Lärarförbundet
yesterday at 19:30. Facebook
Nyanlända elever i klassen gör att lärare ställs inför nya utmaningar. Här är tre berättelser från lärare. Har du några erfarenheter att dela med dig av?

Svårt och stimulerande

lararnastidning.se
Lärarförbundet
yesterday at 18:01. Facebook
Idag står flera nyanlända unga under utvisningshot i samband med att de fyller 18 år. Har ni möts av detta på er skola och hur hanterar ni det?
Lärarförbundet
yesterday at 10:43. Facebook
Migrationspolitiken måste bli mer human. Lärare är en av de yrkesgrupper som tvingats hantera de konsekvenser efter att de lagar som införts för att minska antal asylsökande gått i kraft. En av de mest utsatta grupperna är de ensamkommande barn och ungdomar som på 18-årsdagen utvisas till ett land som de knappt har levt i. Hur upplever du och din omgivning detta?

Se över asyllagen

unt.se
Lärarförbundet
01/18/2017 at 19:08. Facebook
PORTRÄTT. En dag fick hon nog och bytte till ett minst lika komplicerat yrke — lärare på högstadiet. Möt Angelica Lundin som bytte forskarkarriär i teoretisk kemi mot skolan.

Doktorn som blir lärare

lararnastidning.se
Lärarförbundet
01/18/2017 at 17:40. Facebook
Nu kan vi presentera ytterligare en föreläsare till Skolledarkonventet den 2-3 mars nämligen ingen mindre än professor emerita Annika Härenstam. Under Skolledarkonventet kommer Annika att som föreläsare inleda dag ett med att sätta ett nuläge baserat på de slutsatser och resultat projektet CHEFiOS har levererat. -- Kan du inte vänta tills mars för att höra Annika Härenstams föreläsning kan du...
View details ⇨

Skolledarkonvent 2017: nu är biljetterna släppta!

lararforbundet.se
Lärarförbundet
01/18/2017 at 10:50. Facebook
MIN LÖN. Visst vore det bra att veta din löneutveckling de senaste åren och vad andra lärare tjänar? Vårt webbverktyg Min lön på vår hemsida och Lärarförbundets lönestatistik ger dig svar.

Lönestatistik och löneutveckling för lärare

lararforbundet.se
Lärarförbundet
01/17/2017 at 19:10. Facebook
JIPPI! I år fyller Folkskolan 175 år! Det kommer vi fira! Bland annat med utställningen > En sagolik skola < som öppnar på Prins Eugens Waldemarsudde den 11 mars och sedan turnerar land och rike runt i mer än två år! Läs mer om utställningen här > [ Ensagolikskola.se Link ] #ensagolikskola

En sagolik skola – Folkskolan 175 år

Folkskolan fyller 175 år! Det ska vi fira! Utställningen En sagolik skola öppnar på Prins Eugens Waldemarsudde den 11 mars och turnerar sedan land och rike r...

YOUTUBE.COM
Lärarförbundet
01/17/2017 at 12:00. Facebook
AVTAL OCH REGLER. En av våra främsta uppgifter som fackförbund är att finnas där för dig som är medlem. Så för dig som vill ha koll på dina rättigheter och villkor som lärare har vi samla ihop information som berör relevanta lagar, centrala och lokala kollektivavtal samt ditt enskilda anställningsavtal. En sida att bokmärka helt enkelt. -- Om du har en fråga som rör t ex avtal, din anställning...
View details ⇨

Dina rättigheter och villkor som lärare

lararforbundet.se
Lärarförbundet
01/17/2017 at 04:30. Facebook
Känner du igen dig? Från Skolverkets utvärderingen av betygen från 6:an kan vi se att lärarna ( årskurs 6) idag lägger mer tid på dokumentation än innan. En administrativa börda som stressar. Det är dags att på allvar börja rensa på lärarnas skrivbord. #skolverket
Lärarförbundet
01/16/2017 at 18:22. Facebook
Idag skriver Svenska Dagbladet om hur skolorna har lyckats möta kravet på fler matematiktimmar - utan fler mattelärare. Redan i höstas påpekade Johanna Jaara Åstrand det orimliga i detta. Hur har ni gjort på din skola?

