Skiftet
yesterday at 17:13. Facebook
2016 tog vårdbolaget Attendo ut 649 miljoner i vinst. Som jämförelse motiverades nedläggningen av BB Sollefteå med att de var tvungna att spara 15 miljoner.
Skiftet
yesterday at 12:00. Facebook
7 DAGAR KVAR ATT PÅVERKA: Tillsammans har vi skickat in över 4400 folkremisser, det är fler än välfärdslobbysiterna. Men det behövs fler!

Våra röster kan höras högre när politikerna går igenom remissvaren nu på fredag. Men storbolagsdirektörerna skickar också in remisser för att rädda deras vinstuttag från välfärden. Det är en stöld ifrån folket.

SKICKA IN DIN FOLKETS REMISS OCH DELA »

Folkets remiss: stoppa vinsterna helt

agera.skiftet.org
Skiftet
02/17/2017 at 12:56. Facebook
NU KAN DU STOPPA GLYFOSAT: tillsammans med flera systerorganisationer i Europa organiserar Skiftet ett europeiskt medborgarinitiativ om att glyfosat ska förbjudas. Det vi behöver göra för att vårt lagförslag måste tas upp i EU-parlamentet, är att samla över 17500 underskrifter!
SKRIV UNDER OCH DELA »

[ Skiftet.org Link ]

STOPPA GLYFOSAT

agera.skiftet.org
Skiftet
02/17/2017 at 09:49. Facebook
AVSLÖJANDE: huvudförfattaren bakom en av de rapporter regeringen använder som positivt underlag för CETA, har lång karriär bakom sig som domare i direktörsdomstolar. Professor Kaj Hobér leder bland annat den grupp advokater som för Vattenfalls räkning har stämt tyska staten på många miljarder euro för deras beslut att avveckla kärnkraften i landet.

://

Regeringens CETA-hantering kritiseras - Dagens Arena

dagensarena.se
Skiftet
02/16/2017 at 16:30. Facebook
VI KAN STOPPA FULHANDELSAVTALET CETA: Alla parlament i Europa måste rösta igenom avtalet – Ett av dessa parlament är vår riksdag.

Vad man märkte med TTIP var att när desto fler kände till avtalet, desto mer impopulärt blev det. Det är väldigt få som känner till CETA och tillsammans kan vi råda bot på det!

Ceta vidare i EU-parlamentet – men kampen är inte över

friatidningen.se
Skiftet
02/16/2017 at 12:15. Facebook
HUR PARTIERNA RÖSTADE OM CETA:
För: (M), (KD), (C), (L), (SD) och tre av (S)-ledamöterna
Mot: (V), (MP) och (FI)
Avstod: två av (S)-ledamöterna.

Att avstå är oftast någonting man gör när man inte håller med partigrupp, men inte vill bryta partilinjen. Anna Hedh och Marita Ulvskog var två av de ledamöter som skiftare mejlstormade för att de skulle rösta nej till avtalet.
Skiftet
02/16/2017 at 09:00. Facebook
CETA har gått igenom i EU men det har inte gått igenom i Sverige.

Ceta vidare i EU-parlamentet – men kampen är inte över

skiftet.org
Skiftet
02/15/2017 at 16:00. Facebook
Skiftet kommenterar CETA:s godkännande i EU-parlamentet.
"Ceta-förespråkarna ska verkligen inte ropa hej än. Eftersom avtalet måste behandlas nationellt i medlemsländerna finns det fortfarande möjglihet att stoppa det."

[ Etc.se Link ]

Ceta-avtalet godkänt i EU-parlamentet

etc.se
Skiftet
02/15/2017 at 11:53. Facebook
STORBOLAGSLOBBYN KAN STOPPAS: Ceta gick tyvärr igenom EU-parlamentet. Avtalet hotar vår välfärd och låser fast privatiseringar i ett skruvstäd där storbolag kan stämma Sverige om vi vill reglera vår välfärd. Det är en rejäl förlust för demokratin och en attack på vår välfärd.

