FBVideoDownloader.info is a facebook video downloader online, this tool helps you download facebook videos by grabs direct links to download and save for free
Slöseriombudsmannen
11/29/2016 at 13:52. Facebook
NY ÖVERKLAGAN AV TILLVÄXTVERKETS SEKRETESSSTÄMPLING AV LEVERANTÖRSPRISER

Jag har nu skickat in en ny överklagan av Tillväxtverkets sekretessstämpling av priserna på bolagets lyxmöbler. Den ena leverantören har inte ens brytt sig om att motivera varför det skulle allvarligt skada bolaget att uppgifterna lämnas ut. De har rent av inte uttalat sig alls. Ändå sekretessbelägger Tillväxtverket...
View details ⇨
Nu har förra SlöseriOmbudsmannen Rebecca Weidmo Uvells bok om slöseri, hyckleri och pampfasoner äntligen släppts!

Titeln är ”Vad håller ni på med?” och är en kombination av hennes granskningar på bloggen, 50 exempel på slöserier med skattepengar och bilder från satirtecknaren I fableras land.

Som supportrar i kampen mot just slöseriet har hon därför fixat en rabatt till alla som är...
View details ⇨
TILLVÄXTVERKET ANSER ATT LEVERANTÖRERNAS INTRESSEN GÅR FÖRE ALLMÄNHETENS OCH SEKRETESSBELÄGGER ÅTERIGEN ALLA PRISER

Tillväxtverket har nu återkommit med de efterfrågade fakturorna, men lämnar återigen inte ut några prisuppgifter. Man anser att leverantörens intresse väger tyngre än allmänhetens intresse.

Trots att Senab inte alls yttrat sig i ärendet, utan endast Input Interiör, så...
View details ⇨
KAMMARRÄTTEN GER TILLVÄXTVERKET BAKLÄXA - HAR INTE MOTIVERAT SINA SEKRETESSBESLUT OCH BARA OKRITISKT GÅTT LEVERANTÖRERNAS ÄRENDEN

Kammarrätten ger Tillväxtverket bakläxa på sina hemligstämplingar av fakturor på lyxmöbler till ett av sina kontor, som Slöseriombudsmannen uppmärksammat tidigare.

Kammarrätten konstaterar att myndigheter inte är skyldiga att följa den enskildes begäran om...
View details ⇨
31 MILJONER FÖR CYKELBANAN PÅ VÄRTAVÄGEN BLEV 58 MILJONER - NU BLIR 57 MILJONER FÖR LIDINGÖVÄGEN 75 MILJONER

Kommer ni ihåg cykelbanan på Värtavägen som Slöseriombudsmannen tagit upp tidigare. Där blev det visst lite dyrare än tänkt och notan slutade på 58 miljoner istället för 31 miljoner.

Härnäst är det dags för Lidingövägen. Även där tas körfält för bilar bort och ska göras om till...
View details ⇨
JORDBRUKSMINISTERN GÅR ENGELSKAKURSER FÖR 250 000 KRONOR

Tydligen var inte svenska skolan bättre förr. Jordbruksministern Sven-Erik Bucht (61) har därför gått engelskakurser för 250 000 kronor. Eller vad det kostar att ha en svensk elev några år i skolan.

[ Atl.nu Link ]
Publicerat debattartikel hos Dagens Samhälle.

Poängen här är att staten lämpat över detta på kommunerna och att köpa bostadsrätter för skattepengar löser ingenting, eftersom det inte skapar de nya bostäder som behövs. Köp av en befintlig lägenhet skapar inget av värde, men håller möjligen uppe värderingarna.

”Slöseri köpa bostadsrätter för skattepengar”

dagenssamhalle.se
Jag har överklagat Tillväxtverkets beslut om att inte lämna ut fakturor på deras lyxmöbler.
Det är inte gratis att vara Slöseriombudsman. När Tillväxtverket tröttnade på att lämna ut offentliga handlingar kring deras inköp av lyxmöbler, så underrättade de mig att de inte skulle skicka begärd e-post med e-post, utan istället skulle skriva ut e-posten och skicka den på papper. Vilket de skulle ta betalt för. Inte för att det hindrade mig.
4,6 MILJONER FÖR NY LOGOTYP TILL MIGRATIONSVERKET

Migrationsverket lägger 4,6 miljoner kronor på att byta sin logotyp.

"Det är klart, att det är enskilt mycket pengar. Men i förhållande till det stora hela, så är det inte så mycket."

[ Corren.se Link ]

Nej, det är klart det inte är "så mycket" när någon annan betalar. Vilket visar tydligt hur våra myndigheter betraktar skattepengarna.

Då...
View details ⇨
FÖR 145 MILJONER FICK MALMÖS KOMMUNPAMPAR EN LYXLOGE PÅ MFF:S ARENA - ANVÄNDS PRIVAT

Sydsvenskan har gjort en detaljerad granskning av Malmö kommuns massiva sponsring av fotbollslaget MFF, som fått ett amorteringsfritt och räntefritt lån på 145 miljoner kronor, finansierat av skattebetalarna. Detta samtidigt som Malmö kommuns ekonomi går på knäna över hela brädet.

