Marketingfacts
yesterday at 09:20. Facebook
LinkedIn gooit een bak nieuwe features live, Twitter gooit de koopknop alweer van het platform af, Pinterest en Snapchat komen met nieuwe opties voor adverteerders en Facebook maakt het leven van paginabeheerders makkelijker. Dit was de week op social.

De week op social: LinkedIn introduceert nieuw design en nieuws over Facebook, Snapchat & Twitter

bit.ly
Marketingfacts
01/20/2017 at 14:23. Facebook
Heineken heeft de hulp van Neil Patrick Harris - aka Barney Stinson - ingeroepen om hun Light bier op de kaart te zetten. Onmogelijke missie als je het ons vraagt. Verder magische beesten, magische dansjes en een hond met een eigen mening.

Viral Friday week 3/2017: magische AirPods, monsterlijke hybrids en Barney Stinson

bit.ly
Marketingfacts
01/20/2017 at 12:28. Facebook
Jarenlang werd de fysieke retail doodverklaard. Sinds 2015 lijken de stenen winkels echter ‘on the rebound’. En da’s eigenlijk helemaal niet gek als je kijkt naar de échte redenen waarom de omloop aldaar überhaupt terugliep.

De nieuwe fase in de strijd om de retailklant

bit.ly
Marketingfacts
01/20/2017 at 11:12. Facebook
Op 1 & 2 februari vindt het Marketing & Insights Event weer plaats: meer dan 100 praktijkcases op het gebied van marketing, insights en analytics #adv

Nederlands grootste Marketing & Insights Event 2017 #adv

bit.ly
Marketingfacts
01/20/2017 at 10:02. Facebook
De supersympathieke persberichten van Blendle bevatten vaak klinkende (groei)cijfers, maar kloppen die wel? Blogger Maurits Kreijveld ging op onderzoek en uit zijn reconstructie van de ontwikkeling van Blendle blijkt dat het aantal betalende Nederlandse gebruikers de laatste maanden amper is gegroeid of zelfs licht is teruggelopen.

Analyse: Blendle’s groei in Nederland stagneert

bit.ly
Marketingfacts
01/20/2017 at 06:18. Facebook
Vanaf vandaag is die-man-met-dat-kapsel president van de Verenigde Staten. Dat betekent dus ook het einde van Obama in het witte huis. Tijd om terug te blikken op de aanwezigheid van @POTUS op social media en welke lessen we kunnen trekken over hoe je een boodschap weet te verkopen.

Obama out! De 3 socialmedialessen van Obama

bit.ly
Marketingfacts
01/19/2017 at 14:01. Facebook
Goed nieuws voor al jullie Facebookadvertisinggoeroe's: Zuckerberg en zijn vriendjes lanceren automatische regels. Regels om budgetten in te stellen, regels op basis van gebeurtenissen op je website en ja: een frequency cap. Dat we dat nog mogen meemaken met z'n allen.

Eindelijk: automatische regels voor advertenties op Facebook

bit.ly
Marketingfacts
01/19/2017 at 11:32. Facebook
Bedrijven, het zijn net mensen. Althans dat willen ze ons graag doen geloven. Toon van Eneco, Alexa van Amazon om maar eens een paar voorbeelden te geven. Maar wanneer is iets eigenlijk menselijk? Afwijken van regels en procedures bijvoorbeeld, maar dat vinden veel bedrijven weer eng. Contact met mensen wordt schaarser en dus waardevoller. Dus bedrijven, doe nou is echt wat menselijker.

Menselijk merk of een mensenmerk?

bit.ly
Marketingfacts
01/19/2017 at 07:32. Facebook
Nieuw jaar, nieuwe leads. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Een paar kreten die vast op menig salesafdeling zijn langsgekomen. Maar heb je ook al eens goed gekeken hoe LinkedIn je kan helpen met al die generatie en dat genurture van leads? Dit artikel helpt je op weg.

Verkopen met LinkedIn: 10 tips voor het inzetten van Sales Navigator

bit.ly
Marketingfacts
01/18/2017 at 13:05. Facebook
Mensen naar de beurs schreeuwen met beeldmateriaal dat je van het internet hebt geplukt. Leuk idee, maar werkt het ook?

ReclameReview: BUX beursapp

bit.ly
Marketingfacts
01/18/2017 at 10:45. Facebook
De Nieuwjaarsborrel 2017 was weer één groot feest. Kijk zelf maar!