Lyckades öka matten utan att nyanställa – men får kritik

svd.se
Lärarförbundet
01/16/2017 at 13:12. Facebook
TIPS. Nedräkningen har börjat...Med start den 30 jan tänker Stockholm Stad snacka om läraryrket med sin kampanj When you are lärare Syftet är att bredda och nyansera bilden av läraryrket med fakta, filmer och samtal (poddar). Det långsiktiga målet är att Stockholms Stad bättre ska kunna fylla behovet av ca 1100 nya lärare/per år. Detta ska bli intressant att följa under våren, tycker vi....
View details ⇨

When you are lärare

xn--whenyouarelrare-blb.se
Lärarförbundet
01/15/2017 at 19:28. Facebook
Enligt Skolverkets utredning av betygen i åk 6 har pressen ökat på lärarna och vi lägger mer ledig tid på dokumentation och samtal, än innan. Hur upplever du betygsdokumentationen?

Betyg i årskurs 6, en trollformel för mer arbetstid?

lararforbundet.se
Lärarförbundet
01/13/2017 at 11:04. Facebook
Stressen hos elever i årskurs 6 har ökat efter betygsättningen infördes. Det visar utvärderingen från Skolverket. Tycker du att tidigare betyg är bra?
Ett ordningslyft med ett åtgärdspaket är regeringens lösning på ojämlikheten som Pisa pekar på finns i den svenska skolan. Visst behöver vi komma tillrätta med detta - men det är inte fler dokumentationskrav för ordningsregler som är lösningen.

​”Problemet är inte de lärare vi har. Problemet är de lärare vi inte har”

lararforbundet.se
I samband med betygsutvärderngen i årskurs 6 visar det sig att fyra av fem lärare lägger mer tid på dokumentation idag än tidigare. Betygen har inneburit en administrativ börda som stressar.

Hur tror du att den tid lärare lägger på dokumentation minska?

poll.fbapp.io
Du har säkert inte missat att Skolverkets rapport om betyg från årskurs 6 är presenterad. Vi har läst igenom utvärderingen och det finns en hel del viktigt att både tycka och synliggöra i rapporten ur lärarperspektivet. Bland annat framkommer det viktiga fakta kring många lärares arbetsmiljö som vi måste lösa. Vad är t ex dina reflektioner och erfarenhet kring att prata om elever...
View details ⇨
God fortsättning! Vi tänkte tipsa om några sätt du kan få arbetet att rymmas inom arbetstiden, få tid för rast och paus, undvika övertid och få ägna dig åt det viktigaste arbetet. Nu kör vi 2017! #viärlärare

Sex steg för att du ska hinna vara lärare

lararforbundet.se
Att kunna undervisa är unikt, och något som är gemensamt för alla lärare. Under hösten 2016 har Anne-Marie Körling rest runt och pratat om hur lärare kan undervisa så att det ger resultat. Ta del av hennes föreläsningar när du vill, hur du vill!

Undervisningen – läraryrkets kärna

lararforbundet.se
Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand önskar Gott nytt år med en nyårskrönika över året som gått. 2016 har innehållit framgångar och reformer med mer att önska. Inför nästa år vill vi ha ett trendbrott i politiken. - GOTT NYTT ÅR!

​Nyårskrönikan

lararforbundet.se
Lärarförbundet önskar alla lärare en riktigt god jul! Även i år satsar vi på att istället för julkort skänka pengar till lärare som är utsatta för krig och naturkatastrofer, via en internationell solidaritetsfond.

God jul 50 000 gånger om!

lararforbundet.se