Miljöpartiet de gröna
02/25/2017 at 10:02. Facebook
SÅ MINSKAR VI UTSLÄPPEN FRÅN TRANSPORTER

Miljöpartiet menar allvar med att vi ska minska klimatutsläppen. Idag är transporterna en stor källa till utsläpp, som dessutom bidrar till dålig luft och buller i Sveriges tätorter och städer.

Under våren levererar regeringen därför en rad förslag för att minska utsläppen från transporterna: Bland annat genom mer förnybara bränslen, fler miljöbilar,...
View details ⇨

Sänkt fart och ny skatt ska minska utsläppen - DN.SE

dn.se
Miljöpartiet de gröna
02/22/2017 at 15:43. Facebook
Klimatledarskap, feminism och demokrati. Det är fokus när Isabella Lövin intervjuas av Cosmopolitan. Läs och dela artikeln!

The Politician Who Showed Trump What It Looks Like to Bring Women to the Table

cosmopolitan.com
FLER NATURRESERVAT

Glada nyheter till alla som vill njuta av naturen i helgen! Antalet naturreservat ökar kraftigt, tack vare regeringens satsningar. Under 2016 togs beslut om hela 270 nya reservat, enligt Naturvårdsverket.

“Det här är fantastiska nyheter för alla oss som jobbar hårt för att skydda vår vackra svenska natur och göra den mer tillgänglig för människor.” –Miljöminister Karolina...
View details ⇨
MER KLIMATSMART KOLLEKTIVTRAFIK

Idag togs det första spadtaget för den nya spårvägen i Lund. Miljöminister Karolina Skog och riksdagsledamot Karin Svensson Smith var med vid ceremonin. Projektet har blivit verklighet tack vare att regeringen skjutit till pengar i de så kallade stadsmiljöavtalen. Det ska vara lätt att göra de klimatsmarta valen i vardagen!

Håller du med? Gilla!

Spårvägsbygget har rullat igång

sydsvenskan.se
ORDNING OCH REDA I KLIMATPOLITIKEN

Sverige ska ställa om till ett grönt samhälle. Det är en utmaning – men vi vore galna om vi inte antog den.

Klimatomställningen ger nya moderna jobb, bättre hälsa, renare luft och en friskare framtid för våra barn och barnbarn. När vi har ordning och reda i klimatpolitiken ger det positiva effekter för hela världen.

Håller du med? Dela artikeln!

Lövin: Kvinnors makt måste visas

aftonbladet.se
STARKARE SKYDD FÖR DJUREN

Trots att Sverige har ett bra djurskydd, utsätts alltför många djur för lidande. Så ska det inte behöva vara.

Idag är det djurförsökens dag. Vi vill se mer forskning utan djur. Regeringen stärker därför djurskyddet med 15 miljoner kronor per år fram till 2020. Pengarna går till ett centrum som jobbar för att ersätta djurförsök med andra metoder som inte inkluderar...
View details ⇨
SVERIGE STÅR UPP FÖR VARJE KVINNAS RÄTT ATT BESTÄMMA ÖVER SIN EGEN KROPP

Varannan minut dör en kvinna på grund av graviditet eller osäker abort. Trots att det kan undvikas.

Nu tar Sverige, Danmark, Nederländerna och Belgien initiativ till en konferens för kvinnors rättigheter. Planen är att samla in de pengar som USA inte längre betalar till organisationer som informerar om abort.

Isabella...
View details ⇨

Sverige samlar in pengar till kvinnors rättigheter - utmanar Trump! - Nyhetsmorgon - tv4.se

tv4.se
PLAST HÖR INTE HEMMA I HAVEN

Oavsett var du befinner dig i världshaven hittar du plast. Plast som dödar djurlivet och hotar både känsliga ekosystem och vår egen hälsa. Om haven dör – dör också vi människor.

Sverige, med Isabella Lövin i täten, har tagit initiativ till den första FN-konferensen någonsin för att rädda världshaven. Och på hemmaplan jobbar miljöminister Karolina Skog för att...
View details ⇨
MER EKOLOGISKT FRÅN JORD TILL BORD
mp.se/just-nu/mer-ekomat

Det är inte bara vi människor som ska må bra av maten vi äter. Vi behöver också tänka på djur och natur. Glädjande nog väljer allt fler svenskar ekologiskt. Och nu siktar regeringen på ännu mer ekomat i Sverige!

I Sveriges nya livsmedelsstrategi finns äntligen mål för ekologisk mat, från jord till bord:
2030 ska 30 % av svensk...
View details ⇨
SVERIGE TAR KAMPEN FÖR KVINNORS RÄTTIGHETER

Alla människor har rätt till sin egen kropp. Därför tar Sverige kampen mot bakåtsträvande politik: för rätten till säker och laglig abort i hela världen.

