MSC Sverige - Blå fisk
03/25/2017 at 07:15. Facebook
Maten vi äter står för en fjärdedel av människans klimatpåverkan. Alla kan vi göra något åt saken - som att äta mer frukt och grönt, äta mindre kött eller att vi kan slänga mindre ätbar mat. Visste du att vi i Sverige slänger 45 kg ätlig mat varje år per person?
Vad glor du på? Ja, det finns mycket speciella djur under ytan. När du väljer MSC-märkt fisk och skaldjur är du med och bidrar till att de speciella djuren kan fortsätta att finnas.

Häpnadsväckade bilder från tävlingen Underwater Photographer Of The Year 2017

iflscience.com
Hur havet mår påverkar oss alla. Världen över. EU håller havskonferens för världens ledare i Oktober. Vad gör du för att havet ska må bra? #myocean
Heja alla fiskarinnor världen över! ☀????☀Här är FiskarAnna som fiskar gös MSC-certifierat i Hjälmaren. Någon som känner till fler fiskarinnor?
Visste du att skrei bara fiskas utanför Norges kust? Och att fisken anses vara en delikatess för dess vita och fasta kött? Säkert är i alla fall att den MSC-märkta skreien är hållbart fiskad och kommer från världens största torskbestånd.
Tack alla som väljer MSC-märkt! Genom att fiska med rätt sorts krokar, nät gjorda av rätt material som med maskor i rätt storlek minskas bifångsten av sköldpaddor, sjöfåglar och andra djur i MSC-certifierat fiske. Hurra!
Vilket väder berör dig mest? Om du någon gång följer med på ett MSC-certifierat fiske i Alaska
Skönt att vi är många som är måna om hälsan i haven. Martin Stenmarck och många fler engagerar sig just nu för Östersjön.

Döda bottnar - Så kan du rädda Östersjön - Nyhetsmorgon - tv4.se

tv4.se
Fira in helgen med lite fredagsfisk till middag! Ikväll blir det tonfiskpizza med potatis, ruccola och oliver. Hurra!

1. Sätt ugnen på 220 grader och lägg ut 4 fullkornstortillas på två plåtar med bakplåtspapper.
2. Blanda 1,5 dl passerade tomater med 1 msk olivolja, 1 msk oregano och 1 tsk salt, bred sedan ut såsen över bröden.
3. Skiva 3 kokta potatisar tunt och lägg dem på bröden,...
View details ⇨
En god fiskrätt börjar alltid med MSC-märkt fisk! Genom att välja rätt fisk i disken är du med och gör skillnad för livet under ytan.
Vad sägs om att överraska familj, vänner och smaklökar med en smarrig tonfiskpizza till middag? Spana in när mästerkocken Sandra Mastio skapar fiskmagi i köket med MSC-märkt tonfisk.
Tycker du det är klurigt att laga ? Inte alls! Håll koll på vår Facebook imorgon, för då kommer det tredje och sista lättlagade fiskreceptet av Sandra Mastio.
Äntligen fredag – Men vad blir det till middag? Något som går fort! Hur låter det med en saftig fiskburgare med citron, rödlök och fetaost? Taget!

1. Mixa 300 g MSC-märkt laxfilé och 300 g MSC-märkt sejfilé med 1 tsk salt och 1 krm vitpeppar med 1 äggula och ett 1 knippe dill
2. Smula 50 g fetaost, finhacka en halv rödlök och skalet med från 1 citron och blanda allt med 2 dl grekisk yoghurt....
View details ⇨
När du väljer MSC-märkt fisk och skaldjur i matbutiken bidrar du till levande hav för kommande generationer.
Att göra gott i havet samtidigt som du lagar goda fiskrätter i köket går både fort och enkelt! Titta här när Sandra Mastio bjuder på ett lättlagat recept med MSC-märkt fiskburgare som tar under halvtimmen att göra. Smaklig spis!
Ni har väl inte missat Sandra Mastios lättlagade recept med MSC-märkt fisk på vår Facebooksida? Imorgon dyker ännu en god fiskrätt upp i flödet!
Här är vårt bidrag till helgens Melodifestival.
Torsktacos med en syrlig rödkålssallad och ärttzatziki!
Framförd och skriven av Sandra Mastio.

1. Strimla ett halv litet rödkålshuvud och riv citronzest från en 1 citron och pressa över saften av en halv. Krama kålen ordentligt med handen så att den mjuknar.
2. Mosa 1 dl gröna ärtor slarvigt med en gaffel och blanda med 2 dl grekisk yoghurt...
View details ⇨
Det ska vara lätt att välja rätt!
Håll bara utkik efter miljömärket MSC när du handlar fisk och skaldjur. Då vet du att det är fångat med omtanke.
Torsk på tacos? Givet!
Då tycker vi att du ska testa något nytt! Här ser du mästerkocken Sandra Mastios lättlagade tacosrecept på MSC-märkt torsk med en syrlig rödkålssallad och ärttzatziki. Mums!