Malena Ernman
03/26/2017 at 13:58. Facebook
"Jag är Irfan. Jag vill i mitt liv få älska någon som älskar mig.
Du ser hans ansikte här på bilden. Bara att han har vågat ställa upp på den här artikeln har krävt ett mod som vi inte ens kan föreställa oss.
Nu är det vår sak att svara honom. Att säga: Irfan, du lille tonårsgrabb! Den du är, är något värd! Välkommen till oss! Välkommen HEM!"
Läs Jonas Gardell i dagens Expressen Kultur.

Jonas Gardell: Hur bögig måste en bög vara för att bli trodd?

expressen.se
Malena Ernman
03/26/2017 at 11:21. Facebook
Det är bara mars månad... men bra fart på solen. Detta MÅSTE ni skaffa er om ni har ett tak. Hyr ut ytan eller köp egna solceller!! Varenda kommunal byggnad borde fyllas. Helst igår..
#solel #egenel #klimat
Malena Ernman
03/25/2017 at 17:37. Facebook
Klockan är alltid Earth Hour. Varenda timma, varenda dag. Vi måste börja lyssna på det där som vi slutat lyssna på. Det som inte hörs. För vi har bara en planet. #earthhour2017
Malena Ernman
03/23/2017 at 16:07. Facebook
Tackar nej till Europaturné. 14 konserter i 7 länder - och sparar 3,5ton co2. Tidigare i år har jag också tackat nej till två titelroller i Wien och Geneve. Och igår tackade jag nej till att undervisa på universitetet i Montreal. På så sätt sparar jag ytterligare ca 12 ton co2. Nån annan kommer självklart att sätta sprätt på samma mängd co2 i mitt ställe... men jag bidrar inte till att...
View details ⇨
Malena Ernman
03/23/2017 at 07:09. Facebook
I en vinstdrivande skola så finns förstås en stor risk att lönsamma elever kommer prioriteras. Så sker förstås redan sedan länge i många fall. Kalla Faktas dokumentär om Conrad synliggör ett väldigt vanligt fenomen för föräldrar till #barnibehov Och att skolor motanmäler föräldrar till barn - oftast högkänsliga - med olika NPF diagnoser (som ADHD, Autism och Aspergers AST) är i princip satt i...
View details ⇨

Friskolan ansåg att Conrad var för dyr

aftonbladet.se
"Ännu en rekordvarm månad. Och vi reagerar som om vi vore förvånade. Men hallå! Är det någon som på riktigt tror att temperaturen kommer att falla, eller ens plana ut!?

Bastuaggregatet har fattat eld, dörren är låst och vi tittar med förvåning på termometern.
Strömbrytaren sitter på väggen, men snart är det för varmt för att slå av den. Dessutom har det börja brinna i väggen och när det tar...
View details ⇨

Det brinner i bastun

martinhedberg.se
Roxy! 1år och 3månader vet vi nu när vi kollat igenom alla papper. En väldigt fin, snäll och pigg liten labrador retriever från Cork på Irland.
#hundarutanhem #rescuedog
Idag är internationella skogsdagen. Dela Greenpeace oerhört viktiga kampanj för att skydda det norra skogsbältet som vår skog är en del av - och som lagrar mer kol än alla regnskogar tillsammans. Det är livsviktiga naturvärden som vi ska skydda och sätta i första hand.
#greenpeace #klimat #skogen #skyddaskogen

Det norra skogsbältet – planetens gröna krona

Det norra skogsbältet sträcker sig tvärs över det norra halvklotet, genom Sverige, Norge, Finland, Kanada och Ryssland. Här lagras mer kol än alla tropiska r...

YOUTUBE.COM
" Tänk om vi lade lika stort engagemang på att bemöta de unga tjejernas oro, som vi gör för att bemöta äldre mäns oro?" skriver Anna Norling.
#klimat

Den krångliga oron

arbetarbladet.se
"Vi är bortom ekonomin. Vi går in i statsvetenskapen, i moralen och etiken. Att säkra ett stabilt klimat på jorden blir då ett överordnat mål, inom vilket vi kan ha ekonomiska bataljer.
There’s no business on a dead planet."
Läs professor Johan Rockströms lysande text i Dagens Industri idag.
#klimat

Johan Rockström: Vi befinner oss bortom ekonomin

di.se
Framtiden tillhör dem. Jag önskar vi tog deras oro på allvar... men det är uppenbarligen så att vissas oro mer värd än andras.
#klimat

Klimatfrågan oroar unga mer än krig

svd.se
Att en polis skriver att han vill "förinta" journalister är onekligen djupt problematiskt. Läs Oisin Cantwell i Aftonbladet.

Springares retorik för tankarna till Goebbels

aftonbladet.se
Moses och Roxy. Och där ute väntar tidig vår. Önskar alla en härlig söndag!!
Roxie har kommit hem!!
Trevlig helg allihopa
#hundarutanhem #rescuedogs
Verkligheten håller på att vinna klimatdebatten, skriver Washington Post.
Och visst är det så. Tre saker har ändrats:
1. Bevisen är syns.
2. Lösningen finns i form av förnybar, lönsam och redan tillgänglig energi.
3. Vetskapen om att det inte finns "nån magisk uppfinning som kommer lösa allting" börjar gå upp för oss alla...

Vi måste lämna den fossila eran bakom oss.
Och vi måste ändra våra...
View details ⇨

Analysis | Don’t look now, but reality is winning the climate debate

washingtonpost.com
Tomas Ledin, Björn Skifs och jag igår kväll på Göta Lejon.
I ett läge där världen slår nya värmerekord månad efter månad, år efter år. Där polarisarna i norr och söder smälter i en takt som får forskare att häpna. När glaciärsmältningen accelererar och världshavens uppvärmning överträffar forskarnas scenarior. Och när ledande klimatforskare talar om att klimatet har börjat en destabiliseringsprocess - då är det inte svårt att ställa sig bakom...
View details ⇨

Scenarioberäkningar belyser behovet av en snabbare klimatomställning

naturvardsverket.se
Ibland blir man glad!!
Som när rasistiska extremister besegras.
Frågan som Nederländerna nu ställer sig är varför dom extremt högljudda 13% som röstat på ett parti med en enda medlem (Wilders själv!) och som står för en helt öppen rasism - hela tiden kallas för "folket"?
Och den frågan gäller för övrigt inte bara Nederländerna...

Högerpopulistiska Wilders besegrad i Nederländerna

svd.se
I tre kvällar har jag haft den maximala äran att gästa Björn Skifs på Göta Lejon!! Roligare, bättre och underbarare kan man fasiken inte ha det!
Vår nya familjemedlem! Roxy är 1-2 år. Eller kanske 3... Hon är just nu på väg från Cork på Irland och imorgon kväll är hon hemma!!
#hundarutanhem #rescuedogs