Läs Isabella Lövin:
aftonbladet.se/debatt/a/062bo/har-ar-sveriges-svar-pa-trumps-politik
KLIMATLEDARSKAP - PÅ RIKTIGT
theguardian.com/environment/2017/feb/03/sweden-criticises-us-climate-stance-as-it-reveals-ambitious-carbon-emissions-law

Isarna smälter. Planeten har gett oss alla varningstecken vi behöver. Världen behöver ledarskap i klimatpolitiken. Så här ser det ut. Sverige, med klimatminister Isabella Lövin i spetsen, ser till att vi levererar:

På två år har vi:
✓ Satt mål...
View details ⇨
Världen behöver klimatledarskap mer än någonsin. Med klimatlagen tar vi ett historiskt steg.
ÄNTLIGEN! SVERIGE FÅR KLIMATLAG

Miljöpartiets viktigaste vallöfte blir nu verklighet: Sverige får en klimatlag!

Det finns inga ursäkter längre. Ingen politiker, oavsett partifärg, ska kunna bortse från klimatutmaningen. Därför är det en avgörande seger för klimatet att Sverige nu får en klimatlag som tvingar alla kommande regeringar att minska klimatutsläppen.

Inget mer vänta.
Inget mer...
View details ⇨
INSPIRATION PÅ VEGETARISKA DAGEN
gront.mp.se/100-ekologiskt-i-skolmatsalen/

Allt fler svenskar väljer vegetariskt, antingen för enskilda måltider eller helt och hållet. Det har många fördelar. Inte bara för djur och natur - utan även för den egna hälsan och plånboken. Och då blir det också enklare att få råd med ekologiskt. Smart på alla sätt!

Idag är det vegetariska dagen. Därför vill vi...
View details ⇨
MER VÄRDEFULL NATUR SKYDDAS
regeringen.se/pressmeddelanden/2017/01/regeringen-utvidgar-nationalparkerna-tiveden-och-bjornlandet/

I naturen får vi frisk luft, det är en plats för utflykter och ett hem för de många djurarter vi delar planeten med. Men trots att vi människor är helt beroende av naturen är den hotad.

Nu skyddar regeringen ännu mer värdefull natur! Det är nationalparkerna Tiveden...
View details ⇨
FÖRINTELSENS MINNESDAG

Idag är det förintelsens minnesdag. I SvD skriver Alice Bah Kuhnke och statsminister Stefan Löfven om hur det aldrig får hända igen:

“Vi som bor i Sverige ska kunna känna oss trygga och fria, oavsett vilken kultur vi tar del av, vilken gud vi tror på, eller vem vi älskar. Därför måste vi se varje sandkorn av hat och intolerans i Sverige, och förhindra att de någonsin...
View details ⇨

”Så ska vi möta hatbrott och intolerans”

svd.se
FLER SKA FÅ NÖDHJÄLP

Idag är 130 miljoner människor i världen i behov av nödhjälp. Det är fler än någonsin. Samtidigt blir det allt svårare att nå fram till dem eftersom kriser och konflikter sträcker sig allt längre.

Nu tar regeringen en ny humanitär strategi för att hjälpen ska nå fram till fler drabbade. Det stödet kan rädda liv, och se till att fler människor får känna hopp och tro inför...
View details ⇨
ALLA KVINNOR SKA HA RÄTT ATT GÖRA ABORT

Sveriges regering tar upp kampen för sexuell och reproduktiv hälsa, efter USA:s beslut om att dra in bistånd till organisationer som har koppling till abort.

Beslutet ska inte bli ett bakslag för kvinnors rättigheter. Det är en fråga om liv och död.

Hör Isabella Lövin om hur Sverige kommer ta ledarskap i frågan: [ Sverigesradio.se Link ]

Lövin om Trumps abortpolitik: "Allvarliga konsekvenser" - Nyheter (Ekot)

sverigesradio.se
VIKTIGT ATT FÖREBYGGA STRESS

Vi är många som själva har, eller känner någon som gått in i väggen på grund av stress. Det är inte hållbart.

Nu tittar regeringen på sätt att förebygga detta, genom att ta fram direktiv till en utredning som ska se hur osäkra arbetsvillkor och arbetstider bidrar till stress. Vi måste se till att ge människor makt över sin tid så att de orkar hela livet.

Håller...
View details ⇨
MER PENGAR TILL CYKELVÄGAR

Klimatutsläpp, sjukvårdskostnader och trängsel gör det tydligt: Sverige skulle må bättre om fler cyklade. Nu levererar regeringen mer pengar till cykelvägar.

När fler väljer cykeln skapas smidigare vägar till jobbet, mer vardagsrörelse, mindre trängsel och bättre luft. Det är alltså inte bara bra för klimatet - utan även för vår hälsa. Win-Win!

Håller du med?...
View details ⇨