Gott Nytt År önskar polisen i Växjö/Alvesta!!
Information om regler som gäller vid hantering av fyrverkerier i Växjö kommun. Kommunpolis Scott Goodwin medverkar på filmen.

Gott Nytt År/ Växjö lokalpolisområde
Goda nyheter. Den riktiga tomten hade inte med föregående inlägg att göra. Därmed är julen fortfarande på gång. En julhälsning från polisen Växjö som dagen i ära fått besök av Växjös kommunalråd.
Å nej, Polisen nordvästra Skåne har fångat in tomten..... Hoppas inte julen nu är inställd. ;)// Jonas
Medborgarlöfte klart för Växjö kommun

Under torsdagen undertecknades medborgarlöftet för Växjö kommun.

Vid ett möte på polishuset i Växjö under torsdagen undertecknades det gemensamma medborgarlöftet av Växjös kommuns företrädare Anna Tenje och lokalpolisområdeschef Jonas Eek.

Växjö Kommun och polisen har tecknat en samverkansöverenskommelse för perioden 2016 – 2017 som beskriver...
View details ⇨
Växjös kommunalråd och KSO avtackas av LPO-chef och kommunpolis. Bo Frank har alltid varit en hängiven, intresserad och engagerad ordförande i brottsförebyggande rådet. Växjöbornas trygghet har alltid stått i centrum hos Bo. Tack för allt gott samarbete och lycka till med ditt framtida uppdrag som borgmästare i Växjö.
Ikväll samkväm med Växjöpolisen volontärer som tack för årets goda arbete. Volontärerna arbetar tillsammans med oss i olika sammanhang och är en ovärderlig hjälp i det brottsförebyggande uppdraget. Tack för i år och vi ser fram emot många nya uppdrag under nästa år.

Jonas Eek, lokalpolisområdeschef Växjö
Brottsförebyggande rådet i Växjö har idag haft sammanträde. Genomgång av brottsutveckling för kommunen, diskussioner inför jul och nyår i växjö samt det nya medborgarlöften stod bland annat på dagordningen. Bra och konstruktiva diskussioner. Jag vill även passa på att hälsa nya ordförande Anna Tenje välkommen till Brå. Det ska bli kul att utveckla det brottsförebyggande arbetet...
View details ⇨
Idag har vi träffat ett flertal företagare tillsammans ned kommunen i Alvesta. Vi lämnade information om vårt arbete och brottsutvecklingen i Alvesta kommun. Lägst antal anmälda brott på 5 år, med efterföljande diskussion om anmälningsbenägenhet och trygghet. Vi lämnade även information om senaste tidens händelser och kommunpolisens arbete med medborgarlöften. Bra och nyttiga diskussioner. //...
View details ⇨
Under fredagen hade polisen besök av moldaviska polisledningen. Här tillsammans med rikspolischefen, LPO chef, kommunpoliser och borgmästare i växjö kommun.
Ikväll invånardialog tillsammans med Alvesta kommun i Grimslöv. Många bra diskussioner om trygghet och brottsutvecklingen i samhället. Hitintills i år 156 anmälda brott där trafikbrott är den vanligaste brottskategorin. Men är detta hela sanningen? Vi talar även om mörkertalen i att alla brott inte anmäls till oss och hur vi ska öka tillgängligheten.

Jag lovar tillsyn i trafiken den närmaste...
View details ⇨
TAG CHANSEN ATT PÅVERKA POLISENS ARBETE!
Nu är det dags för Polisens årliga trygghetsmätning. Med start idag kommer 56 000 enkäter att skickas ut till slumpvis utvalda medborgare i samtliga kommuner i region Syd. Trygghetsmätningen är ett av våra viktigaste underlag för att vi ska kunna se vilka behov medborgarna har av lokal polisverksamhet. Om just du blir utvald att delta i vår...
View details ⇨

Dags för årliga trygghetsmätningen

polisen.se
Är du en fena på kommunikation, har lätt för att tänka strategiskt och leverera praktiskt? Då har vi ett spännande jobb till dig i polisområde sydöstra Götaland (som består av Kalmar län, Karlskrona/Ronneby i Blekinge län och Växjö/Alvesta i Kronobergs län). Vi söker en kommunikatör som till exempel ska jobba med vår interna och externa kommunikation, ingå i områdets ledningsgrupp och jobba i...
View details ⇨
Träffa polisen på Trafikens dag i Växjö den 24/9

Lördagen den 24 september, klockan 10.00 – 16:00 är det Trafikens dag i Växjö. Besök oss på Sambandsvägen 4, parkeringen utanför City Gross.

På plats finns: Assistancekåren med bärgare för stora och små, ambulans, brandkår, polis, jägare från nationella viltolycksrådet och älgskadefondsföreningen.

Ett evenemang för hela familjen. Varmt...
View details ⇨
Upphittad systemkamera med väska

Kameran hittades i maj i Nacka. Många av fotografierna i kameran tyder på att ägaren kan vara bosatt i Alvesta eller Växjö. Känner du igen väskan och vet vems den är? Kontakta då hittegods hos Nackapolisen på telefon 114 14 eller via e-post på registrator.stockholm@polisen.se.

2016-09-14: Ägaren till kameran och väskan är nu funna.
Karl-Oskar dagarna i Växjö

Under helgen 12-14 augusti arrangeras Karl-Oskardagarna i Växjö. Mycket besökare väntas till Växjö centrum och självklart finns polisen på plats.

- Vi jobbar intensivt tillsammans med arrangörerna av Karl-Oskardagarna för att helgens tillställning ska bli lugn och trygg för besökarna. Alla som besöker centrum ska kunna känna sig trygga berättar Jonas Eek,...
View details ⇨
Polisen söker vittnen
Onsdagen den 20 juli inträffade ett rån på Hjortsbergavägen i Alvesta och vi söker vittnen till denna händelse.
Rånet utfördes av två gärningsmän och vi vill komma i kontakt med dig som kan ha gjort någon iakttagelser i omgivningen kring brottsplatsen omkring kl. 21:00-21:30. Har du uppgifter att lämna eller vet du något om händelsen så hör av dig till Anna-Lena...
View details ⇨

E-posta polisen i region Syd

polisen.se
Glad midsommar på er!
Glöm inte att vara rädda om er både i trafiken och under själva firandet.
[ Polisen.se Link ]
Polisen söker nya medarbetare till receptionen i Växjö,

Välkommen med din ansökan.

Dela gärna vidare

[ Polisen.se Link ]

Administratörer med funktion som receptionist, Polisområde Sydöstra Götaland

polisen.se