NRC
yesterday at 22:00. Facebook
PSV viel tegen sc Heerenveen, stond op, viel en stond op. Bijna kon de ploeg van Cocu de titelstrijd vergeten, maar door late doelpunten is de achterstand op Feyenoord Rotterdam acht punten.

PSV leeft nog na lesje sexy voetbal

nrc.nl
NRC
yesterday at 21:30. Facebook
De Duitser Mischa Zverev zorgde voor een stunt door Andy Murray te verslaan tijdens de Australian Open. Hij tennist old school, als in de dagen van John McEnroe: met serve and volley.

Tovenaar Zverev brengt ode aan volley

nrc.nl
NRC
yesterday at 21:22. Facebook
Sylvana Simons vertrok ruim een maand geleden bij de partij DENK. Ze liet zich daarna kritisch over haar voormalige partijgenoten uit. Nu wil de partij een schadevergoeding om meer uitlatingen te voorkomen.

Denk eist 30.000 euro van Simons om uitlatingen

nrc.nl
NRC
yesterday at 21:00. Facebook
Partijen, groeperingen en splinters van groeperingen gunnen elkaar het licht in de ogen niet, schrijft Beatrice de Graaf. "Vinden we dat echt nog met z’n allen, dat alles maar gezegd moet kunnen worden?"

Het volk heeft elites hard nodig

nrc.nl
NRC
yesterday at 20:34. Facebook
Lasse Schöne van AFC Ajax revancheerde zich met een wondergoal tegen FC Utrecht. "Ik zit een lekkere periode, doe het goed op deze plek. Dat er dan jonge of oude jongens op bank belanden, dat maakt mij niet uit."

De wonderwreef van een modelprof

nrc.nl
NRC
yesterday at 20:00. Facebook
In Chennai protesteren duizenden jongeren tegen een verbod op jallikattu, een dapperheidsritueel waarbij jonge mannen zich zo lang mogelijk vastklampen aan een stier. Ze lijken te gaan winnen.

Dierenmishandeling? Dit is onze cultuur!

nrc.nl
NRC
yesterday at 19:30. Facebook
President Erdogan laat bijna dagelijks zien waarom hij de staatsgreep "een geschenk van God" vond, schrijft Carolien Roelants. En binnenkort is Erdogans eigen coup voltooid.

Binnenkort is Erdogans eigen coup voltooid

nrc.nl
NRC
yesterday at 19:00. Facebook
"Er zit vechtlust in de Giulia, een ouderwets, als dom machismo weggehoond esprit dat in foutere maar betere tijden kleine, boze Italianen bluffend door het leven sleurde", schrijft Bas van Putten.

Ik rijd een week lang alleen maar hard

nrc.nl
NRC
yesterday at 18:30. Facebook
Nanette Idzerda (70) inspireerde haar man Remco Hazenbroek (54) om te gaan schilderen. Nu leeft hij van de kunst: "Nanette is mijn grote muze."

‘Je moet ons zien eten elke avond met kaarsjes aan’

nrc.nl
NRC
yesterday at 17:59. Facebook
Jan Blokhuijsen won de NK allround, bij afwezigheid van Sven Kramer. Achter hem dienen zich eindelijk nieuwe talenten aan. "Je kunt niet meer freewheelen op de tien kilometer."

Roest en Bosker zorgen voor nieuw elan bij NK allround

nrc.nl
NRC
yesterday at 17:30. Facebook
Van gevangenen op het dak van de Alcacuz gevangenis bij Natal tot de hevige sneeuwval in de Kasjmirvallei. Dit zijn de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s van deze week.

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

nrc.nl
NRC
yesterday at 17:00. Facebook
Fransen, Italianen en een Nederlander verbleven maanden op de verlaten Zuidpool om de Mars-missie na te bootsten. Het gebied is niet bereikbaar voor vliegtuigen. Hoe komt dat?

Marsreizigertje spelen op de Zuidpool

nrc.nl
NRC
yesterday at 16:34. Facebook
Zondag houdt de Parti Socialiste de eerste ronde voor verkiezing van een nieuwe leider. Ondertussen verkeert Frans links in een diepe crisis. Het belangrijkste probleem: Hollande.

Vijf jaar Hollande sloeg diepe wond in links Frankrijk

nrc.nl
NRC
yesterday at 16:00. Facebook
Premier Rutte vindt het "een normale reactie" als ouders hun kind aangeven in verband met crimineel gedrag. Maar je kind verraden is nooit het antwoord, schrijft psycholoog Steven Pont.

Je kind aangeven is niet normaal

nrc.nl
NRC
yesterday at 15:30. Facebook
Op z’n 51ste schroeft Michael Dell geen pc’s maar hele IT-bedrijven in elkaar. De Amerikaanse multimiljardair haalde zowel Dell als EMC van de beurs.

Michael Dell is de man van de lange adem

nrc.nl
NRC
yesterday at 15:01. Facebook
De platen van Morabeza Records zijn nu digitaal, het IFFR toont een documentaire over oprichter Silva.

Hoe Rotterdam de muziekstad van Kaapverdië werd

nrc.nl
NRC
yesterday at 14:30. Facebook
Hoe zeg je ‘slappe koffie’ in het Limburgs? Dat verschilt vaak per dorp. De woordenrijkdom van het Limburgs is duizelingwekkend en is nu vastgelegd in een online woordenboek.

Een ‘fluit’ is in het ene Limburgse dorp een penis en in het andere een vagina

nrc.nl
NRC
yesterday at 14:00. Facebook
De jury van de VSB Poëzieprijs 2017 verkiest dichters die iets zoeken boven dichters die al iets menen te weten – en dat valt te prijzen.

Een gedicht moet je voorbij het bekende kunnen duwen

nrc.nl
NRC
yesterday at 13:30. Facebook
In haar nieuwe voorstelling ‘Voest’ vertelt de cabaretière over haar terugkeer naar Twente. Ze bezocht het asielzoekerscentrum in Azelo en schreef een lied: ‘Mamma! Ik wil een jihadist.’

Cabaretier Nathalie Baartman verdient bekender te zijn dan ze is

nrc.nl
NRC
yesterday at 13:00. Facebook
Is meekijken met je kinderen op sociale media een goed idee?

Hoe je toezicht houdt op je kinderen op sociale media

nrc.nl