Polisen Södermalm
yesterday at 13:08. Facebook
Vi fick bra genomslag igår då vi sökte vittnen till en händelse i gamla stan. Nu söker vi vittnen till en händelse på Reimersholme i oktober.

Anders Reimers Väg

trygve.se
Polisen Södermalm
01/22/2017 at 19:44. Facebook
Igår kväll vid 18-tiden gick en man bärsärk genom Gamla Stan. Bl.a slog han sönder bilar och skyltfönster med en hammare. Mannen kunde gripas på Vasabron. Om det är någon som har fångat händelsen på film så ring polisen på 114 14 och hänvisa till K84485-17 Ingen kom till skada under gärningen.

Kindstugatan 11A

trygve.se
Polisen Södermalm
01/21/2017 at 19:35. Facebook
Lördagens demonstrationer

I Sverige har vi det stora privilegiet att alla har rätt att uttrycka sin åsikt. Idag har vi haft inte mindre än 6 tillståndsgivna demonstrationer nästan samtidigt med olika åsiktsyttringar runt om i city. Från Medborgarplatsen, Sergels torg och Humlegården sammanstrålade fyra olika demonstrationer till en stor manifestation på Norrmalmstorg med uppskattningsvis...
View details ⇨
Polisen Södermalm
01/19/2017 at 15:00. Facebook
VARNING FÖR BEDRAGARE:

Återigen ökar bedrägeribrotten, främst mot våra äldre. Här är två metoder bedragarna använder sig av.

1. Bedragaren ringer upp äldre och påstår sig vara läkare och erbjuder ny medicin som gör att de slipper sina krämpor. Givetvis mot betalning, ofta flera tusen kronor.

2. Bedragaren ringer upp, påstår sig vara läkare och erbjuder ett hembesök för att kontrollera...
View details ⇨
VITTNEN SÖKES:

Måndagen den 9:e januari, ca kl 15.00, skedde en trafikolycka i korsningen Götgatan-Åsögatan, där en cyklist blev påkörd av en lastbil. Föraren av lastbilen kör sedan från platsen utan att stanna.

Flera personer såg olyckan och hjälpte även till och tog om hand om cyklisten efteråt. Dessa vittnen behöver vi komma i kontakt med för att få deras uppgifter.

Information lämnas...
View details ⇨
Nytt år, nya utmaningar för oss. I detta reportage kan ni läsa om Södermalmspolisens medborgarlöften.

"Medborgarlöften" är namnet på den återkoppling vi fått från Södermalmsborna om vad som gör dom otrygga och vad de vill att deras polis skall jobba inriktat mot.

I reportaget kan ni läsa om vilka medborgarlöften vi har på Södermalm och hur vi tänkt att uppfylla dessa löften.

Så ska polisen jobba mot missbruket på Söder

stockholmdirekt.se
Snart är det dags att fira in det nya året 2017.
Vi påminner om att man måste vara minst 18 år för att köpa, inneha eller använda fyrverkerier. Det är förbjudet att överlåta fyrverkerier till minderåriga och den som avfyrar ett fyrverkeri är ansvarig om det uppstår någon skada. Visa ALLTID hänsyn mot människor och djur!

Vid årets nyårsfirande i centrala Stockholm har beslutats om en särskild...
View details ⇨
Ska du ut och julhandla?
Nu är det högsäsong i julhandeln. Tyvärr rör sig även ficktjuvarna över söders höjer. Vi är gott om patruller som jobbar både i uniform och civilt. Var uppmärksam och tveka inte att höra av er om ni ser något märkligt! Vi finns ute bland er, för er!

//Linus, Södermalmspolisen

Så undviker du tjuven i julhandeln

polisen.se
God eftermiddag!
Den här veckan har vi en särskild trafiksatsning. Så på ett myggfritt och krispigt Södermalm har ett stort antal nykterhetskontroller genomförts under dagen. Någon hade glömt att betala skatten på bilen och blev därför av med sina registreringsskyltar. I övrigt var alla glada och trevliga! Bilden är från en av kontrollerna på Ölandsgatan.

