FBVideoDownloader.info is a facebook video downloader online, this tool helps you download facebook videos by grabs direct links to download and save for free
Skolverket
yesterday at 10:42. Facebook
Träffa oss på Yrkes-EM i Göteborg. Kom till vår monter och följ med gymnasievalen på en virtuell resa till gymnasievalet. Monter B02:15.
Skolverket
11/30/2016 at 06:00. Facebook
När lärare sätter terminsbetyg tar de hänsyn till årskursen, undervisningen och vilka delar av kunskapskraven som prövats. Läs mer och titta på vår film!

Terminsbetyg - vad gäller?

skolverket.se
Skolverket
11/29/2016 at 11:04. Facebook
Gymnasieelever har blivit bättre i avancerad matematik men sämre i fysik. Det visar TIMSS Advanced 2015 som mäter kunskaperna i matematik och fysik bland elever som läser de mest avancerade kurserna i dessa ämnen på gymnasieskolan.

Läs pressmeddelandet:
[ Skolverket.se Link ]
Skolverket
11/29/2016 at 09:57. Facebook
Trendbrott i TIMSS 2015. Efter försämringar i tidigare undersökningar så förbättras nu de flesta resultaten. Fjärdeklassarna förbättrar sig i matematik och når samma nivå i naturvetenskap som i förra undersökningen. Åttondeklassarna blir bättre i både matematik och naturvetenskap.

Läs hela pressmeddelandet
[ Skolverket.se Link ]
Skolverket
11/28/2016 at 15:00. Facebook
Vi i Läslyftet vill besöka din skola!
Era erfarenheter av innehållet i Läslyftets moduler är viktiga. Nu ser vi över flera moduler och vill gärna komma i kontakt med skolor som under höstterminen 2016 arbetat med någon av modulerna:
· Kritiskt textarbete
· Lässtrategier för sakprosa
· Läsa och skriva i alla ämnen
· Stimulera läsintresse
· Tolka och skriva i alla ämnen

Besöken...
View details ⇨

Läs mer här om hur du kontaktar oss

skolverket.se
Skolverket
11/28/2016 at 13:11. Facebook
Har svenska fjärdeklassares och åttondeklassares kunskaper i matematik och naturvetenskap förbättrats eller försämrats? Hur går det för gymnasieeleverna som läser de mest avancerade kurserna i matematik och fysik i gymnasieskolan? Följ vår webbsändning på klockan 10.00 tisdagen den 29 november där vi presenterar resultatet från TIMSS 2015 och TIMSS Advanced 2015.

Har svenska elever förbättrade eller försämrade kunskaper?

skolverket.se
Skolverket
11/25/2016 at 10:13. Facebook
De matematiklärare som deltagit i Matematiklyftet har utvecklat sin undervisning och känner att de fått bättre självförtroende och trygghet i yrkesrollen. Det visar den slutredovisning som Skolverket gjort och som baseras på utvärderingar av Ramböll och Umeå Universitet. Totalt har över 35 000 matematiklärare har deltagit. Detta motsvarar tre av fyra matematiklärare i grund- och...
View details ⇨

Lärare nöjda med Matematiklyftet

skolverket.se
Skolverket
11/25/2016 at 06:06. Facebook
Träffa oss på yrkes-EM! I vår monter kan du göra vårt virtuella gymnasievalstest, få information om yrkesutbildning och gymnasieskolan. På många olika språk. Välkommen!

Yrkes-EM - WorldSkills Sweden

worldskills.se
Är du språklärare? Kom och ta del av nyskapande språkundervisning den 9 december i Stockholm. Under dagen koras språkprojekten som får årets Europeiska språkutmärkelse. Anmäl dig senast den 30 november. Antalet platser är begränsat.

Program och länk till anmälan finns här: [ Bit.ly Link ]

Ta del av nyskapande språkundervisning

bit.ly
Under en fullmatad dag i Stockholm träffades 150 lärare och skolledare från gymnasiets teknikprogram för att lära och utbyta erfarenheter med varandra.
- Här pågår fantastiska möten över ämnesgränser för att se digitala möjligheter i skolan, säger Gunilla Rooke från Skolverket.
Teman för dagen är bland annat framtidens digitala samhälle, smarta fabriker, programmering i matematik, digitala...
View details ⇨
Gå en kurs om att motverka rasism och främlingsfientlighet. Utveckla och omsätt dina kunskaper i praktiken. Tio lärosäten erbjuder kursen till förskola, grundskola och gymnasieskola under vårterminen. Rektor eller förskolechef kan anmäla tre till sex deltagare senast den 9 december.

Kurs under våren: motverka rasism och främlingsfientlighet - anmäl senast 9 december

bit.ly
Terminen närmar sig sitt slut och det är dags att sätta betyg! Läs mer om vårt stöd och få svar på dina frågor om bedömning och betyg.

Betygssättning

skolverket.se
Sök statsbidrag för Specialpedagogik för lärande! Kompetensutveckla lärare för att nå alla elever. Gör det genom kollegialt lärande. Lärarna kan pröva aktiviteter direkt i undervisningen.

Specialpedagogik för lärande

skolverket.se
Utnyttja möjligheten att erbjuda lärare och förskollärare kompetensutveckling i språk-, läs- och skrivdidaktik. Den 18 november −16 december 2016 kan du som driver skolor och förskolor söka bidrag för att delta läsåret 2017/18.

Sista chansen att söka bidrag för Läslyftet

bit.ly
Vässa din digitala kompetens tillsammans med kollegor. Ta del av nytt material där du kan lära dig mer om hur digitala verktyg kan utveckla undervisningen.

Gå direkt till digitalisering på lärportalen

larportalen.skolverket.se
7 av 10 får jobb efter yrkesexamen. Med rätt val av kurser ger många yrkesprogram dessutom behörighet till universitet eller högskola. Ta vara på din talang!
Nu ska det bli tydligare hur förskolan ska utveckla barnens digitala kompetens. Läs våra förslag på förändringar i läroplanen. Fram till den 1 december kan du lämna synpunkter på förslagen.

Remiss: barns digitala kompetens i förskolan

skolverket.se
När elever mår bättre så lär de sig bättre!
Sök nytt statsbidrag för att finansiera insatser som bidrar till hälsofrämjande skolutveckling. Bidraget kan användas för att stödja pågående satsningar eller uppstart av nya.

Sök senast den 1 december!

skolverket.se
Trygga elever lär sig bäst. Nätet och sociala medier är en del av elevers skoldag och vardag och därför behöver frågor om integritet och säkerhet på nätet ingå i skolans arbete för trygghet och studiero. Medierådet har bra material för skolan.

Så kan skolor och bibliotek motverka näthat

statensmedierad.se