I utbyte har man fått en...
View details ⇨
HOFORS KOMMUN BEHÖVER TROLLA FRAM 25 MILJONER KRONOR. ANLITAR TROLLKARL FÖR 400 000 KRONOR.

Hofors kommun ser ut att gå back 25 miljoner kronor rapporterar Gefle Dagblad. Då bränner man 1,2 miljoner kronor på ett sk "värdegrundsarbete", vilket inkluderade 400 000 kronor till en trollkarl.

"Uppmaningar om att dra åt svångremmen och vända på varje krona har med jämna mellanrum kommit från...
View details ⇨
TILLVÄXTVÄRKEN FORTSÄTTER. TILLVÄXTVERKET STÄNGDE AV MÖJLIGHETEN ATT BETYGSÄTTA MED KOMMENTER PÅ SIN FACEBOOK-SIDA.

Tillväxtverket hanterar kritiken mot myndighetens inköp av lyxmöbler, för en summa från EN av de två leverantörerna som nya uppgifter till Slöseriombudsmannen gör gällande landar på nästan 5 miljoner kronor, på samma sätt som sina fakturor. Man döljer den helt...
View details ⇨

Tillväxtverket

facebook.com
KI:S UNIVERSITETSKANSLER FICK "SPARKEN". FÅR "JOBB" PÅ GUSTAV FRIDOLINS ELEFANTKYRKOGÅRD. MED SEX MILJONER I GARANTERAD LÖN.

Så har ännu en "generaldirektör" fått "sparken" för sin kompetens och det ansvar som medföljer till tjänsten hörande lön. Det handlar om Macchiariniskandalen på Karolinska Institutet och universitetskanslern Harriet Wahlberg.

Som "straff" för skandalen får Harriet...
View details ⇨
Gå gärna in på Tillväxtverkets Facebook-sida och fråga dem varför de behöver fåtöljer i 40 000-kronorsklassen (utan fotpallen) för att kunna utföra sitt "jobb"?

[ Facebook.com Link ]

Tillväxtverket

facebook.com
DET SKA VARA KUL NÄR NÅGON ANNAN BETALAR - TILLVÄXTVERKET KÖPER IN LYXMÖBLER OCH HEMLIGSTÄMPLAR PRISERNA

Tillväxtverket har köpt in lyxmöbler till en av sina arbetsplatser och hemligstämplar prisuppgifterna. Slöseriombudsmannen kan ändå avslöja att ett pingisbord med nät i läder kostade 19 150 kronor, ett fotbollsspel i glas 7 185 kronor, designerfladdermusfåtöljer från för 11 000 kronor...
View details ⇨
1,5 KILOMETER CYKELBANA FÖR 58 MILJONER. FINNS BILLIGARE ALTERNATIVA STRÄCKNINGAR.

I Stockholm ska Värtavägen få cykelbana, om det inte redan är klart. 1,5 kilometer kostar 58 miljoner.

Annars kan man tycka att en förlängning av cykelbanan i Erik Dahlbergsgatans allé hela vägen upp till Lidingövägen hade varit ett alternativ, som skulle kostat en bråkdel av pengarna. Vill man cykla från...
View details ⇨
KALMAR LÄNS KOMMUNFÖRBUND RIVER SOPSORTERINGSANLÄGGNING DE BETALAT 140 MILJONER FÖR. DEN FUNGERADE INTE.

Kalmar läns kommunförbunds renhållningsbolag KSRR byggde en sopsorteringsanläggning för 140 miljoner kronor. Den fungerade inte så, nu river man den och bygger en ny.

24 Kalmar skriver:

"Den gamla sopsorteringsanläggningen installerades i november 2014 men har aldrig fungerat fullt ut....
View details ⇨
UTLANDSRESORNA FORTSÄTTER I MALMÖ. SKICKAR SINA CHEFER FÖR ATT STUDERA HUR DETROIT HANTERADE SIN KONKURS, MEN HÄVDAR ATT NÅGON RISK FÖR STADSBANKRUTT INTE FINNS I MALMÖ. VARFÖR DÅ RESA?

Är man chef i Malmö måste man förstås åka på utlandsresor för sk "studiebesök". Fast kommunen intygar att någon risk för konkurs inte föreligger skickades 18 av de nitton högsta cheferna för att studera hur...
View details ⇨
"DET FINNS INGA REGLER MOT ATT VARA INKOMPETENT" - SLL RIVER UPP AVTALET MED ONEMED

Gårdagens uppmärksammade avtal mellan Stockholms läns landsting och företaget Onemed rivs upp av landstinget efter att SVT avslöjat SLL:s inkompetens. Det kommer dock fortfarande gälla fram till 2018.

Till SvD säger Olle Lundin, professor i avtalsrätt följande:

"Det verkar vara hisnande uselt skrivet. Det...
View details ⇨