeronderzoek veilt het Groninger Museum de prachtige banners die voor de tentoonstelling over David Bowie zijn gemaakt. De totale opbrengst is voor KWF.

Bekijk de banners op de veilingsite: [ Mi8.ly Link ]
De heilige graal binnen de kankerbestrijding is een medicijn dat kankercellen doodt, maar normale cellen met rust laat.

#Onderzoekervandeweek dr. ir. Floris Foijer bestudeert kankercellen met een afwijkende hoeveelheid DNA. Hij onderzoekt of deze eigenschap is uit te buiten: "Als we deze cellen specifiek kunnen doden, dan hebben we een hele selectieve behandeling in handen."

Onderzoeker van de week: Floris Foijer

mi8.ly
Best (te) gek: wij zijn genomineerd voor de Gouden Loeki 2016!

Onze ‘Eigenlijk best gek, hé’ campagne wil kinderen beschermen tegen verleidingen om te beginnen met roken. Dit door te laten zien hoe normaal we nog omgaan met een dodelijk product. Met deze campagne zijn we op weg naar een Rookvrije Generatie. Het winnen van de Gouden Loeki geeft een extra boost aan het verspreiden van onze...
View details ⇨

Ster Gouden Loeki Jaarverkiezing 2016

stemmen.stergoudenloeki.nl
Zoals Karin Bloemen al verklapt: hier wil je bij zijn! 30 januari is het tijd voor Sterren Stage in de RAI in Amsterdam. Toponderzoekers en BN’ers als Ali B, Ruud Feltkamp, Natasja Froger en Karin Bloemen geven daar begrijpelijke antwoorden op vragen over kanker. Bestel je kaartje hier: [ Bit.ly Link ]
Nieuw onderzoek wijst uit dat de economie gebaat is bij een effectieve inzet van tabaksontmoediging.

Aantal doden door roken blijft toenemen, zegt de WHO

nos.nl
Nieuwe hoop voor vrouwen met het agressieve borstkankertype BRCA1-like.

#Onderzoekervandeweek Sabine Linn is ervan overtuigd dat hoge dosis chemotherapie met stamceltransplantatie veel effectiever is dan de huidige behandeling. Ze is daarom een grote Europese studie gestart.

Het onderzoek wordt medegefinancierd uit de opbrengsten van Alpe d'HuZes en was in het nieuws vanwege de...
View details ⇨

Onderzoeker van de week: Sabine Linn

mi8.ly
Vandaag heeft TEAM KWF € 10.500 opgehaald voor onderzoek naar alvleesklierkanker tijdens Saucony Egmond Halve Marathon. Hoofdonderzoeker Marc Besselink (niet op de foto) zal het onderzoek leiden. Bedankt voor jullie inzet!
We wensen alle TEAM KWF lopers heel veel succes met hun uitdaging tijdens de Saucony Egmond Halve Marathon. Deze helden gaan de strijd met de elementen aan voor een betere behandeling tegen alvleesklierkanker. Zet 'm op! Meer info
Geweldig nieuws over de behandeling van huidkanker. Het Antoni van Leeuwenhoek behandelde vandaag een patiënt met melanoom voor het eerst met het herpesvirus. Door dit virus aan te passen, doodt het nu kankercellen in het lichaam.

Artsen gaan huidkanker te lijf met het koortslipvirus

nos.nl
Presentatrice Mirella van Markus is vandaag jarig en vraagt een kadonatie voor KWF. Wil je weten wat kadoneren is, luister dan hier het gesprek op 100% NL: [ Mi8.ly Link ]

Kadoneren

mi8.ly
Joost van Kempen (33) wilde, naast zijn werk bij een bank, iets nuttigs doen voor anderen. Zo werd hij vorig jaar penningmeester bij SamenLoop Amsterdam. Dit evenement maakte veel indruk en daarom zet hij zich nu vrijwillig in als financieel expert om zo andere SamenLopen te ondersteunen.

'Ik wil iets betekenen voor anderen'

samenloopvoorhoop.nl
Wat zijn we dankbaar dat we met ruim 6.200 lampionnen de Afsluitdijk konden verlichten. En wat een mooi gezicht was het. Nog niet gezien? Bekijk hier de aftermovie!
De livestream van zojuist was niet goed verstaanbaar. We hebben zo snel mogelijk een betere versie voor jullie gemaakt, zodat je het resultaat van deze mooie avond toch goed kunt bekijken. Dit is deel 2 van de stream.

Volgende week volgt een compilatievideo van de hele avond met extra beelden.
De livestream van zojuist was niet goed verstaanbaar. We hebben zo snel mogelijk een betere versie voor jullie gemaakt, zodat je het resultaat van deze mooie avond toch goed kunt bekijken.

Volgende week volgt een compilatievideo van de hele avond met extra beelden.