EARTH HOUR, IKVÄLL 20:30

Visste du att det är fler unga som oroar sig för klimatet än för krig?¹

Men även om det finns en anledning att oroa sig för klimatet så finns det också hopp. Om vi jobbar tillsammans kan vi klara klimatomställningen.

Ikväll släcker miljoner människor lyset i världens största klimataktion. Det är ett sätt att påminna oss makthavare, och varandra, att klimatfrågan är...
View details ⇨
Miljöpartiet de gröna
03/24/2017 at 06:00. Facebook
LÄTTARE ATT KÖPA MILJÖBIL

Miljöpartiets princip är enkel – det ska vara dyrt att smutsa ner och billigt att vara miljövän. Då blir det lättare för alla att göra rätt miljöval.

Idag presenterar regeringen en skatteväxling för bilar - så kallad Bonus-Malus. Det innebär att den som köper den allra bästa miljöbilen får en bonus på upp till 45 000 kronor, medan skatten höjs för de bilar som är...
View details ⇨
Miljöpartiet de gröna
03/23/2017 at 06:00. Facebook
NU RÄDDAR VI NATTÅGEN

Om fler ska kunna resa klimatsmart behöver tågen gå de tider människor behöver åka. Det gäller även på natten. Därför gör regeringen en specialsatsning för att rädda nattågen!

Det gör nytta för planeten, för jobben, och för besöksnäring i hela landet. När fler väljer tåget framför flyget tar vi dessutom stora steg för att klara våra klimatmål. #klimatoffensiv

Läs mer...
View details ⇨
Miljöpartiet de gröna
03/22/2017 at 15:54. Facebook
KLIMATDEBATT IKVÄLL

Se Isabella Lövin debattera klimatet med Annie Lööf i Aktuellt klockan 21.

Klimatet är vår tids ödesfråga. Ska vi lämna över en frisk planet till våra barn och barnbarn, är det nu vi måste agera. Regeringen är mitt uppe i en #klimatoffensiv för att få ner trafikutsläppen, och vi satsar mer på klimatet än någon annan regering tidigare.

Med 25 klimatmiljarder bara den här...
View details ⇨

”Centern gör att Sverige tappar fart i miljöarbetet”

svt.se
NU BYTER VI BRÄNSLE – MER GRÖNT I TANKEN

Är du en av de som behöver bilen för att åka till jobbet, hämta barnen eller ta dig till affären? Nu kan du tanka mer grönt!

Vi byter bränslet i alla pumpar så att du som tankar automatiskt får mer biodrivmedel i tanken. Det är bra för klimatet. Och du behöver inte göra något annorlunda.

Du ska inte behöva en stor plånbok eller stor kunskap för att...
View details ⇨
NU KAN FLER TA VARA PÅ SOLENERGIN

Som du kanske vet har det aldrig varit så enkelt och billigt med solceller på taken som idag. Och vet du vad? Nu gör vi det ÄNNU enklare!

Tidigare har du behövt söka bygglov för att montera solceller på ditt tak. Det kravet vill vi nu ta bort, så att fler kan ta vara på solenergin.

– Solceller och solfångare ska verkligen bli fler, därför vill vi slopa...
View details ⇨
FLYGSKATT HJÄLPER OSS NÅ KLIMATMÅL SNABBARE

Offensiv klimatpolitik ger resultat! Idag visar Naturvårdsverkets prognos att Sveriges utsläpp minskar och att vi kommer nå klimatmålet om 40 % mindre utsläpp till år 2020 (jämfört med 1990).

För att klara Parisavtalet behöver det dock gå ännu snabbare. Därför levererar regeringen en #klimatoffensiv för att få ner utsläppen från Sveriges...
View details ⇨
BILLIGARE ATT ANSTÄLLA OCH DYRARE ATT SLÄPPA UT

Det är viktigt att skapa bättre villkor för företag som vill växa. Därför inför vi en skatterabatt för första medarbetaren, samtidigt som vi höjer skatten på flygresor.

När vi höjer skatten på det som förstör vårt klimat kan vi sänka skatten på det som ger jobb och gynnar företagande. Det är grön skatteväxling - på riktigt! #klimatoffensiv

Regeringen går vidare med förslag om flygskatt

affarsvarlden.se
HERE COMES THE SUN ♪ ☀

Solrevolutionen är här! Nya siffror visar att allt fler vill ha solen som energikälla. Med grön politik som ökat stödet och minskat krånglet för solceller har efterfrågan dubblats bara det senaste halvåret.

Det har sällan varit tydligare: När det blir lätt att göra rätt vågar fler göra klimatsmarta val i vardagen. Underbart! #klimatoffensiv

Har du också längtat efter...
View details ⇨
INTERNATIONELLA KVINNODAGEN

Kampen för kvinnors rättigheter ser olika ut beroende på var du är i världen, men den har ett gemensamt. Den behövs här och nu. Vare sig du kämpar mot sexuella övergrepp, för rätten till abort, för lika lön, eller för rätten att klä dig och leva som du vill.

