NRC
yesterday at 20:59. Facebook
De naam Danny Blind is voor altijd verbonden aan de meest dramatische anderhalf jaar in het moderne Nederlandse interlandvoetbal - tot op heden dan.

Danny Blind kreeg nooit greep op Oranje

nrc.nl
NRC
yesterday at 20:01. Facebook
Hoewel de autoriteiten de demonstraties ten strengste hadden verboden, kreeg oppositieleider Aleksej Navalny vele tienduizenden mensen op de been. Hij werd zelf meteen opgepakt, maar heet ondertussen wel zijn punt gemaakt.

Protesten in Rusland: van Vladivostok tot Smolensk de straat op

nrc.nl
NRC
yesterday at 19:26. Facebook
De KNVB gaat de komende tijd op zoek naar een vervanger voor Blind. Voorlopig zal zijn functie worden waargenomen door Fred Grim. Hij zal dinsdagavond ook het oefenduel van Oranje tegen Italië leiden.

Bondscoach Danny Blind vertrekt per direct

nrc.nl
NRC
yesterday at 19:02. Facebook
Ferrari lijkt de aansluiting met Mercedes gevonden te hebben, dat geldt nog niet voor het Red Bull van Max Verstappen. Wat vertelt de Grand Prix van Australië over de rest van het seizoen?

Ferrari deelt in Melbourne de eerste klap uit

nrc.nl
NRC
yesterday at 17:54. Facebook
Om een nieuw publiek warm te krijgen voor opera is The New Prince ideaal, schrijft onze recensent. De opera bewijst effectief dat deze vorm van muziektheater ook geschikt is voor de verhalen van nu.

Het kán, een opera over onze tijd

nrc.nl
NRC
yesterday at 17:00. Facebook
Vijf jongens uit Apeldoorn jagen op pedofielen door ze via een chatsite in contact te brengen met hun broertje. De confrontatie zetten ze op YouTube. "Binnen tien dagen hebben we acht mannen ontmaskerd."

‘Waarom wilt u seks met een minderjarige? Wij gaan naar de politie’

nrc.nl
NRC
yesterday at 16:30. Facebook
Rotterdamse politiehonden doen het de laatste weken goed in de media, schrijft Mirjam de Winter. Zo heeft politiepup Bumper een eigen YouTube-kanaal en Bumpers grote broer haalde de kranten omdat hij zich vastbeet in het bovenbeen van een demonstrant bij de Turkse ambassade.

De gebeten hond

nrc.nl
NRC
yesterday at 16:01. Facebook
‘Hop, Marjanneke’ is een bekend kinderlied. Maar waar komt het lied met die buitenlandse soldaten toch vandaan?

Hoe ‘Marjanneke’ soldaat hielp met de taptoe

nrc.nl
NRC
yesterday at 15:29. Facebook
Na de afgang tegen Bulgarije dreigt Oranje nu ook het WK 2018 mis te lopen. "Ik blijf strijdbaar", zei hij vanochtend bij aankomst op Schiphol. "Dinsdag ben ik erbij tegen Italië, tenzij de KNVB anders beslist. Ik heb die verantwoordelijkheid naar de spelers toe."

En nu is het wachten op het ontslag van de bondscoach

nrc.nl
NRC
yesterday at 15:00. Facebook
Soms doet zich de gelegenheid voor om nieuwe geschiedenis te schrijven, om herinneringen levend te houden. Zoals in Amsterdam.

Een Johan Cruijff Stadion zou vanzelfsprekend moeten zijn

nrc.nl
NRC
yesterday at 14:30. Facebook
Connie Palmen behandelt in haar essay ‘de originele zonde’: de verbeelding. Ze doet dat aan de hand van de levens van vier vrouwen die een uitweg zochten via een nieuwe identiteit.

Verbeelding als anker, maar ook als strop

nrc.nl
NRC
yesterday at 14:00. Facebook
Iedereen zit een beetje bij de EU voor zichzelf, lijkt het wel. De kunst is niet meer, zoals in 1957 en 1990, om er samen de schouders onder te zetten en aan een betere toekomst te werken, schrijft Caroline de Gruyter.

Enthousiasme over Europa. Het kan

nrc.nl
NRC
yesterday at 13:30. Facebook
Twee oud-kampioenen, Joan Haanappel en Sjoukje Dijkstra, vechten op latere leeftijd – Joan is 76 jaar, Sjoukje 75 – voor de sport die hun zo dierbaar is: kunstschaatsen.

Zeventig jaar lang dezelfde hartstocht voor het ijs

nrc.nl
NRC
yesterday at 13:00. Facebook
Cabaretier Jan-Jaap van der Wal treft Joseph Jackson op de Cebit-beurs in Hannover. Een beurs over de toekomst, virtual Reality, Artificial Intelligence, Digital Business.

Slimme camera’s

nrc.nl
NRC
yesterday at 12:30. Facebook
Shehera Grot (32) deed lange tijd vrijwilligerswerk en had weinig geld. Inmiddels heeft ze een goed inkomen, maar nu komt haar kunst in de knel. "De komende jaren wil ik bedenken wat ik écht wil."

‘Rondkomen van mijn kunst lukt gewoon niet’

nrc.nl
NRC
yesterday at 12:00. Facebook
Hongkongers spraken zondag niet over Election Day, maar Selection Day toen bekend werd dat de 59-jarige Carrie Lam tot nieuwe hoofdbestuurder van de Chinese metropool is verkozen.

Nieuwe leider Hongkong is ‘een nachtmerrie’

nrc.nl
NRC
yesterday at 12:00. Facebook
In de verwoestende strijd om het westelijk deel van Mosul, met de oude binnenstad met smalle straten en stegen, zitten veel burgers gevangen tussen de strijdende partijen.

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

nrc.nl
NRC
yesterday at 11:30. Facebook
Mooi is een wandeltocht in het zuiden van Chili nog steeds. Maar je maakt al snel een tien uur durende busreis om uiteindelijk te filewandelen. "Uit elke bus stappen nieuwe toeristen. Ik hoor Spaans, Engels, Duits, Nederlands, Chinees, Noors, Russisch."

Lopen waar iedereen al loopt

nrc.nl
NRC
yesterday at 11:16. Facebook
In Saarland zijn vandaag de stembureau's geopend. In het dorp Limbach geeft Martin Schulz de boze burgers hoop. "Als we deze kans niet grijpen, is de SPD over vijf jaar uitgespeeld."

Vluchtelingen en islam? In Saarland maken ze zich zorgen om de industrie

nrc.nl
NRC
yesterday at 11:00. Facebook
Met nog een jaar voor de verkiezingen, lijkt Poetin soepeltjes in een nieuwe termijn te glijden. Hoe doet hij dat?

Zo blijft Poetin al zo lang aan de macht

nrc.nl