Oxfam Novib
yesterday at 12:57. Facebook
Op een mooie zonnige dag als vandaag, kunnen we een prachtige tussenstand bekend maken van Giro555. Dat allemaal dankzij jou. Heel veel dank voor alle helden die zich al hebben ingezet! Samen helpen we de slachtoffers van de hongersnood.
Oxfam Novib
yesterday at 10:43. Facebook
Vandaag is de aftrap van de Giro555 Actie Vijfdaagse. Rood-Wit D1 had de eer om de vijfdaagse te starten in Zapplive. Kom jij ook in actie? [ Inactievoor555.nl Link ]
Oxfam Novib
03/24/2017 at 11:09. Facebook
Kan ik ook spullen in plaats van geld doneren aan Giro555?
Een veelgestelde vraag. Maar nee, dat kan helaas niet. Inzamelen en vervoeren van goederen is duur, daarom kopen we zoveel mogelijk lokaal in. Zo stimuleren we de lokale economie en besparen op transportkosten.
Wat je wel kunt doen, is de spullen op bijvoorbeeld Marktplaats verkopen en dan de opbrengst doneren aan geef-nu.giro555.nl

Giro555

inactievoor555.nl
Oxfam Novib
03/23/2017 at 10:42. Facebook
Redacteur Guido van Giro555 vertelt waarom deze foto zo’n indruk op hem maakte: “De ramp én de hulp zijn in één beeld gevangen.” Als je kunt, help dan. Red levens. Geef voor eten. [ Giro555.nl Link ]
Oxfam Novib
03/22/2017 at 17:30. Facebook
En dat op Wereldwaterdag: 1,8 miljoen Palestijnen in Gaza hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Dat blijkt uit het door Oxfam Novib vandaag gepubliceerde rapport ‘Treading water’. De drinkwatervoorziening in Gaza werd in de oorlog van 2014 zwaar beschadigd en het herstel ervan loopt ernstige vertraging op.

Oxfam waarschuwt voor watercrisis Gaza op Wereldwaterdag

nos.nl
Oxfam Novib
03/22/2017 at 14:30. Facebook
Luister naar de oproep van Wendy en Chantal. Red levens. Geef voor eten. Geef via de knop Doneren op deze pagina of via [ Giro555.nl Link ] of stort op IBAN: NL08 INGB 0000 0005 55. Dank je wel.
Oxfam Novib
03/22/2017 at 09:24. Facebook
Hoera! ING stopt met het financieren van de omstreden North Dakota pijplijn. @ING bedankt voor deze mooie stap!

ING stopt financiering omstreden Dakota-oliepijpleiding - Economie - Voor nieuws, achtergronden en columns

volkskrant.nl
Oxfam Novib
03/21/2017 at 10:15. Facebook
Nieuwsuur gemist? Kijk alsnog. En als je het nog niet hebt gedaan: red levens. Geef voor eten. Geef via [ Giro555.nl Link ]. Dank je wel.
Oxfam Novib
03/20/2017 at 16:59. Facebook
Hoe kunnen duurzame landbouw en eerlijke ketens bijdragen aan de economische groei en voldoende voedsel voor iedereen in ontwikkelingslanden?
Morgen (dinsdag 21 maart) kun je hierover mee praten in Den Haag tijdens een bijeenkomst van Agri-ProFocus​, georganiseerd samen met Hivos, ICCO, Oxfam Novib​, SNV Netherlands Development Organisation​.

Invitation March 21: Making Agribusiness Work for Development

eepurl.com
Oxfam Novib
03/20/2017 at 08:17. Facebook
Jemen zucht al twee jaar onder dagelijks geweld, honger, vluchtelingen… Wil je iets doen?

