Vårt Universum bjuder på ständiga överraskningar!

Värdefull kunskap när nya galaxer upptäcks - P4 Extra

sverigesradio.se
Ulla-Maria Andersson lämnade missbrukarlivet och blev författare!

Ulla-Maria Andersson skriver om en mamma som sviker sitt barn - P4 Extra

sverigesradio.se
Se hur du kan bli arkitekten bakom ett bihotell!

Bostadslösa bin behöver vår hjälp - P4 Extra

sverigesradio.se
Sofia Wistam har världens bästa liv. Iallafall om hon själv får tycka till. Just nu är hon aktuell med Sofias änglar på tv och med poddradioturné tillsammans med kollegan Pernilla Wahlgren. Hör hela intervjun här!

Sofia Wistam: Jag älskar radio! - P4 Extra

sverigesradio.se
Håll koll på barnens långdragna förkylning, uppmanar allergikonsult. Är det allergi behövs behandling om de ska orka med skolan.

Pollenallergi påverkar betygen - P4 Extra

sverigesradio.se
Den nypensionerade häcklöparen Sanna Kallur berättade en riktigt blodig historia för Lotta Bromé.

Sanna Kallur svimmade av tv-operationen - P4 Extra

t.sr.se
Vi kommer inleda dagens program med det senaste om gårdagens terrordåd i London.

Ni kan också följa Ekots direktrapportering under dagen. Just nu håller premiärminister Theresa May tal inför parlamentet.

[ Sverigesradio.se Link ]

Följ Ekots direktrapportering

sverigesradio.se
Vilka får vara med?

Om ett par timmar presenteras årets invalda i Swedish Music Hall of Fame. Förra året fick bland andra Siw Malmkvist och Karl Gerhard ta plats.

Vem eller vilka skulle väljas in om du fick bestämma?
Christer Sjögren och Lasse Holm berättade om sin vän och kollega Sven-Erik Magnusson. Sven-Ingvars sångare gick bort natten till onsdag efter lång tids sjukdom.

– Hans enorma talang att berätta historier kommer jag sakna lika mycket som hans sång, säger Christer Sjögren.

Hur minns du Sven-Erik och Sven-Ingvars?

[ Sverigesradio.se Link ]
"Man blir fulare, svagare och tycker mindre om sig själv". Karin Nordlander och Linda Newnham har skrivit en bok om att bli kränkt i relationer - och hur man avslutar dem.

Så lämnar du ett skadligt förhållande - P4 Extra

t.sr.se
I dagens program kommer vi prata mycket om Sven-Erik Magnusson och Sven-Ingvars, med artistkollegor och vänner. Och även spela hans musik.

Vilken låt med Sven-Ingvars vill du höra? Skriv i kommentarsfältet! Den låt som får flest röster spelar vi i dagens sändning.

Här är exempel på några av bandets många klassiker:
Byns enda blondin
Ett litet rött paket
Fröken Fräken
Två mörka ögon
Kristina...
View details ⇨
Musikern och tonsättaren Sven-Erik Magnusson har avlidit efter en lång tids sjukdom. Han blev 74 år gammal.

Sven-Erik Magnusson är död - P4 Värmland

sverigesradio.se
När man är liten och har autism är det av största betydelse att ha struktur och förutsägbarhet i sitt liv. 8-årige Conrad hade en assistent, men sen bestämde sig skolan för något annat.

8-årige autistiske Conrad uppmanades byta skola - P4 Extra

sverigesradio.se
Enligt en undersökning ska vi i första hand fira vår egen födelsedag, sen midsommar och i tredje hand Melodifestivalen. Det berättade SVTs VD Hanna Stjärne som var dagens gäst hos Henrik Johnsson idag. Men trots SVTs stolthet Mellon drömmer Hanna även om att kunna knipa sändningstillstånden för stora sportevenemang också och det har ju blivit allts svårare.
Ståpinkare!! Män!! Och kvinnor!! Antingen slutar ni stå och pinka eller så får ni torka upp urin efter er! Det är frilansjournalisten Sally Henriksson som verkligen tröttnat på att behöva torka andras urin. Slutet på tålamodet började på en tågresa för en vecka sedan när Sally gick in på toaletten efter en kille och rent reflexmässigt började torka upp urinet efter honom. Det var då hon...
View details ⇨
Sportkommentator Lena Sundqvist får utstå mycket hat på nätet. Både män och kvinnor skriver kvinnofientliga och kränkande kommentarer. För att komma tillrätta med det måste man prata om det, säger Lena till Lotta.

Lena Sundqvist: Som om allt utom mordhot vore okey - P4 Extra

sverigesradio.se
Nordmans sångare Håkan Hemlin: - Det har aldrig varit roligare att jobba med musik. Nu ska Nordman ut på turné igen. Tatureringen i nacken är från ett releaseparty 2010 men låten som Lotta spelar i P4 Extra är alldeles ny. "Dag och natt" heter den.
Glad vårdagjämning! (Eller hur man nu ska uttrycka det.) Det är idag som dagen infaller och vi vet ju att det ser väldigt olika ut i landet när det gäller hur långt våren har kommit. Hur ser det ut hos dig just idag? Dela med dig med en bild. Posta gärna här!

Just den här krokusen är från i fjol. Foto: Jessica Gow / TT
"Bjud gärna en zombie på middag, jag lovar att de äter mer än hjärna..."
Med den och ett gäng andra vitsar vann Tobbe Ström i helgen titeln svensk mästare i Ordvitsar. Hör honom berätta hur man går tillväga för att få till en riktigt bra ordvits här...

Tobbe Ström är svensk mästare i ordvitsar - P4 Extra

sverigesradio.se
Alexandra Zazzi pratar örter i P4 Extra, och idag får vi höra mer om en traditionell och ibland lite bortglömd ört - persiljan! Förutom att den är fylld med järn och andra nyttigheter, kan man förbättra sin andedräkt om man tuggar lite persilja... plus lite annat smått och gott! Och givetvis får ni ett fint persiljerecept på köpet...

Alexandra lagar grön sås full av vårkänslor - P4 Extra

sverigesradio.se