FBVideoDownloader.info is a facebook video downloader online, this tool helps you download facebook videos by grabs direct links to download and save for free
P4 Extra med Lotta Bromé
2 hours 17 minutes ago. Facebook
Idag är det internationella funktionshindersdagen och då genomförs LSS-manifestationer runt om i landet. Manifestationens krav är bland annat att besparingsdirektivet i LSS-utredningen tas bort och att det inte blir fler indragna assistansbeslut.
Foto: Staffan Löwstedt/TT
I dagens program får du tips och trix så att de levande ljusen och decembermyset inte slutar i en eldsvåda!
För det är i december som de flesta bostadsbränderna sker.
Foto: Soeren Stache/TT
Här har du julbordets alla drycker - om du vill. Carl Jan och Lotta pratar vin, öl och snaps.

Julbordets drycker - P4 Extra

sverigesradio.se
Pernilla August kommer att ringa in det nya året på Skansen och i SVT för hela svenska folket. För Lotta berättar hon att hon är jätteglad för uppdraget och att dikten i sin helhet, ni vet "Ring, klocka ring!" handlar om ljus och fred. Det behöver vi, säger Pernilla.
Foto: Åsa Stöckel - P4 Extra

Pernilla August: Oj! Va? Ska jag?? - P4 Extra

sverigesradio.se
I Jönköping har man ett konstverk som ska avläsa stämningen hos invånarna. Kul men lite komplicerat tekniskt och med regler. Hur den funkar är det bäst att Peter Jutterström, (M) ordf. Kultur- och fritidsnämnden får förklara. Han och förvaltningsdirektören Karin Semberg var hos Lotta och berättade.
Hela listan med artister till Melodifestivalen 2017. Kolla in Loreen, Charlotte Perrelli, Jon Henrik, Pontare, Ingrosso och många fler. Här kan du också höra artisten Owe Törnqvist, 87 år, som läser en dikt för Lotta. Fast det är säkert inte den han ska framföra i tävlingen.

Melodifestivaldeltagarna 2017! - P4 Extra

sverigesradio.se
Gissa vem som samlats igen? Det var 1994 som GES kom på att de passar bra ihop med "När vi gräver guld i USA" och andra dunderhits. Det har varit tyst ett tag men nu är det dags. I P4 Extra får du höra Lottas intervju med trion och låten "Stanna världen en stund"
Foto: Åsa Stöckel - P4 Extra
SVT Melodifestivalen 2017 - mer om det i P4 Extra
Vilka blir det?
Mikael Sjöberg med familj i Hamrångefjärden norr om Gävle har tagit julpyntet ett steg längre.
Nu vet jag vad kärlek är, berättar körledaren och artisten Gabriel Forss för Lotta.
"60-talet ringde och vill ha tillbaka sin arkitektur" "...korsning mellan en finlandsfärja och en tjock-TV" Arkitektupproret har en omröstning om Sveriges fulaste nybyggda hus. Det måst vi ju förstås undersöka närmare! Kolla in kandidaterna här.

Kasper Kalkon-priset – Ett nytt arkitekturpris från och med 2016

arkitekturupproret.se
- Du kan bli julfestens mittpunkt, säger Vivi Wallin, driver pysselsidan fixasjalv.se
- Ja, eller så kan man bara stå i ett hörn? kontrar Lotta.

Foto: Åsa Stöckel - P4 Extra
Fixasjalv
Gävlebocken blev bara några timmar gammal. Sedan brändes den ner. I år var säkerheten extra hög eftersom bocken fyllde 50 år, men vad hjälpte det? Josefin Nordvall som är affärsägare i Gävle var den som ringde SOS Larm om att bocken brann och först trodde inte larmoperatören på henne.

Foto: Josefin Nordvall
"Jag har världens bästa mamma!! Hon är magi!"
Molly Nutley berättar för Lotta hur det är att slå igenom som skådespelare och jobba med sina superkända föräldrar.

Foto: Åsa Stöckel - P4 Extra
Det har kallats för ett av de blodigaste krigssluten i historien, då inbördeskriget mellan tamilska tigrarna och regeringen tog slut för drygt sju år sedan i Sri Lanka. Sveriges Radios Sydostasienkorrespondent Margita Boström befinner sig i landets största stad Colombo, och ger en bild av ett land på väg mot stabilitet, men där frustrationen bland befolkningen samtidigt växer.

Sri Lanka - krigshärjat land på väg mot stabilitet - P4 Extra

sverigesradio.se
Pratar du med dina växter? Det kanske inte är så galet trots allt. Forskning tyder på att de kan känna av sin omgivning och skicka signaler till varandra för att kommunicera.
Klicka på bilden nedan för att höra mer.
Foto: TT / Vilhelm Stokstad

Växter kan kommunicera med varandra - P4 Extra

sverigesradio.se