Nieuwjaarsborrel 2017: terugblik in woord en beeld

bit.ly
Marketingfacts
01/18/2017 at 08:18. Facebook
Innovatie is eigenlijk een kwestie van ideeën die seks met elkaar hebben. Het patroon daarachter is nu wiskundig bewezen. Misschien is in de toekomst innovatie slechts een afgeleide van een wiskundige formule en kunnen we nieuwe innovaties daarmee voorspellen en beheersen. Wat doen we dan met al die consultants die zonder werk zitten?

De aangrenzende mogelijkheid: is innovatie te voorspellen?

bit.ly
Marketingfacts
01/17/2017 at 16:52. Facebook
Een drone delivery is misschien nog een stap te ver, maar snel leveren en een supersnel betaalproces zijn misschien wel de belangrijkste e-commercetrends in 2017. Wat verwacht de branche? Een gesprek met de mannen achter Picnic, Lender & Spender, fonQ, koopeenkoe en Amsterdam Gold.

E-commerce in 2017 volgens Picnic, fonQ en koopeenkoe

bit.ly
Marketingfacts
01/17/2017 at 14:28. Facebook
Veel bedrijven hebben contentmarketing hoog op de agenda staan, met bloggen als speerpunt. Maar hoe bereken je de ROI daarvan eigenlijk? Voor twee mensen is die ROI in ieder geval heel duidelijk, want één blogpost leidde tot een e-book, een groeiende mailinglijst, LinkedIn-verzoeken en uitnodigingen om te komen ‘keynote speaken’.

De ROI van bloggen: wat één blogpost al kan opleveren

bit.ly
Marketingfacts
01/17/2017 at 11:12. Facebook
Op 24, 25, 26 en 27 januari organiseert Progress gratis workshops van 4 uur waarin je webpagina’s leert bouwen, content leert beheren en de site per bezoeker leert personaliseren - zonder specifieke kennis vooraf. Meer weten? Check de link in dit artikel! #adv

Workshop ‘Websites Maken en Personaliseren Voor Marketeers’ #adv

bit.ly
Marketingfacts
01/17/2017 at 07:30. Facebook
Wilde gok: stond "meer naar de klant luisteren" ook op jouw lijstje met goede voornemens voor dit jaar? Dat dachten we al. Maar hoe ga je dat ook echt doen? Begin maar eens met deze lijst waarin 10 concrete acties jou helpen in 2017 nou echt met klantfeedback aan de slag te gaan. Of het nog beter te doen dan je al deed natuurlijk.

Zo ga je in 2017 wel meer naar de klant luisteren

bit.ly
Marketingfacts
01/16/2017 at 14:28. Facebook
Na een re-organisatie moest alles anders: silo's de deur uit, geen verschillende marketing- en serviceafdelingen, maar een centrale hub rond de klantreis. En dat werpt zijn vruchten af. Nuon won twee keer op rij het WUA-onderzoek naar de online oriëntatie op het afsluiten van een energiecontract. Welke lessen trekt Cindy Kroon uit de reis die de nieuwe organisatie vormgaf? En welke uitdagen...
View details ⇨

Cindy Kroon (Nuon): “Wie weet wat er gebeurt als wij een NPS van +22 hebben?”

bit.ly
Marketingfacts
01/16/2017 at 11:11. Facebook
"Van deze kamer zijn er nog slechts 2 beschikbaar". Als je wel eens online wat koopt, herken die notificaties vast; berichten die je koopgedrag proberen te beïnvloeden. Crobox helpt retailers koopgedrag te herkennen en te stimuleren. Een gesprek over A.I., privacy, hogere omzet per order heeft en meer conversies.

Rodger Buyvoets (Crobox): “Koopgedrag beïnvloeden met psychologen, data scientists en programmeurs”

bit.ly
Marketingfacts
01/16/2017 at 07:30. Facebook
Ondanks dat trends zich niet aan kalenderjaren houden, zijn er trends die in 2017 het belangrijkst worden in search advertising, zoals feedmanagement en voice search. Dus zorg ervoor dat je zicht hebt op deze ontwikkelingen als je je SEA serieus neemt!

6 search-advertisingtrends in 2017

bit.ly
Facebook zat deze week niet stil en lanceerde 4 nieuwe features, Twitter killt weer eens een product, Snapchat duikt in de leads en Instagram rolt meer advertisingopties uit. En nieuws over LinkedIn en YouTube. Kortom alles wat je moet weten over de week in social staat in dit handige overzicht.

De week op social: Facebook lanceert nieuwe mogelijkheden voor live video

bit.ly