FBVideoDownloader.info is a facebook video downloader online, this tool helps you download facebook videos by grabs direct links to download and save for free
Lucka 3 i vår julkalender: Årets kanske mest tårdrypande filmklipp! TACK Jonas Monsén, speciallärare på Fryshusets Gymnasium. Varje dag gör han ett fantastiskt jobb. Därför ville vi i höstas överraska honom med tårtkalas på skolgården. Tack Jonas för allt du gör! Tack ALLA ni lärare som kämpar varje dag! Tillsammans gör vi skillnad <3
Lärarförbundet
yesterday at 05:33. Facebook
Lucka 2 i julkalendern: Förskolläraren Ebba Hildén skrev vårt mest lästa blogginlägg i år. Förskolan är en verksamhet som fokuserar på barns lärande och utveckling och kräver professionella lärare. Mycket mer än enbart barnpassning...

Som förskollärare ”passar jag inte bara barn”

lararforbundet.se
Lärarförbundet
12/01/2016 at 18:44. Facebook
De internationella skolundersökningarna haglar just nu, i veckan TIMSS och nästa vecka är det dags för PISA. Men oavsett vad mätningar säger måste lärare få rätt resurser för att ge alla elever rätt stöd.
Lärarförbundet
12/01/2016 at 15:00. Facebook
På tisdag redovisas PISA-resultaten från de undersökningar som samlades in under 2015. Men vad mäter och visar egentligen PISA? Vi reder ut begreppen.

PISA 2015 | Lärarförbundet

lararforbundet.se
Lärarförbundet
12/01/2016 at 05:20. Facebook
December och dags för en återblick på året i vår julkalender!

Lucka 1: Lärarna krävde administrativ avlastning för att hinna fokusera på kärnuppdraget. En månad efter vårt besök hos Stefan Löfven presenterade regeringen en satsning på 329 miljoner kronor på att anställa just lärarassistenter.

Statsministern tog emot lärarnas förslag om avlastning

lararforbundet.se
Lärarförbundet
11/30/2016 at 19:01. Facebook
Ida gjorde lärarpraktik i Singapore. "Jag har fått många nya idéer och perspektiv på hur olika skolsystem fungerar." Känner du till några bra skollösningar som vi kan lära av från andra länder?

Praktik i Singapore gav nya perspektiv | Lärarnas Nyheter

lararnasnyheter.se
Lärarförbundet
11/30/2016 at 17:49. Facebook
Givetvis ska vi glädjas åt resultatet i Timss, men låt oss slippa detta som ett argument för ytterligare reformer som saknar stöd i forskning och beprövad erfarenhet. "Det viktiga nu är att ha fortsatt fokus på det som bygger kvalitet. Det handlar om att fokusera på undervisningen."

Trendbrott och bekräftelse på vårt dedikerade arbete

lararforbundet.se
Lärarförbundet
11/30/2016 at 16:44. Facebook
Rektorer tycker att fokus på PISA är för stort. En majoritet tycker dessutom inte att Pisa mäter det svenska elever lär sig i skolan. Vad tycker du?

Två av tre rektorer: Är för stort fokus på Pisa

svt.se
Lärarförbundet
11/29/2016 at 17:02. Facebook
Upplever du som lärare att du fått andra förutsättningar för ditt läraruppdrag sedan förra PISA-mätningen 2013?

1. Jag har fått sämre förutsättningar
X. Jag har fått bättre förutsättningar
2. Egen kommentar____________
Lärarförbundet
11/29/2016 at 11:12. Facebook
För första gången sedan 1995 bryts en fallande kurva i elevresultaten. Det visar den internationella studien TIMSS.

"Äntligen ser vi resultaten av lärare och elevers dedikerade arbete i Sveriges skolor. Men det är viktigt att politikerna inte slår sig till ro" säger Johanna Jaara Åstrand om resultaten till SVT.

”Viktigt att politikerna inte slår sig till ro”

svt.se
Lärarförbundet
11/28/2016 at 17:07. Facebook
PISA-resultaten offentliggörs om en vecka. Men PISA visar inte det man tror. "PISA mäter inte utifrån den svenska läroplanen och det mäter inte heller det som man kallar skolkunskap", säger Svein Sjøberg, professor i Oslo som i många år valt att studera PISA.

Se mer av Sven i en intervju om PISA: [ Lararkanalen.se Link ]
Lärarförbundet
11/28/2016 at 11:12. Facebook
Vi säger stort grattis till Matilda Gustafsson, som studerar till ämneslärare i Göteborg och är ny ordförande för Lärarförbundet Student!

-Jag är rörd och stolt över förtroendet, säger Matilda, som särskilt vill fokusera på att alla lärarstudenter ska ha rätt till en verksamhetsförlagd utbildning av kvalitet.
Johanna Jaara Åstrand i SVT Rapport:
- Lärarkåren har varit tydliga med vilka orimliga konsekvenser lagen som gör att unga riskerar att utvisas får.

Äntligen har regeringen lyssnat på lärarnas nödrop! Nu läggs förslag på lagändring så att unga kan slutföra sina gymnasiestudier.

Rapport - 24 nov 18.00

svtplay.se
Ger vi våra elever rätt verktyg för att våga tala inför klassen? Svenskläraren Daniel Sandin ger sina bästa konkreta tips.

Från darrig och skraj till stolt talare | Lärarnas Nyheter

lararnasnyheter.se
12 av 14 stadsdelar är kritiska till förslaget om barns rätt till heltid i förskolan i Stockholm. Lärarförbundet Stockholm och många remissinstanser likaså. Resurserna matchar inte de krav i skollagen som förskolan ska nå upp till. Hur ska vi kunna leva upp till den om inte politikerna ger oss rätt resuerser? frågar Hanna Ahnqvist, förskollärare i Stockholm, och kommer med sex områden där man...
View details ⇨

Expandera inte en förskola som redan går på knäna

lararforbundet.se
Många skolor behöver förbättra sitt arbete mot kränkningar på nätet. Samtidigt behöver lärare resurser för att hantera den här typen av arbetsmiljöproblem för eleverna och en tydlig plan att arbeta efter.

Arbetar din skola aktivt mot trakasserier på nätet?

Skolors arbete mot kränkningar och trakasserier på nätet

skolinspektionen.se
Tiden springer iväg och snart är det den 1 december! Förskolläraren Mikaela Sveijer tipsar om att skapa en interaktiv julkalender tillsammans med barnen. "Busenkelt och jättekul!".

Digitala julkalendrar

lararforbundet.se
Vågar du, eller har du redan vågat, gå över till en digital kalender? Elin Dahlin, grundskollärare, ger oss lärare fyra tips om hur vi kan bli mer digitala och hinna ifatt våra egna elever. Att släppa papperskalendern är det första. De övriga tre hittar du i blogginlägget.

Inte utan min lärarkalender?

lararforbundet.se
Vi är alla olika, men vi arbetar för samma sak
Lärarförbundet är en samlingsplats och ett fackförbund för alla olika typer av lärare, där vi backar och stöttar varandra – så att vi kan stötta och spegla alla elever. Alla barn har olika bakgrunder och olika erfarenheter. Vi utgår ifrån deras behov.

Tillsammans är vi Lärarförbundet. #viärlärare
Lärare och elever behöver stabilitet. Många av våra medlemmar är positiva till att byta från kursbetyg till ämnesbetyg på gymnasiet. Men bytet i sig får inte bli en allt för stor arbetsbelastning.

Återinförande av ämnesbetyg kräver förankring hos lärarna

lararforbundet.se