Toon je solidariteit met de Jeminitische burgers en kom op donderdag 23 maart om 20 uur naar het Museumplein in Amsterdam voor een wake.
Georganiseerd door: Amnesty International Nederland, Oxfam Novib, CARE Nederland en Save the Children Nederland

Yemen #ForgottenWar

EVENT - facebook.com
Oxfam Novib
03/19/2017 at 10:00. Facebook
Je kunt ook samen geven voor eten. Zet een mooie actie op, als muffins bakken en verkopen, je hardlooprondjes laten sponsoren, een etentje organiseren en je gasten laten doneren. Om iets te noemen. Laat het ons weten, want we vinden het ook hartstikke leuk om jullie actie te volgen. De leukste publiceren we op Facebook. (Foto H.P. Alting von Geusau/ Oxfam Novib)

Meld ook een actie | Giro555 - samenwerkende hulporganisaties

giro555.nl
Nieuwe tussenstand: 10 miljoen euro binnen op Giro555. Wat geweldig! <3
En we gaan door. Lees meer over de actie 5-daagse!

Actie vijfdaagse met nationale actiedag (én al meer dan 10 miljoen binnen!) | Giro555 - samenwerkende hulporganisaties

giro555.nl
Kom je ook naar de mooie fototentoonstelling in Den Haag over de droogte na El Niño?
Na de tentoonstelling worden alle foto’s beschikbaar gesteld voor een online veiling.
De opbrengst daarvan gaat naar Giro555!

20 maart t/m 3 april (behalve 25 maart): ‘El Niño, als de regen niet komt’. In het Atrium Den Haag. Met foto's van Ilvy Njiokiktjien en Petterik Wiggers.

Let op: de tentoonstelling...
View details ⇨

Fototentoonstelling El Niño, als de regen niet komt

EVENT - facebook.com
Eén jaar EU Turkije-deal heeft geleid tot mensonterende omstandigheden in Griekenland. Lees meer over het vandaag gepubliceerde rapport: ‘De realiteit van de EU-Turkije deal.’ Foto: Jim Huylebroek

EU-Turkije deal ondermijnt de bescherming van vluchtelingen - OxfamNovib

oxfamnovib.nl
'Er dreigt een catastrofe van ongekende omvang. Dat mogen we dat niet langer negeren.’ Aldus Nigel Timmins van Oxfam. Geef voor eten. [ Giro555.nl Link ]
Wat goed: gisteren hebben we gekozen én gedeeld! De teller bij Giro555 staat nu op iets meer dan 8 miljoen. <3 Fantastisch!
Er is helaas nog veel meer nodig.
Als je nog niet gegeven hebt, doe je het dan vandaag?

geef-nu.giro555.nl

geef-nu.giro555.nl
We hebben de deleted scenes gevonden van het campagnefilmpje van het CDA. Zegt Sybrand Buma nu vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen pal achter meer investeringen in ontwikkelingssamenwerking te staan? Helaas niet.

Maar dat willen we natuurlijk wél. Moedig hem in 10 seconden aan om door te pakken en te investeren in ontwikkeling → [ Bit.ly Link ]

Want ontwikkeling werkt. Opgeven niet.
Roep je partij op om de kloof tussen arm en rijk te verkleinen. Dat kán! Om te beginnen met een eerlijk belastingsysteem waarbij multinationals gewoon eerlijk hun bijdrage betalen. Aan Nederland én aan de ontwikkelingslanden. Vind jij dit ook belangrijk?
Like & Share... (of lees meer: [ Bit.ly Link ]
De afgelopen week waren we onderweg naar politieke partijen die durven door te pakken op ontwikkelingssamenwerking. Dit zijn de 8 partijen die zien dat ontwikkeling en stabiliteit in ieders belang zijn. Zij willen de trend keren van jarenlange bezuinigingen. Want ontwikkeling werkt. Opgeven niet!

like =
share =
We staan voor de grootste humanitaire ramp sinds de Tweede Wereldoorlog waarschuwt de VN.
Nederland helpt. Jij ook? GEEF NU op Giro555 (IBAN: NL08 INGB 0000 000555) of via: [ Giro555.nl Link ]