Socialdemokraterna
yesterday at 17:32. Facebook
Webb-TV med bland annat Lena Rådström Baastad och Karl-Petter Thorwaldsson om den svenska modellen. #svmodellen
Socialdemokraterna
02/26/2017 at 15:25. Facebook
Sverige har den starkaste arbetsmarknaden i hela EU. Det finns inget annat EU-land där en så stor andel av befolkningen jobbar som i Sverige. Det visar statistik som SVT Nyheter tagit del av.

Sverige hetaste arbetsmarknaden i hela EU

svt.se
Socialdemokraterna
02/24/2017 at 12:05. Facebook
Socialdemokraterna
02/24/2017 at 07:31. Facebook
Se presskonferensen där Stefan Löfven och Lena Rådström Baastad presenterar förslag till nya politiska riktlinjer! #skongress
Socialdemokraterna
02/23/2017 at 18:26. Facebook
För många människor nekas trygga tillsvidareanställningar. Istället tvingas de till otrygga och tillfälliga anställningar som staplas ovanpå varandra. Det vill vi stoppa. Men idag hindrar borgarna och SD förändringar av lagen. "Det blir en viktig fråga i valrörelsen" säger näringsminister Mikael Damberg. DELA OM DU HÅLLER MED!

Går facket till mötes - slopar allmän visstid

aftonbladet.se
Socialdemokraterna
02/23/2017 at 10:07. Facebook
HÅRDARE REGLER FÖR RELIGIÖSA FRISKOLOR
Anna Ekström presenterar partistyrelsens förslag till kongressen. Alla pojkar och flickor ska ha samma rätt till en bra skolgång oavsett var de är födda, vilka föräldrar de har och oavsett religiös trosuppfattning.

Hårdare regler för religiösa friskolor - www.socialdemokraterna.se

socialdemokraterna.se
Socialdemokraterna
02/22/2017 at 09:43. Facebook
Falska nyheter och uttalanden är stort problem som riskerar att skada tilliten till samhället. Nu tar vi krafttag mot ”fake news” för att stärka och öka vår förmåga att hantera den här typen av uppgifter.

"Det handlar i grunden om vilket samhälle vi vill ha. Vi vill kunna ha en debatt som grundar sig i fakta så att vi kan fatta rätt beslut. Men också ett samhälle där vi kan ha en tillit och...
View details ⇨

Så ska S stoppa ”fake news” på nätet

aftonbladet.se
Socialdemokraterna
02/21/2017 at 19:17. Facebook
"Vi behöver minska tiggeriet, det är inte en lösning på människors utsatthet att tigga på våra gator" - Anders Ygeman

Inför partikongressen föreslår partistyrelsen ett antal insatser för att få bort tiggeriet. Bland annat vill partistyrelsen skärpa ordningslagen, göra det lättare att avhysa även från privat mark och införa ett förbud mot att tjäna pengar på andras tiggeri.

Läs intervjun med...
View details ⇨

S vill skärpa reglerna för tiggeri

svt.se
Socialdemokraterna
02/21/2017 at 13:07. Facebook
DEBATT. Den 8 april samlas Socialdemokraterna till kongress i Göteborg. Då fattar vi beslut om en ny riktning för vår politik. Temat för årets kongress är ”Trygghet i en ny…

DEBATT: Nyanlända kvinnor får inte fastna i hemmet

aftonbladet.se
Du ska aldrig behöva konkurrera med sänkt lön eller sämre villkor. Den svenska modellen ska utvecklas - inte avvecklas.

Regeringen vill nu ändra på lagen så att facket kan kräva svenska kollektivavtal med rättvisa löner och villkor för alla. Villkoren ska vara lika för svenska och utländska arbetare i Sverige.

[ Regeringen.se Link ]
Ett tak för andelen nyanlända elever på en skola. Det föreslår partistyrelsen till vår kongress i april. Idag är det en tiondel av skolorna som tar emot hälften av de nyanlända.

"Om fler skolor tar emot nyanlända elever så får fler elever förutsättningar att snabbt lära sig svenska och bättra sina resultat" - Anna Ekström

Dela om du håller med!

Tak för andel nyanlända elever.

socialdemokraterna.se
LAGEN OM ARBETSKRAFTSINVANDRING ÄR FEL
Bristyrken som IT-ingenjörer likställs med yrken som städare. Socialdemokraterna vill att jobb som kräver kort eller ingen utbildning tillsätts med arbetslösa personer i Sverige i första hand. Det finns dessutom oseriösa arbetsgivare som utnyttjar människor genom allt från sämre lön till att sälja arbetstillstånd till desperata människor. Detta kommer...
View details ⇨

”Vi vill ha nya regler för arbetskraftsinvandring” - DN.SE

dn.se
”Tillsammans ska vi slå stenhårt mot den grova organiserade brottsligheten” säger Anders Ygeman. Regeringen satsar 2 miljarder extra till polisen. Nu gör vi mer för att minska våldet. Regeringen ser över dataavläsning, kameraövervakning och förbereder ett förslag om husarrest för unga. ”Staten och det goda samhället kommer alltid vara starkare än gängen.”

Ygeman om Malmö: Unga kan dömas till husarrest

aftonbladet.se
Vi har för stora klyftor i vårt land. Folk är olika och har olika förutsättningar. Men vi har påbörjat ett samhällsbygge för hela Sverige. Ett samhällsbygge som når ut till alla - från Ystad till Haparanda, till bruksort och förort. Sveriges växande resurser ska inte centreras till innerstäderna, till de rikaste och de redan lyckligt lottade. De ska gå till ett gemensamt samhällsbygge, så att...
View details ⇨
"Vår finansminister Magdalena Andersson kommer att tala på Socialdemokraternas dag, men i år tar jag på ett sätt tillvara på Olof Palmes ursprungliga tanke med sitt första Almedalstal: Att tala politik med vanligt folk under sommaren."
OECD:s generalsekreterare Angel Gurría konstaterar: "Om vi kunde exportera den svenska modellen till hela världen skulle världen vara en mycket bättre värld"
Goda studieresultat kommer av hårt arbete och en tro på att alla kan lyckas!

Inför kongressen föreslår partistyrelsen en positionsförflyttning i skolpolitiken. Alla elever ska mötas av höga förväntningar, skickliga lärare och arbetsro i klassrummet. Så stärker vi också jämlikheten och ser till att alla skolor är bra skolor.

Läs mer på vår hemsida:
[ Socialdemokraterna.se Link ]

Kunskap i fokus för skolpolitiken - www.socialdemokraterna.se

socialdemokraterna.se
TRYGGHET I EN NY TID

Den 8-12 april samlas partiet i Göteborg för kongress. Huvudtemat är "Trygghet i en ny tid".

"Vi behöver nya initiativ för att stärka rättssamhället. Vi accepterar inte i vårt samhällsbygge att vi har organiserad brottslighet som tar över vissa bostadsområden eller delar av städer." - Stefan Löfven

Läs DN:s intervju med Stefan Löfven och Lena Rådström Baastad där de...
View details ⇨

Löfven: Accepterar inte att organiserad brottslighet tar över - DN.SE

mobil.dn.se