Danny van Brenk was 32 toen hij 3 jaar geleden de diagnose galwegkanker kreeg. Voor deze zeldzame vorm van kanker zijn weinig behandelmogelijkheden.

Danny zette zich de laatste jaren hard in om een experimentele behandeling met een leverpomp uit de VS naar Nederland te halen. KWF financiert een patiëntenstudie aan het Erasmus MC om dit mogelijk te maken.

Dankzij crowdfunding kon Danny een...
View details ⇨

Leverpomp tegen uitzaaiingen - KWF Kankerbestrijding

mi8.ly
Unieke stap; KWF doet aangifte tegen de tabaksindustrie. Het gaat om de 4 grootste tabaksproducenten in Nederland (Philip Morris International, British American Tobacco, Imperial Tobacco Benelux en Japan Tobacco International). Deze fabrikanten produceren en verkopen gezamenlijk bijna alle grote merken sigaretten die in Nederland op de markt zijn. Lees meer over de aangifte van KWF [ Mi8.ly...
View details ⇨

KWF doet aangifte tegen de tabaksindustrie

mi8.ly
Kanker bestrijden met cholesterolverlagers?

Marc Vooijs onderzoekt of deze veelgebruikte medicijnen in staat zijn om glioblastomen (agressieve hersentumoren) gevoeliger te maken voor bestraling.

Dit Unieke Kansen-project wordt gefinancierd uit de opbrengst van Alpe d'HuZes.

Onderzoeker van de week: Marc Vooijs

mi8.ly
Onze tv-show 'Marathon tegen kanker' wordt op 17 mei opgenomen in Alkmaar! Het Waagplein staat tijdens de show compleet op z’n kop als hier 3 bijzondere acties finishen. Iedereen kan meedoen, als supporter of deelnemer aan een van de acties. Lees meer: [ Bit.ly Link ]
Deze stoere honden hebben wel een bedankje verdiend. Onder de teamnaam Pink Workingtest apporteerden ze samen met hun baasjes ruim 10.000 euro voor kankeronderzoek bij elkaar.
Namens KWF: bedankt allemaal!
De deelnemers van #teamkwf hebben een prachtig bedrag van 126.104,83 euro opgehaald voor borstkankeronderzoek. Iedereen heel erg bedankt voor jullie inzet!
Vandaag is het zover: meer dan 200 deelnemers gaan met TEAM KWF meedoen aan de Utrecht Marathon. Met hun sportieve uitdaging zamelen ze geld in voor borstkankeronderzoek. Heel veel succes allemaal! Zet 'm op! #teamkwf
Veel kankerpatiënten hebben nog lang na de behandeling klachten. Oprechte steun uit de omgeving is dan heel waardevol.

Laat jouw dierbare weten dat je aan hem of haar denkt.

Stuur een gratis kaartje

mi8.ly
Het is een wrange paradox: om te bepalen of een hersentumor acuut verwijderd moet worden, is een operatie nodig. De patiënt zit dus sowieso vast aan een zware ingreep.

Neuroradioloog Marion Smits onderzoekt in het Erasmus MC of de agressiviteit van hersentumoren ook minder ingrijpend in kaart is te brengen. Hoe? Met geavanceerde MRI-technieken zoals pMRI, DTI en CEST. Lees het interview met...
View details ⇨

Hersentumordiagnostiek zonder operatie

mi8.ly
Weet jij al wat je morgen gaat stemmen? Stem voor goede kankerbestrijding! Lees wat de partijprogramma’s hier over zeggen [ Mi8.ly Link ]
Stophulp, hogere accijnzen, minder verkooppunten of goede voorlichting? Hoe wil de politiek onze jeugd rookvrij laten opgroeien? KWF heeft de verkiezingsprogramma's op dit punt bekeken en de uitkomsten op een rijtje gezet. Ontdek hier wat de partijen willen doen voor een Rookvrije Generatie:

Hoe rookvrij is jouw politieke partij?

mi8.ly
Jongeren met kanker gezocht!

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar en ben jij een (ex-)kankerpatiënt? Dan hebben we jouw hulp nodig! Wij zijn Kirsten en Iris, twee studenten Communicatie en Multimedia Design. Momenteel studeren we af bij KWF Kankerbestrijding. We zijn bezig met een opdracht waarbij we jongeren met kanker zo veel mogelijk willen helpen!

Heb je kanker (gehad)? Dan zijn wij benieuwd...
View details ⇨
Acht jaar geleden werd er bij Lein Lievense (66) prostaatkanker ontdekt. Momenteel wordt hij behandeld voor blaaskanker. Toch weerhoudt dit hem niet om in actie te komen. Dit jaar wordt de eerste SamenLoop voor Hoop in Zeeland georganiseerd en Lein heeft een grote rol op zich genomen. “Dit is toch fantastisch?!”

“Mensen met kanker zijn ziek, maar niet zielig”

samenloopvoorhoop.nl
'Mijn vader vindt het ontzettend gaaf dat we met zoveel mensen meedoen aan TEAM KWF. Rennen voor kankeronderzoek is het minste wat ik voor hem kan doen’.

Vier maanden geleden kreeg de vader van Saskia te horen dat hij kanker heeft. Ze besloot iets te doen en meldde zich aan voor TEAM KWF. Samen met haar nichtje en studentenvereniging loopt ze tijdens de Utrecht Marathon op 19 maart voor...
View details ⇨
Lars (9): 'Ik heb van opa leren schaatsen. Toen hij ziek werd zei de meester 'dan ga je toch voor opa schaatsen'. Dat vond ik een goed idee'.

Voor zijn opa Piet heeft Lars maar liefst 50 km geschaatst op de Weissensee. In iets meer dan 4 uur heeft deze kanjer de finish gehaald. Een ontzettend mooie prestatie waarbij hij meer dan 4.000 euro voor KWF heeft opgehaald. We zijn supertrots op hem!...
View details ⇨
Endeldarmtumoren zijn vanwege hun ligging moeilijk te verwijderen. Chirurg Jurriaan Tuynman onderzoekt in het VUmc een nieuwe methode, waardoor hij beter bij de tumor kan. Dat verkleint de kans dat tumorcellen achterblijven.

In het kader van de internationale #darmkankermaand doet dr. Tuynman als #Onderzoekervandeweek zijn verhaal.

Onderzoeker van de week: dr. Jurriaan Tuynman

mi8.ly
D66, VVD & CU zijn voor een goede aansluiting van lichamelijke en psychologische zorg. Wat zeggen de anderen? KWF zocht het uit! Bekijk de vergelijking van de verkiezingsprogramma's op: [ Mi8.ly Link ]
“Elke euro draagt bij aan betere behandelmethoden. Daar ben ik me terdege van bewust. In 1997 had onze zoon Kees 2% kans om te overleven. Nu waren zijn kansen veel beter geweest. Die vooruitgang, daar kun je zelf aan bijdragen, ook door te collecteren.”

Collecteer jij ook mee in jouw buurt?

bit.ly