Mer än hundra år av kvinnokamp har tagit oss hit. Vi har mycket att tacka historiens kvinnokämpar för. Men...
View details ⇨
LÄTT ATT GÖRA RÄTT MED KLIMATSMARTA TRANSPORTER

Att minska utsläppen från transporter är en av våra största klimatutmaningar. För att lyckas krävs offensiva klimatförslag och tuffa åtgärder. Men det är inte så farligt som det låter. Med regeringens #klimatoffensiv blir det renare luft i våra städer, fler miljöbilar och smidigare att gå, cykla och ta buss eller tåg till jobb och skola.

Vi...
View details ⇨
VARJE KVINNA HAR RÄTT ATT BESTÄMMA ÖVER SIN EGEN KROPP

När USA stryper bistånd som går till kvinnors rätt till säkra graviditeter och aborter – gör Sverige tvärtom. Nu satsar vi 200 miljoner extra på sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter.

Vi kommer aldrig backa från kvinnors självklara rätt att bestämma över sina egna kroppar. #shedecides

Håller du med? Dela!
GRATTIS FINLAND!

Idag träder Finlands nya lag om könsneutrala äktenskap i kraft. Det innebär att samkönade par nu kan gifta sig i hela Norden. Äntligen!
Yes! Efter ett långt möte vann den svenska linjen för reformen av EU:s utsläppshandelssystem gehör i ministerrådet. Det betyder att vi plockar bort fler utsläppsrätter ur systemet. Det i sin tur betyder att det blir dyrare att släppa ut. EU visade klimatledarskap när det verkligen behövdes. Vi behöver fortfarande göra mycket mer för att leva upp till Parisavtalet men idag tog vi ett viktigt...
View details ⇨
RÄDDA ARKTIS – ISBJÖRN PÅ KÖPET

Isbjörnen är beroende av tjock is och djup snö för att överleva. Men Arktis är varmare än någonsin och isarna smälter i rekordfart. Om isbjörnen ska ha en framtid måste världens länder ta miljön på allvar och agera. Isbjörnen behöver en #klimatoffensiv.

För att rädda klimatet, och isbjörnen, jobbar Miljöpartiet för att Sverige ska vara en drivande kraft i den...
View details ⇨
SÅ MINSKAR VI UTSLÄPPEN FRÅN TRANSPORTER

Miljöpartiet menar allvar med att vi ska minska klimatutsläppen. Idag är transporterna en stor källa till utsläpp, som dessutom bidrar till dålig luft och buller i Sveriges tätorter och städer.

Under våren levererar regeringen därför en rad förslag för att minska utsläppen från transporterna: Bland annat genom mer förnybara bränslen, fler miljöbilar,...
View details ⇨

Sänkt fart och ny skatt ska minska utsläppen - DN.SE

dn.se
Klimatledarskap, feminism och demokrati. Det är fokus när Isabella Lövin intervjuas av Cosmopolitan. Läs och dela artikeln!

The Politician Who Showed Trump What It Looks Like to Bring Women to the Table

cosmopolitan.com
FLER NATURRESERVAT

Glada nyheter till alla som vill njuta av naturen i helgen! Antalet naturreservat ökar kraftigt, tack vare regeringens satsningar. Under 2016 togs beslut om hela 270 nya reservat, enligt Naturvårdsverket.

“Det här är fantastiska nyheter för alla oss som jobbar hårt för att skydda vår vackra svenska natur och göra den mer tillgänglig för människor.” –Miljöminister Karolina...
View details ⇨
MER KLIMATSMART KOLLEKTIVTRAFIK

Idag togs det första spadtaget för den nya spårvägen i Lund. Miljöminister Karolina Skog och riksdagsledamot Karin Svensson Smith var med vid ceremonin. Projektet har blivit verklighet tack vare att regeringen skjutit till pengar i de så kallade stadsmiljöavtalen. Det ska vara lätt att göra de klimatsmarta valen i vardagen!

Håller du med? Gilla!

Spårvägsbygget har rullat igång

sydsvenskan.se
ORDNING OCH REDA I KLIMATPOLITIKEN

Sverige ska ställa om till ett grönt samhälle. Det är en utmaning – men vi vore galna om vi inte antog den.

Klimatomställningen ger nya moderna jobb, bättre hälsa, renare luft och en friskare framtid för våra barn och barnbarn. När vi har ordning och reda i klimatpolitiken ger det positiva effekter för hela världen.

Håller du med? Dela artikeln!

Lövin: Kvinnors makt måste visas

aftonbladet.se