FBVideoDownloader.info is a facebook video downloader online, this tool helps you download facebook videos by grabs direct links to download and save for free
Moderna Museet
yesterday at 15:13. Facebook
Välkommen på en föreläsning med Catherine Malabou om människans villkor och hennes negativa påverkan på jordens geologi såväl som biologi.

Föreläsning: What is Human? med Catherine Malabou

EVENT - facebook.com
Moderna Museet
01/17/2017 at 15:30. Facebook
Välkommen till releasen av en ny bok med internationell forskning om konsten på 1960-talet, filmvisning av "När popen kom till stan" och bar. Fri entré!

Boksläpp: Art in transfer in the era of pop

EVENT - facebook.com
Moderna Museet
01/16/2017 at 09:55. Facebook
Georg Baselitz, The Great Friends, 1965, i utställningen Georg Baselitz: Hjältarna [ Bit.ly Link ]
Visste du att det likt Edens lustgård finns ett apelsinträd även i vårt eget paradis? Här står det fantastiska Paradiset, med livsbejakande figurer och skramliga maskiner i full vinterskrud, men tittar du nära så får du se.

Sista av 24 historier ur samlingen.
Visste du att vi 1968 arrangerade Andy Warhols första stora soloutställning? Inför utställningen bestämde Pontus Hultén och Andy Warhol att Moderna Museet skulle betala för produktionen av målningar som skulle visas och att museet skulle få behålla två av dem. Ett blommotiv och en målning med en elektrisk stol. En lysande affär för museet och idag kan du se flera av Warhols verk hos oss.

Nr...
View details ⇨
Visste du att Piet Mondrian älskade jazz? När han flyttade till New York under andra världskriget dansade han nätterna igenom till tonerna av Thelonius Monks tillsammans med Lee Krasner (som för övrigt 1945 blev Mrs. Jackson Pollock). På dagarna målade han stränga geometriska former och grundfärger.

Nr 22 av 24 historier ur samlingen.
Moderna Museet
01/13/2017 at 14:53. Facebook
Om du inte hinner hit i helgen för att se Thomas Schüttes: United Enemies kan du alltid titta på vår livesändning från i höstas.
Moderna Museet
01/12/2017 at 15:23. Facebook
I helgen är sista helgen som utställningen Thomas Schütte: United Enemies visas. Vi avslutar med flera guidade visningar - välkommen!

Sista helgen Thomas Schütte: United Enemies

EVENT - facebook.com
Välkommen på fest! Det blir en kväll fylld av musik, konstnärssamtal, performance och överraskningar när vi firar av klimatprojektet Acclimatize.

Acclimatize – The Party

EVENT - facebook.com
I sommar visar vi Marie-Louise Ekmans konstnärskap i en stor separatutställning. Smygstarta med en dokumentär från K special om den mångfacetterade konstnären:

K special - Marie-Louise Ekmans utflykter

svtplay.se
Sista chansen att se Thomas Schütte: United Enemies denna vecka!
Läs mer här: [ Bit.ly Link ]
Idag (10 jan) är sista dagen att skicka in ditt eget bidrag! Se och inspireras av andras perspektiv på hållbarhet och kreativitet i online-utställningen Acclimatize: [ Modernamuseet.se Link ]
"Vater Staat må utstråla ett slags sublim förståelse, kanske till och med välvilja. Men bakom honom dyker andra figurer upp, makthungriga och skrupelfria." Läs Daniel Birnbaums målande essä om Thomas Schüttes mystiska och tvetydiga skulpturer.

Framför lagen | Essä av Daniel Birnbaum

modernamuseet.se
Hur skiljer sig våra uppfattningar om vad kunskap är åt? Och hur mycket kan man förenkla forskning? Välkommen på ett samtal om samarbeten över gränser mellan Johanna Sandahl, Eva Krutmeijer, Camilla Widebeck, Ingrid Peterson, Anna Roosvall och Camilla Carlberg. Samtalet modereras av Patrik Hadenius. I samarbete Unesco Sverige.

Konst, kommunikation och samarbeten över gränser

EVENT - facebook.com
Är det nu den svenska melankolin är som mest påtaglig? Välkommen in i värmen och låt konsten vara ditt ljus i mörkret! Det är som vanligt fri entré till samlingen och massa intressanta visningar.

[ Modernamuseet.se Link ]
Gott nytt år! Vi önskar er ett färgsprakande och uttrycksfullt 2017 med mycket kärlek och konst inspirerat av Henri Matisse (som förövrigt är född på denna dag)!
Missade du årets Stockholm Literature eller hann du inte gå på alla samtal? Vila upp dig efter helgen och förkovra dig i intressanta samtal med internationellt hyllade författare. UR Skola var här och filmade samtalen och de finns nu att se på webben.

UR Samtiden - Stockholm Literature 2016: Jamaica Kincaid & Kristina Sandberg

urskola.se
God helg alla konstälskare där ute, önskar vi från Nike de Saint Phalles Fantastiska Paradis!
Visste du att det likt Edens lustgård finns ett apelsinträd även i vårt eget paradis? Här står det fantastiska Paradiset, med livsbejakande figurer och skramliga maskiner i full vinterskrud, men tittar du nära så får du se.

Sista av 24 historier ur samlingen.