Tijdens de driedaagse serveren meer dan 15 toprestaurants in Amsterdam, ‘t Gooi en omgeving een zoutbewust lunch of diner. Zo kan je zelf ervaren dat zoutbewust eten heel lekker en smaakvol kan zijn. Een deel van de opbrengst van de restaurant driedaagse gaat naar de Nierstichting. Reserveren kan vanaf 1 februari via Proefdeongezoutenwaarheid.nl.

Bewust eten is hot. Veel mensen weten wel dat...
View details ⇨
Nierstichting Nederland
01/17/2017 at 14:00. Facebook
"Je krijgt veel voor je kiezen als je kindje ziek is. Ik ben er voor hem, maar eigenlijk kan ik niks doen." Daarom heeft Liza zich opgegeven als orgaandonor, is zij collecte gaan lopen en heeft meegedaan aan verschillende wedstrijden voor de Nierstichting, zoals de Dam tot Damloop en de Rode Loper. "Dan kan ik tenminste wat doen, voor mijn zoon Mike en alle andere patiënten."[ Bit.ly Link ]
Nierstichting Nederland
01/17/2017 at 10:00. Facebook
Eind 2016 kleurde heel Nederland even rood. Duizenden kerstmannen kwamen in actie tijdens de Rotary Santa Run en liepen maar liefst € 40.500 bijeen voor de draagbare kunstnier. Top kerstmannen, bedankt! [ Bit.ly Link ]

Tom Oostrom, directeur Nierstichting: “Wij zijn ontzettend blij met dit fantastische bedrag en de inzet van alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. Hiermee zijn we weer...
View details ⇨
Nierstichting Nederland
01/16/2017 at 10:00. Facebook
Wilt u in 2017 minder zout eten? Goed bezig! Kijk voor tips en recepten op Nierstichting.nl/zout.

Tip: check het etiket van verschillende varianten (of merken) van een product en koop voortaan die met de minste hoeveelheid zout. Door een nieuwe wet die in december 2016 inging mogen fabrikanten geen ‘Na’ (natrium) meer schrijven op de etiketten, maar moeten het aantal gram ‘zout’ vermelden. 1...
View details ⇨
Nierstichting Nederland
01/15/2017 at 14:00. Facebook
Een hardloopwedstrijd in het donker? Doe mee aan de KidneyRun@Night in Almere op zaterdag 28 januari 2017! Deze wedstrijd is een actie voor de Nierstichting, waarbij je kunt kiezen voor zelf doneren of het werven van sponsoren. Schrijf je in via [ Start-2-finish.nl Link ].

Kidneyrun@Night, de leukste hardloopwedstrijd in het donker!
Nierstichting Nederland
01/15/2017 at 10:00. Facebook
Als collectevrijwilliger van de Nierstichting maakt je écht verschil. Dankzij de inspanningen van ruim 70.000 vrijwilligers én gulle gevers, bracht de collecteweek afgelopen september naar schatting € 3,3 miljoen op. De Nierstichting werd daarmee wederom het tweede collectefonds van Nederland! Nierstichting.nl/collecte.
Nierstichting Nederland
01/14/2017 at 14:00. Facebook
Bridgevereniging Goirle in Tilburg organiseerde dit jaar voor de 25e keer haar jaarlijkse nieuwjaarsbridgedrive, waarvan de opbrengst naar de Nierstichting gaat! Aangestoken door het enthousiasme van een familielid van een van de bestuursleden, werd de Nierstichting het goede doel van deze activiteit. En dat is nog steeds zo!

Bridgevereniging Goirle, bedankt voor jullie support en bijdrage...
View details ⇨
Nierstichting Nederland
01/14/2017 at 12:00. Facebook
Ben jij een bevlogen en ervaren online marketeer, resultaatgericht en analytisch sterk? En til jij de online marketing van de Nierstichting naar een hoger niveau? Dan zijn we op zoek naar jou! [ Bit.ly Link ]. Download de volledige vacaturetekst en laat van je horen; doe dat wel uiterlijk 1 februari 2017.
Nierstichting Nederland
01/14/2017 at 09:00. Facebook
Mike moet wegens nierfalen dialyseren in het ziekenhuis: drie keer per week vier uur lang. Dat is slopend. Zijn moeder Liza: 'Het is onze droom om ons kereltje te zien rondrennen.' Nierstichting.nl/mike
Het tekort aan donornieren blijft. Daarom zetten we ons ook dit jaar weer in voor meer donoren en een kortere wachtlijst.
Nierstichting Nederland
01/13/2017 at 18:30. Facebook
De Gelderse beeldhouwer Anton ter Braak onthulde tijdens de nieuwjaarsreceptie op 12 januari het werk 'Give me a hug' dat hij speciaal voor de Nierstichting maakte. Een symbolisch gebaar én beeldhouwwerk geïnspireerd op zijn persoonlijke verhaal: ruim 17 jaar geleden ontving hij zelf een donornier, van zijn collega Wil Kortekaas. [ Bit.ly Link ]

'Give me a hug' is een bronzen beeld dat Ter...
View details ⇨
Nierstichting Nederland
01/13/2017 at 14:00. Facebook
Plezier kan je plannen, ook op vrijdag de 13e :-)! Wat doe jíj om weer op te laden?

