Psychologie Magazine
yesterday at 18:31. Facebook
Met Trump komt de drukst twitterende president ooit aan de macht. En hij tweet het liefst over zijn eigen geweldigheid. Maar zo'n onbescheiden baas kan desastreuze effecten hebben voor een hele organisatie.

Waarom is bescheidenheid nuttig?

ow.ly
Psychologie Magazine
yesterday at 16:01. Facebook
In 8 weken een andere ik zijn? Met de online training Mindfulness leer je omgaan met stress en te genieten van het moment. Bewezen effectief!

Alleen deze week met € 15,- korting.

Schrijf je vandaag nog in

psychologiemagazine.nl
Psychologie Magazine
yesterday at 13:01. Facebook
"Mijn zus en ik maken al heel lang ruzie. Ze is heel principieel en springt om de kleinste dingen uit haar vel. Ik probeer conflicten uit de weg te gaan door sorry te zeggen, maar als ik dat niet meen, wordt ze daar weer kwaad over. "

Advies: Ik heb altijd ruzie met mijn zus

ow.ly
Psychologie Magazine
yesterday at 11:10. Facebook
Jezelf verrassen kan op duizendentwee manieren. Ga naar een nieuw restaurant, bel aan bij een oude vriend of kies een ander dagritme. Een verrassing laat je momenten scherper en intenser beleven. Zo krijg je nieuwe ideeën en ontwikkel je jezelf.

Zo krijg je meer pit in je leven

ow.ly
Psychologie Magazine
yesterday at 09:15. Facebook
Het nieuwe nummer ligt vanaf vandaag in de winkel (of in je brievenbus)! Met onder andere: Zo blijf je trouw aan jezelf * Wat macht met ons doet * 4 voorspellers van een gelukkige relatie * Het plezier van het onverwachte!

Bestel het februarinummer nu – zonder verzendkosten – in de webshop >>
Psychologie Magazine
yesterday at 06:00. Facebook
'Ik ben erg individualistisch en heel graag alleen. Feestjes, spelletjes doen, kerstmis, vergaderingen, vind ik echt vreselijk! Ik zie mezelf steeds alleen in een huisje in de natuur. Mijn eigen brood bakken en fruit wekken, een hond, muziek, schilderen of een boek schrijven.'

Advies: Hoe kan ik mijn droom verwezenlijken?

ow.ly
Psychologie Magazine
01/18/2017 at 18:31. Facebook
Wat zou een kind adviseren aan gescheiden ouders? Morgenavond om 18:23 start de vierdelige serie van het Klokhuis over scheiden op NPO Zapp. Kinderen komen aan het woord over deze ingrijpende gebeurtenis in hun leven. Eerder maakten wij deze ontroerende beeldserie.

'Als je huilt moet je zeggen wat er is'

ow.ly
Psychologie Magazine
01/18/2017 at 11:01. Facebook
Het egocentrisme van de een, de agressie van de ander; volgens psycholoog Dacher Keltner valt veel te verklaren uit onze machtspositie. Morgen in de winkel, nu al op de site: ons gesprek over ongelijkheid, frustratie en het Amerika van nu.

Waarom Trump tot president van Amerika is gekozen

ow.ly
Psychologie Magazine
01/18/2017 at 06:00. Facebook
Niet oordelen, rustig luisteren, écht meeleven met andermans narigheid: met wat meer compassie maken we de wereld een stuk mooier.

5 tips voor een liefdevol leven

ow.ly
Psychologie Magazine
01/17/2017 at 17:31. Facebook
Je bent aan het vrijen maar ligt intussen te bedenken dat je vroeg op moet of welke boodschappen je niet mag vergeten. Herkenbaar?

Test hoe snel je bent afgeleid in bed

ow.ly
Psychologie Magazine
01/17/2017 at 11:00. Facebook
'Mijn vriend heeft autisme en hij lijkt een narcistisch trekje te hebben. Als ik ziek ben komt hij moe thuis en kan ik alles zelf doen.' Lees het advies:

Kunnen mannen met autisme ook narcistische trekjes hebben?

ow.ly
Psychologie Magazine
01/17/2017 at 09:00. Facebook
Kijktip: 11-jarige jongen geeft therapiesessies aan vreemden in de New Yorkse metro.

Ontroerend: oprecht advies voor 2 dollar

ow.ly
Psychologie Magazine
01/16/2017 at 17:30. Facebook
Zin in een nieuwe baan? Check nog eens je foto op LinkedIn of cv.

Dit zegt je sollicitatiefoto over jou

ow.ly
Psychologie Magazine
01/16/2017 at 06:15. Facebook
Wil je optimistischer in het leven staan? Voor positief denken geldt: hoe meer je oefent, hoe behendiger je wordt. Hierbij vijf oefeningen voor meer positiviteit in je leven.

Zo word je een positief mens!

ow.ly
Psychologie Magazine
01/15/2017 at 23:00. Facebook
Vrij zeker te voorspellen is: de klachten veranderen niet door te wachten. Maar wat doe je dan?

‘Mijn vriend heeft een pijnlijke penis’

ow.ly
Psychologie Magazine
01/15/2017 at 16:01. Facebook
"Mijn vriend knuffelt mij nauwelijks uit eigen beweging, als ik zeg dat ik best een knuffel kan gebruiken, krijg ik er wel een, maar leuk is het op dat moment niet meer."

Advies: Hoe lang ga je door met een relatie als alles van jouw kant komt?

ow.ly
Psychologie Magazine
01/15/2017 at 09:30. Facebook
"Ik wilde weten waarom ze handschoenen droegen als ze hem injecties gaven. Dat was in die tijd nog niet gewoon. Maar ik werd zorgvuldig overal buiten gehouden.''

Familiegeheim: ‘Opa is niet gestorven aan kanker’

ow.ly
Psychologie Magazine
01/14/2017 at 16:01. Facebook
Over seks bestaan veel misverstanden: jongeren doen het in ruil voor een breezer, ouderen vrijen helemaal niet, en als het vlammetje eenmaal gedoofd is zal het ook nooit meer opflakkeren. Allemaal onwaar.

Zo geniet je in elke levensfase van seks

ow.ly
Psychologie Magazine
01/14/2017 at 09:30. Facebook
Hoe maak je tijd vrij voor elkaar terwijl je ook je deadlines haalt, je kinderen naar de sportclub brengt en je sociale leven niet verwaarloost?

7 adviezen voor meer tijd voor elkaar

ow.ly
Psychologie Magazine
01/13/2017 at 17:30. Facebook
Woon jij in je droomhuis? Voor een artikel in een special van Psychologie Magazine zoeken we mensen die in een bijzonder droomhuis wonen. Bijvoorbeeld een tiny house; een tot woning omgebouwde kerk of fabriekshal; een groot huis met meerdere gezinnen samen of een zogenaamde ‘kangoeroewoning’ met je ouders. We zijn benieuwd naar je verhaal! Wil je meedoen stuur ons dan een dm; we willen graag...
View details ⇨