Ha en bra dag! // Linus,...
View details ⇨
Snart är det jullov. Här är lite bra tips och råd inför julen till er föräldrar. Från Stockholm stad och Polisen.
Här är ett roligt och informativt reportage om Citypolisens duktiga cyklande poliser. Så duktiga att resten av polis-Sverige vill vara med och lära sig av vårt koncept.
Håll till godo‍♀

[ Yumpu.com Link ]

Cykling nr 4 2016

yumpu.com
Helgrapport

Helgen har flutit på bra och vi som jobbat dagpass har haft en hel del att göra. Idag söndag har vi haft flera incidenter runt tunnelbanestationerna Medborgarplatsen och Slussen där okända personer försökt komma över mobiltelefoner eller helt enkelt bara varit ute efter att bråka med förbipasserande. Just nu sitter två män gripna för detta men vi har haft fler larm efter det att...
View details ⇨
GROV MISSHANDEL

Nu behöver vi er hjälp!

Natten lördag 5:e november skedde en grov misshandel på Mosebacke torg/ Hökens gata vid 02:30 tiden. Flertalet okända gärningsmän misshandlade då målsägaren med sparkar och slag så att denne svimmade av, samt med bland annat käkfraktur som följd. Totalt rörde det sig om ett sällskap på 5 personer, oklart hur många som deltog i misshandeln....
View details ⇨
Utdrag ur vittnesförhör:
… Tidningsbudet berättar att han jobbade och att han befann sig på en gata i city för att leverera tidningar till en kiosk. Han öppnade sidoluckan i bak på bilens högra sida (bakom passagerardörren). Nyckeln satt kvar i tändningslåset. När han stod och fixade med tidningarna hörde han hur förardörren åkte igen. Tidningsbudet gick fram och kollade in i bilen, där en man...
View details ⇨
Polisen Södermalm bjuder in till utbildning i grannsamverkan
5 december 2016 klockan 19.00.

Vi träffas på Rosenlundsgatan 9 klockan 18.45 den 5 december

Anmälan görs till:
Tomas.uhlin@polisen.se
Tel: 0708-951398
Polisen har som bekant genomgått en större omorganisation och då kan det ta tid att få alla delar på plats och fungerande fullt ut. Men resultatet kommer bli bra vågar vi hoppas.
Här är ett intressant och initierat reportage om vår nya narkotikagrupp och hur de bedriver sitt arbete.

Ny narkotikagrupp polisens lokala spjutspets - Drugnews

drugnews.nu
”Men GPSen sa ju!..”

Så har vi återigen tittat lite på hur trafikanter rör sig runt Slottskajen/Slussplan vid spårviddshindren. Cyklande pendlare gjorde oss uppmärksamma på problemen med bilburna trafikanter som istället väljer cykelbanan för att slippa vägen runt. Samtidigt vill vi påminna (eftersom det verkar behövas) om att det är vad skyltarna visar och inte vad din GPS visar som gäller i...
View details ⇨
”Men det var inte jag!”
Då lider helgen mot sitt slut och jag och mitt turlag ska gå från natt till kvällsvecka. I helgen har vi haft fullt upp och många av oss har delvis levt på energidryck och powerbars.

Under en kväll/natt kontrollerades en bil som körde lite konstigt. Föraren saknade körkort och var dessutom narkotikapåverkad. Under provtagning fick vederbörande hållas fast då han var...
View details ⇨
"Kan man gnälla på något så ska man"
Hörde jag rätt?! Ja, så en kille i intervju på Sveriges radio angående snöovädret...

Själv tänker jag inte gnälla en sekund! Räddningstjänst, ambulans, bärgare, TMA-bilar, trafik Stockholm och många fler. Ni har kämpat fantastiskt bra inatt för att få ordning på vägarna! TACK! Vi har en bit kvar men nu kör vi på till allt flyter igen!

Till er som ska ut...
View details ⇨
Bandyn på Zinken är igång för i år, självklart är vi på plats!