Polisen Södermalm
02/26/2017 at 21:08. Facebook
Papegoja söker sin ägare!

En medborgare hittade under söndagskvällen denna papegoja på Mosebacke torg i en parkeringsruta. Kanske finns det någon liten därute som nu saknar en kär kamrat. Hör av er här via Facebook om ni kan hjälpa denna mjuka Pippi åter till ägarens famn.
Polisen Södermalm
02/24/2017 at 16:45. Facebook
Det kom ett mail till Södermalmspolisen. Ett fint tack som värmer i hjärtat. Vi får ibland otack och synpunkter på otillräcklighet. Ofta är det berättigat också, vi räcker inte alltid till. Därför känns erkännanden och beröm likt detta oerhört inspirerande och glädjande.

Trevlig helg!
Viktor, Polisinspektör
God morgon!
Helgen före löning är snart över och vi som arbetat förstärkningstur har gjort vårt för den här gången. Nytt för mig den här helgen var att omhänderta en felparkerad bil på grund av för mycket obetalda parkeringsböter. Det innebär att om ett fordon belagts med böter som är obetalda och överstiger 5000 kronor så kan vi flytta fordonet till en uppställningsplats. Fordonsägaren kan...
View details ⇨
Lokalpolisen sänder just nu från stabsrummet, pratar om brottsligheten på Södermalm
Påminnelse:
Hur ser brottsligheten ut på Söder?

Idag kl 19:00 går vi live från stabsrummet på Södermalm. Skicka in dina kommentarer och frågor under livesändningen. Har ni några frågor redan nu skicka dem i ett DM eller i kommentarsfältet nedan. Vi som finns med under sändning är lokalpolisområdes chefen Peter Ågren och kommunpolisen Robert Kindroth.

Under världshistoriens första...
View details ⇨
På torsdag ska vi prova något nytt.

Då kommer vi att köra en livesändning här på fb kl 19:00.
Under sändningen kommer vi försöka att beskriva hur brotten ser ut på söder men också vilka utmaningar och prioriteringar vi behöver göra för att bemöta problembilden.

Ställ gärna frågor redan nu i kommentarsfältet så ska vi besvara några av dem under livesändningen.

- Hur många inbrott har vi...
View details ⇨
1973 klev Lars-Erik in genom portarna på Södermalms polisstation. 44 år senare kan samma man stolt gå igenom ledet av kollegor, redo att ta sig an pensionärslivet.
Skydda, hjälpa, ställa till rätta! #Tack
God morgonrusning
Dagen började tidigt för patrull 31-9330 med uppgång runt klockan 04. Tidigare under natten avslutade en patrull med att rapportera en förare som körde bil utan körkort. Bilen var dessutom belagd med körförbud och oförsäkrad. Nu kom samma bil återigen rullandes på Stadsgårdsleden. Den stoppades längs kajen och hör och häpna så satt samme man vid ratten även den här gången....
View details ⇨
Det är alltid roligt när något fungerar bra. I detta fallet mycket bra. Läs om projektet "Trygg i butik" och hur det påverkat statistiken för dessa typer av brott. Det har gett så fint utfall att fler nu tar efter vår arbetsmetod. Roligt.

Trevlig helg!

Succé för Söderpolisens snatteriskola

stockholmdirekt.se
Idag har vi i turlag 8 fortbildning i ämnet LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer).

Tillsammans med Stockholms läns landsting kommer Södermalmspolisen och polisen i Södertälje genomföra ett pilotprojekt för beroendevård. Målet är att fler av de som vi omhändertar enligt LOB ska komma till rätt vård snabbare/oftare.

Vi som arbetar ute genomför utbildningsdagar ett par dagar i...
View details ⇨
Vi fick bra genomslag igår då vi sökte vittnen till en händelse i gamla stan. Nu söker vi vittnen till en händelse på Reimersholme i oktober.

Anders Reimers Väg

trygve.se
Igår kväll vid 18-tiden gick en man bärsärk genom Gamla Stan. Bl.a slog han sönder bilar och skyltfönster med en hammare. Mannen kunde gripas på Vasabron. Om det är någon som har fångat händelsen på film så ring polisen på 114 14 och hänvisa till K84485-17 Ingen kom till skada under gärningen.

Kindstugatan 11A

trygve.se
Lördagens demonstrationer

I Sverige har vi det stora privilegiet att alla har rätt att uttrycka sin åsikt. Idag har vi haft inte mindre än 6 tillståndsgivna demonstrationer nästan samtidigt med olika åsiktsyttringar runt om i city. Från Medborgarplatsen, Sergels torg och Humlegården sammanstrålade fyra olika demonstrationer till en stor manifestation på Norrmalmstorg med uppskattningsvis...
View details ⇨
VARNING FÖR BEDRAGARE:

Återigen ökar bedrägeribrotten, främst mot våra äldre. Här är två metoder bedragarna använder sig av.

1. Bedragaren ringer upp äldre och påstår sig vara läkare och erbjuder ny medicin som gör att de slipper sina krämpor. Givetvis mot betalning, ofta flera tusen kronor.

2. Bedragaren ringer upp, påstår sig vara läkare och erbjuder ett hembesök för att kontrollera...
View details ⇨
VITTNEN SÖKES:

Måndagen den 9:e januari, ca kl 15.00, skedde en trafikolycka i korsningen Götgatan-Åsögatan, där en cyklist blev påkörd av en lastbil. Föraren av lastbilen kör sedan från platsen utan att stanna.

Flera personer såg olyckan och hjälpte även till och tog om hand om cyklisten efteråt. Dessa vittnen behöver vi komma i kontakt med för att få deras uppgifter.

Information lämnas...
View details ⇨
Nytt år, nya utmaningar för oss. I detta reportage kan ni läsa om Södermalmspolisens medborgarlöften.

"Medborgarlöften" är namnet på den återkoppling vi fått från Södermalmsborna om vad som gör dom otrygga och vad de vill att deras polis skall jobba inriktat mot.

I reportaget kan ni läsa om vilka medborgarlöften vi har på Södermalm och hur vi tänkt att uppfylla dessa löften.

Så ska polisen jobba mot missbruket på Söder

stockholmdirekt.se
Snart är det dags att fira in det nya året 2017.
Vi påminner om att man måste vara minst 18 år för att köpa, inneha eller använda fyrverkerier. Det är förbjudet att överlåta fyrverkerier till minderåriga och den som avfyrar ett fyrverkeri är ansvarig om det uppstår någon skada. Visa ALLTID hänsyn mot människor och djur!

Vid årets nyårsfirande i centrala Stockholm har beslutats om en särskild...
View details ⇨
Ska du ut och julhandla?
Nu är det högsäsong i julhandeln. Tyvärr rör sig även ficktjuvarna över söders höjer. Vi är gott om patruller som jobbar både i uniform och civilt. Var uppmärksam och tveka inte att höra av er om ni ser något märkligt! Vi finns ute bland er, för er!

//Linus, Södermalmspolisen

Så undviker du tjuven i julhandeln

polisen.se
God eftermiddag!
Den här veckan har vi en särskild trafiksatsning. Så på ett myggfritt och krispigt Södermalm har ett stort antal nykterhetskontroller genomförts under dagen. Någon hade glömt att betala skatten på bilen och blev därför av med sina registreringsskyltar. I övrigt var alla glada och trevliga! Bilden är från en av kontrollerna på Ölandsgatan.

Ha en bra dag! // Linus,...
View details ⇨
Snart är det jullov. Här är lite bra tips och råd inför julen till er föräldrar. Från Stockholm stad och Polisen.