De tentoonstelling ‘Gek van surrealisme’ is sinds 11 februari 2017 te zien in Museum Boijmans Van Beuningen met stukken van onder andere Salvador Dalí, Max Ernst en René Magritte. Vertel ons wie je graag zou meenemen naar dit uitje en maak kans op 2 x een dagretour naar Rotterdam en 2 x een voucher entree Museum Boijmans Van Beuningen.
In 2016 lieten reizigers 111.942 voorwerpen achter in de trein of op het station, dat is 11% meer dan in 2015. Door alerte medereizigers en personeel is 87% van de gemelde spullen binnen 5 dagen weer terecht. In 1943 werden niet geclaimde spullen nog ten toon gesteld en verkocht.

Wat er in treinen achtergelaten werd (1943)

Op de afdeling "Gevonden Voorwerpen" van de NS blijven grote voorraden nooit meer teruggehaalde spullen liggen. Een verkoping hiervan is aanstaande. Daaraan ...

YOUTUBE.COM
Nederlandse Spoorwegen
02/20/2017 at 12:35. Facebook
De Hoekse Lijn, het traject tussen Schiedam en Hoek van Holland, kent een rijke historie! Heb jij een mooi medewerkers- of reizigersverhaal over de trein naar Moskou of een lekker dagje strand? Deel jouw verhaal + foto in de comments. Het winnende verhaal krijgt een plekje in de fototentoonstelling op Rotterdam Centraal. Ook mag je 31 maart mee tijdens de laatste rit van Rotterdam naar Hoek...
View details ⇨
Nederlandse Spoorwegen
02/19/2017 at 11:03. Facebook
Ilonka (links): “Ik stapte de trein in bij station Enschede en keek wie er schuin tegenover mij zat. Ik kan het gevoel niet goed omschrijven, behalve dat het wat met mij deed. Er was zeker een aantrekkingskracht vanaf het eerste moment.” Cassandra: “We bleven glimlachen naar elkaar en die sprankelende ogen zal ik nooit meer vergeten.”
Nederlandse Spoorwegen
02/17/2017 at 08:26. Facebook
De MOTORbeurs Utrecht 2017 in de Jaarbeurs komt er aan. De plek voor alle motorliefhebbers! Voor de echte fans van spectaculaire motoren hebben wij 5 x 2 Spoordeelwinkel deals liggen. Vertel ons wie jij meeneemt als je die tickets wint?
Nederlandse Spoorwegen
02/16/2017 at 11:25. Facebook
De grote dag van Tamara (29) is aangebroken. Ze is met de trein op weg naar haar bruiloft met Pieter (38). “Onze hele levens spelen zich in of rondom de trein af. Wij hebben beiden geen auto en vroeger woonden we 2 uur bij elkaar vandaan. We hebben heel wat uurtjes in de trein doorgebracht om samen te zijn.”
Wat een mooie Valentijnsdag was het op Rotterdam Centraal! Op de Kiss Cam was heel veel liefde te zien. En dat moest natuurlijk beloond worden. Was je er niet bij? Plaats dan in de comments met wie jij graag naar de stad van de liefde wil reizen en waarom. Dan maak je kans op 2 NS International treintickets naar Parijs.
Ga je vandaag met de trein naar huis? We zijn benieuwd of je bloemen hebt gekregen of gewoon helemaal in de wolken bent op de meest romantische dag van het jaar! Deel je foto in de comments.
Grafisch vormgever Nikos ten Hoedt stuurde ons op eigen initiatief dit aangepaste NS logo in Valentijnsthema. "Ik kreeg het idee om de pijlen van het NS logo dezelfde kant op te laten wijzen zoals twee reizigers dezelfde kant op reizen, waardoor het logo een hart vormt." Dit logo vormt deze week onze profielfoto.
Kom op 14 februari tussen 09:00-10:00 en 12:00-13:00 uur naar Rotterdam Centraal en laat je liefde zien op de Kiss Cam. Dan maak je kans op Valentijnsprijzen zoals twee treintickets voor een romantisch tripje naar Parijs met NS International. Zien we je morgen?
Toen Nathan Green 'All of Me' speelde op de stationspiano in Groningen gebeurde er iets moois. Omstanders zongen mee en zelfs machiniste Linda deed mee. "Ik hoorde dat ze nog wel een tweede stem konden gebruiken, dus ik viel in.”
Art Rooijakkers spreekt af met studievriend Steven die hij alleen nog spreekt via comments en likes. Met de Sociale Reisplanner van NS maakt hij op een makkelijke manier écht contact met zijn vrienden. Wie heb jij al te lang niet gezien? Spreek ook af met de Sociale Reisplanner [ Lekker-sociaal.nl Link ]
Het grootste vrouwenevent van het jaar vindt weer plaats van 18 t/m 26 februari 2017. Laat ons weten met wie jij het liefst De Huishoudbeurs zou bezoeken en waarom. Wij geven 2 x 2 vouchers voor entree Huishoudbeurs plus 2 x 2 Dagretour naar Amsterdam RAI weg.
Wim de Schipper (62) en Elly Wabeke (62) ontmoetten elkaar in de trein. De vonk sloeg over en op 19 oktober 2016 zijn ze getrouwd. Het thema van hun bijzondere bruiloft? Treinen!
De tentoonstelling ‘Gek van surrealisme’ is vanaf 11 februari 2017 te zien in Museum Boijmans met stukken van onder andere Salvador Dalí, Max Ernst en René Magritte. Vertel ons wie je graag zou meenemen op dit uitje en maak kans op 2 x een dagretour naar Rotterdam en 2 x een voucher entree Museum Boijmans Van Beuningen.
Bericht voor reizigers en bezoekers op station Amsterdam Centraal.
Voormalig topsporter Wout van Wengerden is nu ondernemer. Omdat Wout wel van een uitdaging houdt, sturen we hem een paar dagen op pad. Met enkel een NS-Business Card in zijn portemonnee moet hij eten en verblijf gratis zien te regelen.
De voorloper van de Reisplanner Xtra is het spoorboekje. In 1978 verscheen deze in een oplage van bijna een half miljoen. Voorbeelden van technische ontwikkelingen in die tijd waren de invoering van de computer en de Automatische TreinBeïnvloeding. #TBT
Wouter Derks nam afgelopen maand deze bijzondere foto vanuit de lucht. Maak jij ook zo’n mooie treinfoto deze maand? Laat het ons weten in de reacties en misschien wordt dit onze nieuwe omslagfoto in maart!
We gingen langs bij de open dag van de opleiding Machinist Railvervoer. En daar vertelden de machinisten van morgen ons waarom hun aankomend beroep zo mooi is. Wie weet werken zij in de toekomst voor NS: werkenbijns.nl/nieuws/opleiding-machinist