Men fulhandelsförespråkarna måste få igenom avtalet i alla parlament – vi behöver bara få ett att rösta nej för att...
View details ⇨

CETA - en present till storbolagen

agera.skiftet.org
Skiftet
02/15/2017 at 10:08. Facebook
Vid 12-tiden idag röstar EU-parlamentet om fulhandelsavtalet CETA. Vinner vi så är CETA dött. Förlorar vi så tar vi kampen vidare till riksdagen som också måste rösta om fulhandelsavtalet. Fortsättning följer.
Skiftet
02/14/2017 at 15:35. Facebook
DAGENS ICKE-FÖRVÅNING: direktörer som tjänar på välfärdsvinsterna är väldigt positiva till välfärdsvinsterna.

Men sjukhusen är till för patienter och skolorna är till för elever – de är INTE till för direktörerna. Var med och skicka in folkets remiss innan den 24 februari!
Skiftet
02/13/2017 at 17:05. Facebook
DELSEGER I höstas åkte Skiftet-aktiva ut på en hemlig mäklarskyltsaktion för att rädda akutsjukvården från Anna Starbrinks (L) planer på privatiseringar i Stockholms län.

Nu läggs planerna på is av hälso- och sjukvårdsnämnden! Det är en delseger vi får fira i kampen mot privatiseringshets och utförsäljningar. Bilden från artikeln, som beskriver de frysta planerna, är tagen från vår...
View details ⇨
Skiftet
02/13/2017 at 13:32. Facebook
All vinst som tas ur välfärden är stöld. Nu ser vi till att sätta skräck i de redan stressade välfärdslobbyisterna, var med och skicka in folkets remiss innan den 24 februari!

Folkets remiss

agera.skiftet.org
Skiftet
02/10/2017. Facebook
"Vi menar att det är tid att göra det här", säger statsminister Stefan Löfven som säger att ett lagförslag är på gång. Att vi har nått så här långt är en stor framgång – när lagförslaget är lagt återstår en omröstning i riksdagen, där en majoritet måste sluta upp om samtyckeslagen.

Nu firar vi och laddar för den framtida omröstningen!
Skiftet
02/09/2017. Facebook
VÄLJARNAS DOM: bort med direktörsvinsterna från vår välfärd!

En unik mätning av Skiftet-rörelsen visar det 19 000 skiftare redan vet - att svenska folket inte vill ha storbolag som snor åt sig våra välfärdspengar.

Unik mätning: Över hälften av väljarna dissar vinster i vården

nyheter24.se
Skiftet
02/08/2017. Facebook
ÖVER 2500 HAR REDAN MEJLAT: Nästa vecka röstar EU-parlamentet om TTIP:s ondskefulla kusin CETA. Kan du skicka ett mejl för att få socialdemokraterna rösta mot fulhandeln?

I första kommentaren under bilden finns länk till mejlaktionen »
Glöm inte heller att dela så vi får fler med oss!
Skiftet
02/08/2017. Facebook
[Uppdatering]

Wow!

Nordea har nu dumpat Trumps oljeledning. Det sker samma dag som kampanjen lanseras så vem vet om vi påverkade något. Äran ska gå till Greenpeace Sverige och alla andra som legat på i månader.

[Slut på uppdatering]

⚠ USA:s president Donald Trump häver förbudet mot byggandet av en enorm oljeledning. Nordea har investerat 360 miljoner kronor i företag bakom projektet. Det...
View details ⇨

Inga pengar till Trumps pipeline

agera.skiftet.org
Skiftet
02/07/2017. Facebook
Det brinner i knutarna! Marita Ulvskog (S) har inte sagt hur hon kommer rösta om fulhandelsavtalet CETA i EU-parlamentet.

Nästa vecka beslutas framtiden för CETA. Tiden är knapp för oss att få våra politiker att rösta nej till ett avtal med direktörsdomstolar som kan stämma oss. » Kan du därför mejla Marita Ulvskog och be henne stoppa CETA?
Skiftet
02/04/2017. Facebook
Idag är det hyresgästerna som får stå för notan när hyreshusen ska renoveras. Annat är det för den som äger sin bostad, då finns bland annat ROT-avdraget.

Ingen ska tvingas bli vräkt i samband med en renovering bekostad av hyreshöjningar, skriv under kampanjen»

Nej till renovräkningar

agera.skiftet.org
Skiftet
02/03/2017. Facebook
Tänk om du skulle bli vräkt från din bostad på grund av att värden vill renovera och höjer därför hyran med 35-50 procent. Detta händer just nu över hela Sverige.

Ingen ska bli vräkt tack vare en renovering. Säg nej till renovräkningar!

De renoverar för att vräka

skiftet.org