Skiftet
03/24/2017 at 10:01. Facebook
Skogsstyrelsen ska skydda våra skogar. Nu leds de av Herman Sundqvists vars förra jobb var att sälja timmer. Hur stort är hans intresse av att skydda den livsviktiga gammelskogen? Inte stort alls!

Skriv under om du vill rädda gammelskogen » [ Bit.ly Link ]
Skiftet
03/23/2017 at 11:47. Facebook
Med välfärdsvinsterna blir barn en levande skolpeng som sorteras för vinstoptimering. Avskaffa vansinnet NU » [ Skiftet.org Link ]
Skiftet
03/22/2017 at 21:51. Facebook
Skiftet
03/22/2017 at 15:37. Facebook
8-åriga Conrad har lindrig autism och får inte den hjälp han behöver från sin skola i Malmö. Anledningen är att det skulle vara "för dyrt". Samtidigt har ägaren tagit ut 5 miljoner vinst. Håller du med om att det är dåligt? Gå med i vår kampanj för att avskaffa direktörsvinsterna från välfärden » [ Skiftet.org Link ]
Skiftet
03/22/2017 at 14:48. Facebook
Ibland förlorar vi.

Trots att vi fick träffa Kristoffer Tamsons, som bestämmer i landstinget, beslutade igår den borgerliga majoriteten med stöd av Sverigedemokraterna att experimentet med stolparna på tvärbanan blir permanenta. Det är första steget mot att ta bort konduktörerna och ett hot mot tryggheten.

Tack till alla Skiftet-aktiva som har skrivit under konduktörernas namninsamling och...
View details ⇨
Skiftet
03/21/2017. Facebook
Välfärden ska vara till för OSS – INTE bolagsägare. En av de som hamnar i kläm med vinstsystemet är 8-åriga Conrad som inte får den hjälp han behöver på Runstyckets skola i Malmö. Ägaren Helen Widman får däremot miljoner från skolans verksamhet.

Låt oss avskaffa hennes och alla de andra välfärdsdirektörernas vinster. SKRIV UNDER » [ Skiftet.org Link ]

Källa: [ Aftonbladet.se Link ]
Skiftet
03/21/2017. Facebook
Samlar vi över 15 000 underskrifter i Sverige kan vi tillsammans tvinga EU-kommissionen att ta ställning till glyfosat – en kemikalie som världshälsoorganisationen WHO anser vara sannolikt cancerogen. Släng in en käpp i kemikalielobbyns hjul genom att skriva under medborgarinitiativet!
» [ Skiftet.org Link ]

STOPPA GLYFOSAT

agera.skiftet.org
Skiftet
03/21/2017. Facebook
Skogstokigt!

Skogsstyrelsen vill ge grönt ljus för att skövla våra unika och älskade gammelskogar. Skriv under om du vill sätta stopp för myndighetens planer!

Rädda gammelskogarna

agera.skiftet.org
Skiftet
03/20/2017. Facebook
1 MILJON UNDERSKRIFTER: Då tvingas EU-kommissionen att lyssna på vad vi tycker om det sannolikt cancerogena ogräsmedlet glyfosat. Sätt ditt namn du också på medborgarinitiativet » [ Bit.ly Link ]

Storbolaget Monsanto gör allt för att försäkra oss om att ogräsmedlet är säkert. Samtidigt som världshälsoorganisationen WHO har klassat glyfosat som ”sannolikt cancerframkallande”. Därför driver vi...
View details ⇨
Skiftet
03/17/2017. Facebook
Lever TTIP-liket?!?

Nu försöker storbolagslobbyisterna definera EU som ett land för att USA ska väcka fulhandelsavtalet till liv.

Är du redo att ta upp kampen om det hettar till?

Merkel Coming to Washington to Talk Trade, Russia Strategy

voanews.com
Skiftet
03/13/2017. Facebook
Storbolaget Facebook fick miljoner av svenska staten för att bygga serverhallar i Luleå. Samtidigt vägrar företaget teckna kollektivavtal för de anställda!

