FBVideoDownloader.info is a facebook video downloader online, this tool helps you download facebook videos by grabs direct links to download and save for free
Lärarnas Riksförbund
12/07/2016 at 09:46. Facebook
Lärarnas Riksförbund och Sveriges Skolledarförbund föreslår här ett sexpunktsprogram som kan skapa förutsättningar för en bättre skola och stärka den återhämtning som inletts.

Migrationen gör att det krävs ännu mer

aftonbladet.se
Lärarnas Riksförbund
12/06/2016 at 12:19. Facebook
Svenska elever klättrar i Pisa-undersökningen för första gången, och ligger numera på eller över medel jämfört med andra OECD-länder. – Ni ska vara mycket stolta, säger Mikael Halápi, tillförordnad generaldirektör för Skolverket, till Sveriges lärare.

Äntligen uppåt för svenska skolan

skolvarlden.se
Lärarnas Riksförbund
12/04/2016 at 07:00. Facebook
Den svenska matematiken är på uppgång. Fler vill vara med i räknetävlingar och åka på mattekollo – och de svenska resultaten från Timss-rapporten gladde svenska skolan. Elever som TT har träffat är eniga: Lärarna avgör resultatet.

Eleverna eniga: Lärarna avgör resultatet

svd.se
Lärarnas Riksförbund
12/02/2016 at 18:51. Facebook
Stort grattis från Lärarnas Riksförbund!

Edin Filipovic, årets yrkeslärare

lr.se
Lärarnas Riksförbund
12/02/2016 at 18:25. Facebook
- Studie- och yrkesvägledning behöver stärkas i Sverige, och det är jätteviktigt!, menar Åsa Fahlén, ordförande Lärarnas Riksförbund.
Lärarnas Riksförbund
12/02/2016 at 15:08. Facebook
För att betygen ska kunna sättas på ett rättssäkert sätt måste huvudmannen ta sitt ansvar och skapa en organisation som möjliggör detta, hävdar Bo Sundblad som har många års erfarenhet av betygssättning. En enskild lärare måste få möjlighet att diskutera betygssättning under organiserade former. Det är en nödvändighet om betygssättningen ska kunna anses som rättssäker, menar Bo Sundblad.
Lärarnas Riksförbund
12/02/2016 at 08:51. Facebook
Lärarnas riksförbund är kritiska till flexibiliteten i förslaget till ny timplan, och vill att alla timmar i NO- och SO-ämnen ska vara reglerade i timplanen.

Ordförande Åsa Fahlén säger till SvD att hon befarar att elevernas kunskaper är för ojämna när de når gymnasiet om det är stor skillnad på tiden de lagt på olika ämnen i grundskolan.

– Vi har ett system där nivåerna i skolan ska kunna...
View details ⇨

Nya timplanen oroar LR: ”Blir mer orättvist för eleverna”

svd.se
Yrkes-EM pågår nu i Göteborg. Här samlas ungdomar från hela Europa för att tävla om EM-titeln i yrkesskicklighet i hela 35 olika yrken som till exempel frisörer, florister, svetsare, elektriker och murare. Lärarnas Riksförbund är på plats med representanter och en monter. Följ tävlingarna via [ Worldskills.se Link ]

EuroSkills Gothenburg 2016 Opening Ceremony LIVE!

Join the official beginning of Europe's biggest skills competition where the best young workers will be showcasing their skills during the coming three days...

YOUTUBE.COM
Mia Smith berättar i sin blogg om Läslyftet och hur hennes arbete med läsning har förändrats. Mia fegade ur att använda böcker i sin undervisning. Men nu har hon vågat bryta trenden. Varför?

Let's read together! - Billy Elliot - Mia Smith

lrbloggar.se
Är du intresserad av kvalitetsarbete i skola och förskola? Då ska du inte missa Rikskonferensen Bättre Skola. Spana in alla föreläsningar och workshops och boka din plats redan nu.

Rikskonferensen Bättre Skola

battreskola.com
När eleverna tränade på att söka jobb, på ett annat språk, flödade kreativiteten. Läs Rosana Månssons blogg.

Eleverna lärde sig söka jobb på engelska och spanska

lrbloggar.se
41 procent av lärarstudenterna har endast 5 lärarledda undervisningstimmar i veckan, visar Skolvärldens undersökning. Nu signalerar lärarstudenterna att det är för lite.

De kräver mer lärarledd undervisning

corren.se
Bajspåsar och en gigantisk squash i klassrummet – när jag själv är kreativ i min undervisning kan jag uppmuntra elevernas kreativitet i klassrummet, skriver Kristina Rilbe i sin blogg.

Skapa kreativitet i klassrummet - så kan du göra

lrbloggar.se
Skolan behöver tid för rörelse och friluftsliv. Rami Aro, Svenska Idrottslärarföreningen, Åsa Fahlén, Lärarnas Riksförbund, och Per Klingbjer, Svenskt Friluftsliv, skriver i Göteborgs-Posten.

Friluftsliv på schemat höjer Pisa-resultaten

gp.se
"För stort fokus på betygen och för lite på vad som är en bra skola."

Åsa Fahlén: Gör om de nationella proven

skolvarlden.se
Så kan eleverna träna sitt tänkande och arbeta med läsförståelse. Annika Sjödahl ger tips i sin blogg

Aktiv läsförståelseundervisning för att träna tänkandet och ge strategier

lrbloggar.se
Så använder du sociala medier – elevernas bästa tips till lärarna

Lärarguider till sociala medier

lrbloggar.se
Tänkvärt om rättssäker bedömning, av Sara Bruun.

Lärarbristens konsekvenser slår till med full kraft

skolvarlden.se
Råd inför anställningen, stöd och experthjälp när något går snett, förmånliga försäkringar, massor av medlemsförmåner... Listan med fördelar är lång. Gå med i LR du också!

Sex klockrena anledningar att bli medlem i Lärarnas Riksförbund.

lr.se
Robin Smith, #ämnesspanare, bloggar om det klassiska bildningsbegreppets historia, och om hur det står sig mot målstyrningstänkandet inom NPM (new public management).

Bildning v NPM - Robin Smith

lrbloggar.se