Trafikinsatsvecka - Extra insatser för nykterhet

Denna vecka genomförs en nationell trafikinsatsvecka vars inriktning är gentemot kontroller av nykterhet (alkohol och droger) hos förare i trafiken.

Vi har en hög synlighet längst vägarna och genom större upptäcktsrisk är förhoppningen att vi får en förbättrad trafiksäkerhet i regionen.

Förutom att jobba för säkrare trafik ser vi också...
View details ⇨
Bor du i Nybro, Emmaboda, Tingsryd, Lessebo, Uppvidinge eller Högsby kommun? Då finns det en egen Facebook-sida för dig! Vi nystartar sidan för lokalpolisområde Nybro där dessa kommuner ingår. Här kommer vi att berätta om vad vi arbetar med och ni har möjlighet att ha en dialog med oss.

/Micke, Andreas och Johan, några av oss inom polisen som kommer att fylla sidan med innehåll.

Polisen lokalpolisområde Nybro

facebook.com
Växjöpolisen ligger i framkant
För att minska svinnet i butiker, öka tryggheten för personalen inom handeln och frigöra polisresurser, har områdespoliserna i Växjö börjat arbeta enligt en metod, Trygg i butik, som är framtagen av polisen på Södermalm i Stockholm.
På filmen hör du vad Pernilla Bolmgren, gruppchef för områdespoliserna i Växjö, säger om Trygg i butik.
Om Växjöpolisernas möte med...
View details ⇨
Tack alla ni som har sökt sommarvikariat hos oss på polisens kontaktcenter (PKC) i Kalmar! Vi har fått in ett 50-tal ansökningar och vi har nu börjat göra ett urval innan det är dags att kalla till intervjuer.

Är du intresserad av att jobba hos oss på PKC – håll utkik här på Facebook. Vi lägger ut annonser så fort det blir aktuellt.
Nu tar alla EG Westford på fullt allvar!

I dag onsdag 8 mars är det Internationella kvinnodagen vilket vi i polisen region Syd vill markera genom att uppmärksamma en av de mest namnkunniga kvinnorna polisen har i kåren. Vi talar om Ewa-Gun Westford, tidigare Skånepolisens och sedan region Syds taleskvinna för alla medier i världen. Att det blev polisen var ingen slump.
– Nej, du! Redan som...
View details ⇨
Du har väl inte missat möjligheten att bli volontär hos oss?

Välkommen på en informationsträff i Växjö nu på torsdag den 9 mars kl. 18.30 i polishuset på Sandgärdsgatan 31.
Då får du veta vad volontäruppdraget innebär och hur det fungerar, tillfälle att ställa frågor och träffa andra rutinerade volontärer som jobbat länge med oss. Läs mer om vår volontärverksamhet här: [ Polisen.se Link ]
Polisens kontaktcenter söker sommarvikarier till Kalmar!

Vill du arbeta med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till polisens uppdrag verkligen kan göra skillnad? Vi söker nu sommarvikarier till polisens kontaktcenter (PKC) i Kalmar. PKC har ansvaret för anmälnings- och upplysningsverksamheten och svarar på samtal som kommer in via...
View details ⇨
En del i vårt gemensamma trygghetsskapande arbete består i att ta fram medborgarlöfte, vilket vi idag har skrivit under. Där lovar vi tillsammans följande åtgärder:

Polisen och Alvesta kommun har tillsammans tagit fram följande medborgar-löften för perioden 2017-2018.
Polisen lovar
1. Ökad polisiär synlighet i Alvesta centrum med fokus på resecentrum och området däromkring för att öka...
View details ⇨
Just nu avstängt vägen mellan Linneryd - Tingsryd på grund av bärgning.
Idag är det alla hjärtans dag. Vet du inte vad du ska ge din käraste? Då tycker jag att en cykelhjälm är en utmärkt present.

Detta är det bästa sättet att minska huvudskador, då fler och fler oskyddade trafikanter är inblandade i olyckor.

Ta det försiktigt i trafiken.

/Stefan Ingö ❤
Vill du göra skillnad? Vi behöver fler engagerade personer som tillsammans med oss poliser arbetar för ett tryggare samhälle. Om du vill göra en viktig och spännande insats är tillfället perfekt – vi söker just nu fler volontärer som hjälper oss med olika uppdrag. Välkommen på en informationsträff i Växjö den 9 mars kl. 18.30 i Polishuset på Sandgärdsgatan 31.

Då får du veta vad...
View details ⇨
Kom och träffa polisen hos SOS Alarm lördagen den 11/2

På 112-dagen, lördagen den 11 februari, är det öppet hus hos SOS Alarm i Växjö, Fagrabäcksvägen 5, kl. 10:00-14:00. Parkering bör ske på Lineborgsplan.

Hos SOS Alarm får ni även träffa Värends Räddningstjänst, Tullverket, Sjöfartsverket och Region Kronoberg. Under dagen kommer vi att visa fordon, film, ordna tipspromenad och bjuda på...
View details ⇨
Polisen söker tillstånd för kameraövervakning i Arabyområdet

Polisen fortsätter det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i Arabyområdet i Växjö. Ett hjälpmedel som polisen nu vill använda är kameraövervakning av området runt Araby park Arena.

Kameraövervakningen skapar bättre förutsättningar för polisen att observera incidenter för att kunna förebygga brott. I de fall där brott...
View details ⇨
Positiva nyheter från vårt kontaktcenter! Polisens kontaktcenter i Syd, PKC Syd, har förkortat sina svarstider sedan man i slutet av oktober införde ett nytt sätt att arbeta på. Numera har varje polisregion ett eget PKC med egna regionala köer. I vår region Syd finns kontaktcenter i både Malmö och Kalmar. Det innebär att när du som allmänhet ringer in till 11414, och väljer i talsvaret att...
View details ⇨
Gott Nytt År önskar polisen i Växjö/Alvesta!!
Information om regler som gäller vid hantering av fyrverkerier i Växjö kommun. Kommunpolis Scott Goodwin medverkar på filmen.

Gott Nytt År/ Växjö lokalpolisområde
Goda nyheter. Den riktiga tomten hade inte med föregående inlägg att göra. Därmed är julen fortfarande på gång. En julhälsning från polisen Växjö som dagen i ära fått besök av Växjös kommunalråd.
Å nej, Polisen nordvästra Skåne har fångat in tomten..... Hoppas inte julen nu är inställd. ;)// Jonas
Medborgarlöfte klart för Växjö kommun

Under torsdagen undertecknades medborgarlöftet för Växjö kommun.

Vid ett möte på polishuset i Växjö under torsdagen undertecknades det gemensamma medborgarlöftet av Växjös kommuns företrädare Anna Tenje och lokalpolisområdeschef Jonas Eek.

Växjö Kommun och polisen har tecknat en samverkansöverenskommelse för perioden 2016 – 2017 som beskriver...
View details ⇨
Växjös kommunalråd och KSO avtackas av LPO-chef och kommunpolis. Bo Frank har alltid varit en hängiven, intresserad och engagerad ordförande i brottsförebyggande rådet. Växjöbornas trygghet har alltid stått i centrum hos Bo. Tack för allt gott samarbete och lycka till med ditt framtida uppdrag som borgmästare i Växjö.