Skriv under Skiftet-aktiva Marcus kampanj för att Facebook ska ge sina anställda anständiga villkor.

Facebook värna om er personal

buff.ly
Skiftet
03/09/2017. Facebook
Skattehungriga välfärdsbolag får redan nu dra ut stora summor ur välfärden. Nu går landstinget i Stockholm ännu längre då de privata vårdbolagen, och deras lobbyister, är med i budgetarbetet. De stora vinnarna blir dem – förlorarna blir oss.

Vill du göra något åt detta? Gå med i kampanjen för att stoppa välfärdsvinsterna: [ Buff.ly Link ]
Skiftet
03/08/2017. Facebook
Undersköterskor är Sveriges största yrkesgrupp, 92% av dem är kvinnor. Gång på gång har det visats att vinstdriften skapar underbemanning och förstör arbetsvillkoren för denna hårt arbetande grupp. Ska vi få en mer jämställd och jämlik vård krävs att vi:

* Avskaffar vinsterna.
* Stryper koncerntopparnas välfärdsplundring.
* Återinvesterar allt. Bland annat i situationen för...
View details ⇨
Skiftet
03/08/2017. Facebook
8:E MARS: Igår sa Justitieminister Morgan Johansson att han ser en skärpt lagstiftning gällande sexualbrott som den viktigaste straffrättsliga reformen. Idag uppmärksammar vi den internationella kvinnodagen och därmed kampen för jämställdhet och jämlikhet. Vad Morgans uttalande visat är att vi redan i år kan vinna en stor seger i denna strid. Kan du ställa dig med de 33 996 andra som skrivit...
View details ⇨
Skiftet
03/07/2017. Facebook
Välfärdsindustrin finansierar, med skattepengar, en gigantisk lobbyverksamhet som tidigare inte fanns. Tänk om vi kunde slippa den utgiften.
Skiftet
03/03/2017. Facebook
Om det inte är en kris när folk blir vårdade i sjukhuskorridorerna så kan man undra vad en riktig kris egentligen är.
Skiftet
02/27/2017. Facebook
Dagligen får vi rapporter om hur vårdkrisen brer ut sig över Sverige. Så tidigt som i torsdags fick Emma från Graninge föda i bil, då hon inte hann till närmaste BB som var 15 mil från hemmet. Som svar på den pågående krisen utformar vi nu en vårdplan. Vill du vara med? Över 2000 Skiftet-aktiva har redan sagt sitt.
Fyll i undersökningen och säg vad du tycker »

Vårdplanen

ow.ly
Skiftet
02/24/2017. Facebook
UPPDATERING: nu är remisstiden slut. 7238 skickade folkremisser blev det!

Direktörslobbyn Svenskt Näringsliv hoppades kunna samla in över 100 remisser från vårdföretagare som var positiva till välfärdsvinsterna. VI tog upp deras utmaning och fick över 7000 mot-svar. De som är mest positiva till välfärdsvinsterna är helt enkelt de som själva tjänar på dem.

IDAG ÄR SISTA CHANSEN ATT SKICKA IN...
View details ⇨
Skiftet
02/24/2017. Facebook
Svenskt näringsliv har skapat en kampanj där de ljuger ihop hur mycket pengar en vinstbegränsning faktiskt skulle innebära. När deras VD, Carola Lemne, konfronteras i SVT försöker hon först missleda reporten innan hon erkänner att deras beräkningar inte stämmer. Hennes faktafria förhållande till pengar kanske härstammar från att hon själv tjänar 490 000 kronor i månaden.

Vill du göra något åt...
View details ⇨

SVT granskar: Missvisande siffror i välfärdsdebatten

svt.se
Skiftet
02/23/2017. Facebook
Nu är det 24 timmar kvar tills remisstiden är slut. Vill du säga till regeringen att 7% vinststöld är 7% för mycket, är detta din sista chans!

Säg åt regeringen: stoppa vinsterna helt!

agera.skiftet.org