Natuurmonumenten
03/22/2017 at 17:20. Facebook
Prachtige foto van rood bekermos! :) Leuk weetje: Anders dan de naam doet vermoeden is bekermos geen mossoort, maar een bijzondere symbiose tussen algen en schimmels.
De eerste dag van de lente! En inmiddels zijn ook de eerste weidevogels weer in ons land, helaas gaat het aantal weidevogels jaarlijks hard achteruit... Daarom luiden we vandaag het Nationaal Weidevogel Alarm! Help je mee?

Help mee en red de laatste weidevogels!

natuurmonumenten.nl
In het bos lopen de eerste jonge zwijntjes al weer rond! Super schattig Wel extra opletten voor mama zwijn (zij zijn deze periode vanzelfsprekend extra beschermend).
Prachtig nieuws! Op eiland Tiengemeten (onder Rotterdam) zijn voor het eerst zeearenden aan het nestelen! Ze hebben een mooie onverstoorbare plek gekozen. (Y) Vanaf de heuvel zijn ze wel goed te zien met een verrekijker :D
Heel bijzonder! In de omgeving van Den Bosch vliegt op dit moment een zeldzame lammergier. Met een spanwijdte van bijna 3 meter is de lammergier de grootste roofvogel in Europa! :D
Wat zijn muisjes toch leuk! Dank aan Annemarie Loof voor het insturen van deze mooie foto van een rosse woelmuis (Y)
Voor de komende dagen is er lekker lenteweer voorspeld! Heb jij ook zo'n zin in de lente? (Y)
Super nieuws! Vandaag is bekend gemaakt dat we de nieuwe eilandengroep Marker Wadden met 4 extra natuureilanden gaan uitbreiden. 10.000.000 m2 natuur tussen Lelystad en Enkhuizen! (kaartje ter illustratie van de grootte )
Schitterende zonsondergang in Zeeland! Complimenten aan Laura van der Burgt voor deze prachtige foto
Ook deze maand heb je nog kans om pestvogels te zien :) Daarna vertrekken ook de laatste weer naar het koude noorden. Wat zijn deze vogels toch prachtig!
Er zwemt sinds vanochtend een bultrug walvis in de haven van Den Helder! Zolang hij niet verstoord wordt, is de kans gelukkig groot dat hij er zelf weer uit zwemt. :) Proberen te kijken vanaf een kade is prima, maar met bootjes benaderen absoluut niet.
Geweldig getimede foto! Supershot van fotograaf Maayke Tax
Hoera! :D Vandaag hebben maar liefst 59 organisaties het Kustpact ondertekend. Hiermee is vanaf nu onze prachtige Nederlandse kust veel beter beschermd tegen bebouwing. Dank voor jullie enorme steun bij onze actie 'Bescherm de kust'! (Y)
Wauw! :D Wat een schitterende foto van een damhert. Complimenten Marianne Pheil voor deze top foto! (Y)
Leuk! De afgelopen tijd zijn er weer veel lammetjes geboren!
Super nieuws! :D Na ruim een half jaar lang actie voeren en overleggen met Energiebedrijf ENGIE, hebben ze vandaag besloten af te zien van gaswinning bij Schiermonnikoog. HOERA!
Weer een prachtig stuk natuur veiliggesteld in Drenthe! :) Ruim 210 hectare voormalig militair oefenterrein aangekocht met schitterende heidevelden, bos, stuifzand en bloemrijk grasland!
Wauw! Naast de jaarlijkse mega steun van ruim €13,8 miljoen voor onze natuurgebieden, geeft de Postcode Loterij dit jaar ook nog eens €6,9 miljoen voor uitbreiding van de eilandengroep Marker Wadden! Namens de natuur dank aan alle deelnemers! (Y)
Wauw! Wat een super foto van zeldzame oranje oesterzwammen :D Ingestuurd door Maarten van Houten! (Y)
Wist je dat staartmezen super sociale vogeltjes zijn? Waar andere mezensoorten elkaar de tent uitvechten om een vetbol, delen deze lieve vogels alles netjes met hun soortgenoten.