SOS Barnbyar
03/23/2017 at 08:00. Facebook
– Mamma har blivit mycket gladare och vi umgås mer tillsammans.
Iryna och lillebror Iliyas mamma blev deprimerad efter att deras pappa lämnat dem.

När barnens mamma blev allt mer frånvarande var Iryna tvungen att växa upp snabbt och ta hand om sin lillebror.
Familjen vara nära på att splittras innan mamman tog del av SOS Barnbyars familjestärkande program. Genom programmet fick mamman träffa...
View details ⇨
SOS Barnbyar
yesterday at 08:30. Facebook
När terrorgruppen Boko Haram tog sig in i Niger tvingades människor på flykt och miljoner människor var i akut nöd. Antalet undernärda barn som sökte sig till SOS Barnbyars medicinkliniker ökade med 160 procent.
Fyrabarnsmamman Hassia var en av dem som sökte hjälp för sitt undernärda barn. Här fick sonen hjälp för att överleva.

SOS Barnbyars katastrofhjälp erbjuder, förutom vård, mat och...
View details ⇨
SOS Barnbyar
03/21/2017 at 09:00. Facebook
När Dariyas man lämnade familjen klarade hon inte av att försörja sina barn.
Hon hade varken utbildning eller jobb och hon gick in i en depression. Det gick så långt att socialen omhändertog hennes två barn Iliya och Iryna.

Dariya kom i kontakt med SOS Barnbyar och fick ta del av vårt familjestärkande program.
– Jag visste inte hur jag skulle försörja eller ta hand om mina barn. Men efter att...
View details ⇨
SOS Barnbyar
03/17/2017 at 19:00. Facebook
Ett stort TACK till Ann Söderlund och Mia Rossling som skänker vinstsumman från Postkodlotteriet på 500 000 kronor till SOS Barnbyar!
SOS Barnbyar
03/17/2017 at 09:30. Facebook
Året runt driver Lilleba Huttunen en loppis där pengarna går till SOS Barnbyar. Förra året samlade hon in över 81 000 kronor genom Frivilliggrupp Stockholm. Nu har hon vunnit ett pris för sitt lokala engagemang på Södermalm i Stockholm. Heja Lilleba!

"Loppisdamen" vinner Hornstullspriset

mitti.se
Idag har det gått sex år sedan kriget i Syrien bröt ut. I samband med årsdagen meddelar SOS Barnbyar att insatserna i Syrien ska utökas.

Kriget i Syrien nu inne på sitt sjunde år

sos-barnbyar.se
Ikväll är det dags igen för Ann Söderlund och Mia Rossling att fortsätta tävla i heta stolen. Vinstpengarna skänker de till SOS Barnbyar. Kolla in Postkodmiljonären kl.19:30 på TV4.
Har du funderat på hur choklad låter? Fazer Sverige har en tävling tillsammans med Danny Saucedo där de ska ta reda på det. För varje såld chokladkaka skänker Fazer 1 krona till SOS Barnbyar i Ecuador.
#hurlåterchoklad
I kväll klockan 19.30 håller vi alla tummar för Ann Söderlund och Mia Rossling som tävlar i heta stolen i Postkodmiljonären på TV4. Vinstpengarna skänker de till SOS Barnbyar. Heja Ann och Mia!
#postkodeffekten
I dag på internationella kvinnodagen vill vi hylla Minh som bor tillsammans med sin syster, moster och mormor i Da Nang i Vietnam. Hon är en av de 45 000 flickor och unga kvinnor som fått möjlighet skapa sig en bättre framtid genom våra skolor och utbildningsinsatser runt om i världen.
Tack Postkodlotteriet och alla lottköpare! <3
På förmånstagarfesten på Berns fick vi precis ta emot 25 miljoner kronor!
#Postkodeffekten
På bilden ser vi vår styrelseordförande Michael Karlsson.
Utanför staden Da Nang i Vietnam bor en ensamstående mamma med sina sju barn på en gård. Pappan gick bort i levercancer när den yngsta dottern bara var några månader gammal och familjen fick kämpa för att klara av vardagen.
Med stöd från SOS Barnbyar och de lokala myndigheterna har barnen nu fått hälso- och sjukvård och möjlighet att gå i skolan.

SOS Barnbyar arbetar med att stödja familjer...
View details ⇨
När Diane var liten dog hennes mamma i malaria och några år senare förlorade hon även sin pappa. Lillasyster Gloria placerades på ett barnhem långt ifrån sin storasyster. Diane var bara sex år vid den här tiden.
– Jag kände mig ensam, förvirrad, avvisad och hade ingenstans att ta vägen.
Efter flera år isär fick systrarna äntligen möjligheten att bo tillsammans i SOS Barnby Cibitoke i...
View details ⇨
SOS Barnbyar är på plats i södra och östra Afrika för att hjälpa de miljoner människor som svälter.
Du kan hjälpa genom att bli fadder idag! <3

SOS Barnbyar stärker katastrofarbetet i Etiopien

sos-barnbyar.se
BREAKING NEWS - Möt vår nya vän: Superstjärnan och internationella DJ/Producenten Martin Garrix!
För att kickstarta sitt engagemang besökte Garrix SOS barnby Kapstaden i Sydafrika: "Jag hoppas att SOS Barnbyar, med mitt stöd, kommer att kunna ge ännu fler barn den hjälp de behöver." #Garrix4SOS
I förra veckan drog en cyklon in över SOS barnby Inhambane, Moçambique. Många hus i barnbyn är förstörda, men som tur var är alla barn oskadda!

Familjer evakuerade efter cyklon i Moçambique

sos-barnbyar.se
Vasaloppsveteranen Birger Simonsson åker på söndag Vasaloppet för 36:e gången. I år har han valt att samla in pengar till SOS Barnbyars katastroffond genom att starta en egen insamling på vår hemsida.
Birger brinner för vår verksamhet och är själv fadder till en pojke i Nepal och byfadder i SOS barnby Aleppo, Syrien. Hans mål är att samla in 20 000 kronor.

Du kan stödja Birger samt hjälpa...
View details ⇨

HJÄLP TILL BARNEN I SYRIEN GENOM DELTAGANDE I VASALOPPET 26 FEBRUARI 2017 » SOS Barnbyar

sos-barnbyar.se
Kriget och våldet i Sydsudan gör att situationen blir värre för varje dag som går. Men det finns ljuspunkter, Mary Gwang är en av tio barnbymammor i SOS barnby Juba. Såhär ser en vanlig dag i hennes familj ut.

A life in the day of SOS mother Mary, South Sudan

SOS mother Mary Gwang shows a day in her life the SOS Children's Village Juba, South Sudan. www.sos-childrensvillages.org

YOUTUBE.COM
Vi tjuvstartar helgen med att skicka en hälsning och ett hurrarop till grannarna Marie Ekenryd(t.v) och Gull-Britt Schröder(t.h). Det började med att de var SOS-faddrar och ville engagera sig lite extra och samtidigt värva nya givare. Så föddes idén om att anordna en välgörenhetsfest för att samla in pengar till våra barnbyar i världen. Så småningom anslöt Waina Persson och duon blev en trio....
View details ⇨
Förra året den 16 april förstördes flera kuststäder i Ecuador av en stor jordbävning. SOS Barnbyar arbetar med att ge skydd, stöd och sjukvård till 4 500 barn och 2 500 familjer i områdena.
Men tusentals barn och familjer påverkas fortfarande av förödelsen efter jordbävningen och behöver hjälp. Genom att ge en gåva hjälper du barnen att snabbare kunna återgå till vardagen och få börja gå i...
View details ⇨