Nierstichting Nederland
02/23/2017 at 14:17. Facebook
In Marit’s nieuwste vlog interviewt zij haar potentiële donor (in het dagelijks leven haar echtgenoot :-))
Nierstichting Nederland
02/23/2017 at 10:45. Facebook
Woon je in Eindhoven of omgeving? Kom dan op 7 maart dineren bij de leerlingen van het Summa College . Het menu is bekend.....mmmm!

Tomaten crème , mozzarella + kaaskrokant
---
Waldorfsalade met zeebaars en rode biet.
---
Tom ka Kai (vegetarische kokos soep)
---
Parelhoen met kruidensaus, gegratineerde aardappelen en gemengde groenten.
---
Frambozen bavarois, mango sorbet met...
View details ⇨
Wist je dat 85% van de Nederlanders té veel zout binnenkrijgt op één dag?

Samen met de Nierstichting Nederland hebben we om deze reden een speciaal menu geselecteerd om je te laten proeven hoe lekker zoutarm eten kan zijn. Kom van 7 t/m 9 maart dit speciale menu bij ons proberen! Reserveren kan via de site o.v.v: Proef de ongezouten waarheid.

Mooi meegenomen, wij schenken ook nog eens...
View details ⇨
A little less salt a day, keeps the doctor away! In collaboration with Nierstichting Nederland we created a unique - less salt - tasting menu to showcase how good a low salt dinner can taste. Try this special menu during the ‘Restaurant 3-daagse’ on March 7, 8 and 9! Reserve via , quoting ‘Nierstichting - Proef de ongezouten waarheid’.
Kom op 7, 8 en 9 maart bij ons proeven hoe smaakvol zoutbewust kan zijn. Tijdens de 'Proef de ongezouten waarheid' restaurant 3-daagse, serveren wij naast onze menukaart een zoutbewust 4-gangen menu voor €45,- pp en steunen hiermee de Nierstichting Nederland met €2,- per couvert. Reserveer direct onder vermelding Nierstichting - proef de ongezouten waarheid. We verwelkomen je graag! #welcome...
View details ⇨
Kom proeven hoe smaakvol & lekker zoutbewust kan zijn!
Op 7, 8 & 9 maart serveren wij samen met bijna 20 andere restaurants in 't Gooi en Amsterdam een zoutbewust menu ????
Dineren = doneren (Nierstichting Nederland)
Wil je zeker zijn van een tafel?
???? 035 693 63 79
Lekker pittig én zoutarm! [ Bit.ly Link ]

NB. Dit recept is niet per se voor nierpatiënten. Wel gezond en/of vet- en zoutarm.
Nierstichting Nederland
02/21/2017 at 09:00. Facebook
Tijdens de Rode Loper op 22 april halen we geld op voor de draagbare kunstnier en wetenschappelijk onderzoek om nierziekten te genezen. Help je mee geld op te halen? Schrijf je in voor de #rodeloper of steun een team! .

Duizenden nierpatiënten in Nederland kunnen wel wat extra steun gebruiken. Want dialyseren is zwaar, het zet je leven stil. Jaarlijks overlijden 1.000 dialysepatiënten. Veel...
View details ⇨
Nierstichting Nederland
02/21/2017 at 07:30. Facebook
De meeste mensen weten niet hoeveel zout er in hun dagelijkse eten zit. Gemiddeld eten we elk jaar één kilo zout te veel. Dat is slecht voor je nieren.

Doe de zoutmeter

nierstichting.nl
Nierstichting Nederland
02/20/2017 at 09:00. Facebook
Wist je dat natrium niet hetzelfde is als zout? Op de etiketten van je boodschappen staat vaak ‘Na’, de hoeveelheid natrium. Eén gram natrium staat gelijk aan 2,5 gram zout! [ Bit.ly Link ]

Sinds december 2016 zijn producenten verplicht om ook zout op het etiket te vermelden. Maar het kan natuurlijk dat je nog een product treft van voor die tijd.
Nierstichting Nederland
02/19/2017 at 14:00. Facebook
We kregen heel veel positieve reacties over de mooie wandelroutes die we vorig jaar in samenwerking met het Goois Natuurreservaat hadden uitgezet. Daarom zijn we superblij dat het GNR weer enthousiast is om speciaal voor deelnemers van de Rode Loper nieuwe wandelroutes uit te zetten. [ Rodeloper.nl Link ]
Nierstichting Nederland
02/19/2017 at 10:00. Facebook
Heb jij al zo'n fantastisch, zoutbewust menu gereserveerd bij één van de toprestaurants tijdens de #restaurantdriedaagse op 7, 8 of 9 maart? Deel het met je vrienden!
Nierstichting Nederland
02/18/2017 at 09:00. Facebook
Stefan van Klingeren en Jori van der Tol, chef koks van restaurant Limes, doen graag mee aan de Nierstichting #restaurantdriedaagse: "Het lichaam is het belangrijkste wat een mens bezit. Daar moet je zuinig mee om gaan. Daarom koken we bewust bij Limes, met respect voor mens, dier en milieu. Zout is onmisbaar, maar te veel zout is ongezond. Bij bewust koken hoort ook een matig zoutgebruik."...
View details ⇨
Nierstichting Nederland
02/17/2017 at 09:00. Facebook
Als je nierpatiënt bent, gebruik je vaak veel medicijnen. In de nieuwste brochure lees je waarom het belangrijk is om medicijnen goed te gebruiken. Bestel 'm op [ Nierstichting.nl Link ].

Ook vind je hierin wat je moet doen bij specifieke situaties, zoals bij diarree of het vergeten van een dosis. En er zit een handige medicijnlijst bij om zelf in te vullen.
Nierstichting Nederland
02/16/2017 at 14:00. Facebook
In haar nieuwste blog vertelt Jolanda over het spanningsveld tussen hoe het leven er oppervlakkig uitziet ( z'n gangetje) en wat er werkelijk speelt.........lees verder op [ Nierstichting.nl Link ]

Jolanda heeft een dochter (Lotte) en is getrouwd met Bram, die nierpatiënt is. In haar blogs vertelt Jolanda hoe het is, voor Bram en haar gezin, om te leven met een nierziekte.
Nierstichting Nederland
02/16/2017 at 11:30. Facebook
Tijdens het Goed Geld Gala ontving de Nierstichting gisteren maar liefst € 1.202.187 van de VriendenLoterij. Wil je ook meespelen met de VriendenLoterij voor de Nierstichting? Meld je dan aan op .

Tom Oostrom, directeur Nierstichting: "De steun die wij jaarlijks ontvangen van de Vriendenloterij helpt ons in onze strijd om het leven van nierpatiënten te verbeteren en te voorkomen dat meer...
View details ⇨
Oosters, vega én gezond.....iets voor jou? [ Bit.ly Link ]

NB. Dit recept is niet per se voor nierpatiënten, maar wel vet- en zoutarm.
Wie is jou(w) lief?
Reis jij als student in de Rotterdamse regio met het OV? Of ken je iemand die dit doet? Ga voortaan met de fiets naar school en verdien geld voor de Nierstichting! Aanmelden kan via .

Iedere ochtendspits telt mee en in totaal kun je € 100,- verdienen voor het door jouzelf gekozen goed doel. Let op: er kunnen maximaal 500 studenten meedoen, dus vol = vol!