Maak jij tijd genoeg voor jezelf? Om dingen te doen waar je energie van krijgt? Je zit lekkerder in je vel als je voldoende ontspant én beweegt. Ook, misschien wel juist, bij nierschade en na transplantatie. De Nierstichting helpt je erbij! [ Nierstichting.nl Link ]
Nierstichting Nederland
01/13/2017 at 10:45. Facebook
Afgelopen dagen hebben weer 34 professionals deelgenomen aan de Winterschool, een vierdaagse cursus voor jonge nieronderzoekers. Met de Winterschool wil de Nierstichting jonge, talentvolle onderzoekers enthousiast maken voor de wereld van het nieronderzoek. Voor een betere toekomst! bit.ly/winterschoolnierstichting
Nierstichting Nederland
01/12/2017 at 14:00. Facebook
In haar nieuwste blog vertelt Jolanda over de balans tussen piekeren en luchtig denken..........lees verder op [ Nierstichting.nl Link ]

Jolanda heeft een dochter (Lotte) en is getrouwd met Bram, die nierpatiënt is. In haar blogs vertelt Jolanda hoe het is, voor Bram en haar gezin, om te leven met een nierziekte.
Onlangs is hoopvol onderzoek naar het remmende effect van het middel lanreotide op cystegroei in de nieren verlengd.

300 nierpatiënten doen mee aan het klinisch onderzoek. Een van hen is Marjon Tolhuis; zij heeft cystenieren, twee van haar kinderen ook.

Prof. dr. Dorien Peters: “Voor hard bewijs dat lanreotide werkt, is het belangrijk dat een grote groep patiënten lang genoeg is...
View details ⇨
Dagje zonder vlees, zoutarm én lekker? Mmmmm.... bit.ly/gevuldepompoen. Probeer het eens uit en proef zelf hoe lekker zoutarm eten is.

De ongezouten waarheid is dat we per jaar gemiddeld 1 kilo zout te veel eten. Te veel zout verhoogt je bloeddruk en kan nierschade veroorzaken. Lees meer op Nierstichting.nl/zout.
Mike moet wegens nierfalen dialyseren in het ziekenhuis: drie keer per week, vaak vier uur lang. Als hij groter is en stabiel blijft, komt hij in aanmerking voor een donornier. Lees meer op Nierstichting.nl/mike.

Zijn moeder Liza: "We hopen enorm dat hij dan niet lang hoeft te wachten. Dan hoeft hij straks op school niets te missen, en kan hij meedoen met de andere kindjes."
Een hardloopwedstrijd in het donker? Doe mee aan de KidneyRun in Almere op zaterdag 28 januari 2017! Deze wedstrijd is een actie voor de Nierstichting, waarbij je kunt kiezen voor zelf doneren of het werven van sponsoren.

Schrijf je in via [ Start-2-finish.nl Link ].

Het parcours is versierd met meer dan 1000 sfeerlichtjes en wie het leukst lichtgevend gekleed is wint een prijs! Via de...
View details ⇨

KidneyRun@Night - Inschrijven

forms.start-2-finish.nl
In haar nieuwste blog vertelt Alice over de screeningsdagen in het ziekenhuis..... nierstichting.nl/blog/zo-groei-ik-naar-de-donatie-toe.

Alice hoopt begin dit jaar een nier te kunnen doneren aan haar broer Henk, die nierpatiënt is. Alice is getrouwd met Harry, en samen hebben ze drie kinderen: Laurens (22), Lotte (20) en Lennard (17).
Ga jij ook voor een gezond en fit 2017?

Om nierziekten te voorkomen, is het belangrijk om weinig zout te eten. 85% van de Nederlanders eet meer zout dan de maximaal aanbevolen hoeveelheid van 6 gram per dag.

Hoeveel zout krijg je zelf eigenlijk binnen? En wat kun je daaraan doen? Check de zoutmeter op [ Nierstichting.nl Link ]. Al 200.000 mensen gingen je voor. Start 2017 goed en doe de test!
Zin om dit voorjaar mee te doen aan het meest bijzondere wandelevenement van Nederland? Neem die stap en schrijf je in voor de Rode Loper op 22 april![ Rodeloper.nl Link ]. Buiten actief zijn, een hele berg gezelligheid én geld ophalen voor de draagbare kunstnier, dat is toch een geweldige combinatie?!