Liten katt, stor katt, tam katt, vild katt – de är alla ganska lika! Hur mycket vildkatt ser du i din katt hemma?
En laglös plats, helt utan rättvisa. Följ Karsten von Hoesslins arbete med att lösa brott som sker utom räckhåll för lagens arm - till havs. Premiär ikväll klockan 22.00!
I dokumentärserien De laglösa haven följer vi brottsutredaren Karsten von Hoesslins arbete med att lösa brott som sker utom räckhåll för lagens arm - till havs. Måndagar klockan 22.00 på National Geographic.
Glad alla hjärtans dag - glöm inte bort våra fyrbenta vänner idag! <3
Einstein goes Gaga! Äntligen är premiärdatumet satt för Genius - 23 april på National Geographic.
Hör Claudia Feh berätta om hennes arbete för att för att bevara Przewalskihästen, en urhistorisk hästras som är den sista länken mellan dagens moderna häst och de förhistoriska hästarna. Hästarna härstammar ursprungligen från Mongoliet och Claudias dröm är att hästarna återigen ska kunna leva sida vid sida med nomadfolket.
I dokumentären Genusrevolutionen utforskar vi hur synen på kön och könsidentitet förändrats, vad det egentligen är och betyder. Vad och/eller vem, är det som bestämmer om man är flicka eller pojke? Dokumentärpremiär 11 februari!
En av de serierna vi ser fram mest mot i vår... GENIUS: En serie om hur Albert blev "Einstein".
Enfaldiga Experiment är slut för den här gången och därför har vi har samlat alla de bästa klippen som får en att undra "Hur tänkte du nu!?" – här är 30 sekunder av ren idioti... :)
Lyssna på gårdagens inslag i P3 om vår kommande serie GENIUS - som handlar om hur Albert kom att bli "Einstein". Premiär i vår!

Einstein och historiska kvinnor

t.sr.se
En helt ny säsong av Haverikommissionen - premiär ikvälll klockan 21.00!
Marinbiologen Barbara Block arbetar för att bevara haven och dess fantastiska djurliv genom att använda toppmodern teknik. Läs mer här; [ Nationalgeographic.com Link ]
Expedition Mars – dokumentär ikväll klockan 20.00. Ta del av häpnadsväckande upptäckter som gjordes när strövarna Spirit och Opportunity skickades till Mars.
Missa inte kvällens avsnitt av Years of Living Dangerously med Ty Burrell och Bradley Whitford, start klockan 21.00 på National Geographic.
“Att bygga båtar är det äldsta hantverket i Bangladesh, en del av vår historia. Varje båt är både ett tekniskt och ett konstnärligt mästerverk” Hör Runa Khan berätta varför hon utvecklat ett levande museum för att bevara det traditionella sättet att bygga båtar.
Ett fantastiskt vackert klipp för alla er som gillade MARS.
God fortsättning från oss på National Geographic!